Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR413.39 FtUSD402.09 FtCHF440.72 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hehehe, aggódom mert nem akarok tavaszi szántást, van még 10 ha öntéstalaj is, azt tavasszal lehetetlen elmunkálni csak ha szétfagy szántás.... Te végeztél már?? Jut eszembe már volt rá példa hogy éjjel felszántottak 5 ha tévedésből szomszédomnak.
Annyiban vagy szerencsés hogy sík területek vannak arra! Itt tegnap olyan emelkedőnek kellett a fergának felmenni hogy íhaj De van egy 24 ha-om ami nagyon partoldalos, azt is nagyon szeretem Most lesem mikor jönnek fagyok, már mennék nagyon, van mit szántani
Válasz #15171. hozzászólásra
Én is toltam az éjjel. Csepergett szorgalmasan 1-től. fél 4-kor még 4 kerülő és a 2 forgó volt hátra, s elkezdett szakadni,keservesen tudtam befejezni.
nem tudni mit kapott el ! épp forgóztam roppant egyet és szált az ekefej :)))) de nem a forgó volt kemény mert ilyen homokos volt valami házhely vagy nemtom itt csak 10mm volt ha nem esik holnap próba megint
Bizony nem mindennapi!!pedig ez a legerősebb a régi ágyekéknél!!
azért látszik hogy a húzó oldalon már be volt fáradva az anyag és az előbb utóbb nem bírja....
Miben akadt el??? A föld már csak nem kemény Itt abbamaradt szántás reggelre 21mm legyütt. Éjjel még szakadó esőben toltam neki, de aztán győzőtt ez a tetű idő
Ezek sanyibácsinak még el nem felejtem,szóval a tálcák a gyári buzaasztalra vannak ráfogatva a kések maradnak,annyi hogy a motavitoláról leszokták szedni a pick-apokat és minden második sora felcsavarozni vékony falemezeket
Hali!
A rögtörőt a méhtelepről szereztem vázzal együtt, és amin volt eredetileg NK szántóföldi kultivátoron, azon is így van megoldva, és mondhatni arról koppintottam. De a mai egész napos munka után tény, hogy a rugók eléggé terhelik a felfüggesztést, és a hidraulikát. A rugók miatt nehéz a mélységállítás, így hol 35 centin megy, hol 45cm! Jövőre kijavítom ezt a hibát, de jónak tűnt az ötlet, na meg kéznél is volt, és ez volt a leggyorsabb megoldás. Ennek ellenére szép munkát végeznek a kések is, meg a rögtörő is!
A mai nap végre sikerült kipróbálnom a lazítót! A föld nedvessége a lazított mélységben éppen hogy jó volt (nem volt túl nedves), és azért lehetett érezni, hogy szaggatja fel a tömörödött réteget. A két kést szépen elhúzta 40 centin, de ahol vízállásos volt tavasszal, ott már megszenvedett vele a 82-es! A rögtörőn a 4 rugóból kettőt le kellett venni, mert annyira fent tartotta. Kettővel már szépen dolgozott, csak ahogy írtátok többen is a kötöttbe betömődik a henger közé a föld, ettől függetlenül nagyon szép munkát csinál!
Válasz #15139. hozzászólásra Ez így van nálunk is régen kisebb kategóriás gépekkel dolgoztunk voltunk négyen most nagyobb kategóriás gépek vannak vagyunk ketten + egy be ugrós nyugdíjas.
Válasz #15141. hozzászólásra
Szia! Szerintem nem rossz eke szépen dolgozik könnyü huzni, hát megvan már 5 éve de használt volt! Alapon van 210centi, nem tudom mivel lenne jobb ha kormányzot lenne de közlekedni is jo vele!
Válasz #15140. hozzászólásra
Sok érdekes kifejezés van sok mindenre, ezt még nem hallottam így, ezért jó ez a fórum erre is, sok mindennek meg tudjuk a régies ,vagy azon a tájékon használt nevét.
30331 hozzászólás
Válasz #15182. hozzászólásra
A lópikulát végeztem, van még 80heki,de mindíg esik,erőltetni nem fogom,8-9nap még csak összejön,valahogy
Válasz #15181. hozzászólásra
Hehehe, aggódom mert nem akarok tavaszi szántást, van még 10 ha öntéstalaj is, azt tavasszal lehetetlen elmunkálni csak ha szétfagy szántás.... Te végeztél már?? Jut eszembe már volt rá példa hogy éjjel felszántottak 5 ha tévedésből szomszédomnak.
Válasz #15180. hozzászólásra
Ne aggódj,nem szántja föl senki helyetted
Válasz #15179. hozzászólásra
Annyiban vagy szerencsés hogy sík területek vannak arra! Itt tegnap olyan emelkedőnek kellett a fergának felmenni hogy íhaj De van egy 24 ha-om ami nagyon partoldalos, azt is nagyon szeretem Most lesem mikor jönnek fagyok, már mennék nagyon, van mit szántani
Válasz #15171. hozzászólásra
Én is toltam az éjjel. Csepergett szorgalmasan 1-től. fél 4-kor még 4 kerülő és a 2 forgó volt hátra, s elkezdett szakadni,keservesen tudtam befejezni.
Válasz #15175. hozzászólásra
kb.1500-2000huf,+5perc,és góóóó.....egy nyirócsavar....
Válasz #15175. hozzászólásra
Valószínű cserélsz egy nyírócsavart és mész tovább.
de amúgy igen kicsi ez az eke a hernyósnak, hány literrel szántotok???
Válasz #15170. hozzászólásra
Keményet foghatott vazzeg!
Gondold el mi lett volna ha egy új 10milliós ekét akasztassz így meg...
Még ehhez is egy jó kör lesz hattyúnyakat keresni vagy van kilátásban???
Hány x hány milis ez a szár kitudja?
nem tudni mit kapott el ! épp forgóztam roppant egyet és szált az ekefej :)))) de nem a forgó volt kemény mert ilyen homokos volt valami házhely vagy nemtom itt csak 10mm volt ha nem esik holnap próba megint
Bizony nem mindennapi!!pedig ez a legerősebb a régi ágyekéknél!!
azért látszik hogy a húzó oldalon már be volt fáradva az anyag és az előbb utóbb nem bírja....
Miben akadt el??? A föld már csak nem kemény Itt abbamaradt szántás reggelre 21mm legyütt. Éjjel még szakadó esőben toltam neki, de aztán győzőtt ez a tetű idő
ez se minden napi esemény!!!
Válasz #15168. hozzászólásra
Köszönöm!
Ezek sanyibácsinak még el nem felejtem,szóval a tálcák a gyári buzaasztalra vannak ráfogatva a kések maradnak,annyi hogy a motavitoláról leszokták szedni a pick-apokat és minden második sora felcsavarozni vékony falemezeket
Válasz #15165. hozzászólásra
Hali!
A rögtörőt a méhtelepről szereztem vázzal együtt, és amin volt eredetileg NK szántóföldi kultivátoron, azon is így van megoldva, és mondhatni arról koppintottam. De a mai egész napos munka után tény, hogy a rugók eléggé terhelik a felfüggesztést, és a hidraulikát. A rugók miatt nehéz a mélységállítás, így hol 35 centin megy, hol 45cm! Jövőre kijavítom ezt a hibát, de jónak tűnt az ötlet, na meg kéznél is volt, és ez volt a leggyorsabb megoldás. Ennek ellenére szép munkát végeznek a kések is, meg a rögtörő is!
Válasz #15163. hozzászólásra
üdv.lehet már kérdezték multkor,miért rugós a rögtörőd,és hogy állitod a mélységet?a kések közti táv mennyi?
Válasz #15163. hozzászólásra
üdv.lehet már kérdezték multkor,miért rugós a rögtörőd,és hogy állitod a mélységet?a kések közti táv mennyi?
Válasz #15155. hozzászólásra
Hát igen! Nyírkátán nincs mibe válogatni, a kicsiknek meg főleg.
A mai nap végre sikerült kipróbálnom a lazítót! A föld nedvessége a lazított mélységben éppen hogy jó volt (nem volt túl nedves), és azért lehetett érezni, hogy szaggatja fel a tömörödött réteget. A két kést szépen elhúzta 40 centin, de ahol vízállásos volt tavasszal, ott már megszenvedett vele a 82-es! A rögtörőn a 4 rugóból kettőt le kellett venni, mert annyira fent tartotta. Kettővel már szépen dolgozott, csak ahogy írtátok többen is a kötöttbe betömődik a henger közé a föld, ettől függetlenül nagyon szép munkát csinál!
Válasz #15161. hozzászólásra
A félreértésekből született egy másik fb-os "csoport" , de sebaj!
Sziasztok!
Van itt egy Agroinform FB csoport, ide is csatlakozzatok
https://www.facebook.com/groups/agroinform/
Válasz #15158. hozzászólásra
ITT megtaláltok, jelöljetek és beveszlek a csoportba titeket
Válasz #15158. hozzászólásra
Nekem is ez jutott eszembe!!
Válasz #15154. hozzászólásra
Csak valami "öntözés,locsolás, szivattyúzás" vagy egyéb álnevet adjatok neki különben még emiatt is megüthetjük a bokánkat.
Válasz #15153. hozzászólásra
Szűken,tapos egy kicsit meg csíkoz de tavasszal a simító eltünteti.
Válasz #15152. hozzászólásra
Erről jut eszembe, mikor a seregbe feltelefonál az üti....tűzoltórajnak RIADÓ....
Válasz #15118. hozzászólásra
Na látom neked is van "fosó" homok földed!!
Válasz #15151. hozzászólásra
Én lehet 10 et is fel tudnék sorolni ez a csoport egy jó ötlet holnap csináljak egyet?
Válasz #15147. hozzászólásra
TE ez hogy a fenében fér el a barázdában, ez a nagy kerék??????
Válasz #15151. hozzászólásra
Lassan összejön egy egész raj
Válasz #15150. hozzászólásra
Hát akkor mi duplán kollégák vagyunk! Figyeld meg a fb-ot. Lassan nyitunk itt is egy topikot magunknak, (legalább öten vagyunk)!
Válasz #15148. hozzászólásra
Hasonlít nem?De a kérdésre a válasz igen
Válasz #15148. hozzászólásra
Ezt akartam kérdezni
Válasz #15147. hozzászólásra
A facebookra is te raktad fel ezt a képet?
A nap zárásaként amikor kb 10 perc szántani valóm lett volna
Válasz #15139. hozzászólásra Ez így van nálunk is régen kisebb kategóriás gépekkel dolgoztunk voltunk négyen most nagyobb kategóriás gépek vannak vagyunk ketten + egy be ugrós nyugdíjas.
Válasz #15141. hozzászólásra
Szia! Szerintem nem rossz eke szépen dolgozik könnyü huzni, hát megvan már 5 éve de használt volt! Alapon van 210centi, nem tudom mivel lenne jobb ha kormányzot lenne de közlekedni is jo vele!
Válasz #15140. hozzászólásra
Sok érdekes kifejezés van sok mindenre, ezt még nem hallottam így, ezért jó ez a fórum erre is, sok mindennek meg tudjuk a régies ,vagy azon a tájékon használt nevét.
Válasz #15139. hozzászólásra
Ez azért nem teljesen így működik,legalábbis nálunk biztosan nem.
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-08 08:51:00
Válasz #15136. hozzászólásra
Hogy vagytok megelégedve a 6 fejes Hektor vogel ekével???
Mióta nyúzzátok? mekkora fogásszélességgel húzod?
Nem baj, hogy az eke kereke nem kormányzott???
Válasz #15122. hozzászólásra
Dücskő hordás gallykitoló villával 1
Dücskő hordás gallkitoló villával 2
Válasz #15137. hozzászólásra
Mert rájön,hogy egy nagy traktor kidolgozik három kicsit.És egy traktorra
nem kell három ember.
Válasz #15137. hozzászólásra
Attol függ újat akar vagy használtat.
Válasz #15135. hozzászólásra
Mert?
Tegnapi életkép! Irány az éjszaka!
Válasz #15132. hozzászólásra
Egy pár alkalmazottal kevesebb!
Válasz #15115. hozzászólásra
Köszönöm szépen az információkat,sok vetést és pénzt lehetne vele meg óvni és takarítani!