Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR411.35 FtUSD391.7 FtCHF441.7 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Josku #28619. hozzászólásáraKinek a pap, kinek....
Volt SPC-nk, gondoltuk vagy 10 éve veszünk egy újat, csak műtrágya kimutató meg ilyenek, na ha még éltél gyenge minőségű bilivasat...
Huszon éves Monosem űrhajó az spchez képest!
Van még egy SPC kaptam, az mondjuk a maga nemében teszi a dolgát, de most az is piacra került(szerintem a télen megcsináljuk hogy 1-1 kicsit fel lehessen hajtani, úgy egész élhető lesz a cucc, nem mellesleg úgy közúton "csak" 330 lesz a szélessége!)!
Ha nem kel el és lesz miben akkor húzom jövőre is, csak forgatás nélküliben jobb lenne egy rugós kapás, bár idén nem volt gond, nem dugult.
Szóval én nem vennék, de ez olyan vitát gerjeszthetne, ha agyatlan az ember mint, mint a keleti vs nyugati traktor téma szokott!
(Mi ettől azért itt Borsodban intelligensebbek vagyunk!)
Válasz A.I. #28618. hozzászólásáraNekem semmi bajom a Román gépekkel, itt román a vetőgép és a pótkocsi is, de pl a szerb gabonás vetőgépem is lecserélném egy sup gépre. Szomszéd román ekét húz, szépen megy, jó gépek ezek.
Válasz Josku #28608. hozzászólásáraVan egy 1000 éves ruszki tárcsám, eladó, ha érdekel esetleg!
Románt a portára ne vigyél, (újat se)pláne ne ha használni is akarod!
Mi annó 12045el húztuk, de szomszéd faluban 82el is kínozták, amúgy 3,6 széles.
A JDhez keresel tárcsát?
Tisztába vagyok vele de Google le tudja tiltani az egész topicot mert ő másra gondol ;)
Korábban volt ilyen és mire megtaláltam mi volt az.....
Úgy hogy bocsánat....
Válasz hegesztocsabi #28604. hozzászólásáraEz a moderátor csak javítgat.
A .... az elég sok értelmű szó szerintem,valamit,valakit,be,el,meg,stb.
De legyen ahogy jónak látja a moderátor.
Válasz mtz1221 #28603. hozzászólásáraNem óvszer.
Nedves törlőkendő,papírzsepi, stb
Nem az zavar ,.....,fiatalon csináltam én sunyiba,de nem hagytuk szét a járulékos dolgokat.
Ismét egy kérdés,tudom másik topikba kellenne de az elégé le van állva.
Ki milyen vadkamerát ajánlana a tanyára.
Most csinálom és még nincs bekeritve.
Hordom oda az épitőanyagokat,jó lenne legalább igy megfigyelnem.
Áram még nincs,internet nincs.
Nem akarok túl drágát se,de azért felismerhető legyen a személy ha oda megy.
Meg odajárnak a szerelmesek is,az nem is baj,de amit széthagynak magukután az a baj.
Nem az ..... érdekelne csak a személy.
Válasz hegesztocsabi #28598. hozzászólásáraNekünk az eredeti kerék maradt alatta, de ha nem bírta volna akkor rátettünk volna egy szgk#i felnit tömlő nelküli gumival. Olyat ami minden gumisnál van rogyásig.
Válasz hegesztocsabi #28598. hozzászólásáraHogy tovább bonyolítsam a dolgot, van még ilyen eltolt dupla kerék megoldás, ez könnyeben átlépi a gödröket, nem veri annyira sodrót.
Válasz hegesztocsabi #28598. hozzászólásáraKörülbelül a 180° lesz a megoldás.
Kicsit fura is volt nekem, hogy annyira befelé van az a kerék.
Nekem is dupla van fenn, és az erdeteti (te esetedben kerek odalú guminak) külső, jobb oldalán van a függőleges tengely. És még azon kívül a "pótkerék".
Ha lehet, én nem a tengelyt vágnám, hanem a karos állító részt fordítanám el.
Egy időben szénázáskor mindig ott törte el a tengelyt. Mire rájöttünk, hogy a rossz terepen a rugós biztosító retesz kiugrott, amikor a sodró hátulja nagyott ugratott, és menetiránynak teljesen keresztbe fordult a kerék.
Azonnal kitört!
Az ott a leggyengébb pontja.
A súlyt is azét írtam annak alá tenni, hogy ne terhelődjön plusszba,.
Ez nem jött össze.
A másik kerék mikor beforditom munka helyzetbe beleért a sodrófog.
A tengelyt kell máskèpen csinálni,vagy a függöleges tengelyt kel levágni és 180° elforditanom?
Válasz atisgyulai #28593. hozzászólásáraSzerintem a hossz mintás egyenesebben fut, mint a terep minta, lásd mezítlábas trakik(látványos a régi nyugati vasakon!)
Amúgy jó lehet, és tényleg kellhet a plusz súly!
Válasz hegesztocsabi #28592. hozzászólásáraMűködhet, csak ott a két kerék között súlyozd meg egy 20-30 kilóval. (Ne a vázra tedd a súlyt, mert eltöri a függöleges tengelyt az állító résznél)
Meg azt a jobbos kerek oldalú gumit cseréld le olyanra mint a másik.
Vagy még terepesebbre. Legjobb lenne a traktor mintás gumi, azzal nem farolna el.
Csinált már valaki olyat,hogy a 7 csillagos sodrot megtoldotta egy csillaggal?
Mert én most raktam alá dupla kereket és szeretnék még egy csillagot rakni,hogy 8 legyen.
Mert igy pont nem forditja át a 3ik rendet.
Müködne a dolog,vagy a kereket hátráb kellenne vinnem?
Válasz atisgyulai #28578. hozzászólásáraŐk se szokták megenni az összes tengerit, hanem elviszik az egyik feldolgozóba. Abból meg túl sok nincsen, hogy válogatni lehessen.
Ma milyen meglepetés ért.
Hordtam haza a szalma bálákat ,kitakartam a kazlat és egy vagyont találtam
Zsák műtrágyát.
Igaz nem sok de jól elfelejtkeztem róla.
De legalább megmaradt.
Válasz Josku #28579. hozzászólásáraAktuális kútnál kérdezz rá, de trakiba 480-ért kell adniuk! Ha nem akarnak, kérdezz rá hogy miért nem!
Én ma kérdeztem pl. egy omv-n, azt mondta a kiscsaj, forgalmit nézik/csippantják, de trakinál mindegy, ott hatósági van!
Talán csak nekem volt furcsa!
Mai napon M4 "alsó végén", tiszapüspöki kukorica feldolgozó (lölő land) területén, konkrétan ahol a kukorica van leborítva, genezises kamionok "mászkáltak". Több darab is.
Hogyan tévedtek oda?
Vezetés közben nem sikerült fotóznom sajnos!
Válasz kovacsviktoraggtelek #28574. hozzászólásáraHu ha, az így meredek, mert utána 30 napig még módosítani is lehet napi 1 %ért.
Bocsánat, így elbeszéltünk egymás mellett asszem, ha ők mondták, akkor biztos úgy van.
(Azért ne kelljen ezt gyakran alkalmazni!)
30174 hozzászólás
Válasz Balázs. #28623. hozzászólásáraIgen.
Egy hétig zsákban van utánna megy a válogatora.
Addigra ami akar megrohad,nem kell többször válogatni.
Válasz hegesztocsabi #28622. hozzászólásáraKicsit nagyot egybe szeditek?
Egy kis krumpli,szedés.
Kezdem a tésztát jobban szeretni.
Válasz Josku #28619. hozzászólásáraKinek a pap, kinek....
Volt SPC-nk, gondoltuk vagy 10 éve veszünk egy újat, csak műtrágya kimutató meg ilyenek, na ha még éltél gyenge minőségű bilivasat...
Huszon éves Monosem űrhajó az spchez képest!
Van még egy SPC kaptam, az mondjuk a maga nemében teszi a dolgát, de most az is piacra került(szerintem a télen megcsináljuk hogy 1-1 kicsit fel lehessen hajtani, úgy egész élhető lesz a cucc, nem mellesleg úgy közúton "csak" 330 lesz a szélessége!)!
Ha nem kel el és lesz miben akkor húzom jövőre is, csak forgatás nélküliben jobb lenne egy rugós kapás, bár idén nem volt gond, nem dugult.
Szóval én nem vennék, de ez olyan vitát gerjeszthetne, ha agyatlan az ember mint, mint a keleti vs nyugati traktor téma szokott!
(Mi ettől azért itt Borsodban intelligensebbek vagyunk!)
Válasz agrogal #28617. hozzászólásáraAz bekéri a 130 lovat!
3.5 ös és 660-as lapos, minden tag 8 fokozatban állítható.
Válasz A.I. #28618. hozzászólásáraNekem semmi bajom a Román gépekkel, itt román a vetőgép és a pótkocsi is, de pl a szerb gabonás vetőgépem is lecserélném egy sup gépre. Szomszéd román ekét húz, szépen megy, jó gépek ezek.
Válasz Josku #28608. hozzászólásáraVan egy 1000 éves ruszki tárcsám, eladó, ha érdekel esetleg!
Románt a portára ne vigyél, (újat se)pláne ne ha használni is akarod!
Mi annó 12045el húztuk, de szomszéd faluban 82el is kínozták, amúgy 3,6 széles.
A JDhez keresel tárcsát?
Válasz Josku #28608. hozzászólásáraEz a román X tárcsa 30 éve változatlan.használtan 400 körül kapsz.könyü.kissebb gép után.50:80 le
Válasz atisgyulai #28614. hozzászólásáraKöszi
Válasz .Richard. #28610. hozzászólására Majd a padon csinálják, meg a kukába fejezik.
Válasz hegesztocsabi #28598. hozzászólásáraAz enyém ilyen.
Megérkezett ( az országba )
Válasz .Richard. #28610. hozzászólására
Válasz .Richard. #28610. hozzászólására
Válasz hegesztocsabi #28602. hozzászólásáraTegyél egy kukát meg padot. Meg a telszámodat, hogy ha segiteni kell tudjanak hivni.
Válasz hegesztocsabi #28606. hozzászólásáraRakj ki egy táblát "kamerával megfigyelt terület" lehet meggondolják hogy oda járjanak du..i!
Valaki találkozott már ezzel a tipussal?
Ugyan az gyártja mint az spc vetőgépet.
Válasz hegesztocsabi #28606. hozzászólásáraÜdv!
Tisztába vagyok vele de Google le tudja tiltani az egész topicot mert ő másra gondol ;)
Korábban volt ilyen és mire megtaláltam mi volt az.....
Úgy hogy bocsánat....
Modi
Válasz hegesztocsabi #28604. hozzászólásáraEz a moderátor csak javítgat.
A .... az elég sok értelmű szó szerintem,valamit,valakit,be,el,meg,stb.
De legyen ahogy jónak látja a moderátor.
Moderátor által módosítva: 2022-08-17 11:25:40
Válasz hegesztocsabi #28604. hozzászólásáraÉn kitennék nekik egy táblát ˇ" örülök hogy ...., de a szemeteteket szedjétek össze, ha a...... nem tanított meg rá".
Moderátor által módosítva: 2022-08-17 11:06:35
Válasz mtz1221 #28603. hozzászólásáraNem óvszer.
Nedves törlőkendő,papírzsepi, stb
Nem az zavar ,.....,fiatalon csináltam én sunyiba,de nem hagytuk szét a járulékos dolgokat.
Moderátor által módosítva: 2022-08-17 11:05:24
Válasz hegesztocsabi #28602. hozzászólásáraLebomló anyagból készül már az óvszer, ne zavarjon nem szennyezik a tanyádat.
Ismét egy kérdés,tudom másik topikba kellenne de az elégé le van állva.
Ki milyen vadkamerát ajánlana a tanyára.
Most csinálom és még nincs bekeritve.
Hordom oda az épitőanyagokat,jó lenne legalább igy megfigyelnem.
Áram még nincs,internet nincs.
Nem akarok túl drágát se,de azért felismerhető legyen a személy ha oda megy.
Meg odajárnak a szerelmesek is,az nem is baj,de amit széthagynak magukután az a baj.
Nem az ..... érdekelne csak a személy.
Moderátor által módosítva: 2022-08-17 11:04:59
Válasz hegesztocsabi #28598. hozzászólásáraNekünk az eredeti kerék maradt alatta, de ha nem bírta volna akkor rátettünk volna egy szgk#i felnit tömlő nelküli gumival. Olyat ami minden gumisnál van rogyásig.
Válasz hegesztocsabi #28598. hozzászólásáraHogy tovább bonyolítsam a dolgot, van még ilyen eltolt dupla kerék megoldás, ez könnyeben átlépi a gödröket, nem veri annyira sodrót.
Válasz hegesztocsabi #28598. hozzászólásáraKörülbelül a 180° lesz a megoldás.
Kicsit fura is volt nekem, hogy annyira befelé van az a kerék.
Nekem is dupla van fenn, és az erdeteti (te esetedben kerek odalú guminak) külső, jobb oldalán van a függőleges tengely. És még azon kívül a "pótkerék".
Ha lehet, én nem a tengelyt vágnám, hanem a karos állító részt fordítanám el.
Egy időben szénázáskor mindig ott törte el a tengelyt. Mire rájöttünk, hogy a rossz terepen a rugós biztosító retesz kiugrott, amikor a sodró hátulja nagyott ugratott, és menetiránynak teljesen keresztbe fordult a kerék.
Azonnal kitört!
Az ott a leggyengébb pontja.
A súlyt is azét írtam annak alá tenni, hogy ne terhelődjön plusszba,.
Ez nem jött össze.
A másik kerék mikor beforditom munka helyzetbe beleért a sodrófog.
A tengelyt kell máskèpen csinálni,vagy a függöleges tengelyt kel levágni és 180° elforditanom?
Válasz VMisi #28595. hozzászólásáraVárom.
Válasz kis Zombi #28590. hozzászólásáraSajnos nem! Gyakorlatilag csont száraz a föld gyökérzonában. Amit tudtuk öntözni ott nincs ilyen gond
Válasz hegesztocsabi #28592. hozzászólásáraIgen csináltuk régen. Nem emlékszem, de kép van róla. Egy hét múlva tudok segíteni.
Válasz atisgyulai #28593. hozzászólásáraSzerintem a hossz mintás egyenesebben fut, mint a terep minta, lásd mezítlábas trakik(látványos a régi nyugati vasakon!)
Amúgy jó lehet, és tényleg kellhet a plusz súly!
Válasz hegesztocsabi #28592. hozzászólásáraMűködhet, csak ott a két kerék között súlyozd meg egy 20-30 kilóval. (Ne a vázra tedd a súlyt, mert eltöri a függöleges tengelyt az állító résznél)
Meg azt a jobbos kerek oldalú gumit cseréld le olyanra mint a másik.
Vagy még terepesebbre. Legjobb lenne a traktor mintás gumi, azzal nem farolna el.
Csinált már valaki olyat,hogy a 7 csillagos sodrot megtoldotta egy csillaggal?
Mert én most raktam alá dupla kereket és szeretnék még egy csillagot rakni,hogy 8 legyen.
Mert igy pont nem forditja át a 3ik rendet.
Müködne a dolog,vagy a kereket hátráb kellenne vinnem?
Megvolt a kölesaratás, negatív rekord, 0.7 t/ha.
Fele ott maradt kint, annyira nem nőtt meg hogy a kombájnak ott kellett kikaparnia földből.
Válasz 9020 #28588. hozzászólásáraValószínűleg pajor probléma lesz.
Válasz atisgyulai #28578. hozzászólásáraHozzák be az ukrán kukoricát
Válasz mihaszna #28582. hozzászólására2022.08.03. igen ki van száradva érdekesség képen pont a laposban, parton pedig szép élénk zöld.
Válasz atisgyulai #28578. hozzászólásáraŐk se szokták megenni az összes tengerit, hanem elviszik az egyik feldolgozóba. Abból meg túl sok nincsen, hogy válogatni lehessen.
Válasz hegesztocsabi #28584. hozzászólásáraHát hiába, ahol évente 50 kamion el fogy, ott egy zsák már fel sem tűnik !
Egy kis fahordás.
Ma milyen meglepetés ért.
Hordtam haza a szalma bálákat ,kitakartam a kazlat és egy vagyont találtam
Zsák műtrágyát.
Igaz nem sok de jól elfelejtkeztem róla.
De legalább megmaradt.
Válasz atisgyulai #28578. hozzászólásáraÚgy, hogy együtt lopnak.
Válasz 9020 #28581. hozzászólásáraEz úgy néz ki mint ami ki van száradva.
Vagy mikor készült a kép? Októberbe?
Életképek, vagy végképek
Válasz Josku #28579. hozzászólásáraAktuális kútnál kérdezz rá, de trakiba 480-ért kell adniuk! Ha nem akarnak, kérdezz rá hogy miért nem!
Én ma kérdeztem pl. egy omv-n, azt mondta a kiscsaj, forgalmit nézik/csippantják, de trakinál mindegy, ott hatósági van!
Valaki traktorba tankolást próbálta már?
Őstermelő vagyok, csak kérni kéne számlát, legalább 150 l. kell tankolni.
Talán csak nekem volt furcsa!
Mai napon M4 "alsó végén", tiszapüspöki kukorica feldolgozó (lölő land) területén, konkrétan ahol a kukorica van leborítva, genezises kamionok "mászkáltak". Több darab is.
Hogyan tévedtek oda?
Vezetés közben nem sikerült fotóznom sajnos!
Válasz RARGAkèny #28576. hozzászólásáraItt nagyítható.
Ezt tegnap láttam Balatonszentgyörgy egyik vendéglőjèben. Gondoltam èrdekessègkèpp berakom ide.
Válasz kovacsviktoraggtelek #28574. hozzászólásáraHu ha, az így meredek, mert utána 30 napig még módosítani is lehet napi 1 %ért.
Bocsánat, így elbeszéltünk egymás mellett asszem, ha ők mondták, akkor biztos úgy van.
(Azért ne kelljen ezt gyakran alkalmazni!)