Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az elkésett első szórás után most szórtam a másodikat, reménykedve hogy holnap jön a beígért 7 mm
Utolsó kép kis érdekesség, kicsit közelebbről szemügyre vettük a vetőgépet, 12 sorral hamar fogy a terület
Az elég faramuci helyzet...mikorra várható.
Itt már nagyon kellene rá az eső, hogy meginduljon rendesen. Még ki sincs bújva, de már megették felét, a levelet rágja a bogár, és még a föld is kezd száradni körülötte.
Nálunk is mindig gondot okoznak a nyulak!Én úgy szoktam hogy 13 méteren megszámolom hány darab napraforgó van gyengébb és erősebb sorban és ha az átlag 35-40 tő az még elmegy.
Mi épp filózunk, hogy kinyomjuk a napraforgót... Bár ma végig mentünk benne és úgy néz ki nem olyan vészes, de egy részét rettentően megette a nyúl. Jövőhétig kap haladékot...
Én is nézegettem a duplexet, de ha jobban megnézed azon ilyenek a hengerek:
Ez így elhagy rögöket, ez annak jó, aki frontsúly helyett használja, és visz utána még egy forgóboronát.
Amit én vettem az a simplex, de standardhengeres kivitelben kell kérni. Ez az a henger, amit annyira dícsérnek, hogy tömör magágyat csinál, meg stb. Ha megnézed a direkt egymenetben magágykészítésre tervezett földmestert, akkor kiderül, hogy csak egy simítóval több az a gép, és jóval drágább. Most úgy csinálom a magágyat, hogy vékonyan megfutkosom a szántást egy tárcsával a simító miatt, majd jön ez a güttler, meg a vetőgép. És nagyon jó magágyam van általában. A súlya a hengernek 98x kg, tehát kb egy tonna, plusz a rugóskapák össz kb olyan 1.5t. Terheli is az elsőhidat rendesen. Ha mégvalami kérdésed van szívesen válaszolok ha tudok.
Na mosmá télleg tele van a faxom, 3. napja olyan déli szél van nálunk hogy csak na, permetezések meg csak maradnak, maradnak........ de ilyen kibaxott szélben reménytelen, hogy a jó k.... anyját má......
Eléggé prímának tűnik, bár huztam olyan táblába ahol nem ment bele, csak elszaladt a tetején, de az elég szélsőséges egy darab. Azért gurítottam a hátsó keréken mert sok helyen elnyelte a posza homok, máshol meg állt a víz és menekülni kellett. Biztonsági okokból kellett. De huztam olyan helyen, ahol olyan volt mint a kövesút, ott felcsuktam. Nekem bejött az eszköz, csak tul nagyot vettünk. Nincs meg vele a kellő tempó sajnos. Lehet meg kell izgatni a trakit majd neki.
Szia
76cm-re lett vetve és SPC-vel és először csináljuk igen.Most már kezd engem is meggyőzni hogy nem lesz ez olyan rossz de eddig nem hittem benne.
Kapott most 200 liter kénes nitrót
Válasz #13515. hozzászólásra
Hali
Lenne egy pár kérdésem:
Milyen sortávra lett vetve ez a repce, és milyen vetőgéppel?
Idén először csinálod így, vagy már évek óta így veted?
Jónak tűnik!
30409 hozzászólás
Válasz #13558. hozzászólásra
Az a baj, hogy kicsi nekem is jó lenne vagy 20 hektár belőle :)
Válasz #13559. hozzászólásra
És ez lemaradt
Kukorica vetés
Válasz #13556. hozzászólásra
Szép napot. De jó kis területed van, jó lenne ilyenből nekem is pár hektár, csak itt nincs, csak kötött.:)
Szép kis tájkép!
Majálizosás helyett...
Most már nem hagyom le a képeket
Majálisozás helyett...
Az elkésett első szórás után most szórtam a másodikat, reménykedve hogy holnap jön a beígért 7 mm
Utolsó kép kis érdekesség, kicsit közelebbről szemügyre vettük a vetőgépet, 12 sorral hamar fogy a terület
Válasz #13541. hozzászólásra
1 szerencsés kiscsávó ritkaság mert a márc. ápr- télben az első ellés nagyrészt kampec....
Válasz #13545. hozzászólásra
Na ne ba...má, mit adtál enni ennek a repcének?
vetés sózás boronálás s most már csak a többi az időjáráson múlik.itt még várni kell.
Válasz #13548. hozzászólásra
Az elég faramuci helyzet...mikorra várható.
Itt már nagyon kellene rá az eső, hogy meginduljon rendesen. Még ki sincs bújva, de már megették felét, a levelet rágja a bogár, és még a föld is kezd száradni körülötte.
Válasz #13547. hozzászólásra
Nálunk is mindig gondot okoznak a nyulak!Én úgy szoktam hogy 13 méteren megszámolom hány darab napraforgó van gyengébb és erősebb sorban és ha az átlag 35-40 tő az még elmegy.
Válasz #13547. hozzászólásra
Az én naprámat csak a moly és a penész tudja megeni a zsákban hisz még mindig nem tudtunk vetni semmit sem
Válasz #13546. hozzászólásra
Mi épp filózunk, hogy kinyomjuk a napraforgót... Bár ma végig mentünk benne és úgy néz ki nem olyan vészes, de egy részét rettentően megette a nyúl. Jövőhétig kap haladékot...
Tegnapi életképek.Kombizás még napra alá,árpa gyomirtása meg lombtrágya.Meg még néhol a viz az ur.
Mai repce körkép...
Válasz #13538. hozzászólásra
Délután megyek ki, csinálok képet, mondjuk egy szinte menthetelen talajon fogom megpróbálni mit művel, uhogy reklamációt nem fogadok el a képről
Válasz #13540. hozzászólásra
Én is nézegettem a duplexet, de ha jobban megnézed azon ilyenek a hengerek:
Ez így elhagy rögöket, ez annak jó, aki frontsúly helyett használja, és visz utána még egy forgóboronát.
Amit én vettem az a simplex, de standardhengeres kivitelben kell kérni. Ez az a henger, amit annyira dícsérnek, hogy tömör magágyat csinál, meg stb. Ha megnézed a direkt egymenetben magágykészítésre tervezett földmestert, akkor kiderül, hogy csak egy simítóval több az a gép, és jóval drágább. Most úgy csinálom a magágyat, hogy vékonyan megfutkosom a szántást egy tárcsával a simító miatt, majd jön ez a güttler, meg a vetőgép. És nagyon jó magágyam van általában. A súlya a hengernek 98x kg, tehát kb egy tonna, plusz a rugóskapák össz kb olyan 1.5t. Terheli is az elsőhidat rendesen. Ha mégvalami kérdésed van szívesen válaszolok ha tudok.
Válasz #13535. hozzászólásra
3m-es, agromashexpós akcijóval 1.5milka volt.
vadnyúl baby az árpában :)
Válasz #13533. hozzászólásra
mennyibe kerul egy ilyen front magágydolgozo ha nem titok? Mert én is ilyenre pályázok csak duplasoros rogtorovel. Ennek menyi kb.a sulya? 3m?
Válasz #13518. hozzászólásra
Esetleg valami kép a szárba indulástól napjainkig ?
Más:
Amiért hívtál múltkor (gép) , arról bővebb infó ?
Milyen,miért, miért pont az ?
Majd vlm képet csinálhatnál a henger utáni állapotról e.....
Válasz #13535. hozzászólásra
olyan 3 méteres lehet szemre
Mennyi volt a front gütler gép és mekkora ???
Felfegyverkezve
Na mosmá télleg tele van a faxom, 3. napja olyan déli szél van nálunk hogy csak na, permetezések meg csak maradnak, maradnak........ de ilyen kibaxott szélben reménytelen, hogy a jó k.... anyját má......
Válasz #13519. hozzászólásra
Idén már monoval lesz vetve mert közbe csere volt vetőgépben
Válasz #13528. hozzászólásra
Eléggé prímának tűnik, bár huztam olyan táblába ahol nem ment bele, csak elszaladt a tetején, de az elég szélsőséges egy darab. Azért gurítottam a hátsó keréken mert sok helyen elnyelte a posza homok, máshol meg állt a víz és menekülni kellett. Biztonsági okokból kellett. De huztam olyan helyen, ahol olyan volt mint a kövesút, ott felcsuktam. Nekem bejött az eszköz, csak tul nagyot vettünk. Nincs meg vele a kellő tempó sajnos. Lehet meg kell izgatni a trakit majd neki.
Válasz #13521. hozzászólásra
Most nézem az utazó keréken guritod? Miért nem emeled rá a hátára? Vagy így tartatod 1 kicsit az eszközt, hogy ne menjen túl mélyen?
Akkor jó eszköznek tartod???
Mennyit kellett Szanberggel győzködnünk, hogy elhidd ez a Te rövidtárcsád és nem fogsz benne csalódni!
Válasz #13525. hozzászólásra
Nyár végén lazított gabona tarlót. Most lehetett még csak rámenni és eléggé tul fejlődött az árva kelés meg a korai gyomok.
Mit tárcsázol?
Készülődés kukorica vetéshez
Válasz #13522. hozzászólásra
Igen 5 méteres. MF 6485 175 LE. Lazába küzd vele rendesen, de kövesút jellegű talajon már elég jó. De 200 LE alatt ne vegyen senki 5m-eset.
5 méteres? milyen gép húzza? És hogy bírja?
Megérkezett a szörnyeteg is a múlt héten. Héten vallattam rendesen. Hát mit is mondjak. Eléggé penge.
Mennyi termést vársz a repcédtől?????
Válasz #13517. hozzászólásra
milyen tárcsával vetitek idén lehet próbálunk mi is egy spc vetést egy 10 ha os táblán
Mi tegnap húztuk utoljára. Mára nőtt vagy 40 centit, ma mar nem lehetne csinálni! Amúgy nagyon szép, idén is így fogjuk csinálni...
Szia
76cm-re lett vetve és SPC-vel és először csináljuk igen.Most már kezd engem is meggyőzni hogy nem lesz ez olyan rossz de eddig nem hittem benne.
Kapott most 200 liter kénes nitrót
Hali
Lenne egy pár kérdésem:
Milyen sortávra lett vetve ez a repce, és milyen vetőgéppel?
Idén először csinálod így, vagy már évek óta így veted?
Jónak tűnik!
Tegnap délutáni repce kultizás és nitrosolozás
Válasz #13512. hozzászólásra
ez a minőség idén pedig jónak számít!!!!!!
Mai kölcsön busázás Bár ennek a földnek a képen látható részén semmi nem segít már, szerencsére a nagyobb része teljesen jó
Válasz #13510. hozzászólásra
Ma voltam egy kicsit tárcsázni: