Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv!
van rakodógép? mert itt a fórumon láttam ha jól emlékszem SZJ kollégától, hogy egy rossz műtrágyaszórót alakított át feltöltőberendezéssé és rakodógéppel tudod pontosan tölteni, nincs az hogy egy big nem fér bele és baj van
fut ebből igencsak sok, olyan rosz nem lehet, sőt!!nekem nagy lenne, megsem tudnám fizetni, ki sem tudnám termelni, de akinek van hozzá területe annak ez (ilyen) kell, mese nincs vissza felé menni nem szabad, csak előre, vagy sehova..... Sok "balesetmentes" hektárt vele, irigyekkel meg ne foglalkozz, sok szerencsét hozzá
Nem ragadt egyáltalán sőt! porolt is. Csak aztán elkezdett havazni és idővel azért csúszott már a teteje akkor hagytam rá.Azért kellett már rámenni mert kizöldült hamar
en a magassaggal nem foglalkozok, mert 1 az hogy egy ido utan a termes folyamatosan visszaforditja( ilyenkor valtunk vezert olloval vagy csak egyszeruen lehasad), es egy kicsit trukkozok a fuvokakkal is, hogy magasabbra vigye fel. A masik dolog meg az, hogy ezek rezisztens fajtak es a gomba nem tamadja, tehat csak a rovarok ellen kell megvedeni es amit meg hagy a hegyeben a jo isten az megmarad, beszallitasra kerul a leuzembe, ami meg lehullik es elrohad az meg tapanyag a fanak.
Nézegettem a képeidet és szép kis ültetvényed van, gratulálok hozzá, nagyon szépen karban van tartva!
Nekem is vannak winkes fajták, florina, prima, remo, relinda, reanda, reglindis.
Ez is életképnek minősül?
számolgatok dél óta rajzolgatok tervezgetek, hogy hogyan is kellene a gyümölcsöst megrajzolni
Idővel az egész be lesz digitalizálva ezzel jobban nyomon lehet követni a fákat, mert lehet majd jelölgetni :D
Mielőtt megjegyeznétek h beteg vagyok, suliban térinfortmatikát tanulok és beadandó feladatként készítem el az egyik parcellát.
Megbontottuk a permetezőt holnap lesz az alkatrész vásárlás. :)
Sajna az egyik szívó ágat nem tudtam még levenni időhiányában, mert beleszakadt egy csavar a másiknak a feje meg le van gömbölyödve nem fogja a kulcs.
hétvégén folytatjuk áprilisra rendbe lesz szedve. Remélem még egy tartály festésre is futni fogja. :)
itt vagy közel :D
amúgy meggyes helyére fog menni az alma, bár elsőnek még fel kell nevelnem a kisfákat a kertben, 10 centiről méteresre :) szóval lesz itt munka, csak lenne már jóidő
az egyik gazdatárs ezt a remot ajánlotta nagyon, a kisebb fagyokat is jobban bírja meg minden évben terem. ezért választottam ezt, a florinát meg mindenki agyonmetszi minden évben mert túl sokat nő, azét gondoltam a lentesebb gyengébb részre pár fát. remélem bejön az elgondolásom.
Kömörő
Apu azt mondja a remo a porzója mindegyik almának és őt is porozzák a többiek elnyúló virágzású ezért túlkötődik.
Mi a legjobban relindával vagyunk megelégedve október végi alma és 1/3 ával súlyosabb és nagyobb termőképességű.
Nekünk van: remo reglindis revena relinda rebella renora.
90%-a remo lenne az ültetvénynek, a föld lenti része meg lapos, oda gondoltam 200 florinát. hátha az jobban megnőne a gyengébb részeken, úgy látom annak nagyobb a növekedési eréje. ennyi fa szerintem nem akadályozza a betakaritást, főleg nem egy ilyen kis 1,3 hektáros területen. meg kell amúgyis egy kevés étkezési saját részre is.
de a porzásra lennék kíváncsi? a remónak kell porzó? van a közelben, 500 méterre egy régi hagyományos almás.
30174 hozzászólás
Válasz #13221. hozzászólásra
Csak nem hajtási lesz a pótnak?
Válasz #13221. hozzászólásra
A jobb első gumi?
Válasz #13219. hozzászólásra
Hát évi 200 tonnának fogtam meg legalább az egyik végét de volt mikor egyedül, nekem már elég volt. Ez nem gáz csak ésszerűség...
hétvégi meló!
A targonca torony hétfőn dolgozott szépen meghozta a kamion a komplexet és jól működött!!!
készül a pótkocsi is!
Válasz #13217. hozzászólásra
Üdv!
van rakodógép? mert itt a fórumon láttam ha jól emlékszem SZJ kollégától, hogy egy rossz műtrágyaszórót alakított át feltöltőberendezéssé és rakodógéppel tudod pontosan tölteni, nincs az hogy egy big nem fér bele és baj van
Hú ez tényleg gáz lesz.Van még pár napod vetésig,gyorsan találj ki valamit.
Na ez a vicc és én nem csinálnám, ha már ennyi pénzt adok egy gépért akkor big bag, zsákoltam már eleget életemben...
Válasz #13216. hozzászólásra
kézzel kis zsákost vettem. Miért?
Válasz #13201. hozzászólásra
Műtrágya tartályt hogy töltöd fel?
Válasz #13209. hozzászólásra
Nem voltam.Ahogy olvadtak az ablak üvegen a hó úgy szált rá a por és mocskolta az üveget!!
gratula a géphez! nekem vetettek ilyennel bérbe egyik éven, de az volt az eddigi legjobb kukorica vetésügyileg. Sok örömteli hektárt!
Válasz #13211. hozzászólásra
Az nekem 20 év
Válasz #13208. hozzászólásra
Milyen tárcsákat kaptál hozzá végül?
Válasz #13208. hozzászólásra
Van egy ilyen ismerős helyen, 12000 hektár van benne asszem.
Válasz #13200. hozzászólásra
fut ebből igencsak sok, olyan rosz nem lehet, sőt!!nekem nagy lenne, megsem tudnám fizetni, ki sem tudnám termelni, de akinek van hozzá területe annak ez (ilyen) kell, mese nincs vissza felé menni nem szabad, csak előre, vagy sehova..... Sok "balesetmentes" hektárt vele, irigyekkel meg ne foglalkozz, sok szerencsét hozzá
Válasz #13206. hozzászólásra
be voltál tépve?max ködöt láthattál itt a héten
Köszi rendesek vagytok!
Nem semmi, gartula!
Válasz #13199. hozzászólásra
Kajak!A hó előtt mondom hogy porolt
sok ezer munkaórát hibamentesen
Válasz #13202. hozzászólásra
Nekem nincsenek kétségeim én örülök neki nem is kicsit!
ezt én nem értem irigyek, vagy mi?
Adig örülj amig ilyen van az udvarodon!!!!
Ma délután meghozták a sokak által vetőgépnek nem
nevezhető technikát.
Válasz #13198. hozzászólásra
porolt?ember beteg vagy?
elég közel vagyunk egymáshoz........
Válasz #13196. hozzászólásra
Nem ragadt egyáltalán sőt! porolt is. Csak aztán elkezdett havazni és idővel azért csúszott már a teteje akkor hagytam rá.Azért kellett már rámenni mert kizöldült hamar
Azért némi kár is keletkezett, engedett a hó nyomásának a fólia a leggyengébb ponton.
Válasz #13185. hozzászólásra
Egy kicsit ragadósnak látszik,vagy optikai csalódás?
Válasz #13188. hozzászólásra
Itt napraforgó lesz !
Válasz #13191. hozzászólásra
Csak én várom már ennyire ezt a gyönyörű virágzást?
Remélem jó időt kapunk rá és jó kötés lesz :)
Válasz #13191. hozzászólásra
mi is mostantól a saját gépünkkel (végre!!!) az avataron lévővel fogunk csinálni mindent :)
Válasz #13189. hozzászólásra
szép :)
Válasz #13190. hozzászólásra
5 x 2,5m karcsú orsóra metszve a földről.
Átlag magasság 4,5-5m.
Mtz-vel csinálunk mindent benne.
Válasz #13189. hozzászólásra
ez ? meteres to es sortav? Mtz-vel elfersz benne?
Válasz #13187. hozzászólásra
Re ültetvényről itt egy 2012-es kép.
Álsudaras metszéssel 5m magas.
Válasz #13185. hozzászólásra
Mit szeretnél bele vetni?
Válasz #13186. hozzászólásra
en a magassaggal nem foglalkozok, mert 1 az hogy egy ido utan a termes folyamatosan visszaforditja( ilyenkor valtunk vezert olloval vagy csak egyszeruen lehasad), es egy kicsit trukkozok a fuvokakkal is, hogy magasabbra vigye fel. A masik dolog meg az, hogy ezek rezisztens fajtak es a gomba nem tamadja, tehat csak a rovarok ellen kell megvedeni es amit meg hagy a hegyeben a jo isten az megmarad, beszallitasra kerul a leuzembe, ami meg lehullik es elrohad az meg tapanyag a fanak.
Válasz #13183. hozzászólásra
Üdv 4-4,5m ig engedjük mert afölött a permetezés problémás. Ha eléri ezt a magasságot akkor visszavágjuk.
Ajánlott a metszési bemutatókra elmenni.
Ilyen hóesésben sem kombinátoroztam még
Válasz #13179. hozzászólásra
Hello!
Nézegettem a képeidet és szép kis ültetvényed van, gratulálok hozzá, nagyon szépen karban van tartva!
Nekem is vannak winkes fajták, florina, prima, remo, relinda, reanda, reglindis.
Válasz #13163. hozzászólásra
És meddig engeditek felfelé nőni? Nekem is van pár fám, ősszel ültettem én is 2,5 méterre egymástól, valami ilyesmi formát képzeltem nekik én is.
Válasz #13181. hozzászólásra
lemarat a kép:
Ez is életképnek minősül?
számolgatok dél óta rajzolgatok tervezgetek, hogy hogyan is kellene a gyümölcsöst megrajzolni
Idővel az egész be lesz digitalizálva ezzel jobban nyomon lehet követni a fákat, mert lehet majd jelölgetni :D
Mielőtt megjegyeznétek h beteg vagyok, suliban térinfortmatikát tanulok és beadandó feladatként készítem el az egyik parcellát.
Megbontottuk a permetezőt holnap lesz az alkatrész vásárlás. :)
Sajna az egyik szívó ágat nem tudtam még levenni időhiányában, mert beleszakadt egy csavar a másiknak a feje meg le van gömbölyödve nem fogja a kulcs.
hétvégén folytatjuk áprilisra rendbe lesz szedve. Remélem még egy tartály festésre is futni fogja. :)
Válasz #13178. hozzászólásra
Itt van a kis gazdaság :)
Gyümölcsösünk
Válasz #13177. hozzászólásra
itt vagy közel :D
amúgy meggyes helyére fog menni az alma, bár elsőnek még fel kell nevelnem a kisfákat a kertben, 10 centiről méteresre :) szóval lesz itt munka, csak lenne már jóidő
az egyik gazdatárs ezt a remot ajánlotta nagyon, a kisebb fagyokat is jobban bírja meg minden évben terem. ezért választottam ezt, a florinát meg mindenki agyonmetszi minden évben mert túl sokat nő, azét gondoltam a lentesebb gyengébb részre pár fát. remélem bejön az elgondolásom.
Válasz #13176. hozzászólásra
Kömörő
Apu azt mondja a remo a porzója mindegyik almának és őt is porozzák a többiek elnyúló virágzású ezért túlkötődik.
Mi a legjobban relindával vagyunk megelégedve október végi alma és 1/3 ával súlyosabb és nagyobb termőképességű.
Nekünk van: remo reglindis revena relinda rebella renora.
Válasz #13175. hozzászólásra
Szamosszeg , ti?
Válasz #13171. hozzászólásra
90%-a remo lenne az ültetvénynek, a föld lenti része meg lapos, oda gondoltam 200 florinát. hátha az jobban megnőne a gyengébb részeken, úgy látom annak nagyobb a növekedési eréje. ennyi fa szerintem nem akadályozza a betakaritást, főleg nem egy ilyen kis 1,3 hektáros területen. meg kell amúgyis egy kevés étkezési saját részre is.
de a porzásra lennék kíváncsi? a remónak kell porzó? van a közelben, 500 méterre egy régi hagyományos almás.