Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az már akkor nem volt elérhető felszereltségben amit mi szerettünk volna, lóerőben sem akartunk feljebb menni még egy 10essel. Annak valamivel magasabb az induló ára... de nem is kérdeztem akkor csak korábbról tudom hogy régebbi 640arion és 820 axion között volt 12000 euro... közel azonos felszereltség mellett...
5 méteres tárcsával 50 hektár!!
le kéne szállni a talajra nem repkedni!!
6.2 tárcsával lehet egy táblában 40-50 heki között megcsinálni de evés-ivás menet közben a többit meg otthun!!
na igen de mi 4,2 nehézzel megyünk, és egy soron, de akkor rendesen... remélem én is hogy nem 25 lesz hanem több, de itt sok ám keringő mert sok kis tábla van...
Ezzel 5 méteres táscsával 40-50 hekit le kell nyomni naponta, nem 25 hekit!!!!! Nekem 4,9-et metalwolf van azzal lemegy óránként a 4-5 heki 8-10 KM sebességnél!!!
Persze nem gondolom, de ez is olyan mint az autóipar, millió helyen készül el egy ilyen gép, de motor váltó lehajtás jó, a többiben meg bízik az ember hogy jó lesz... katalizátorra leszek kíváncsi mennyit bír majd, 3000 órát emlegetnek de még senki sem tudja...
Eddig 6820 volt vezér... Elég lesz, eléggé szét van húzva a vetésforgó, van árpánk tritikálénk is, tehát elég lesz... csak talajmunkázik, még nehéz tárcsával is napi 25+ hektárt lenyom akkor 540es lexion után elfogja győzni. 6 soros vetőgép előtt 6820 is győzte, mondjuk nagyon kellett mennie, akkor ennek is kell bírni az iramot...
Értelek, de pont ezért is adják azér ennyiért mert tudják hogy kell!!! Lehet más méretű az alkatrész de azt ne gondold hogy mindent abban a gyárban csinálnak szerintem, hanem rengeteg a beszállító aki régen is bevitte a cuccot a röncsihez!!! Szerintem ez olyan mint a politika, szoták mondani az idősek a kutya maradt csak a láncot cserélték ki!! MSZMP=MSZP!!! Én ezt gondolom, de legyen hozzá szerencsétek és ne szarjon be, gratula hozzá, tudjátok is kifizetni, keresse meg az árát többszörösen!!
A röncsiben meg ebben már lehet csak gyárépület a közös, meg a kerékanya. Hogy mennyit? Ár lóerő-érték arányban még talán ez kedvező, ha nem lesz vele baj akkor megéri, mert kell hogy stabil gép legyen. 10 éves jd helyett lesz, az ő munkáját veszik át, 30 lóerővel erősebb is, nehezebb is korszerűbb is stb. Amikor 500+ hektár van nem szabad rizikózni hogy kibírja egy gép szezon meghibásodás nélkül vagy nem. Nem állhat meg egy gép vetőágy készítésben 2-3 napra amikor 250+ hektár kapásat kell vetni.
Hát faszikám hiába "húzod" a szádat szét akkor sem volt 236 a juró!!! 2002-tavaszán is már 244 volt a juró emlékszem rá határozottan, még az "axis" kupeccal 40 filléren met a bruszt, hogy akkor most mely bank mennyiért is vátja a forintot!!!
És szerinted ér annyit egy ilyen vas?????????? Csak azt mond meg nekem mikor még ez röncsi volt és sárga, és abban a gyárban csinálják ezt is mint akkor a röncsit, és nem volt gazdasági világválság akkor hogy is tudták adni 14-15 milláért??????? Na ezt vezesse le nekem valaki, hogy ezek miért ennyik?????!!!
Köszönöm sok gratulációt, remélem jó évünk lesz, mármint nektek is és kitermeli az idényre eső árát.
30 milla? Hát kérdezz egy üzletkötőt. De 89500 az alapár erre jön rá a Cebis és az iker.
650 cebis, rugózott híd, 580as gumi + keréksúly elvileg 8tonna kell hogy legyen, van hozzá iker kerék is, automata klíma, elől hátul 6-6 munkalámpa, asszem ennyi
Jah. Az érdekes az az egészbe hogy utána összkerékbe simán eltudtam húzni melette a kombit is, vetőgépet is Csak az a kb 30x3-4mes darabot kellett kihagyni ahol az árok keletkezett. Ha hajt az eleje mikor rámegyek akkor valószínűleg az is meglett volna simán.
3napja történt életkép. Szemből sütött a nap, nem láttam hogy vizes a talaj, a traki eleje meg néha baxaxik és akkor pont nem kapcsolt be. Egy MTZ kihúzott de ép hogy, ha egy hangya még aláhuggyantott volna akkor ott maradok míg ki nem szárad.
30433 hozzászólás
Mai fotó,nulla műtrágya 4.1 tonnás napraforgó![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130309123945_IMG_1409[1].JPG)
elővetemény.
Válasz #12881. hozzászólásra
Az már akkor nem volt elérhető felszereltségben amit mi szerettünk volna, lóerőben sem akartunk feljebb menni még egy 10essel. Annak valamivel magasabb az induló ára... de nem is kérdeztem akkor csak korábbról tudom hogy régebbi 640arion és 820 axion között volt 12000 euro... közel azonos felszereltség mellett...
Válasz #12857. hozzászólásra
Használd egészséggel!
Axionra nem alkudtatok?
Azt mennyiért adnák?
Válasz #12878. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Szerintem a Farkas úr klasszisokkal jobbat gyárt!!!!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ez tárcsa???? Hát nem tudom!!
Válasz #12876. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Á dehogy le sem eresztem a tárcsát csak úgy rohangálok a földön kiemelt tárcsával!!!
Válasz #12874. hozzászólásra
Úgy ám!!!
Az 50 heki akkor van meg 10 óra alatt, ha 1 táblában
van a 6 méteres tárcsával....
Ha több darab akkor már nincs is meg!
Válasz #12872. hozzászólásra
![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
vagy Te netán korcsolyázni tanulsz nyáron a tarlón!!
mert ott kicsit többet kell alakítani hogy munkának hívják!
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
5 méteres tárcsával 50 hektár!!
le kéne szállni a talajra nem repkedni!!
6.2 tárcsával lehet egy táblában 40-50 heki között megcsinálni de evés-ivás menet közben a többit meg otthun!!
A 8000-es jd-nek is elég egy nap bejárni 50 hektárt
6.2 ih val.
na igen de mi 4,2 nehézzel megyünk, és egy soron, de akkor rendesen... remélem én is hogy nem 25 lesz hanem több, de itt sok ám keringő mert sok kis tábla van...
Válasz #12870. hozzászólásra
Ezzel 5 méteres táscsával 40-50 hekit le kell nyomni naponta, nem 25 hekit!!!!! Nekem 4,9-et metalwolf van azzal lemegy óránként a 4-5 heki 8-10 KM sebességnél!!!
Válasz #12868. hozzászólásra
Persze nem gondolom, de ez is olyan mint az autóipar, millió helyen készül el egy ilyen gép, de motor váltó lehajtás jó, a többiben meg bízik az ember hogy jó lesz... katalizátorra leszek kíváncsi mennyit bír majd, 3000 órát emlegetnek de még senki sem tudja...
Válasz #12867. hozzászólásra
Eddig 6820 volt vezér... Elég lesz, eléggé szét van húzva a vetésforgó, van árpánk tritikálénk is, tehát elég lesz... csak talajmunkázik, még nehéz tárcsával is napi 25+ hektárt lenyom akkor 540es lexion után elfogja győzni. 6 soros vetőgép előtt 6820 is győzte, mondjuk nagyon kellett mennie, akkor ennek is kell bírni az iramot...
Válasz #12863. hozzászólásra
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Válasz #12865. hozzászólásra
Értelek, de pont ezért is adják azér ennyiért mert tudják hogy kell!!! Lehet más méretű az alkatrész de azt ne gondold hogy mindent abban a gyárban csinálnak szerintem, hanem rengeteg a beszállító aki régen is bevitte a cuccot a röncsihez!!! Szerintem ez olyan mint a politika, szoták mondani az idősek a kutya maradt csak a láncot cserélték ki!! MSZMP=MSZP!!! Én ezt gondolom, de legyen hozzá szerencsétek és ne szarjon be, gratula hozzá, tudjátok is kifizetni, keresse meg az árát többszörösen!!
650-es elég vezérnek ??
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
ekkora területnél nem kérdés hogy kell ilyen dolgokba beruházni hanem szükséges jó!!
sok munkát és jó egészséget hozzá!!
Válasz #12859. hozzászólásra
A röncsiben meg ebben már lehet csak gyárépület a közös, meg a kerékanya. Hogy mennyit? Ár lóerő-érték arányban még talán ez kedvező, ha nem lesz vele baj akkor megéri, mert kell hogy stabil gép legyen. 10 éves jd helyett lesz, az ő munkáját veszik át, 30 lóerővel erősebb is, nehezebb is korszerűbb is stb. Amikor 500+ hektár van nem szabad rizikózni hogy kibírja egy gép szezon meghibásodás nélkül vagy nem. Nem állhat meg egy gép vetőágy készítésben 2-3 napra amikor 250+ hektár kapásat kell vetni.
Válasz #12851. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
nem idei!,de tegnap már jó volt a föld répa alá dolgozták a talajt el fele !
Válasz #12862. hozzászólásra
Semmi, csak úgy írtam!
Válasz #12861. hozzászólásra
A "faszikám"-ot miért kaptam ????
Válasz #12860. hozzászólásra
Hát faszikám hiába "húzod" a szádat szét akkor sem volt 236 a juró!!! 2002-tavaszán is már 244 volt a juró emlékszem rá határozottan, még az "axis" kupeccal 40 filléren met a bruszt, hogy akkor most mely bank mennyiért is vátja a forintot!!!
Válasz #12859. hozzászólásra
235-ös eurónál(azért ez sem mindegy)
Na ezt vezesse le nekem valaki, hogy ezek miért ennyik?????!!!![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
És szerinted ér annyit egy ilyen vas?????????? Csak azt mond meg nekem mikor még ez röncsi volt és sárga, és abban a gyárban csinálják ezt is mint akkor a röncsit, és nem volt gazdasági világválság akkor hogy is tudták adni 14-15 milláért???????
hány lovas? nem vagyok képbe
Köszönöm sok gratulációt, remélem jó évünk lesz, mármint nektek is és kitermeli az idényre eső árát.
30 milla? Hát kérdezz egy üzletkötőt. De 89500 az alapár erre jön rá a Cebis és az iker.
Válasz #12842. hozzászólásra
Gratulálok hozzá!
Szerintem jól választottatok
Válasz #12850. hozzászólásra
Te 30 milláért adnak egy ilyet, vagy még annál is több?????????????? Nagyon szeretik ott a pízt, én azt látom!!
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ezek szerint akkor a kisebbik is bejött nektek?
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Gratulálok !!!!! Ha valami oknál fogva nem férne a portán szivesen szoritanék én is neki egy -kis helyet!!!
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Eeeezigen! Gratulálok! Jó erőt, egészséget a velük végzett munkához!
Válasz #12849. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Ennyire zöldültök ??????
Válasz #12844. hozzászólásra
650 cebis, rugózott híd, 580as gumi + keréksúly elvileg 8tonna kell hogy legyen, van hozzá iker kerék is, automata klíma, elől hátul 6-6 munkalámpa, asszem ennyi
Válasz #12828. hozzászólásra
ez a méret pont jó nem kell rá nagyobb fecske!!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130308184614_IMG_2485.JPG)
Jó lesz!!
Válasz #12846. hozzászólásra
Nem nagyítottam ki.........(650/cebis)
Válasz #12843. hozzászólásra
Különben ha jól látom 650-es.
Grat!
Csatlakozom Szabihoz
Válasz #12843. hozzászólásra
Felszereltségről mit lehet tudni??
Gratula! Használjátok egészséggel!
Gratttt !!!!!
Hanyas ?
€?
mai termés...
Válasz #12809. hozzászólásra
Tippem: 4000/q
Válasz #12835. hozzászólásra
Feltétlen átadom!
Válasz #12838. hozzászólásra
Jah. Az érdekes az az egészbe hogy utána összkerékbe simán eltudtam húzni melette a kombit is, vetőgépet is Csak az a kb 30x3-4mes darabot kellett kihagyni ahol az árok keletkezett. Ha hajt az eleje mikor rámegyek akkor valószínűleg az is meglett volna simán.
Válasz #12837. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Szép kis árok. Szólj az áramszolgáltatónak hozzák a földkábelt!!
3napja történt életkép.
Szemből sütött a nap, nem láttam hogy vizes a talaj, a traki eleje meg néha baxaxik és akkor pont nem kapcsolt be.
Egy MTZ kihúzott de ép hogy, ha egy hangya még aláhuggyantott volna akkor ott maradok míg ki nem szárad. ![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130308075422_DSC_0041.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130308075505_DSC_0043.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130308075522_DSC_0045.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130308075550_DSC_0047.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130308075619_DSC_0053.jpg)
Válasz #12830. hozzászólásra
Hol szórod a taliga alján???????
Válasz #12833. hozzászólásra
Áprilisben megnézlek benneteket!! Üdvözlöm a druszát, add át neki léci!!
Válasz #12828. hozzászólásra
Nagyon sok földet fog átdolgozni, szerintem kár volt más féle kapát rászerelni!