Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv mindenkinek.
4 év keresgélés után,a nyáron rátaláltam,ma pedig sikerült birtokba vennem ezt a kis ékszerdobozt.
Most éppen aklimatizálódik,szokja a Szigetközi levegőt.
Válasz #11810. hozzászólásra
Nem. A helyzet az, hogy amennyi területről van papírod annyit lehet igényelni, a valóságban a szomszédét csak művelheted, de nem kérhetsz rá támogatást ( saps, kat, natura, Akg, gázolaj visszaigénylés). Papírozzátok le, de ha 5 éven belül vette, akkor NAV szerint nem ő műveli, tehát a vásárláskor megúszott illetéket ( gondolom így vette) 2-szeresen meg fogja fizettetni.
Szóval el kell gondolkodni. Most egy olyan ember bukott ki, aki most először 41 ha-ra kérte a kat20-at ( falugazdász ajánlotta), és nem volt róla papírja. Így az a vége, hogy kat-ra és saps-ra is 0 ha az elfogadott területe!!!!, de mivel saps-ban. 97,6ha a kérelme, így abból 41 ha jogosulatlan, azaz több mint 30%-os a jogosulatlan igénylése, így valószínűleg az idei támogatása 0 ft lesz. Az hogy jövőre áthúzódó lenne e a büntetése, azt nem tudom. Ha nem igényelt volna kat-ra, akkor a 120eft ugrott volna, de saps-ra megkapja a 6-6,5mft-ot ( nem derült volna ki, ha nincs túligénylés a blokkban, vagy táblaszinten).
Szóval 6-6,5mft idén bukta számára
Ennyire komoly a földhasználat lejelentése.
Üdv
Válasz #11806. hozzászólásra
Igen mert a FÖMI föntről a lombkoronától nem látja, hogy mi van alatta, azaz felületet lát, míg a Niva-val közlekedő ellenőr pontosabban mér lentről.
A FÖMI színek ( növényfajta) és hőkibocsájtások alapján méricskél ( nem mindig faxa).
Válasz #11805. hozzászólásra
Azérrrr mondom, hogy megnézem
Sokszor a FÖMI megállapítja a terület fényképezésekor ( műholdas) van a szélén nád vagy fa és kipöttyözik, azaz nem támogathatóvá teszik, amit Te a valóságban tavasszal vissza művelsz. Vagy a szomszéd elszánt egy kicsit minden évben... Nem tom...
Üdv
A haver is járt úgy, hogy belógott a fasor a szántó fölé amikor az emberke mérte távérzékelősen a 3 heki csak 2,6 lett!!! Ment a meccselés neki mire betudta bizinyítani hogy az a föld valóban 3 heki!!!
Na baxki, itt a világ vége!!! De ha fetyó nem áll le ezzel a koplalással még a "végiiinnnn" a gyula báttyával egy szobába teszik aztán nyomják beléééé a tápoldatos vizet!!
Válasz #11782. hozzászólásra
Dehogy van rendben az országban, szinte minden évben ugyanazokkal van baj Hajdúban is. Egyszerűen sok ember nem veszi figyelembe, hogy a területén ( hrsz-én ) lévő fasort nem kellene leigényelni. Nem szabad tul.lap vagy földhasználati lap szerint beadni a területet, hanem a valósan megműveltet. De csak azért is !
szervezem már az ellenállási mozgalmat. de úgy tünik nem kell nagyon ellenállni. nem is találok már olyat, aki a fideszre akar szavazni. Sanyi komát kivéve, de hát mindenhol van falubolondja
Majd mi ezt megdumáljuk vele bornál a havas téli napokon!! Remélem akkor én is ráérek cseppet másra is nem csak melóra!!!! Én már várom a havas téli estéket!!!
igen ezek érdekes dolgok voltak. főleg ha a búza tavaszi volt vetve. volt olyan év, hogy nem is vetettél valahová, máshova meg duplán (tavasszal szotyi, ősszel kalászos)
Szolgáltatott a cég olyanoknak, akiket ellenőriztek a vámosok, az elsőnél beleszaladtunk a késbe, mert el volt vetve búzával és közölték, hogy mivel a terület előző évben el volt vetve, a talajmunkára és a vetésre kiírt 26 liter gázolajra vonatkozó visszatérítés szerintük nem jogos, mert náluk az év jan.1-től dec 31-ig tart! Hiába mondtuk neki, hogy a mg-ban a gazdasági év tárgyévre vonatkoztatva már előző ősszel elkezdődik, jött a bünti!
Na mikor legközelebb megjelentek, és feltették a beugratós kérdést, hogy mikor szántottunk, csípőből nyomtam nekik, hogy mi csak januárban szántunk! Nem érezte benne az iróniát, elfogadta!
sok helyen ősszel felszántanak és valahol március végéig rá se mennek a földre. a vámos meg kötekszik, hogy jan-februárban miért nem volt gázolajfelhasználás
ezek a túligénylések a sok év alatt már elég jól rendeződtek. nálunk 1 volt a faluban. ennyi év után lehet már látni a problémás emberkéket és azoknál kellene komolyabban ellenőrizni
Egy másik vicc,hogy én egy blokkban vagyok egy másik emberrel,2 hrsz.van.A helyrajzi számhoz tartozó terület megvan,ki is mérettem.De az mvh küldött egy levelet,hogy abba a blokkban nem lehet akkora terület,közösen,arányosan csökkentsük a területeinket.Megis tettük,most kevesebb földalapúval kell beérni,de mi van,ha ellenőriznek,és mérnek???Földalapút csökkentett területre kérjük,a gázolajat,a tulajdoni lap szerint.
30433 hozzászólás
ez szerintem mindenütt így van
Válasz #11828. hozzászólásra
Hozzátartozik, hogy az oszlop van jó helyen, ahogy apuci is mondja... ezeket nem rakják csak úgy akárhová. Itt a mezsgye vándorolt.
Válasz #11823. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
This is Magyarorszááááááááááág
Válasz #11829. hozzászólásra![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
bocs az oszlop van jó helyen és az utat szántották el
Válasz #11823. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
nem lehet hogy az út jó helyen van csak el szántották
hát gyönyörű
az ilyet egy nagygéppel kirántanám nekik, azt gondolkodjanak, hogy hova rakják
Válasz #11819. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
ement 4 év----------
milyen pajtábul kotortad elő?
bumm a fejbe
halott vagy paraszt --- hehe
már másutt is láttam, meg felezik a szorgalmi utat?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Ezzel az új villamosítással az út közepére rakják,
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Használd egészséggel!
A címet adjátok ti a képnek...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925202126_IMG_20120925_150037.jpg)
Válasz #11819. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Használd egészséggel!
Válasz #11820. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Köszi.
1 álom teljesült.
Grat hozzá, jópofa jószág ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Erre emlékszek hogy kerestél egyet
Üdv mindenkinek.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925195831_P9250246.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925195916_P9250249.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925200011_P9250253.JPG)
4 év keresgélés után,a nyáron rátaláltam,ma pedig sikerült birtokba vennem ezt a kis ékszerdobozt.
Most éppen aklimatizálódik,szokja a Szigetközi levegőt.
Válasz #11817. hozzászólásra
4.5 Ha kuki...
Válasz #11814. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120919210811_P1040704.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120919210910_P1040707.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120919211010_P1040708.JPG)
Na itt nem ragad.
A mai bűnös, holnap lehet menni vásárolni. Öreg lánc, nem bírta az új kihívásokat a zúzóval.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120919202510_lanc.JPG)
Válasz #11813. hozzászólásra
Nem volt lágy? Mintha ragadna a hengerre a főd
Ma volt a próba az új alkotással.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120917214101_P1040698.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120917214158_P1040699.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120917214400_P1040700.JPG)
Válasz #11811. hozzászólásra
rendben köszi, azt a részt nem szokta bevetni odébb meg krumplit szokott beletenni...
Válasz #11810. hozzászólásra![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Nem. A helyzet az, hogy amennyi területről van papírod annyit lehet igényelni, a valóságban a szomszédét csak művelheted, de nem kérhetsz rá támogatást ( saps, kat, natura, Akg, gázolaj visszaigénylés). Papírozzátok le, de ha 5 éven belül vette, akkor NAV szerint nem ő műveli, tehát a vásárláskor megúszott illetéket ( gondolom így vette) 2-szeresen meg fogja fizettetni.
Szóval el kell gondolkodni. Most egy olyan ember bukott ki, aki most először 41 ha-ra kérte a kat20-at ( falugazdász ajánlotta), és nem volt róla papírja. Így az a vége, hogy kat-ra és saps-ra is 0 ha az elfogadott területe!!!!, de mivel saps-ban. 97,6ha a kérelme, így abból 41 ha jogosulatlan, azaz több mint 30%-os a jogosulatlan igénylése, így valószínűleg az idei támogatása 0 ft lesz. Az hogy jövőre áthúzódó lenne e a büntetése, azt nem tudom. Ha nem igényelt volna kat-ra, akkor a 120eft ugrott volna, de saps-ra megkapja a 6-6,5mft-ot ( nem derült volna ki, ha nincs túligénylés a blokkban, vagy táblaszinten).
Szóval 6-6,5mft idén bukta számára
Ennyire komoly a földhasználat lejelentése.
Üdv
Válasz #11809. hozzászólásra
és ha pl a szomszéd nem műveli a földet de én meg csipegetem az övét akkor többet lehet igényelni??
Válasz #11806. hozzászólásra
Igen mert a FÖMI föntről a lombkoronától nem látja, hogy mi van alatta, azaz felületet lát, míg a Niva-val közlekedő ellenőr pontosabban mér lentről.
A FÖMI színek ( növényfajta) és hőkibocsájtások alapján méricskél ( nem mindig faxa).
Válasz #11805. hozzászólásra![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Azérrrr mondom, hogy megnézem
Sokszor a FÖMI megállapítja a terület fényképezésekor ( műholdas) van a szélén nád vagy fa és kipöttyözik, azaz nem támogathatóvá teszik, amit Te a valóságban tavasszal vissza művelsz. Vagy a szomszéd elszánt egy kicsit minden évben... Nem tom...
Üdv
Válasz #11804. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
"fetyó" csak had koplaljon, hátha úgy jár mint a ....lova.
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:59:16
Válasz #11805. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
A haver is járt úgy, hogy belógott a fasor a szántó fölé amikor az emberke mérte távérzékelősen a 3 heki csak 2,6 lett!!! Ment a meccselés neki mire betudta bizinyítani hogy az a föld valóban 3 heki!!!
Válasz #11802. hozzászólásra
A valósan művelt terület,egyezik a hrsz területével.De az mvh szerint nem.
Válasz #11801. hozzászólásra
Na baxki, itt a világ vége!!! De ha fetyó nem áll le ezzel a koplalással még a "végiiinnnn" a gyula báttyával egy szobába teszik aztán nyomják beléééé a tápoldatos vizet!!
Válasz #11784. hozzászólásra
Írj a mailemre települést hrsz-t, hétközben kimérem Neked. De kb szerda környékig tele vagyok melóval.
Üdv
Dehogy van rendben az országban, szinte minden évben ugyanazokkal van baj Hajdúban is. Egyszerűen sok ember nem veszi figyelembe, hogy a területén ( hrsz-én ) lévő fasort nem kellene leigényelni. Nem szabad tul.lap vagy földhasználati lap szerint beadni a területet, hanem a valósan megműveltet. De csak azért is !
Válasz #11799. hozzászólásra
szervezem már az ellenállási mozgalmat. de úgy tünik nem kell nagyon ellenállni. nem is találok már olyat, aki a fideszre akar szavazni. Sanyi komát kivéve, de hát mindenhol van falubolondja
Válasz #11799. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Majd mi ezt megdumáljuk vele bornál a havas téli napokon!! Remélem akkor én is ráérek cseppet másra is nem csak melóra!!!! Én már várom a havas téli estéket!!!
Válasz #11798. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Már írta, hogy szabadság harcba megy...........nem hiszem, hogy sokáig lesz komi !!!
Válasz #11797. hozzászólásra
Hali komi, látom nem bírsz aludni!! Pörög a koponya nálad is, mit is kellene jövőre csinálni??????
Válasz #11796. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
búza utánt akartam írni
Válasz #11793. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
igen ezek érdekes dolgok voltak. főleg ha a búza tavaszi volt vetve. volt olyan év, hogy nem is vetettél valahová, máshova meg duplán (tavasszal szotyi, ősszel kalászos)
Válasz #11793. hozzászólásra
Itt meg egyik aratós kuncsaftomnál keresték a kombájnt mert ....és mivel nincs neki nem igényelheti a 26 literre
szanberg még keresel nagy 11m-es simitot?
Válasz #11790. hozzászólásra
Szolgáltatott a cég olyanoknak, akiket ellenőriztek a vámosok, az elsőnél beleszaladtunk a késbe, mert el volt vetve búzával és közölték, hogy mivel a terület előző évben el volt vetve, a talajmunkára és a vetésre kiírt 26 liter gázolajra vonatkozó visszatérítés szerintük nem jogos, mert náluk az év jan.1-től dec 31-ig tart! Hiába mondtuk neki, hogy a mg-ban a gazdasági év tárgyévre vonatkoztatva már előző ősszel elkezdődik, jött a bünti!
Na mikor legközelebb megjelentek, és feltették a beugratós kérdést, hogy mikor szántottunk, csípőből nyomtam nekik, hogy mi csak januárban szántunk! Nem érezte benne az iróniát, elfogadta!
Válasz #11791. hozzászólásra
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Jééézusom....
Válasz #11790. hozzászólásra
sok helyen ősszel felszántanak és valahol március végéig rá se mennek a földre. a vámos meg kötekszik, hogy jan-februárban miért nem volt gázolajfelhasználás
Válasz #11787. hozzászólásra
Ezt kifejtenéd?
Válasz #11787. hozzászólásra
az apeh is csak jan1--és dec 31-ben gondolkodik
ezek a túligénylések a sok év alatt már elég jól rendeződtek. nálunk 1 volt a faluban. ennyi év után lehet már látni a problémás emberkéket és azoknál kellene komolyabban ellenőrizni
Én kezdek beleedződni az ilyenekbe, pl ha az mvh-s kérdezi, akkor októberben szántottunk, ha a vámos, akkor szigorúan januárban!
ez a gázolaj is elég bürokratikus. hány embernek kell végignyálazni a papirokat. inkább adnának vissza kevesebbet és ne szopatnának annyit
Válasz #11783. hozzászólásra
annyival azért nem rosszabb
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Egy másik vicc,hogy én egy blokkban vagyok egy másik emberrel,2 hrsz.van.A helyrajzi számhoz tartozó terület megvan,ki is mérettem.De az mvh küldött egy levelet,hogy abba a blokkban nem lehet akkora terület,közösen,arányosan csökkentsük a területeinket.Megis tettük,most kevesebb földalapúval kell beérni,de mi van,ha ellenőriznek,és mérnek???Földalapút csökkentett területre kérjük,a gázolajat,a tulajdoni lap szerint.