Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
tegyük azért hozzá, hogy a közlekedési morál is súlyos nálunk. ma úgy ment el mellettem a belső sávban az audista, mint a szél, miközben én álltam a zebra előtt és a gyalogosok már előttem keltek át szépen...
Az a vicc az egészben, hogy az egész faluban 1, azaz egy blokk esetében volt olyan túligénylés, ami adategyeztetést igényelt, tavaly szintúgy. Persze nem tudom másfelé hogyan van, de gyanús, hogy az ország nagy része rendben van. Gyakorlatilag leigényeltük azt, ami a rendeletek szerint jár, és még ezt sem akarják kifizetni. Néha már az jár az eszembe, hogy azért csinálják ezt az egész cirkuszt, hogy meg lehessen indokolni, miért is kell ennyi ember a hivatalba.
és az a röhely, hogy unios pénz és az unio nincs ilyen követelmény. véleményem szerint vitás helyzetekben kellene előszedni ezeket a földhasználati lapokat. csak hát magyarországban élünk. valahol olvastam, hogy az osztrákokhoz képest éves szinten közel 20-szor annyi közlekedési írságot szabnak ki nálunk. mi ez ha nem pénzbehalytás
Válasz #11777. hozzászólásra
A nevedre vagy hrsz-re rákeresnek, és máris bukta, mert nem Te vagy bejegyezve arra a helyre. Jogosulatlan földhasználó leszel. Mindent papírozni kell(ene). Az MVH-nak van nem rég óta közvetlen kapcsolata a földhivatali nyilvántartással.
" és az nyer akinek van földhasználata, és ténylegesen műveli is a területet." Na hát pont ez az, van egy pár földhasználati csere, ergo van valaki akinek földhasználata van és van egy másik, aki ténylegesen műveli a területet. Túligénylés nincs!
A földhivatal visszamenőlegesen bejegyez, de az iktatószám ott szerepel ( azt megváltoztatni senki nem tudja) amiben a bejelentés dátuma is szerepel, azaz buktató.
Sorban buknak itt Hajdúban
Válasz #11771. hozzászólásra
Nem idegesítés céljából írtam, csak nagy érvágás, ha idén 10 ft-ot nem kapsz a földhasználat bejelentésének elmulasztása miatt.
még saps-nál elcsúszik, ha nincs a blokkban túligénylés, vagy ketten rajzoltok egy hrsz alá, és bemérik a földet. Ott igazságot kell tenni, és az nyer akinek van földhasználata, és ténylegesen műveli is a területet. de Kat, Natura, Akg-nál nagyon gázzzz !
Válasz #11767. hozzászólásra Ingyen zöldtrágya! Ez egy okos paraszt, nem költ feleslegesen.
Egyébként egy ismerősöm Hőgyészen megjátszotta, hogy évekig nem takarította le a parlagfüvet a földjéről, zöldtrágyának használta és néhány év alatt eltűnt neki, nőtt helyette a fű. Csak addig kellett ügyesnek lennie az önkormányzattal.
Ilyenkor már kár idegesíteni a bandát, úgyse lehet semmit tenni ellene! Egyébként tételesen hrsz. alapján ellenőriz, vagy csak azt nézi, hogy összesen van-e annyi bejelentett föld, mint amennyit igényelnek?
Üdv !
Az MVH teljes gőzzel ellenőriz. Felhívnám a figyelmeteket ( persze csak jóindulattal), hogy nézik a földhasználat jogosságát, azaz max bejelentés:
Saps esetében 2012.06.11
Kat/Natura esetében 2011.09.01
határidőt.
Akinek nincs bejelentve, annak lenullázzák, és így veszélybe kerülhet az egész évi támogatási pénze. Akarom mondani jogosulatlan földhasználat címen ki is zárhatják, hiába saját tulajdon, testvér, szülők vagy csak odaadták művelni.
Csak figyelmeztetés volt, 600 ha-os ügyfél is bukott már idén. Kérem ne b...gassatok, ez tény.
Üdv
jövőre garantált a vetőmag! másik szomszéd ugyan ezt csinálja csak vaddohányal! egy a tulaj... valamint lehet tenni ellene?? mi alapján lehet feljelenteni?? hrsz kell hozzá??
Az nem rossz cső. Nekünk akkora csövek vannak hogy majdnem átérem hüvelyk és mutatóujjal. CSont száraz, sárga szár de mégis 33-40 közötti a víz. Gyatra termés lesz, ráadásul még vizes is.
Ma voltam kint körbenézni, még ilyen a kukoricám.
45 heki, csupa jót várok tőle. Még 28-30-as vize van. Hozzá tartozik, hogy elég mély fekvésű terület. 2010-ben mikor az esős év volt learatni sem tudtunk róla.
Ja most látom, a tied V 150, az enyém meg FXC, így egy kicsit másabb az érzékelő mechanizmusa...
Még egy kérdés... szokott olyat csinálni, hogy kötözés indításkor behúzza középre a hálót?
Kohósalak?.... hol termelsz te kukit, az acélgyárban?
Milyen sodróval gyűritek a rendet?
(az én fiam is jobban ülne a gépbe mint a könyv előtt... hogy egyéb munkáról már ne is beszéljek....)
Ja, hány %-nál csipog a kicsike? Mennyire állítsam? (Kukit még nem tekertem eddig)
Ebbe benne van egy fél óra ebéd szünet és egy háló berakás a bála méret 120x150es takarmány kukorica csutka,,,ezt tessék felül íberelni ,persze bizonyíthatóan.
Ma szétberheltük zénokát,visszakerültek a töröhengerek.Kap uj töröléceket is.Azon agyalok hogy lehetne kis munkahengerrel müködtetni a töröléc állitot.A motolla hidroaulika funkciora rákötni.Ha müködne akkor ha bekapná a satnya kiscsövet csak nyitni rajta és lehuzná a töröegység.Fater meg tárcsázta a napra tarlokat huzta a tárcsa után a kis gyürüs hengert,nagyon jo munkája van szinte lehetne vetni bele.Belekarmol rendesen bepattog elötte néha a 892-es.Ezen már elektromos a sebesség mérés gyors négybe 10.4 km/h megy.
Azzal sem hiszem hogy jobban járnál... Amúgy meg leszedjük valahogy. Még lehet hogy a rostán tudunk valamit variálni jó irányba, de majd ha tényleg élesbe megy, akkor majd kiokoskodunk úgyis valamit. Ha harmattal kell csinálni, már arra is van haditerv. Eddig még mindig leszedtük amióta tudjuk magunknak csinálni, csak ilyen miatt nem adjuk fel.
30433 hozzászólás
Válasz #11781. hozzászólásra
tegyük azért hozzá, hogy a közlekedési morál is súlyos nálunk. ma úgy ment el mellettem a belső sávban az audista, mint a szél, miközben én álltam a zebra előtt és a gyalogosok már előttem keltek át szépen...
Válasz #11781. hozzászólásra
Az a vicc az egészben, hogy az egész faluban 1, azaz egy blokk esetében volt olyan túligénylés, ami adategyeztetést igényelt, tavaly szintúgy. Persze nem tudom másfelé hogyan van, de gyanús, hogy az ország nagy része rendben van. Gyakorlatilag leigényeltük azt, ami a rendeletek szerint jár, és még ezt sem akarják kifizetni. Néha már az jár az eszembe, hogy azért csinálják ezt az egész cirkuszt, hogy meg lehessen indokolni, miért is kell ennyi ember a hivatalba.
Válasz #11780. hozzászólásra
és az a röhely, hogy unios pénz és az unio nincs ilyen követelmény. véleményem szerint vitás helyzetekben kellene előszedni ezeket a földhasználati lapokat. csak hát magyarországban élünk. valahol olvastam, hogy az osztrákokhoz képest éves szinten közel 20-szor annyi közlekedési írságot szabnak ki nálunk. mi ez ha nem pénzbehalytás
Válasz #11778. hozzászólásra
Na ja, a kolléga meg jogosulatlan földhasználó lesz az én tulajdonomban. Már minden szart kitalálnak, csak hogy ne kelljen fizetni!
Válasz #11777. hozzászólásra
A nevedre vagy hrsz-re rákeresnek, és máris bukta, mert nem Te vagy bejegyezve arra a helyre. Jogosulatlan földhasználó leszel. Mindent papírozni kell(ene). Az MVH-nak van nem rég óta közvetlen kapcsolata a földhivatali nyilvántartással.
Válasz #11775. hozzászólásra
" és az nyer akinek van földhasználata, és ténylegesen műveli is a területet." Na hát pont ez az, van egy pár földhasználati csere, ergo van valaki akinek földhasználata van és van egy másik, aki ténylegesen műveli a területet. Túligénylés nincs!
Válasz #11775. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
A földhivatal visszamenőlegesen bejegyez, de az iktatószám ott szerepel ( azt megváltoztatni senki nem tudja) amiben a bejelentés dátuma is szerepel, azaz buktató.
Sorban buknak itt Hajdúban
Nem idegesítés céljából írtam, csak nagy érvágás, ha idén 10 ft-ot nem kapsz a földhasználat bejelentésének elmulasztása miatt.
még saps-nál elcsúszik, ha nincs a blokkban túligénylés, vagy ketten rajzoltok egy hrsz alá, és bemérik a földet. Ott igazságot kell tenni, és az nyer akinek van földhasználata, és ténylegesen műveli is a területet. de Kat, Natura, Akg-nál nagyon gázzzz !
Válasz #11773. hozzászólásra
Na akkor ebből lesz káosz!
Ahova igényelsz, és hrsz-re mennek rá.
Válasz #11767. hozzászólásra Ingyen zöldtrágya! Ez egy okos paraszt, nem költ feleslegesen.
Egyébként egy ismerősöm Hőgyészen megjátszotta, hogy évekig nem takarította le a parlagfüvet a földjéről, zöldtrágyának használta és néhány év alatt eltűnt neki, nőtt helyette a fű. Csak addig kellett ügyesnek lennie az önkormányzattal.
Válasz #11770. hozzászólásra
Ilyenkor már kár idegesíteni a bandát, úgyse lehet semmit tenni ellene! Egyébként tételesen hrsz. alapján ellenőriz, vagy csak azt nézi, hogy összesen van-e annyi bejelentett föld, mint amennyit igényelnek?
Üdv !
Az MVH teljes gőzzel ellenőriz. Felhívnám a figyelmeteket ( persze csak jóindulattal), hogy nézik a földhasználat jogosságát, azaz max bejelentés:
Saps esetében 2012.06.11
Kat/Natura esetében 2011.09.01
határidőt.
Akinek nincs bejelentve, annak lenullázzák, és így veszélybe kerülhet az egész évi támogatási pénze. Akarom mondani jogosulatlan földhasználat címen ki is zárhatják, hiába saját tulajdon, testvér, szülők vagy csak odaadták művelni.
Csak figyelmeztetés volt, 600 ha-os ügyfél is bukott már idén. Kérem ne b...gassatok, ez tény.
Üdv
Válasz #11752. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nem lenne jobb inkább a földön hagyni és bedolgozni???? Megszórni kis nitrogénnel vagy baktofillal, sokkal jobb lenne jövőre a talaj szerkezete!!!
Válasz #11767. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Elég ha betelefonálsz a földhivatalba, vagy bemész ha fain csávó akarsz lenni, ez nagyon dúrva!!!! Hol készítetted a képet?????
jövőre garantált a vetőmag! másik szomszéd ugyan ezt csinálja csak vaddohányal! egy a tulaj... valamint lehet tenni ellene?? mi alapján lehet feljelenteni?? hrsz kell hozzá??
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #11765. hozzászólásra
Csak kár, hogy az országban még 10% sincs ilyen vagy hasonló.
Válasz #11760. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ezektől a földektől lehet várni valamit, meg ahol öntöztek!! Nagyon sok helyen semmi termés az országban!!
Válasz #11763. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
30 ilyen elférne az én tanyámban is
azért nem rossz bálák ahhoz képest hogy madzagos és fix kamrás![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120912143955_120920121296.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120912143914_120920121293.jpg)
Válasz #11759. hozzászólásra
Így szoktuk.
Az nem rossz cső. Nekünk akkora csövek vannak hogy majdnem átérem hüvelyk és mutatóujjal. CSont száraz, sárga szár de mégis 33-40 közötti a víz. Gyatra termés lesz, ráadásul még vizes is.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ma voltam kint körbenézni, még ilyen a kukoricám.![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120912090756_1.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120912090842_2.jpg)
45 heki, csupa jót várok tőle. Még 28-30-as vize van. Hozzá tartozik, hogy elég mély fekvésű terület. 2010-ben mikor az esős év volt learatni sem tudtunk róla.
Válasz #11752. hozzászólásra
Ez le van sôpôrve rendesen...
Válasz #11756. hozzászólásra
FAZA olasz 9 csillag kerekes.
Válasz #11755. hozzászólásra
2kör és 2m.
Válasz #11754. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Nálam ha nagyon poros akkor nem nyúlnak hozzá. Lehet el vannak kényeztetve.
Csillagkerekessel sodortátok?
Válasz #11754. hozzászólásra
Mennyi hálót adsz neki?
Válasz #11753. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Biztos recsegni fog a foguk alatt.
Válasz #11748. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nem lesz nagyon poros a feltekert kukszár?
Válasz #11750. hozzászólásra
Ja.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #11749. hozzászólásra
Akkor sokat ott hagy.
Mit tekertél, csutkát?
kicsit feljebb kell emelni a felszedőt.........
Válasz #11747. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120911203920_Kep199.jpg)
Nem is porzott nagyon.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #11746. hozzászólásra
ez igen! le a kalappal!...
Válasz #11743. hozzászólásra
na ezt íbereld![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Mai napi .,új állás
Válasz #11741. hozzászólásra
csak így szabadon berakjuk .
Nincs mixer kocsim,
Ja most látom, a tied V 150, az enyém meg FXC, így egy kicsit másabb az érzékelő mechanizmusa...
Még egy kérdés... szokott olyat csinálni, hogy kötözés indításkor behúzza középre a hálót?
Válasz #11740. hozzászólásra
... hogy egyéb munkáról már ne is beszéljek....![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
)
)
Kohósalak?.... hol termelsz te kukit, az acélgyárban?
Milyen sodróval gyűritek a rendet?
(az én fiam is jobban ülne a gépbe mint a könyv előtt
Ja, hány %-nál csipog a kicsike? Mennyire állítsam? (Kukit még nem tekertem eddig
Válasz #11738. hozzászólásra
7čs fčl ôra alatt?Ezt is be le rakjŕtok a "mixer" kocsiba,vagy csak űgy szabadon eszik?
Válasz #11739. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Passz ,vagy 10-15,a fiam sodorja ,jó vastag a rend,ma felvettem egy fej nagyságú kohó salakot is volt morgás a bálázóban .
Válasz #11738. hozzászólásra
Hány sor kukit sodortatok össze 1 rendbe?
Na ha elkezdünk mi is ügyködni, igyexxem iberölni
Ma szétberheltük zénokát,visszakerültek a töröhengerek.Kap uj töröléceket is.Azon agyalok hogy lehetne kis munkahengerrel müködtetni a töröléc állitot.A motolla hidroaulika funkciora rákötni.Ha müködne akkor ha bekapná a satnya kiscsövet csak nyitni rajta és lehuzná a töröegység.
Fater meg tárcsázta a napra tarlokat huzta a tárcsa után a kis gyürüs hengert,nagyon jo munkája van szinte lehetne vetni bele.Belekarmol rendesen bepattog elötte néha a 892-es.Ezen már elektromos a sebesség mérés gyors négybe 10.4 km/h megy.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #11735. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Mint az unicum reklámba csak pozitivan.
Válasz #11732. hozzászólásra
Azzal sem hiszem hogy jobban járnál... Amúgy meg leszedjük valahogy. Még lehet hogy a rostán tudunk valamit variálni jó irányba, de majd ha tényleg élesbe megy, akkor majd kiokoskodunk úgyis valamit. Ha harmattal kell csinálni, már arra is van haditerv. Eddig még mindig leszedtük amióta tudjuk magunknak csinálni, csak ilyen miatt nem adjuk fel.