Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor szivunk vele rendesen!!!!Még a végén bérvállalkozoval "csucstechnikával" kell learattatni.A naprábol most kifaroltunk én meg hatsorost akartam hozzá
Nekem a száraz szárral van most bajom. Az új tépőlécek telitalálatok voltak. Nekem az a problémám, hogy ha másodikkal megyek, csak alap variátorral is, akkor elkezdi felgyűjteni a szárat a koporsólemezekre. Valamiben megakad a szár, elpattan és rádől a lemezre a következő meg feltolja oda és így gyűjti magára amíg aztán a következő szárakat már elkezdi csak lenyomni. Ha lasabban megyek 1-ben felvariálva, akkor nincs ilyen baj, de akkor meg szemetes lesz mert száraz, ami bemegy és kevés neki. Előre látható megoldás, hogy gyenge harmattal kell vágni majd.
Mi majd jövö héten probálkozunk vele ha a technika összeál és lessz jo tábla meg fogadja valaki.Kiváncsi leszek hogy adják majd,van sok fajta meg sok terület minden felé.Lesznek meglepetések.A milyeink valamennyire elfogathatoak.Majd a satnya csövek milyen üzemzavart okoznak majd??????????
Levágtam ma a vasútállomásnál lévő 0,4-et a marháknak. Ez már egy fokkal jobb volt, de ennek is hiányzott egy negyede mert ahol a fák ráárnyékoltak ott nem volt még szár sem szinte. lett róla 15-16 q.
Nah erről mindjárt küldök e-mail-t...
A traktorosok is azt mondják, hogy elég műanyagok. Mondjuk azért 8 méteres tárcsával elég jól bánnak meg mindennel, csak hát ez a fene nagy kényesség és a tömeggyártás betett nekik. Arról nem beszélve, hogy szerintem két ekkora gép alá kicsi a terület már. De akkor is ez a 4000 óra utáni szerviz ez kicsit necces.
Nekem a fendt sosem tetszett.Elég gáz hogy már szar mindkettö.Pedig az uj gépeknél a humánfaktor már nemszámit az üzemzavarnál mert az elektronika beavatkozik.
Lehet hogy a nyugatnak kell a pénz, de próbáld meg Edét megfordítani mondjuk a temetőnél lévő földünkön Az elaprózódással sok gond van a földek esetében. Tudom itt most főleg a nagyobb cégekre gondolsz, hogy oda elég ütőképes(ebb) lehetne (mint mondjuk most a két nagy zöld itt a cégnél).
Válasz #11710. hozzászólásra
Német gazdatársak széthajtották aztán kidobták öket.Mi meg fantáziálunk hogy beválik vagy nem.Van igazságod az mtz-vel kapcsolatban mi is költünk rájuk rendesen.Forever Belarus
76-os születésű a kis drága ,nagyon szeretnék egy ÚJ rábát,de ameddig nem gyártanak addig az öreggel nyomatom,nem szép, nincs légkondi de pöcc röff és megy.
Itt felénk kihalo félbe vannak.Csak a nyugati nagy gép a menö.Kell is a lóvé a nyugatnak!!!!!!!Pedig ede-rudi lehet hogy megszégyenitene egy párat adott körülmények között csak ezzel a forgalmazok nem dicsekszenek,csak azzal mennyire jobb az ö portékájuk.Nameg a Kirovets k700-701 annak nem volt ellenfél semilyen munkagép.Fateré tsz-ébe anno 5000ha körüli mterület volt az orosz csoda fegyver a 7 fejes ih-val szántott 2 müszakba hetekig,meg tárcsázott 6.2-7.2 ih-val.
Pedig mikor megérkezett nem volt hengerfejes, meg ezekre nem igazán hallottam, hogy jellemző lenne. Azért fura. MTZ sem olcsóbb, ha lépten nyomon berhelni kell. A 82-est mikor kínálgattuk szántásban és 30 centin kiszántott 40 hekit évente, akkor az sem volt olcsó fenntartású.
Nekünk is 30-33-at evett. Most viszi mint a rongyot olyan 35-38 centi mélyen 7-8 esetenként 9 km/h-val. De ezek a Monták földek, uvyanezt itt a gyökeresi részen nem hiszem hogy meg lehetne csinálni
Elég jo szántás van most a körülményekhez képest.Mennyi a fogyasztás???????Én mértem lazitott tárcsázott gabona tarlo 40cm mélyen a harmadik fej felezi a keréknyomot.30l jött ki.A 1025 most bivaly erös viszi mint a rongyot.A sebesség kb mint a 82-es fél 6.
30433 hozzászólás
Válasz #11732. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Igy kell jo bizniszt csinálni
Válasz #11730. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Akkor szivunk vele rendesen!!!!Még a végén bérvállalkozoval "csucstechnikával" kell learattatni.A naprábol most kifaroltunk én meg hatsorost akartam hozzá
Válasz #11729. hozzászólásra
Még egy kiegészítést küldtem.
Válasz #11728. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Nekem a száraz szárral van most bajom. Az új tépőlécek telitalálatok voltak. Nekem az a problémám, hogy ha másodikkal megyek, csak alap variátorral is, akkor elkezdi felgyűjteni a szárat a koporsólemezekre. Valamiben megakad a szár, elpattan és rádől a lemezre a következő meg feltolja oda és így gyűjti magára amíg aztán a következő szárakat már elkezdi csak lenyomni. Ha lasabban megyek 1-ben felvariálva, akkor nincs ilyen baj, de akkor meg szemetes lesz mert száraz, ami bemegy és kevés neki. Előre látható megoldás, hogy gyenge harmattal kell vágni majd.
Válasz #11725. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
No comment.
Válasz #11726. hozzászólásra
d??????????
Mi majd jövö héten probálkozunk vele ha a technika összeál és lessz jo tábla meg fogadja valaki.Kiváncsi leszek hogy adják majd,van sok fajta meg sok terület minden felé.Lesznek meglepetések.A milyeink valamennyire elfogathatoak.Majd a satnya csövek milyen üzemzavart okoznak maj
Válasz #11725. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Eggyis elég lett volna.De vannak nokiás dobozok
Válasz #11724. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Levágtam ma a vasútállomásnál lévő 0,4-et a marháknak. Ez már egy fokkal jobb volt, de ennek is hiányzott egy negyede mert ahol a fák ráárnyékoltak ott nem volt még szár sem szinte. lett róla 15-16 q.
Válasz #11723. hozzászólásra
Nah erről mindjárt küldök e-mail-t...
A traktorosok is azt mondják, hogy elég műanyagok. Mondjuk azért 8 méteres tárcsával elég jól bánnak meg mindennel, csak hát ez a fene nagy kényesség és a tömeggyártás betett nekik. Arról nem beszélve, hogy szerintem két ekkora gép alá kicsi a terület már. De akkor is ez a 4000 óra utáni szerviz ez kicsit necces.
Holnap szerelünk vissza kukira.Meg tárcsázzuk a napra tarlokat.Tárcsa+gyürüs egymenetbe.Jo munkája van.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #11722. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nekem a fendt sosem tetszett.Elég gáz hogy már szar mindkettö.Pedig az uj gépeknél a humánfaktor már nemszámit az üzemzavarnál mert az elektronika beavatkozik.
Válasz #11717. hozzászólásra
Az elaprózódással sok gond van a földek esetében. Tudom itt most főleg a nagyobb cégekre gondolsz, hogy oda elég ütőképes(ebb) lehetne (mint mondjuk most a két nagy zöld itt a cégnél).
Lehet hogy a nyugatnak kell a pénz, de próbáld meg Edét megfordítani mondjuk a temetőnél lévő földünkön
Válasz #11720. hozzászólásra
Szomjas a föld!Ahol a gépek vannak, ott a szomszédba van ásott kút, normális évbe 1-1,5m-rel van a talajszinttől a víz, most kb4m.
Válasz #11716. hozzászólásra
Sok víz kellene, A szokásos menyiséggel le esne őszel még mindig nemvagyunk ki.
Válasz #11710. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120907221604_gepcsoport_001.jpg)
Német gazdatársak széthajtották aztán kidobták öket.Mi meg fantáziálunk hogy beválik vagy nem.Van igazságod az mtz-vel kapcsolatban mi is költünk rájuk rendesen.Forever Belarus
Válasz #11717. hozzászólásra
76-os születésű a kis drága ,nagyon szeretnék egy ÚJ rábát,de ameddig nem gyártanak addig az öreggel nyomatom,nem szép, nincs légkondi de pöcc röff és megy.
Válasz #11712. hozzászólásra
Nameg a Kirovets k700-701 annak nem volt ellenfél semilyen munkagép.Fateré tsz-ébe anno 5000ha körüli mterület volt az orosz csoda fegyver a 7 fejes ih-val szántott 2 müszakba hetekig,meg tárcsázott 6.2-7.2 ih-val.
Itt felénk kihalo félbe vannak.Csak a nyugati nagy gép a menö.Kell is a lóvé a nyugatnak!!!!!!!Pedig ede-rudi lehet hogy megszégyenitene egy párat adott körülmények között csak ezzel a forgalmazok nem dicsekszenek,csak azzal mennyire jobb az ö portékájuk.
Válasz #11714. hozzászólásra
Egy hajlatba volt kicsi színeltérés, mondhatom hogy csont száraz az egész.
Válasz #11713. hozzászólásra
de azért segítettem neki előtte két sor nehéz tárcsa,különben 10évig lucerna föld volt.
Naná
Válasz #11698. hozzászólásra
vizese volt-e?
Válasz #11708. hozzászólásra
Van egy sejtésem, hogy vitte a gép mint foxi a lábtörlőt
Válasz #11709. hozzászólásra
amúgy 5fejjel küzdünk.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Mifelénk Edének hívják
Válasz #11697. hozzászólásra
Az még csak hagyján ,de hol vannak a csövek.
Válasz #11703. hozzászólásra
Pedig mikor megérkezett nem volt hengerfejes, meg ezekre nem igazán hallottam, hogy jellemző lenne. Azért fura. MTZ sem olcsóbb, ha lépten nyomon berhelni kell. A 82-est mikor kínálgattuk szántásban és 30 centin kiszántott 40 hekit évente, akkor az sem volt olcsó fenntartású.
A rudi hány fejjel megy 4-5???
Válasz #11705. hozzászólásra
Van itt az eke után is,csak minden évbe megszántom mélyen, és így szárazon is viszonylag elfogadható.
Idén jóbb a szántás mint a lazítózás,mert focilabdákat hoznak fel...
Válasz #11696. hozzászólásra
Hát nem nagyon.Én ezért fosok a nyugati masináktol.Az mtz olyan amilyen de amit kell megcsinálja és könnyen és olcson javithato házilag.
Válasz #11699. hozzászólásra
Repce alá 1 hónapja megszántottam, de nem lesz vetés.Árpa menne bele ha egyszer megázna rendesen.
Válasz #11699. hozzászólásra
Búz a
Válasz #11697. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
ITT fej nélküli lovag a gáz
Válasz #11698. hozzászólásra
Tán csak nem repce?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Szép!
Délután szántogattam egy kicsit.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120907213259_Kep0958.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120907213359_Kep0960.jpg)
Válasz #11695. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Baranya Aranya hol itt a gaz?
Válasz #11694. hozzászólásra
Egy ideje nem beszéltünk vele, akkor nem lett neki túl szerencsés a jószág
Válasz #11683. hozzászólásra
Ez már nem mtz árkategoriás alkatrészek.![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Csak hengerfejes meg egyébb aproságok amik elég sokba kerülnek
Válasz #11692. hozzászólásra
Nekünk is 30-33-at evett. Most viszi mint a rongyot olyan 35-38 centi mélyen 7-8 esetenként 9 km/h-val. De ezek a Monták földek, uvyanezt itt a gyökeresi részen nem hiszem hogy meg lehetne csinálni
Válasz #11691. hozzászólásra
Elég jo szántás van most a körülményekhez képest.Mennyi a fogyasztás???????Én mértem lazitott tárcsázott gabona tarlo 40cm mélyen a harmadik fej felezi a keréknyomot.30l jött ki.A 1025 most bivaly erös viszi mint a rongyot.A sebesség kb mint a 82-es fél 6.
Volt ma egy kis szántás. Sirályok mindig sokan jönnek. A videó kicsit hosszú meg zötyögős lett, telefonnal.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120906220752_IMG_20120906_125756.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120906221522_IMG_20120906_125817.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120906221749_IMG_20120906_141629.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120906221955_IMG_20120906_125855.jpg)
Válasz #11689. hozzászólásra
Ez konkrétan bruttó 220/db ikr-nél. Ennél van olcsóbb, de azokat felejtősnek mondták mindenhol.
Válasz #11688. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Menyibe megyen mostanság az ilyen??
Ma ezek is felkerültek![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120905210444_IMG_20120905_160924.jpg)
unalom űzés![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120902152340_20110818108.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120902152409_20110818109.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120902152502_20110818107.jpg)
Válasz #11678. hozzászólásra
Rábé 20 ast láttad?
Válasz #11682. hozzászólásra
azt hiszem igen.
a leander a szüleimé télre be szokták vinni egy régi hidrofor aknába ott nem fagy meg.
Válasz #11673. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Ceglédi kirándulás?????