Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.86 FtUSD396.98 FtCHF437.06 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a baj , hogy nem is egyformán keltek , és szanaszét vannak a földek sok kis darab is. Ráadásul 10-11 órától nem érünk ki hamarabb , és du 7 kor már rá is hagyjuk.
Így naponta csak 60-80 hekit nyomunk le .
Nem kapkodunk , beszélgetünk , stb.
De szerintem ha akarnánk ilyen nagyobb földeken , simán 150 -et lenyomnánk...
Nézegettem a múltkor leírtak alapján és létezhet a méret.
6-os esetleg 7-es. Én nem rohannék. Ez kb. számomra olyan, mint a szemenkénti vetőgép esete.........: versenyeznek a hiper technikákkal 10-12-15 km/h sebességgel történő vetésekkel, hol ott 1000X egyszerűbb 8-10-12 vagy több soros gépet venni és nem kapkodni............de lehet ezt is, mint elég sok mindent szarul látok......
Válasz #9327. hozzászólásra
Lehet, volt nálunk Véder Carrier de én nem voltam közelében, olyan se ártana a céghez, de én most a kombikon gyúrom őkett ami remélem jövőre sikerül, egy Véder és egy Konkslid Germinátor.
Fényképezz Imő mint a vaddisznó........
Ha nem vagy az ilyesmi elvész a bús homályba....... nem marad meg az utókornak l.f. se erről-------
Mindenkinek vegyetek Nikont a traktorokba.....
Kérdezném, hogy az IH X-tárcsa milyen munkát tud végezni a nehéz V-hez képest???
Gondolok itt arra hogy kemény fődbe belemegy e, borít e jól, kukorica górét aprítja e faszául meg ilyenek...
Válasz #9316. hozzászólásra
50 hektár és engedte magát az egész. a ez már elégé mozog. Na ennyi volt, holnaptól 300 hektár csemegekukinak szúrom a talajt.
Válasz #9309. hozzászólásra
Látom valaki szereti, ha mocsárszagú a gépe. Biztos mosni is hatalmas élvezet. Nem szokta ezeket a helyeket előre felderíteni valaki?
20110504 Csemegének szúrjuk az öntözött alatt a talajt. Hogy miért a kolléga húzza a függesztettet mert nekem el törődött az alsó függesztő kar amit ma cseréltem, meg oldallehajtás szimeringet.
20110421 Az első darab föld amit tavaly óta nem tudunk művelni. Csak megjegyzésként írom hogy 95 hektár és 70 körül tudtunk belőle meg csinálni. Ez is abba a kategóriába tartozik, itt két éve búza volt. Kollégák mentik egy mást.
Sziasztok rég jártam erre, hoztam egy pár képet az eddigi időszakról. 20110316 Máknak készítjük a talajt. A szembe táblában már vetik a mákot. És itt van már a mi vető brigádunk. Ennek még annyi története van hogy azóta el kellett még egyszer vetni, de az sem lett jó, és azóta szépen kell benne az árúkuki.
Pedig minden vegyszeres a dupla résest mondja hogy azzal kell menni ott ahol már lomb van, mert az terít nagyon jól. Mi is 250l/ha megyünk szinte mindig, ez alá nem megyünk. 05-06 sima vagy 06 légbeszívásos a talajba keveréshez.
Nem hiszek benne.
Legyen bő víz 270-300 lityi, legyen 4-5 bar(04-es,piros fuvi) és no 15 km.........amúgy AMAZONe a király !!!!!!!!!!!
Lassan megérkezik már végre
30396 hozzászólás
Válasz #9336. hozzászólásra
Sima .
Az a baj , hogy nem is egyformán keltek , és szanaszét vannak a földek sok kis darab is. Ráadásul 10-11 órától nem érünk ki hamarabb , és du 7 kor már rá is hagyjuk.
Így naponta csak 60-80 hekit nyomunk le .
Nem kapkodunk , beszélgetünk , stb.
De szerintem ha akarnánk ilyen nagyobb földeken , simán 150 -et lenyomnánk...
Válasz #9344. hozzászólásra
én 5 km/h val vetek Spc vel de veri a pontossága a Szanbergék Monosemét! ők 8 és 10 között húzzák valahol!
Szabi jók a fergás elakadásos videók!
Válasz #9341. hozzászólásra
Arany életed van ott komám az 7Xség !!!!
Válasz #9340. hozzászólásra
Majd nem várom meg.....
Válasz #9339. hozzászólásra
egy berenába vetve , de borsó volt tavaly , más világ mint a "góréfőd"
Válasz #9337. hozzászólásra
Télen be lesz rendelve egy No Till felszereltségű , 4 sorra összecsukható 12-es JD...
Válasz #9338. hozzászólásra
vannak vlm. Maxim M R G-s képeim meg rapidosak................... majd előkapom
Válasz #9338. hozzászólásra
De faxa föld !!
Válasz #9337. hozzászólásra
én tavaly 8.5 el vetettem , nem tetszett , idén levittem 7.5 re , ez jobbban tetszik....
Válasz #9335. hozzászólásra
Nézegettem a múltkor leírtak alapján és létezhet a méret.
6-os esetleg 7-es. Én nem rohannék. Ez kb. számomra olyan, mint a szemenkénti vetőgép esete.........: versenyeznek a hiper technikákkal 10-12-15 km/h sebességgel történő vetésekkel, hol ott 1000X egyszerűbb 8-10-12 vagy több soros gépet venni és nem kapkodni............de lehet ezt is, mint elég sok mindent szarul látok......
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-05-17 22:32:03
Válasz #9335. hozzászólásra
érdekes , de ahogy nézem a táblázatot passzol a dolog
levegőbeszivásos vagy sima?
gondolom napi 150-200 heki lazán megvan ilyen tempóban
Válasz #9282. hozzászólásra
Állítólag valami 6-os fúvóka , 15 km/h , 200 liter ,8 bar...
Válasz #9333. hozzászólásra
jó képek drusza!
Ez komoly ménes, 1250 ló egy táblába!!!!!
Válasz #9332. hozzászólásra
Elnézve a földeteket egy(több) ilyen ott is bőven elég lenne, mondjuk egy agressive-ből ki is jönne 5 db az 7xség:
http://www.youtube.com/watch?v=3E3B0f5wHII&feature=feedu
Lehet, volt nálunk Véder Carrier de én nem voltam közelében, olyan se ártana a céghez, de én most a kombikon gyúrom őkett ami remélem jövőre sikerül, egy Véder és egy Konkslid Germinátor.
Válasz #9329. hozzászólásra
Csuhajjjj !!!!!!!
(Vagy csuhé !!!!)
Válasz #9324. hozzászólásra
Köszönöm Sanyi.
Tudtad Te régebben h. a terradisc úgymegvágja a górét h. ihajjj???????
Válasz #9323. hozzászólásra
Köszönöm barátom, a minden trakiba Nikon, á csak én vagyok ilyen beálítotságú a húsz fős legénységből.
Válasz #9326. hozzászólásra
(No akkor most adtál fényesítési lehetőséget a vogelnak........)
Válasz #9320. hozzászólásra
Szia arra az IH könnyűtárcsa nem való, hisz van hogy a sok csutkaszár a nehéz tárcsát is ki emeli.
Válasz #9321. hozzászólásra
Válasz #9317. hozzászólásra
Sok jó kép.
Fényképezz Imő mint a vaddisznó........
Ha nem vagy az ilyesmi elvész a bús homályba....... nem marad meg az utókornak l.f. se erről-------
Mindenkinek vegyetek Nikont a traktorokba.....
Válasz #9319. hozzászólásra
Köszönöm barátom.
Válasz #9318. hozzászólásra
Persze nekem csak kb 20 év tapasztalat, de aki a sört fizeti az meg faterom neki meg 40 éves tapasztalata van.
Szia Imi!
király a bagázs meg a meló!
Kérdezném, hogy az IH X-tárcsa milyen munkát tud végezni a nehéz V-hez képest???
Gondolok itt arra hogy kemény fődbe belemegy e, borít e jól, kukorica górét aprítja e faszául meg ilyenek...
Tehát mi a munkájukban a lényges különbség!?!
Itt ritkán szólsz de akkor is nagyot, jók lettek
Válasz #9313. hozzászólásra
Bizti több évtized tapasztalata beszélt belőle.
Legalább van aki fizeti a söröket utána.
50 hektár és engedte magát az egész.
a ez már elégé mozog. Na ennyi volt, holnaptól 300 hektár csemegekukinak szúrom a talajt.
Válasz #9315. hozzászólásra
20110513 Utolsó előtti föld ami a tavalyi időjárás miatt nem hagyta magát. Két éve volt szántva azóta semmi. Na itt mind az öten együtt voltunk.
Válasz #9311. hozzászólásra
20110510 Szépen dolgozik. De van mikor ő is javít.
Válasz #9312. hozzászólásra
Vagyis én. De én hiába mondtam hogy hagyni kell még ezt.
Válasz #9310. hozzászólásra
De be szaladtunk kocsival tettünk egy kört. Azt mondta az öreg hogy jó lesz.
Válasz #9310. hozzászólásra
Ő volt a felderítő
Szép pogácsa eset ki a felniből. 11:00 na húzzuk. Ez már egy másik birtok, de nagyon nehéz mert itt vissza kapcsolt a kolléga negyedikbe.
Látom valaki szereti, ha mocsárszagú a gépe. Biztos mosni is hatalmas élvezet. Nem szokta ezeket a helyeket előre felderíteni valaki?
Válasz #9308. hozzászólásra
Hát szépen itt maradtam, reggel fél nyolc.
Válasz #9307. hozzászólásra
20110509 Na ő is elő került. Meg kísérti a sorsot. Egy" Mondtam hogy nem kell ide jönni története. Hisz tiszta gyékény.
Válasz #9305. hozzászólásra
20110504 Csemegének szúrjuk az öntözött alatt a talajt. Hogy miért a kolléga húzza a függesztettet mert nekem el törődött az alsó függesztő kar amit ma cseréltem, meg oldallehajtás szimeringet.
Válasz #9304. hozzászólásra
Hát az, még most is van egy 10 hektáros darab amit ki kombizok ma holnap.
Válasz #9303. hozzászólásra
20110421 Az első darab föld amit tavaly óta nem tudunk művelni. Csak megjegyzésként írom hogy 95 hektár és 70 körül tudtunk belőle meg csinálni. Ez is abba a kategóriába tartozik, itt két éve búza volt. Kollégák mentik egy mást.
Válasz #9302. hozzászólásra
Hát akkor az a mák nem nagy buli volt!!! Én is gondolkodtam a vetésében de itt is cumi lett volna a keléssel a szárazság miatt!!
Válasz #9302. hozzászólásra
20110421 Nánási határból egy pár gép és kép.
Sziasztok rég jártam erre, hoztam egy pár képet az eddigi időszakról. 20110316 Máknak készítjük a talajt. A szembe táblában már vetik a mákot. És itt van már a mi vető brigádunk. Ennek még annyi története van hogy azóta el kellett még egyszer vetni, de az sem lett jó, és azóta szépen kell benne az árúkuki.
Válasz #9298. hozzászólásra
Ja és amazone ux és tényleg hibátlan technika, a keret stabilitás hihetetlen...
Válasz #9297. hozzászólásra
Pedig minden vegyszeres a dupla résest mondja hogy azzal kell menni ott ahol már lomb van, mert az terít nagyon jól. Mi is 250l/ha megyünk szinte mindig, ez alá nem megyünk. 05-06 sima vagy 06 légbeszívásos a talajba keveréshez.
Válasz #9281. hozzászólásra
Nem hiszek benne.
Legyen bő víz 270-300 lityi, legyen 4-5 bar(04-es,piros fuvi) és no 15 km.........amúgy AMAZONe a király !!!!!!!!!!!
Lassan megérkezik már végre
Válasz #9287. hozzászólásra
A kettőréses 04-es légbeszívásos sem jó mert ott csak 02*02 a cseppméret?