Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.86 FtUSD396.98 FtCHF437.06 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hatásfokozásra ajánlják : DASH , TREND , PALLOS , stb..
Elsodródásra meg emez kettőt , meg azért gondoltam a repce olajat mert a BAYER-es MERO is abból áll leginkább és mintha azt is hallottam már volna elsodródásgátlónak.
Válasz #9286. hozzászólásra
mi is piros légbeszívásossal fújunk mindent 250 liter vízzel, ha sietni kell akkor lehetőleg szélben se állunk le hanem inkább némileg erősebbet keverek,A nyomás szintén 4-5 bar.
Nŕlunk szerb farkasölö,kaukŕzusi,tibeti masztif volt,sajnos szép lassan sikerült nekik megmérgezni öket sorban.Akkor meguntuk meg sajnŕltuk a kutyŕkat(az volt kb 6éve) most mŕrcsak a szomszéd kutya van de ugy tünik elég,illetve olajbňl csak ritkŕn van sok,ha van akkor gépben és az kint van hajnalig,most földmunkanak vége,a nagy traki szinte üres a kicsre permetezésre meg csak akkor hozunk 1-2szŕz litert ha kell.Egyszer loptak tölünk 6szŕzat azňta csinaljuk most igy eddig sikeresen kopkopkop
Válasz #9276. hozzászólásra
Azt mondjak, a moszkvai orkutya is eleg jo... Bar rajtad kivul csak azt engedi be...hiaba vagy a helyszinen... akit o akar...
Utcába is volt 1.
Idén pusztult el asszem.
Házba is bent volt sokat nekik ..... mondjuk besurranni éjjel érdekes lenne az ablakon ..... lenne birok
Bírtam ahogy ugatott HAFFFFF HAFFFFF
Olyat írtak ezekről h. erdők őrzésére voltak használva......
Nem ugat ha támad ....csak szép csendesen odasurran.......
Aztán leteperte a baltás köcsögöt...........
Hogy háklis e???
Kérlekszépen amikor elhoztam még kisebb volt azért, még igencsak látszott kölyök mivolta,és akkoriban még voltak jó hdegek is reggelre igz nem -16 de -6 még akadt.
A bolondja kihúzta az óljából a rongyot, széttépte és a betonon a szabad ég alatt azon feküdt, mai napig esőben is kint van egész nap, szerintem nem kényes.
Itthon azért remélem nem ez lesz a mindennapos célfeladata, remélem nem akarnak betörögetni hozzánk.
Végülis a házon kívül csak fű van meg kerítés más egyéb épület nincs a portán, itt meg itthon vagyunk mindig, kis elrettenésnek azért hoztam egy ilyen kutyát.
Iyen célra meg azért jó hogy nagy, mélyen öblösen ugat, meg amikor rámordúl valakire azért az ilyesztő tud lenni.
"Harcikutyás" feje van olyan csúnyán tud nézni, egyébként aranyos játékos jószág, családdal barátságos nagyon
Szia, Nevelés kérdése a Bullmasztif... Őrizni őriz, de csonttal megy dögönyészésel egyből kezes lesz mindenkinek. Na meg a nagy teste miatt eléggé lomha és eltunyul. Ha házőrzőt akarsz akkor inkább valami keveréket állíts szolgálatba :)
Kikell világítani atelephelyet gépparkot, az már valami! Főleg ha olyan helyen van ahol mozgás is akad, járnak autók emberek buszok kamionok éjjel, nomeg a rendőrség is őrjáratozik esetleg.
Ha ez megvan az már valami. Aztán riasztós mozgásérzékelős reflektorokat is kell felszerelni, ilyenből is van nálunk.
Aztán még éjjel is látó kis okos kamerát is kell felszerelni, mert azzal visszanyomozható ha valami történt és nincs bocsánat, nem hazudik.
Ilyenből is van.
Nomeg kell kutya sok! Egy kettő nem sok, mert le lehet foglalni illetve megilyeszteni, de amikor van egy falka akkor éjszaka a leg szelídebb juhászkutya is vérszemet kap, egymást hergelik és sokszor a saját gazdát sem nagyon engednék be a telephelyre, tapasztalat!!!
Van 6 vagy 7 kutya, nem is tudom, a bacsom mindig bizniszel velük, a lényeg hogy nappal mint a bárányok éjjel meg sokszor úgykell beugrani a traktorba kapunyitáskor.
Volt egy nagyon jó kutya, sajnos elütötte egy autó a telepen belűl, no az egymaga is betyár volt, meg is harapott egyszer, szerencsére az ejtőernyős bakkancs szára vastag nem ment át rajta a foga.
Válasz #9251. hozzászólásra
Nálunk a helyi nagy cég, egyedi gázolaj jelzést kért, mert már nem bírta a rengeteg lopást. Ki is hirdette, hogy mi van. Nem vették komolyan, le is buktak szépen a rendészekkel együtt. Rendőrségi ügy lett, és elbocsájtások.
Fiuklányok szegény kutyáktól csodát ne várjatok......
Ott kell tartani mindent ahol laksz meg a kutyának is az embernél kell lenni.....
Hol hagynák távoli telken magukra a kutyákat a 10millás gépekkel........
Ébresztő, nem prédának kell kitenni a kutyát.
nehéz elkapni mert a gtolvaj ügyes ......
de ha el van kapva akkor nagy bulit lehetne RAJTA levezetni
sőt még a feszültséget is le lehetne rajta vezetni...
lehetne hívni távoli feszült parasztokat is a buliba feszkólevezetésre.......
Sajnos nálunk újabban a kutya nem akadály, eddig is volt példa rá hogy kutyákat mérgeztek meg, de most előszették a régi módszerüket a szalonnazsírral bekent szivacsot, kutya megeszi, és .... sajnos, nálunk most ez a divat. Mi két éve kénytelenek voltunk lézersorompóval felszerelkezni, azóta nem járt kíváncsi személy a telepen . Ezt most gyorsan lekopogom.
Amint mondtam, szép számmal vannak - komondor a főnök. Ezért az udvarról, s a kertből ilyesmi - vagy semmi - nem tűnhet el. Ez tuti. Sajnos a gép kint állt az utcán.
Amíg nem csinálnak olyan börtönöket ahol a rab hasznot termel addig mindig is ez lesz.
Ha lenne ilyen akkor nem lenne probléma hogy rengetegen benn vannak, sőt az lenne a jó.
Az összes kulimunkát meg lehetne velük csináltatni,
pl biofarmon a kézimunkákat,állattelep,vágóhíd stb.
30396 hozzászólás
Válasz #9293. hozzászólásra
Ja , igen bekeveredtünk .
Hatásfokozásra ajánlják : DASH , TREND , PALLOS , stb..
Elsodródásra meg emez kettőt , meg azért gondoltam a repce olajat mert a BAYER-es MERO is abból áll leginkább és mintha azt is hallottam már volna elsodródásgátlónak.
Válasz #9293. hozzászólásra
Persze , de azt a PALLOS-ra válaszoltam a srácnak...
Válasz #9291. hozzászólásra
Amúgy a repce olaj se lenne rossz erre a célra szerintem...
Meg kéne kérdezni valaki értelmest...
Válasz #9290. hozzászólásra
de az hatásfokozó nem elsodródás gátló
Válasz #9290. hozzászólásra
Nekem fél adag DASH-t vagy Trend-et mondott a BASF-es srác.
Válasz #9287. hozzászólásra
kellene bizony, de ugye az sincs ingyen , és spórolunk ahol lehet , de lehet jövőre ez lesz és normál fúvóka
jut eszembe most. hogy mondod tavalyelőtt én is normál fúvókával nyomtam és jobb volt a hatás mint tavaly
Válasz #9287. hozzászólásra
fél liter pallost javasolnak mellé
Ja , és nem megy el egy szem se hidd el . Szépen leül , ha nincs szél.
mi is piros légbeszívásossal fújunk mindent 250 liter vízzel, ha sietni kell akkor lehetőleg szélben se állunk le hanem inkább némileg erősebbet keverek,A nyomás szintén 4-5 bar.
Az gáz .
Az a baj már itt többen is beszívtuk a Pulsaral ha légbeszívásossal ment . Egyszerűn nem volt elég jó.
Gondolom akkor neked löknöd kéne bele a BANDRIFTET , MIST CONTROLT ?
Válasz #9284. hozzászólásra
csak az a gond , hogy itt mindig fúj a szél amikor permetezni kell , reggel 2 óra ,meg este 2 óra közte meg pihi
szerintem ilyen porlasztásnál még 5-10km/h-ás szélben is sok elmegy főleg ha gyorsan is megy vele
én piros légbeszivásossal nyomtam mindent 4-5 bar nyomáson 15km/h-ás szél fölött pihi volt
Válasz #9283. hozzászólásra
Így kap belőle minden gaz , nincs menekvés...
-és megy olyan 12-15 el mindig , és az a qrva keret meg se mozdul.
Válasz #9282. hozzászólásra
Nah ezzel megfogtál .
A fúvókákhoz meg nyomás , ezeket nem vágom.
De megkérdezem . Azt tudom hogy nagy nyomás és nagy sebességgel megy .
Szélben Légbeszívásossal mondjuk búzában . Naprában csak finom porlasztással , és nem használunk cseppnehezítőt.
Ha fúj a szél akkor leállunk majd gondolom .
Én hordom a vizet egy horganyzott 7 köbös JOSKIN-el...
Jó a vegyszerezés DRENTHE, nagyon szépen terül!
Válasz #9281. hozzászólásra
és szélbe, hogy működik ez, mennyi marad a növényeken?
milyen fúvóka milyen nyomás , cseppnehezitöt esetleg használtok?
(láttam a képeket lejjebb , faxa)
Válasz #9279. hozzászólásra
Jaaaa. Ez a lényeg , és úgy nézd, hogy kb 200 literrel megy.
Válasz #9278. hozzászólásra
Nŕlunk szerb farkasölö,kaukŕzusi,tibeti masztif volt,sajnos szép lassan sikerült nekik megmérgezni öket sorban.Akkor meguntuk meg sajnŕltuk a kutyŕkat(az volt kb 6éve) most mŕrcsak a szomszéd kutya van de ugy tünik elég,illetve olajbňl csak ritkŕn van sok,ha van akkor gépben és az kint van hajnalig,most földmunkanak vége,a nagy traki szinte üres a kicsre permetezésre meg csak akkor hozunk 1-2szŕz litert ha kell.Egyszer loptak tölünk 6szŕzat azňta csinaljuk most igy eddig sikeresen kopkopkop
Válasz #9271. hozzászólásra
Ennyire szétködölitek !?
Azt mondjak, a moszkvai orkutya is eleg jo... Bar rajtad kivul csak azt engedi be...hiaba vagy a helyszinen... akit o akar...
Utcába is volt 1.
Idén pusztult el asszem.
Házba is bent volt sokat nekik ..... mondjuk besurranni éjjel érdekes lenne az ablakon ..... lenne birok
Bírtam ahogy ugatott HAFFFFF HAFFFFF
Olyat írtak ezekről h. erdők őrzésére voltak használva......
Nem ugat ha támad ....csak szép csendesen odasurran.......
Aztán leteperte a baltás köcsögöt...........
Válasz #9275. hozzászólásra
Hogy háklis e???
Kérlekszépen amikor elhoztam még kisebb volt azért, még igencsak látszott kölyök mivolta,és akkoriban még voltak jó hdegek is reggelre igz nem -16 de -6 még akadt.
A bolondja kihúzta az óljából a rongyot, széttépte és a betonon a szabad ég alatt azon feküdt, mai napig esőben is kint van egész nap, szerintem nem kényes.
Majdcsnálok meg keresek képet.
Válasz #9267. hozzászólásra
Nincs képed?
Nem háklisak ezek nagyon hö?
Inkább a szőröseket csipem.....
Azok elvannak a hó alatt is..... -16ba
Válasz #9273. hozzászólásra
Dehogy lökök.
Nem vagyok lökött.....
Most amugyse szalonképesek tiszta rücskök a sárba.....
Meg megis kéne őket jól kefélni......................
Válasz #9272. hozzászólásra
Te már csak tudod!!!!
Lökj valami képet a saját falkádról!!!!!
Válasz #9266. hozzászólásra
Ez az.
Falka a nyerő.
Ha má vannak 1 6-8can lehúzzák a bőrt akármiről szekundumok alatt.
Pulsar akcióban ...
Válasz #9269. hozzászólásra
Igen, inkább a kinézete a rémisztő mint a természete... De nagyon családbarát.
Válasz #9268. hozzászólásra
Itthon azért remélem nem ez lesz a mindennapos célfeladata, remélem nem akarnak betörögetni hozzánk.
Végülis a házon kívül csak fű van meg kerítés más egyéb épület nincs a portán, itt meg itthon vagyunk mindig, kis elrettenésnek azért hoztam egy ilyen kutyát.
Iyen célra meg azért jó hogy nagy, mélyen öblösen ugat, meg amikor rámordúl valakire azért az ilyesztő tud lenni.
"Harcikutyás" feje van olyan csúnyán tud nézni, egyébként aranyos játékos jószág, családdal barátságos nagyon
Válasz #9267. hozzászólásra
Szia, Nevelés kérdése a Bullmasztif... Őrizni őriz, de csonttal megy dögönyészésel egyből kezes lesz mindenkinek. Na meg a nagy teste miatt eléggé lomha és eltunyul. Ha házőrzőt akarsz akkor inkább valami keveréket állíts szolgálatba :)
Válasz #9258. hozzászólásra
Itthon meg egy Bullmasztiff-om van, tekintélyes igaz még csak 8-9hónapos. Azt mondják a saját területét keményen őrzi
Válasz #9258. hozzászólásra
Kikell világítani atelephelyet gépparkot, az már valami! Főleg ha olyan helyen van ahol mozgás is akad, járnak autók emberek buszok kamionok éjjel, nomeg a rendőrség is őrjáratozik esetleg.
Ha ez megvan az már valami. Aztán riasztós mozgásérzékelős reflektorokat is kell felszerelni, ilyenből is van nálunk.
Aztán még éjjel is látó kis okos kamerát is kell felszerelni, mert azzal visszanyomozható ha valami történt és nincs bocsánat, nem hazudik.
Ilyenből is van.
Nomeg kell kutya sok! Egy kettő nem sok, mert le lehet foglalni illetve megilyeszteni, de amikor van egy falka akkor éjszaka a leg szelídebb juhászkutya is vérszemet kap, egymást hergelik és sokszor a saját gazdát sem nagyon engednék be a telephelyre, tapasztalat!!!
Van 6 vagy 7 kutya, nem is tudom, a bacsom mindig bizniszel velük, a lényeg hogy nappal mint a bárányok éjjel meg sokszor úgykell beugrani a traktorba kapunyitáskor.
Volt egy nagyon jó kutya, sajnos elütötte egy autó a telepen belűl, no az egymaga is betyár volt, meg is harapott egyszer, szerencsére az ejtőernyős bakkancs szára vastag nem ment át rajta a foga.
Válasz #9264. hozzászólásra
Szia Sanyi buszosbácsi! Nem,ez szántott.Nem kapálunk.Elvetem,pre gyomírtás,aratás.
Válasz #9261. hozzászólásra
Ez a grubberozott föld? Hány sorossal kultivátoroztok 8 vagy csak 4?
Válasz #9262. hozzászólásra
Valami változás???
Munka,tanulás,tanulás,Munka???
Válasz #9259. hozzászólásra
Szia!
Igen
A napraforgó vetése
Válasz #9251. hozzászólásra
Nálunk a helyi nagy cég, egyedi gázolaj jelzést kért, mert már nem bírta a rengeteg lopást. Ki is hirdette, hogy mi van. Nem vették komolyan, le is buktak szépen a rendészekkel együtt. Rendőrségi ügy lett, és elbocsájtások.
Válasz #9252. hozzászólásra
Szia? Újra a fedélzeten??
Fiuklányok szegény kutyáktól csodát ne várjatok......
Ott kell tartani mindent ahol laksz meg a kutyának is az embernél kell lenni.....
Hol hagynák távoli telken magukra a kutyákat a 10millás gépekkel........
Ébresztő, nem prédának kell kitenni a kutyát.
Válasz #9256. hozzászólásra
Ez igaz,De ezt néhol önbíráskodásnak hívják...!
Mi is is megjártuk mint alant olvashattad...!
Mi másképp fogtuk beszélőre...!
Válasz #9242. hozzászólásra
nehéz elkapni mert a gtolvaj ügyes ......
de ha el van kapva akkor nagy bulit lehetne RAJTA levezetni
sőt még a feszültséget is le lehetne rajta vezetni...
lehetne hívni távoli feszült parasztokat is a buliba feszkólevezetésre.......
Válasz #9240. hozzászólásra
uttttttttttyanmá rilexmama
ha felajánl 1 ismerős fickó 1 100000es cuccot 20asé otthagyod?
uttyanmá
Válasz #9253. hozzászólásra
A Zsófi szolgáltatásait szerette volna igényelni...
Válasz #9245. hozzászólásra
megin lemaradtam a szaftró-----
(mi lehetett ott??? leanyázta zsófimastert???? heheehehe)
Válasz #9250. hozzászólásra
Sajnos nálunk újabban a kutya nem akadály, eddig is volt példa rá hogy kutyákat mérgeztek meg, de most előszették a régi módszerüket a szalonnazsírral bekent szivacsot, kutya megeszi, és .... sajnos, nálunk most ez a divat. Mi két éve kénytelenek voltunk lézersorompóval felszerelkezni, azóta nem járt kíváncsi személy a telepen . Ezt most gyorsan lekopogom.
Válasz #9242. hozzászólásra
Tőlünk volt már kettő nálatok dutyiban. Nem volt valami jó soruk....
De nem csoda, hogy félsz tőlük. Sajnos van miért.
Válasz #9244. hozzászólásra
Amint mondtam, szép számmal vannak - komondor a főnök. Ezért az udvarról, s a kertből ilyesmi - vagy semmi - nem tűnhet el. Ez tuti. Sajnos a gép kint állt az utcán.
Sziasztok!
Cukorrépa kultivátorozás :)
Na meg egy Hyphantria cunea
Amíg nem csinálnak olyan börtönöket ahol a rab hasznot termel addig mindig is ez lesz.
Ha lenne ilyen akkor nem lenne probléma hogy rengetegen benn vannak, sőt az lenne a jó.
Az összes kulimunkát meg lehetne velük csináltatni,
pl biofarmon a kézimunkákat,állattelep,vágóhíd stb.
Válasz #9245. hozzászólásra
ugyan már, ez nem is volt durva! (annyira....)
a való világ is lemehet a tévében...