Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR409.17 FtUSD398.72 FtCHF435.73 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Idáig úgy jutottunk be hogy a jd5720 húzta az 550 E-t az meg hajtotta a szőlő kifújót. .NEM FOSÓHOMOK--- 20 AK-ÁS SZŐLŐ!!!!!!!!!!!!!Húzzuk az igát nyúzzuk a zsigát!!!http://www.youtube.com/watch?v=4Iq0vPomLcUÍGY NI!!!!!!!!!!!!!
Most már azért kicsit rózsásabb a helyzet, a télhez képest. Reméljük nem lesz túl csapadékos az idei év.
Kb 3-4 hetes kép, az összes karám így nézett ki :
Még csak kivinni sem lehetett belőlük semmit, mert minden elsüllyedt. Annyira futotta, hogy mikor valamennyire be lehetett menni összekupacoltuk a trutymákot, így kicsit száradtak.
Ez pedig az állomány :
Válasz #8293. hozzászólásra
Eddig oké, aztán kicsit lejjebb meg fog jelenni a feltöltött kép kicsiben. Mellette fogod látni a "beillesztés" feliratot. Na arra még rá kell kattintani! Kicsit túl van bonyolítva...
Válasz #8283. hozzászólásra
Az biztos.Apu szokta mondogatni hogy a spanyol eper hogyan utazik az országba.Marokkóba szépe leszedik onnét spanyol ott átcsomagolják.Onnét megy elosztó csarnokba és jön Magyarországra.Ez ha jól számolom 1-1,5 hét.
Válasz #8282. hozzászólásra
Hát,hogy ki akarják-e irtani vagy sem azt nem tudom de,hogy mi lesz vele az őket nem érdekli csak a pillanatnyi haszon a fontos. Ha itt nem termel senki akkor majd behozzák a Görögöktől,törököktől,vagy marokkóból.Ott fillérekért dolgoznak az emberek,kisebb az önköltség jobb a klíma,és így olcsóbban tudnak termelni.
Sajnos a láncok tönkre tették a kiskereskedőket és alig van valaki a nagybanin. Így meg,hogy nincs kinek eladni annyiért veszik meg amennyiért ők takarják.
Heves. De már nem csináljuk nagyba csak pár heki lessz.Sajnos olyan kicsi a haszon,hogy nem éri meg csinálni. Inkább kis fóliás kertészetbe gondolkodok,de csak azért,hogy a buzaaratásig,meg a nyáron meg ne öljön az unalom
Azt palántanevelésnél használják a légtér fűtésre a talajon meg gégecsövek vannak. Én csak gégecsövet tervezek az alagút alá nem akarom az egész sátrat fűteni.
Mi is akarunk majd központi fűtés csinálni a sátrakba.Egy alföldi ismerösnél láttam egy faxa megoldást.Szokásos Kazán és régi kombájn hűtö + ventilátor.Nem láttam radiátort csak ezt a felszerelést.Nagyon jól müködik.
Válasz #8272. hozzászólásra
Egyenlőre sehogy hideg sátorba van,a héten kezdjük palántálni. Még alagut megy rá. De a további fóliasátor ami tervbe van valszeg szalmabálás kazánnal lessz fűtve.
Ezek a fóliák házi gyártmányúak.Néha nagyon sok bosszúság van vele.Nálunk egy fóliába két növény megy le.Egyszer az őszi ültetésű szamóca és utána vagy zöldség vagy krizantém van benne.
Kurva érdekes, a múlt héten jelentősen, 5,6%-al csökkent a benzin jegyzés ára a tőzsdén, a hét végén tele volt a net azzal hogy ilyen erős a forint még nem volt (267-368/ euro) mostanában, AKKOR MI A RONYGSZEMŰ ÉDESANYJÁÉRT EMEL????? Megmondom kedves gazdatársak, bújtatott adóemelés folyik.......(Ja még valami, a sógoroknál kb. 10-12 forintnak megfelelő összeggel estek az árak a múlt hét közepe óta, miért is???????)
30411 hozzászólás
Ma nagy élményben volt részem. Egy ilyen kabinban ültem,s kerülhettem is vele párat,inkább kisebb mint nagyobb sikerrel
Válasz #8305. hozzászólásra
megcsikozod aztán már szórhatod is a mákot bele kézzel háhá
Válasz #8308. hozzászólásra
Válasz #8306. hozzászólásra
Apósomnak van 5 ha szőlő,fogtuk a kis háromszög kapát,és kibontottuk a tőkéket.
Válasz #8305. hozzászólásra
Itt borsó lett? Valaki haladjon is, hátha előbb utóbb mi is elkezdhetjük a munkákat.
Válasz #8304. hozzászólásra
fújják a földet a szőlőtőkéről
Válasz #8302. hozzászólásra
Mit csináltok itt?
Válasz #8295. hozzászólásra
marhazsír cég!
(jóizü lehet a marhazsír?? )
Válasz #8256. hozzászólásra
Idáig úgy jutottunk be hogy a jd5720 húzta az 550 E-t az meg hajtotta a szőlő kifújót. .NEM FOSÓHOMOK--- 20 AK-ÁS SZŐLŐ!!!!!!!!!!!!!Húzzuk az igát nyúzzuk a zsigát!!!http://www.youtube.com/watch?v=4Iq0vPomLcUÍGY NI!!!!!!!!!!!!!
Most már azért kicsit rózsásabb a helyzet, a télhez képest. Reméljük nem lesz túl csapadékos az idei év.
Kb 3-4 hetes kép, az összes karám így nézett ki :
Még csak kivinni sem lehetett belőlük semmit, mert minden elsüllyedt. Annyira futotta, hogy mikor valamennyire be lehetett menni összekupacoltuk a trutymákot, így kicsit száradtak.
Ez pedig az állomány :
Válasz #8299. hozzászólásra
Ezek a képek idén márc. 25-26-án készültek azaz most hétvégén az eső előtt.
Nem nem én vagyok a képen hanem unokatesóm :)
Az első dupla kerekes képen Te vagy?Idei képek?
Válasz #8297. hozzászólásra
Szívesen, örülök, h segíthettem!
Én is sokat szenvedtem vele, mire rájöttem, hogyan kell....
SIkerült !!
Köszi a segítséget !!!
Olyan piciben jelenítette meg a beilleszt gombot a kép mellet, hogy nem is vettem észre.
Köszi mégegyszer !
utolsó Próbálkozás !
Válasz #8293. hozzászólásra
Eddig oké, aztán kicsit lejjebb meg fog jelenni a feltöltött kép kicsiben. Mellette fogod látni a "beillesztés" feliratot. Na arra még rá kell kattintani! Kicsit túl van bonyolítva...
nem úgy kell hogy tallózás kiválasztom a képet, feltölt gomb aztán mehet gomb?
Válasz #8291. hozzászólásra
Szia!
Miután feltöltötted megnyomtad a "beillesztést"?
most se
Remélem most megjeleníti a képeket, mert tegnap nem sikerült.
Sziasztok!
Egy pár kép az eső előtti répavetésből !
Válasz #8287. hozzászólásra
Anyit tudok róla hogy 120 liter nyom ki.Nem akarok hülyeséget mondani.
Válasz #8286. hozzászólásra
Szegeden vettük egy gazda boltba.A fajtáját nem tudom.
Válasz #8263. hozzászólásra
Epresba azok milyen mikroszórófejek a sáv tetején? Tudnál róluk egy linket küldeni.
mai életkép, mára esőt mondott erre és nem lett belőle semmi minden porzik már!!!de lehet legalább dolgozni a földeken!
Válasz #8283. hozzászólásra
Az biztos.Apu szokta mondogatni hogy a spanyol eper hogyan utazik az országba.Marokkóba szépe leszedik onnét spanyol ott átcsomagolják.Onnét megy elosztó csarnokba és jön Magyarországra.Ez ha jól számolom 1-1,5 hét.
Válasz #8282. hozzászólásra
Hát,hogy ki akarják-e irtani vagy sem azt nem tudom de,hogy mi lesz vele az őket nem érdekli csak a pillanatnyi haszon a fontos. Ha itt nem termel senki akkor majd behozzák a Görögöktől,törököktől,vagy marokkóból.Ott fillérekért dolgoznak az emberek,kisebb az önköltség jobb a klíma,és így olcsóbban tudnak termelni.
Válasz #8281. hozzászólásra
A mezőgazdaság törzsgyökeres kiirtását akarják vele elérni.
Válasz #8279. hozzászólásra
Ez igy van ahogy mondod.Mi is csak már kis tételbe visszük a helyi piacokra.Mert nincs értelme fel menni akármelyik nagybanira.
A vége akarják
Válasz #8278. hozzászólásra
Sajnos a láncok tönkre tették a kiskereskedőket és alig van valaki a nagybanin. Így meg,hogy nincs kinek eladni annyiért veszik meg amennyiért ők takarják.
Válasz #8277. hozzászólásra
Értem.Régen mi is nagy üzembe toltuk az epret.3 Ha epret csináltuk 6 éven kerezstül.
Válasz #8275. hozzászólásra
Heves. De már nem csináljuk nagyba csak pár heki lessz.Sajnos olyan kicsi a haszon,hogy nem éri meg csinálni. Inkább kis fóliás kertészetbe gondolkodok,de csak azért,hogy a buzaaratásig,meg a nyáron meg ne öljön az unalom
Válasz #8274. hozzászólásra
Azt palántanevelésnél használják a légtér fűtésre a talajon meg gégecsövek vannak. Én csak gégecsövet tervezek az alagút alá nem akarom az egész sátrat fűteni.
Válasz #8273. hozzászólásra
Merre dinnyézel?Ha szabad kérdezni.
Válasz #8273. hozzászólásra
Mi is akarunk majd központi fűtés csinálni a sátrakba.Egy alföldi ismerösnél láttam egy faxa megoldást.Szokásos Kazán és régi kombájn hűtö + ventilátor.Nem láttam radiátort csak ezt a felszerelést.Nagyon jól müködik.
Válasz #8272. hozzászólásra
Egyenlőre sehogy hideg sátorba van,a héten kezdjük palántálni. Még alagut megy rá. De a további fóliasátor ami tervbe van valszeg szalmabálás kazánnal lessz fűtve.
Válasz #8269. hozzászólásra
Laci hogyan fűtesz a dinnyének?
Én se sajnálak titeket de nektek könnyebb dolgotok van mint nekünk.Mert nálatok gyümölcs van nálunk meg apró.
Mi most nézegettük foliasátrakat Szeged környékén itt az apróhirdetésbe.
Válasz #8264. hozzászólásra
Nem sajnállak benneteket mire azt leszeditek kettétörik a hátatok. Nekem sárgadinnye van fólia alatt 6000nm
Válasz #8267. hozzászólásra
Ezek a fóliák házi gyártmányúak.Néha nagyon sok bosszúság van vele.Nálunk egy fóliába két növény megy le.Egyszer az őszi ültetésű szamóca és utána vagy zöldség vagy krizantém van benne.
Ezen már régen agyaltam én is.Mi pénzt tud hozni egy fólia?
Válasz #8265. hozzászólásra
Szivesen.Máskor is hozok majd.
Mmmmmmmmmm.... mennyi fincsa eper fog itt nőni nemsokára!!!
Köszönjük a képeket!
Válasz #8261. hozzászólásra
Kurva érdekes, a múlt héten jelentősen, 5,6%-al csökkent a benzin jegyzés ára a tőzsdén, a hét végén tele volt a net azzal hogy ilyen erős a forint még nem volt (267-368/ euro) mostanában, AKKOR MI A RONYGSZEMŰ ÉDESANYJÁÉRT EMEL????? Megmondom kedves gazdatársak, bújtatott adóemelés folyik.......(Ja még valami, a sógoroknál kb. 10-12 forintnak megfelelő összeggel estek az árak a múlt hét közepe óta, miért is???????)