Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi tegnep próbálkoztunk aratni úgy sikerül elakadni hogy 3db 160 körül traktor mozdítani nem bírt rajta a fagyott földön csak kaparásztak, végül daru emelte meg a kombájn elejét úgy húztak hátra. Képeket idegességemben nem tudtam készíteni...
Válasz #7571. hozzászólásra
V alakba kell állni,elöl a könnyebb gépek,hátul a nehezebbek,erősebbek. Így az eleje, fog egy jó ízűt és kettőbe szakíthatják a hátsót,vagy fel is boríthatják.
De az ilyenhez 1 nagy fogás kell mert kapartatni nem igazán szerencsés.A talaj úgy járt alattunk mintha 1 félig felfújt belsőgumin álltunk volna. A talajvíz a csatornában velünk 1 szinten állt.
Válasz #7547. hozzászólásra
Sziasztok hozzáértök.Szerintetek lehet vetni mondjuk febr.15.én öszi buzát vetni?vagyis lehet belöle átlagos termés?Zalában nem lehet tavaszit venni.
Mennének kifelé de nem mehetnek mert a HÓÓÓÓ lefedte a jeget ,és nem veszik észre főleg ha a kuttyok is szórakáznak egy kicsit velük.Ezért egy kicsit bánatosak.
Ha már hűvösebb az idő,én is kintről inditom a 82-t ,van 1 arasznyi fekete müanyagcső,amit a hidraulika karra akasztva tartok a gépben,/igy nem kell felnyitni a motorházat/ meg van csiszolva egyik végének a belsőfele h jól zárjon,igy tudom finoman adagolni a vákumját.
Nekünk molos gázolaj van és jd motor pöcre indul legnagyobb hidegben is. Persze az mtz-t be kell húzni. De ez nem a gázolaj hibája... Pl zetor motor ami kint alszik az is be indul aksiról mondjuk nem elsőre.
-12 volt reggel. Itt is van melegítő, de nem lett feltéve - csak délután kellett volna a traki, ez most nem várt esemény volt. Meg gyorsan is kellett - egyszerűbb volt meghúzni.
Válasz #7543. hozzászólásra
Nekem ez idáig a SHELL gázolaj jött be a leg jobban... De ez is csak az autókban volt szerencsém használni.. A gépekben nem.. A teherató soför barátaim is szinte egybe hangzóan ezt álitják!!
Ez az Lajos!! Az öreg soförök ezt már régröl tudják.. Az újak meg csak spuriznak.. meg minden féle csoda kencét alkalmaznak.. Azt hiszem a SZÚ-ba látnánk még sok meglepö szokást attol a sok be vodkázott örült fazontol.. Ott ha meg kell álni müszaki hiba miatt 10-15 percnél tovább ilyen tájban máris gyujtják meg a potkereket és a mellet melegednek amig arra jár valaki hogy fel vegye öket!!
Ez is megy, most 34 éves azt hiszem.A vetőgépet ezzel a legjobb húzni, a váltó meg hát egy álom A homlokos 50-es meg vagy 36-38 de az is indul. Mostmár lassan megérdemlik a nagy generált.
Válasz #7533. hozzászólásra
Én a diesel golfommal télen midíg 10% benzinnel jártam,sose volt gond.Egy barátom mindenféle adalékokkal tornázott.Mínusz 10 alatt nemvolt olyan nap,hogy ne kért volna mentést.
Igazad van... Még 20-30 évig örzitek utánna mint müködö múzeális értékként lehet hogy sokat fog érni.. Bakker nálunk van ameik már több mint 40 éves és még most is nap mint nap üzemel!!
50-es MTZ örök és elpusztíthatatlan. Nálunk "cég alapító" és egyben családtag. Ha minden kötél szakad az akkor is indul. Ha már semmit sem fog csinálni, akkor is marad a háznál.
30433 hozzászólás
Mi tegnep próbálkoztunk aratni úgy sikerül elakadni hogy 3db 160 körül traktor mozdítani nem bírt rajta a fagyott földön csak kaparásztak, végül daru emelte meg a kombájn elejét úgy húztak hátra. Képeket idegességemben nem tudtam készíteni...
Válasz #7580. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
De ha elsüllyedsz akkor addig el ne mozdulj onnan még nem megyek.
Válasz #7578. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Szarvas-Mezőtúr között gyomaendrőd 5500
Akkor ránkesteledik mire ideértek....
Válasz #7578. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Szarvas-Mezőtúr között gyomaendrőd 5500
Akkor ránkesteledik mire ideértek....
Válasz #7577. hozzászólásra
.
Kecskeméttől 30-ra Izsák Jakabszállás Bócsa Páhi Ágasegyháza között 6077
Válasz #7575. hozzászólásra
Te hol?
V alakba kell állni,elöl a könnyebb gépek,hátul a nehezebbek,erősebbek. Így az eleje, fog egy jó ízűt és kettőbe szakíthatják a hátsót,vagy fel is boríthatják.
Válasz #7573. hozzászólásra![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Nem messze vagyunk---vagy igen????????????
Majd szólsz ,hogy menjünk segíteni!!!!!!!!!!!!!!
Kb így jöttek be a trakik a felszabadulástétte 2005-ben![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #7569. hozzászólásra![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Jáááááááááájjjjjjjj!
Holnap mi is törni megyünk!Hogy mi lesz belőle..........?????????????
Majdnem úgy néztünk ki mintha Traktoros tüntetésre indultunk volna.
Válasz #7570. hozzászólásra
De az ilyenhez 1 nagy fogás kell mert kapartatni nem igazán szerencsés.A talaj úgy járt alattunk mintha 1 félig felfújt belsőgumin álltunk volna. A talajvíz a csatornában velünk 1 szinten állt.
Válasz #7569. hozzászólásra
Nagy bátorság ennyi gépet sorba kötni,szerintem!
KUKORICA BETAKARÍTÁS E-514-EL FKA 6011 -ES ADAPTERREL AZ ORGOVÁNY-i BENDE MAJORNÁL. Sorban állnak: MAKÁKÓ, VÉGH LALA,ACZÉL BERTI 1 -,2, CSŐSZ TATYI ÉS A KOMBÁJNBAN A MEDIKUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110203173032_Kep096.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110203173059_Kep095.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110203173125_Kep094.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110203173153_Kep093.jpg)
Válasz #7566. hozzászólásra
A tartó 1 gyári tűzoltókészülék tartó és az orrsúlyokon keresztül menő csavarhoz van hegesztve. Kicsit barbár megoldás de bírja.
Válasz #7565. hozzászólásra
vetni azt biztos lehet, az a lényeg hogy még csirázás után is legalább 1szer megfagyjon mert különben nem indul szárba.
Válasz #7564. hozzászólásra
hogy rögzítettétek az orr súlyhoz a poroltót? látom benne van egy keretben aminek van alja és egy szíj ami fogja de azt hogy a súlyokhoz?
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Sziasztok hozzáértök.Szerintetek lehet vetni mondjuk febr.15.én öszi buzát vetni?vagyis lehet belöle átlagos termés?Zalában nem lehet tavaszit venni.
Válasz #7563. hozzászólásra
Ha lenne 1 jó ZETOROM én is vetnék, de mivel csak claas-om van így magamra vetek!
http://farmweb.cz/index.php?page=view_gallery&gal=29919
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
A cseh tökély már vet ilyenkor fiúklányok.
Seholsevagytok még e téren........
Válasz #7561. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Áldom a kis agyam h nem azzal indultam ki! Istenem hogy sajnáltam volna szerencsétlent!
Válasz #7560. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Az újjal köllött vóna..........
Néhány mai mozzanat. Széna fuvarozással próbálkoztunk.....![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110201183954_20110201137.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110201184015_20110201139.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110201184031_20110201140.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110201184050_20110201141.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110201184109_20110201143.jpg)
Válasz #7557. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Attól még épp olyan szépek!
Válasz #7556. hozzászólásra
igaz nem én készítettem őket hanem a lányaim![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Dehogy haragszom sőtt
Válasz #7555. hozzászólásra
De szép!!!!! Azok a hattyúk!!! Eltettem magamnak őket, ha nem haragszol....
Tegnapi életképek![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110130221826_DSCF0108.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110130222018_DSCF0102.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110130222335_DSCF0194.JPG)
Válasz #7553. hozzászólásra
Szeretnek pedig a hóban csatangolni.
Válasz #7550. hozzászólásra
Mennének kifelé de nem mehetnek mert a HÓÓÓÓ lefedte a jeget ,és nem veszik észre főleg ha a kuttyok is szórakáznak egy kicsit velük.Ezért egy kicsit bánatosak.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #7547. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Az indítási rituálé!Ez egyedül kicsit érdekes,de megoldható.
Ha már hűvösebb az idő,én is kintről inditom a 82-t ,van 1 arasznyi fekete müanyagcső,amit a hidraulika karra akasztva tartok a gépben,/igy nem kell felnyitni a motorházat/ meg van csiszolva egyik végének a belsőfele h jól zárjon,igy tudom finoman adagolni a vákumját.
Válasz #7549. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Igen. Cééééééééépek!
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Pontosan így szokták nálunk is a fiúk. Ma nem ment.
Válasz #7546. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nem tom hogy csináljátok, nálunk az MTZ is indul, nah nem ugyanúgy, de pár tekerés, esetleg egy kis hidegindító, torkát befogni és reccs...
Válasz #7544. hozzászólásra
Nekünk molos gázolaj van és jd motor pöcre indul legnagyobb hidegben is. Persze az mtz-t be kell húzni. De ez nem a gázolaj hibája... Pl zetor motor ami kint alszik az is be indul aksiról mondjuk nem elsőre.
Válasz #7523. hozzászólásra
-12 volt reggel. Itt is van melegítő, de nem lett feltéve - csak délután kellett volna a traki, ez most nem várt esemény volt. Meg gyorsan is kellett - egyszerűbb volt meghúzni.
Válasz #7543. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nekem ez idáig a SHELL gázolaj jött be a leg jobban... De ez is csak az autókban volt szerencsém használni.. A gépekben nem.. A teherató soför barátaim is szinte egybe hangzóan ezt álitják!!
Válasz #7542. hozzászólásra
Igen,régen petróztak.De qrva drága.
Válasz #7532. hozzászólásra
1ik legjobb haverom a petrora esküszik.Minden tankolásnál rak bele-biztos ami biztos!
Válasz #7538. hozzászólásra
Az öreg soförök ezt már régröl tudják.. Az újak meg csak spuriznak.. meg minden féle csoda kencét alkalmaznak..![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Azt hiszem a SZÚ-ba látnánk még sok meglepö szokást attol a sok be vodkázott örült fazontol.. Ott ha meg kell álni müszaki hiba miatt 10-15 percnél tovább ilyen tájban máris gyujtják meg a potkereket és a mellet melegednek amig arra jár valaki hogy fel vegye öket!! ![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ez az Lajos!!
Válasz #7538. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Én még sosem adtam neki benzinest, de nem volt gond az indítással eddig
Válasz #7536. hozzászólásra
A homlokos 50-es meg vagy 36-38 de az is indul. Mostmár lassan megérdemlik a nagy generált. ![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ez is megy, most 34 éves azt hiszem.A vetőgépet ezzel a legjobb húzni, a váltó meg hát egy álom
Én a diesel golfommal télen midíg 10% benzinnel jártam,sose volt gond.Egy barátom mindenféle adalékokkal tornázott.Mínusz 10 alatt nemvolt olyan nap,hogy ne kért volna mentést.
Válasz #7532. hozzászólásra
En is kb 10% benyaval megyek...
Válasz #7534. hozzászólásra
Még 20-30 évig örzitek utánna mint müködö múzeális értékként lehet hogy sokat fog érni..![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Bakker nálunk van ameik már több mint 40 éves és még most is nap mint nap üzemel!! ![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Igazad van...
Válasz #7522. hozzászólásra
Vagy tuzet raknak alatta inditas elott:-) Persze az akksi meleg helyen tarolva...
Nálunk "cég alapító" és egyben családtag. Ha minden kötél szakad az akkor is indul. Ha már semmit sem fog csinálni, akkor is marad a háznál.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
50-es MTZ örök és elpusztíthatatlan.