Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
sokat kísérleteztem a fűszer keverékekkel,és a sült halak(knorr) bizonyult a legjobbnak a füstölt kolbászba is.Ha esetleg nem ismered,megéri megkóstolni(habár nem biztos h.egyforma a szánk íze)
Nagyon jó érzés, mikor látja az ember, hogy nem hiába fáradt.
...s ugyan mondtam már, tudom, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy jó dolog a feleségednek lenni!!!
Szívesen veszem a jó tanácsokat azért! Köszönöm!
A vadakkal egyébként is észnél kell lenni, hogy ne legyen rágós, száraz stb.
Majd beszámolok, milyen sikere lett.Vagy éppen milyen kudarc....
Csak arra kell vigyázni,h.a töltött hús egészében ne legyen kb 7-8 cm-től vastagabb,mert akkor nem sül át rendesen,és ha teszel be mellé töltetlenül is,akkor az kb 2-3 cm vastag legyen,mert akkor átsül rendesen,de még nem szárad meg......habár ezt Te biztosan jobban tudod mint én
No, ezt hétvégén kipróbálom!!!
Nálam is van többféle vad a fagyóban, így még nem készítettem vaddisznót. Nagyon jól hangzik, nagyon jól néz ki, tuti hogy az íze is éppen ilyen nagyon jó!
No és az a Barbie-s pohár....aaaz is nagyon ott van!!! Jól passzol az avatarodhoz!
Ez vaddisznó tarja egy napig volt magyaros és sült hal fűszerkeverékben pácolva.Egy ilyen csomag 80 deka húshoz való,és rá is kell tenni mindet,mert különben nem lesz jó ízű.A húst felszurjuk,és teszünk bele aszalt szilvát,majd 2-2,5 órát alu fólia alatt a sütőben sütjük.Ja és vékony szalonna lapokat teszünk alá,és egy kis zsírt.Az utolsó 15 percet fólia nélkül sütjük, h. legyen egy kis pirult szine.Szerintem a tört krumpli a legjobb hozzá,és bőségesen áztatjuk áfonya mártással.
No de Szeni....Ne támadd le Ermikét. Mindenki nem szerethet mindent. Tudod: ízlések és pofonok....Jól is néznénk ki, ha mindenkinek egyforma gusztusa lenne.
Tavaly télvíz idején ide nyomtuk a jó kajákat és recepteket (talán megérdemelt volna egy külön helyet is) Most újra megkezdem.Múlt hét végén az egyik barátomnál voltunk hivatalosak vacsorára,és bárány volt a menü,mert fogta magát és megboldogult kampec.Én kicsit hamarabb mentem,és segítettem az elkészítésben (ez jó duma,de valójában csak a hagymát pucoltam )Nade a lényeg a lényeg,h.egyszer volt citromos rozmaringos bárány comb.Aztán volt mentás oliva olajban és balzsamecetben pácolt tárkonyos bárány szelet,és a harmadik egyszerű bárány pörkölt.
Nem rossz föld, csak a kombájnozás miatt maradt el a szántás. A vízállás meg olyan ami látszik a Google műhold képen a földeken, csak most meg is jelent.
Nyelte.... de sztem ott vár téged ahogy megjelensz... és benyel.....
Ha jókis magasan fekvő a földek fekvése akkor lehet szélhámoskodni ezerrel.
Hameg homokügyileg el vagy eresztve akkor meg direkte szélhámoskodásra való a szitu.....
Valamikor György napkor kezdték a kukorica vetést, most meg már van aki március végén kezdi.Én ápr 10körül szoktam ,tavaly sajnos nem sikerült csak 27.én
Márciusit hallottam, de sokszor tényleg márciusban van vetve, de csak az szokott jó lenni ami az elején van. Még februárban nem is vettetem, de a ősök igen.
Sárgaborsóleves így megeszik,füstölt szalonnával,/turmix/ füstölt kolbásszal,leves gyöngy betéttel lesz tálalva.Tegnap a sajtos makaróni volt,a kimaradt makarónihoz melegítettem sertés pörköltöt. A gyerekek tejfölösen meg eszik, meg lesz barack befőtt.
Én meg a vízálásosakat már hagyom a pi..ba 6 ha maradt. Lehetetlen kiszenvedni meg lehet értelme sem lenne ha így folytatódik akkor úgyis víz alatt lesz és akkor még plusza szántás költsége is rajta lesz. Ha meg olyan lesz a tavasz kap egy sor tárcsát meg valami grubert azt mehet bele a kuki. Szerintem most a várakozás a legjobb amit tehet az ember persze nálunk vagy 20 cm víz áll azokon amiket még nem csikartunk ki
Két sorjával meg van tárcsázva, van búza, meg kukorica is, lehet hogy a következő fagyon hozzá fogok, Meg persze van vízállásos is.Gondolom a tárcsázott azért nyelte a csapadékot.
Amúgy újabban mindenki annyira rátervez a fagyokra...
mekkora csattanás lenne, ha nem lenne több!?
Eddig sem volt semmi, most felmelegedés jön. három hét múlva kimegyünk a januárból, és én emlékszem olyan évre, amikor január 28-án már simítóztunk, február 18-án meg el volt vetve az árpa, és a borsó...
(persze olyanra, is, amikor április 8-án még hó volt)
Ahhoz, hogy egy xar munka szétfagyjon nem -2-5 fok kell, hanem -30, és jó sokáig (megfagy, kiolvad, megfagy, kiolvad), mert különben nem megy szét a java....
30433 hozzászólás
sokat kísérleteztem a fűszer keverékekkel,és a sült halak(knorr) bizonyult a legjobbnak a füstölt kolbászba is.Ha esetleg nem ismered,megéri megkóstolni(habár nem biztos h.egyforma a szánk íze)
Válasz #7281. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nagyon jó érzés, mikor látja az ember, hogy nem hiába fáradt.
...s ugyan mondtam már, tudom, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy jó dolog a feleségednek lenni!!!
Válasz #7280. hozzászólásra
Akiknek ezt feltálaltam,azok mind a rosszullétig ették magukat belőle.Most is be van jelentkezve egy barátom kimondottan erre a kajára
Válasz #7279. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Szívesen veszem a jó tanácsokat azért! Köszönöm!
A vadakkal egyébként is észnél kell lenni, hogy ne legyen rágós, száraz stb.
Majd beszámolok, milyen sikere lett.Vagy éppen milyen kudarc....
Válasz #7278. hozzászólásra
Csak arra kell vigyázni,h.a töltött hús egészében ne legyen kb 7-8 cm-től vastagabb,mert akkor nem sül át rendesen,és ha teszel be mellé töltetlenül is,akkor az kb 2-3 cm vastag legyen,mert akkor átsül rendesen,de még nem szárad meg......habár ezt Te biztosan jobban tudod mint én
Válasz #7277. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
No, ezt hétvégén kipróbálom!!!
Nálam is van többféle vad a fagyóban, így még nem készítettem vaddisznót. Nagyon jól hangzik, nagyon jól néz ki, tuti hogy az íze is éppen ilyen nagyon jó!
No és az a Barbie-s pohár....aaaz is nagyon ott van!!! Jól passzol az avatarodhoz!
Ez vaddisznó tarja egy napig volt magyaros és sült hal fűszerkeverékben pácolva.Egy ilyen csomag 80 deka húshoz való,és rá is kell tenni mindet,mert különben nem lesz jó ízű.A húst felszurjuk,és teszünk bele aszalt szilvát,majd 2-2,5 órát alu fólia alatt a sütőben sütjük.Ja és vékony szalonna lapokat teszünk alá,és egy kis zsírt.Az utolsó 15 percet fólia nélkül sütjük, h. legyen egy kis pirult szine.Szerintem a tört krumpli a legjobb hozzá,és bőségesen áztatjuk áfonya mártással.
Válasz #7274. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Erről is kaphatunk képes beszámolót?
Válasz #7272. hozzászólásra
Jól is néznénk ki, ha mindenkinek egyforma gusztusa lenne.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
No de Szeni....Ne támadd le Ermikét. Mindenki nem szerethet mindent. Tudod: ízlések és pofonok....
Miután ezt a vacsorát túléltük, másnap én csináltam vaddisznót.
Válasz #7270. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Igen, szeretek. Más választásom nem is nagyon van.
De nem ezért...tényleg szeretek. Mondjuk sütiket sütni még ennél is jobban.
Válasz #7271. hozzászólásra
Ez nem igaz!!!! Ez a legfinomabb hús, amit ettem.Még a vaddisznót is veri.Legfeljebb nem volt jól elkészítve
nagyon guszta! csak én nem nagyon szeretem a birkát!
Válasz #7269. hozzászólásra
Még nem is mondtad h.Te szeretsz-e főzni?
Válasz #7268. hozzászólásra
Gyönyörűek!!! Jó lenne meg is kóstolni, mert így csak a szemünk élvezi az ízeket!
Tavaly télvíz idején ide nyomtuk a jó kajákat és recepteket (talán megérdemelt volna egy külön helyet is) Most újra megkezdem.Múlt hét végén az egyik barátomnál voltunk hivatalosak vacsorára,és bárány volt a menü,mert fogta magát és megboldogult![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
kampec.Én kicsit hamarabb mentem,és segítettem az elkészítésben (ez jó duma,de valójában csak a hagymát pucoltam![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
)Nade a lényeg a lényeg,h.egyszer volt citromos rozmaringos bárány comb.Aztán volt mentás oliva olajban és balzsamecetben pácolt tárkonyos bárány szelet,és a harmadik egyszerű bárány pörkölt.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110111224107_20110108055.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110111224145_20110108058.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110111224222_20110108061.jpg)
.
Válasz #7265. hozzászólásra
ezt tudod szántani, mert van alja!!!!
bár látom nem túl mélyen, dehát mindegy az csak leyen megforgatva!!!!!
Válasz #7263. hozzászólásra
Drisa!
nincs eladó kukoricád?
Franciék szórakáznak velem
Válasz #7262. hozzászólásra
Mivel dolgozzák be? Csak legyen kombájnos aki aratáskor megmarad a gépen...
Itt a szomszéd faluban most vetik a búzát szántásba műkaki szóróval ,Tavaj is karácsonykór vetetek és bejöt neki. ő tud valamit.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz #7260. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110106152902_20110106218.jpg)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
meg ilyen
Válasz #7259. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110106130901_20110106216.jpg)
ileyn helyzet volt 3-4
Válasz #7258. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
legyé kemény
ültesd el
legalább lesz egy kis pezsgés
egy kis zsongás....
Válasz #7253. hozzászólásra
ittt nemcsak kapar, itt má süllyed is
naon résen kő lenni
volt már 1-2 langyibb szitu
Válasz #7255. hozzászólásra
Nem rossz föld, csak a kombájnozás miatt maradt el a szántás. A vízállás meg olyan ami látszik a Google műhold képen a földeken, csak most meg is jelent.
Válasz #7252. hozzászólásra
nemis de konyhai munkára még jó ideig ![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nagyon jól hangzik!
Ha másra
Válasz #7237. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Nyelte.... de sztem ott vár téged ahogy megjelensz... és benyel.....
Ha jókis magasan fekvő a földek fekvése akkor lehet szélhámoskodni ezerrel.
Hameg homokügyileg el vagy eresztve akkor meg direkte szélhámoskodásra való a szitu.....
Válasz #7251. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
November óta már nem lepődök meg, december óta meg próbálok nem idegeskedni.Még jó hogy saját magot vettetem vissza ,kevesebbet bukok.
Válasz #7250. hozzászólásra
mostis szántó?
kapar?
Mit szólsz a menühöz, csak meg tartják a szakácsot ...egyenlőre!
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
háténmeg nemtom milyen lesz
de hogy meglepetés megintlesz az beton
annyiradeannyira imádjuk a meglepetéseket.....
Válasz #7247. hozzászólásra
szerintem nem az lesz
egy átlagos csapadékelosztásu év lesz
majd jövőre jön az aszály
Válasz #7248. hozzászólásra
Elég a baja itt mindenkinek.
Válasz #7247. hozzászólásra
Láttad a hírekben az ausztrálokat ott is van víz.
Válasz #7243. hozzászólásra
bevágódik a világos nyár 30 fokkal aztán csak lesünk
merthát ez száraz meleg év lesz ugyebár haha
Válasz #7242. hozzászólásra
Valamikor György napkor kezdték a kukorica vetést, most meg már van aki március végén kezdi.Én ápr 10körül szoktam ,tavaly sajnos nem sikerült csak 27.én
Válasz #7242. hozzászólásra
Márciusit hallottam, de sokszor tényleg márciusban van vetve, de csak az szokott jó lenni ami az elején van. Még februárban nem is vettetem, de a ősök igen.
Válasz #7241. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Sárgaborsóleves így megeszik,füstölt szalonnával,/turmix/ füstölt kolbásszal,leves gyöngy betéttel lesz tálalva.Tegnap a sajtos makaróni volt,a kimaradt makarónihoz melegítettem sertés pörköltöt. A gyerekek tejfölösen meg eszik, meg lesz barack befőtt.
Válasz #7236. hozzászólásra
idén Jan.ban nem fogsz simizni az tuti
de vetni se Febr.ban
Válasz #7239. hozzászólásra
áprilisi nem?
mit f őztél Sándor?
lassan én is megreggelizek
Nem tudom Ti mit csináltok közben,de én főzök,lassan érkezik a család eleje haza..!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #7236. hozzászólásra
A régi mondás is úgy szólt "márciusi árpa maradjon a zsákba"....
Válasz #7237. hozzászólásra
Én meg a vízálásosakat már hagyom a pi..ba 6 ha maradt. Lehetetlen kiszenvedni meg lehet értelme sem lenne ha így folytatódik akkor úgyis víz alatt lesz és akkor még plusza szántás költsége is rajta lesz. Ha meg olyan lesz a tavasz kap egy sor tárcsát meg valami grubert azt mehet bele a kuki. Szerintem most a várakozás a legjobb amit tehet az ember persze nálunk vagy 20 cm víz áll azokon amiket még nem csikartunk ki
Válasz #7235. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Két sorjával meg van tárcsázva, van búza, meg kukorica is, lehet hogy a következő fagyon hozzá fogok, Meg persze van vízállásos is.Gondolom a tárcsázott azért nyelte a csapadékot.
Válasz #7235. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Amúgy újabban mindenki annyira rátervez a fagyokra...
mekkora csattanás lenne, ha nem lenne több!?
Eddig sem volt semmi, most felmelegedés jön. három hét múlva kimegyünk a januárból, és én emlékszem olyan évre, amikor január 28-án már simítóztunk, február 18-án meg el volt vetve az árpa, és a borsó...
(persze olyanra, is, amikor április 8-án még hó volt)
Ahhoz, hogy egy xar munka szétfagyjon nem -2-5 fok kell, hanem -30, és jó sokáig (megfagy, kiolvad, megfagy, kiolvad), mert különben nem megy szét a java....
Akkor pedig egyből sz..t vág a talicska kereke...
Válasz #7234. hozzászólásra
de ha kiszárad akkor ott kelés nem lessz
inkább kapard meg most 15 centire
A fagy sok mindent megold
Válasz #7233. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Tavasszal valami forgatásos módszer, gruber......