Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.83 FtUSD391.39 FtCHF431.41 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most már gyakorlatilag majd mindenért pengetek.
A szénákat magam csinálom, meg az őszi vetéseket, műtrágyaszórást.
Kisebb darabokat megszántom, nagyba most nem állok be.
Tavaszi simitózást magam csinálom, de a magágyat, vetést már nem én.
Vegyszerezést aratást bérmunkába.
Tarlóhántásokat én könnyű tárcsával.
Amit nekem csinálnak azt 120 lovas gépel eke tárcsa ásóborona.
Van 20 heki két még éve 3 volt.
ma elautókáztam Nagykállóba és hát az M3-as mentén dolgoztak rendesen a trakeszok.
egy helyen arattak vmit talán kölest de zuhogó esőben kente a csóka. visszafelé jövet még mindig ment a Case
Nem agyalok rajta sokat az a ló már elment.
Szerencsére van most is lehetőség csak utána kell járni.
Egyenlőre ez az MTZ 820 lenne az olcsó izmos 2-3 , ezzel már majdnem mindent meg lehetne csinálni mint amit a nagyokkal is-egy kis itthoni mezőgépgyár segítségével.
Forschritt 323 lenne még viszonylag könnyebben hozzáférhető kölcsönbe, de ahhoz meg munkagépek nincsenek.
Az mtz-hez ha valamit veszek is azt könnyebben eladom, hiszen abból van elég másnak is meg maradhat is akár egy kis tartalék gép sose árt.
A Fortschrithez meg ha nézek pár év múlva egy komolyabb nagyot (ha szükség lesz rá)akkor adhatok el mindent, mert az azért nem egy kategória.
De egyenlőre a pénzszűke nagy úr! Szerencsére jönnek be a hektárok művelésre, azokat elvetni se két forint, úgyhogy a traki vásárláson próbálok spórolni egyenlőre.
Beteg üzlet és könnyen harag lehet belőle akár az örökösökkel is, de ha muszáj, akkor én felértékelném közösen a gépparkot pontos állapotfelméréssel, papírra vetném és évi amortizációra beígérnék 5-10%-ot és állagmegóvást.
Jóvan persze.
De sokat ezen ne agyalj, h. ki mit honnét sikkasztott max 1 2percet 1 évben mert bekattansz rajta.....
Megdöglenek ezek nem kell félni hamarabb mint gondolnák..... hehehehehehe
A sors odabax nekik nem kell rosálni.
Menni kell előre........
Szóval esetleg szerezhetnél 1 ócsó izmos traktort amivel lehetne mélyeket hántani.......
Hát persze, hogy büdös a biznisz, de ha az ember fiatal és előrébb akar jutni kénytelen a nem túl megszokott utakat is járni hol több, hol kevesebb sikerrel.
Hidd el én is jobb szerettem volna ha kárpótlással, tsz szétfosztással bespájzolok 150-ha-t 2 mtz-t meg ami mögé még kell, 1 rozzant E kombájnt meg egy még rozzantabb Ifát, de nem így alakult, akkor még tanultam.
Most meg kénytelen vagyok saját kútfőből előbbrelépni.
ááááh hallod ez marhára büdös biznisz tesvérem
el nem tudom képzelni h.eszembe jutna vagyhogy beleugranék............
fiataloknak jut ilyesmi az eszébe...
FIATAL VAGY????
üzemórára bérelni TALÁÁÁÁÁN
területre hogyan?????
mindig utánad koslatna h.
Na most faszikám mennyit is szántottál föl az éjjel???????????
áááááááááhhhhhh
üzemóra számolgatót meg akkor köti ki az ember mikor akarja...... hhehehehe
Na, talán te is Somogyból vagy? Mert nálunk is hasonló szar területek vannak.....
A bérlet - gazdaságé - meg úgy jó, ha mindkét félnek megfelel. Használt gépet meg bármikor tudsz venni....
Szia!
Igen amúgy is csökkenne a gép értéke ha nem csinál vele semmit sem. Ha az unoka nem akar gazdálkodni akkor úgyis elad mindent, de addig még az esélyt szeretné fenntartani az újrakezdésre.
Eredetileg én is egyben gondoltam, mire eldől a dolog addigra talán én is összeszedem magam annyira ha eladó lesz addigra meg tudom venni vagy ha nem lesz eladó tudok másikat nézni, de az öreg kicsit másképp gondolta és kapott a földjei nagyobb részére egy olyan ajánlatot amit én se utasítottam volna vissza a helyébe, azért még pár ha jut nekem is belőle.
Nem akarom bagóért, de azért nem akarok olyan túl sokat se adni érte, másban úgyis tudok neki segíteni, amivel anyagilag se jár rosszul.
Az üzemeltetési költségeket természetesen állnám.
A gazdálkodás körülményei nálunk mondjuk nem a legjobbak, nyáron aszályra hajló dombos vidék ahol a szarvas és a disznón tarra is tud táblákat tarolni védekezés nélkül.
Hello! Azok a gépek 3-4 év alatt amúgy is amortizálódnak, ha nem csinálnak vele semmit. Én az egész gazdaságot, egy csomagban próbálnám átvenni. Megmondanám az öregnek, hogy állagmegóvás fejében találjon ki valami kedvező bérleti díjat a gépekre. Egyébként nehéz kérdés. Régen a MGBSZ honlapján vagy Kamarai újságokban voltak gépekre vonatkozó tarifák. Én annak venném egy részét bérletnek....de lehet, hogy hülyeség.
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgattalak titeket, most regisztráltam is egy kérdésre szeretnék választ kapni:
Egy idősebb gazdálkodó a gazdálkodást abbahagyná, (vagy inkább szüneteltetné - amíg az unokája el nem dönti mit szeretne cirka 3-4 év).
A földjeit bérbeadta másnak egy rövid időre, a gépeit nem akarja eladni, de azt se szeretné hogy csak álljanak a kert végében. Nekem éppen géphiányom van, viszont kp-re nem megy a dolog Most egy nagyon régi 50-esem van, de ezzel már csak kisebb munkákat végzek, amíg 2-3 ha-om volt jó volt, de most 25-30 körül van már a munkák zömét nagygéppel csináltatom bérbe.
Szeretném újra magam végezni a földmunkákat (olcsóbb lenne).
Abban gondolkodom, hogy amíg az unoka el nem dönti, hogy gazdálkodni fog vagy sem addig a gépeket (mtz 820 és erre alapozott munkagépek 70-ha-re kb) bérelném, ha nem lesz gazda a srácból akkor lassan átvenném őket ahogy a pénztárcám engedi.
Szerintetek mi lenne a reális ára egy ilyen bérlési konstrukciónak?
Elképzeléseim vannak, művelt hektár alapon vagy üzemórában mérve a használást lehetne szerintetek egy átalányban megegyezni?
Ez vonatkozna az Mtz-re. ha-onként vagy üzemóránként mi lenne egy reális összeg?
A munkagépeknél meg a kopóalkatrészek cseréje, ott nagy dolog -ha nem húzom bele vadul mindenbe- nem változik a használat során a kopóalkatrészeken kívül.
Köszönöm hogy nem felejtkeztél meg rollam!! Tudod felénk semi dicsekedni való nincs...Ezért a küzdelmes hétköznapokat tudnád csak rögziteni... Mert abol sajn van böven!!Képzelheted hogy menyi munkával lehet az elvadult pusztaságot ujbol termöre fogni!! És hát az ilyen bakik mint a maiak.. Azok már tényleg nagyon durvák!!! És ha beleszaladunk valami ujboli felhöszakadásba na akor kezdödik a rém álom elölröl!!
Srácok a mai napomat kellet volna az MG portál barátunkal dokumentálni!!! Egy haver épen hogy -csak megakat a rába+ tárcsás szerelvényel..De csak éppen hogy..Megfüztek hogy huzzuk kiMikor kimentem eszméletlen látvány fogadot!! A lényeg hogy a két gép kihuzta de ahogy haladtunk kifele bele sodródtunk egy ujabba!! Na az be is B ot rendesen!! Amig egy harmadik ki nem jött segiteni adig azt a nyomorult megakat tárcsát sehova nem vite a 2 rába...Tehát a végén már hárman huztuk én voltam középen mikor elkezdtük rángatni az enyém ugy bepatogot mintha egy rodeó bikán ültem volna... És utánna szépen lasan centinként megindult a konvoj lefele a tarlórol...Na ara fele manapság senki nem fog meni tárcsázni!!A you tube-n egy 10 pontos vidi lehetet volna!!!
szia!bocs hogy csak most vettelek észre hogy irtál
a lényeg hogy amit csinálsz hogy jó magágy legyen a arepcének
a te helyedben én nem szántanák egy esetleges száraz periódus miatt a üreges szántás hátrányt okozhat hiábba van hengerezve.........
a tárcsázást favorizáld és a vatést hengerezd le ha szükséges
kis szármaradvány most nem akadály mert a talajok nem szárazak
sok sikert
30411 hozzászólás
csináltok tik vlmt év közbe egyáltalán?????????
hullaszagú ez a téma sekép sefotó sepikcsör .......
Válasz #6304. hozzászólásra
Most már gyakorlatilag majd mindenért pengetek.
A szénákat magam csinálom, meg az őszi vetéseket, műtrágyaszórást.
Kisebb darabokat megszántom, nagyba most nem állok be.
Tavaszi simitózást magam csinálom, de a magágyat, vetést már nem én.
Vegyszerezést aratást bérmunkába.
Tarlóhántásokat én könnyű tárcsával.
Amit nekem csinálnak azt 120 lovas gépel eke tárcsa ásóborona.
Van 20 heki két még éve 3 volt.
ma elautókáztam Nagykállóba és hát az M3-as mentén dolgoztak rendesen a trakeszok.
egy helyen arattak vmit talán kölest de zuhogó esőben kente a csóka. visszafelé jövet még mindig ment a Case
pár kép ízelítőnek
Válasz #6306. hozzászólásra
mezőkövesdi volt, visszatértem igen, holnap nekiállok a videónak
Válasz #6305. hozzászólásra
Hello! isszatértél a mezőtúri gépésztalálkozóról?
Válasz #6293. hozzászólásra
Milyen munkákért pengetsz?
Mit nem tudsz megcsinálni?
Mikkel dolgoznak neked?
Válasz #6302. hozzászólásra
Én nem úgy vagyok mint az egyszerű paraszt,"értem én a viccet, csak nem szeretem".
Válasz #6301. hozzászólásra
ha gondolod máskor is
tudod hecc mindig van a tarsolybannnnnnn
Válasz #6300. hozzászólásra
Kössssssssz!
Válasz #6299. hozzászólásra
aszondták megy a tököm ilyenkor!
majdcsak elmegy vlm. öreg marha paraszt aztán elmondja a nagy semmit.......
Válasz #6298. hozzászólásra
9-hónap múlva meglátjuk..., megtudjuk...!
Válasz #6297. hozzászólásra
akik szoktak járni azelőtt azoknak az 5% a??????
biztos hevertek az asszony mellett.......
95 otthon hevert
Válasz #6296. hozzászólásra
A jelenlévők!
Válasz #6295. hozzászólásra
minek az 5%a???????
Ma voltam szakmai napon Hmv-helyen, a fiataloknak talán az 5% volt jelen, ilyen esős nap után mint ami az éjszaka is volt, mit csináltok?
Válasz #6292. hozzászólásra
Jó mtz-k voltak,csak még nemjárt le a régi bérlővel a szerződés,meg a fő ok,hogy 100 km re volna.Közelebb lenne,nem kellene gép. Függőbe van az egész.
Válasz #6289. hozzászólásra
Nem agyalok rajta sokat az a ló már elment.
Szerencsére van most is lehetőség csak utána kell járni.
Egyenlőre ez az MTZ 820 lenne az olcsó izmos 2-3 , ezzel már majdnem mindent meg lehetne csinálni mint amit a nagyokkal is-egy kis itthoni mezőgépgyár segítségével.
Forschritt 323 lenne még viszonylag könnyebben hozzáférhető kölcsönbe, de ahhoz meg munkagépek nincsenek.
Az mtz-hez ha valamit veszek is azt könnyebben eladom, hiszen abból van elég másnak is meg maradhat is akár egy kis tartalék gép sose árt.
A Fortschrithez meg ha nézek pár év múlva egy komolyabb nagyot (ha szükség lesz rá)akkor adhatok el mindent, mert az azért nem egy kategória.
De egyenlőre a pénzszűke nagy úr! Szerencsére jönnek be a hektárok művelésre, azokat elvetni se két forint, úgyhogy a traki vásárláson próbálok spórolni egyenlőre.
Válasz #6291. hozzászólásra
Biztos mert az öreg maga is tudja h. az összes vas annyit is ér neki ......... TEHÁT 1 NAGY SEMMIT! hehehehe
Viszont a földek.....
No azé meg kiszívta volna a véredet mi?
Így van vagy nem így van???
Mivel nem csaptál le rá ----- ezért ÍGY VAN!
Válasz #6288. hozzászólásra
Nekem 200 ha ajánlottak bérbe,gépparkal,3 mtz,és munkaeszközei.A tulaj,a gépek használatáért nem kért volna semmit
Válasz #6285. hozzászólásra
Beteg üzlet és könnyen harag lehet belőle akár az örökösökkel is, de ha muszáj, akkor én felértékelném közösen a gépparkot pontos állapotfelméréssel, papírra vetném és évi amortizációra beígérnék 5-10%-ot és állagmegóvást.
Válasz #6288. hozzászólásra
Jóvan persze.
De sokat ezen ne agyalj, h. ki mit honnét sikkasztott max 1 2percet 1 évben mert bekattansz rajta.....
Megdöglenek ezek nem kell félni hamarabb mint gondolnák..... hehehehehehe
A sors odabax nekik nem kell rosálni.
Menni kell előre........
Szóval esetleg szerezhetnél 1 ócsó izmos traktort amivel lehetne mélyeket hántani.......
Válasz #6287. hozzászólásra
Hát persze, hogy büdös a biznisz, de ha az ember fiatal és előrébb akar jutni kénytelen a nem túl megszokott utakat is járni hol több, hol kevesebb sikerrel.
Hidd el én is jobb szerettem volna ha kárpótlással, tsz szétfosztással bespájzolok 150-ha-t 2 mtz-t meg ami mögé még kell, 1 rozzant E kombájnt meg egy még rozzantabb Ifát, de nem így alakult, akkor még tanultam.
Most meg kénytelen vagyok saját kútfőből előbbrelépni.
Válasz #6283. hozzászólásra
ááááh hallod ez marhára büdös biznisz tesvérem
el nem tudom képzelni h.eszembe jutna vagyhogy beleugranék............
fiataloknak jut ilyesmi az eszébe...
FIATAL VAGY????
üzemórára bérelni TALÁÁÁÁÁN
területre hogyan?????
mindig utánad koslatna h.
Na most faszikám mennyit is szántottál föl az éjjel???????????
áááááááááhhhhhh
üzemóra számolgatót meg akkor köti ki az ember mikor akarja...... hhehehehe
áhhhhhhhhh nem jó ez sehogyan se így
Válasz #6285. hozzászólásra
Na, talán te is Somogyból vagy? Mert nálunk is hasonló szar területek vannak.....
A bérlet - gazdaságé - meg úgy jó, ha mindkét félnek megfelel. Használt gépet meg bármikor tudsz venni....
Válasz #6284. hozzászólásra
Szia!
Igen amúgy is csökkenne a gép értéke ha nem csinál vele semmit sem. Ha az unoka nem akar gazdálkodni akkor úgyis elad mindent, de addig még az esélyt szeretné fenntartani az újrakezdésre.
Eredetileg én is egyben gondoltam, mire eldől a dolog addigra talán én is összeszedem magam annyira ha eladó lesz addigra meg tudom venni vagy ha nem lesz eladó tudok másikat nézni, de az öreg kicsit másképp gondolta és kapott a földjei nagyobb részére egy olyan ajánlatot amit én se utasítottam volna vissza a helyébe, azért még pár ha jut nekem is belőle.
Nem akarom bagóért, de azért nem akarok olyan túl sokat se adni érte, másban úgyis tudok neki segíteni, amivel anyagilag se jár rosszul.
Az üzemeltetési költségeket természetesen állnám.
A gazdálkodás körülményei nálunk mondjuk nem a legjobbak, nyáron aszályra hajló dombos vidék ahol a szarvas és a disznón tarra is tud táblákat tarolni védekezés nélkül.
Válasz #6283. hozzászólásra
Hello! Azok a gépek 3-4 év alatt amúgy is amortizálódnak, ha nem csinálnak vele semmit. Én az egész gazdaságot, egy csomagban próbálnám átvenni. Megmondanám az öregnek, hogy állagmegóvás fejében találjon ki valami kedvező bérleti díjat a gépekre. Egyébként nehéz kérdés. Régen a MGBSZ honlapján vagy Kamarai újságokban voltak gépekre vonatkozó tarifák. Én annak venném egy részét bérletnek....de lehet, hogy hülyeség.
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgattalak titeket, most regisztráltam is egy kérdésre szeretnék választ kapni:
Egy idősebb gazdálkodó a gazdálkodást abbahagyná, (vagy inkább szüneteltetné - amíg az unokája el nem dönti mit szeretne cirka 3-4 év).
A földjeit bérbeadta másnak egy rövid időre, a gépeit nem akarja eladni, de azt se szeretné hogy csak álljanak a kert végében. Nekem éppen géphiányom van, viszont kp-re nem megy a dolog Most egy nagyon régi 50-esem van, de ezzel már csak kisebb munkákat végzek, amíg 2-3 ha-om volt jó volt, de most 25-30 körül van már a munkák zömét nagygéppel csináltatom bérbe.
Szeretném újra magam végezni a földmunkákat (olcsóbb lenne).
Abban gondolkodom, hogy amíg az unoka el nem dönti, hogy gazdálkodni fog vagy sem addig a gépeket (mtz 820 és erre alapozott munkagépek 70-ha-re kb) bérelném, ha nem lesz gazda a srácból akkor lassan átvenném őket ahogy a pénztárcám engedi.
Szerintetek mi lenne a reális ára egy ilyen bérlési konstrukciónak?
Elképzeléseim vannak, művelt hektár alapon vagy üzemórában mérve a használást lehetne szerintetek egy átalányban megegyezni?
Ez vonatkozna az Mtz-re. ha-onként vagy üzemóránként mi lenne egy reális összeg?
A munkagépeknél meg a kopóalkatrészek cseréje, ott nagy dolog -ha nem húzom bele vadul mindenbe- nem változik a használat során a kopóalkatrészeken kívül.
Köszi előre is!
Válasz #6279. hozzászólásra
Köszönöm hogy nem felejtkeztél meg rollam!! Tudod felénk semi dicsekedni való nincs...Ezért a küzdelmes hétköznapokat tudnád csak rögziteni... Mert abol sajn van böven!!Képzelheted hogy menyi munkával lehet az elvadult pusztaságot ujbol termöre fogni!! És hát az ilyen bakik mint a maiak.. Azok már tényleg nagyon durvák!!! És ha beleszaladunk valami ujboli felhöszakadásba na akor kezdödik a rém álom elölröl!!
Válasz #6280. hozzászólásra
ha volna is rá pénzem
fő a környezetvédelem
Válasz #6279. hozzászólásra
Hát akkor patt be a Bugattiba.......hehehehe
Válasz #6278. hozzászólásra
terveztem menni hozzád a nyáron, Lala meg is adta a számodat, de nem került rá idő sajnos, túl messze van biciklivel.
Srácok a mai napomat kellet volna az MG portál barátunkal dokumentálni!!! Egy haver épen hogy -csak megakat a rába+ tárcsás szerelvényel..De csak éppen hogy..Megfüztek hogy huzzuk kiMikor kimentem eszméletlen látvány fogadot!! A lényeg hogy a két gép kihuzta de ahogy haladtunk kifele bele sodródtunk egy ujabba!! Na az be is B ot rendesen!! Amig egy harmadik ki nem jött segiteni adig azt a nyomorult megakat tárcsát sehova nem vite a 2 rába...Tehát a végén már hárman huztuk én voltam középen mikor elkezdtük rángatni az enyém ugy bepatogot mintha egy rodeó bikán ültem volna... És utánna szépen lasan centinként megindult a konvoj lefele a tarlórol...Na ara fele manapság senki nem fog meni tárcsázni!!A you tube-n egy 10 pontos vidi lehetet volna!!!
szegény ltz nem mostanában fog kapni munkát
Mai napi meló Csinálnám ezt szívesen egész évbe ha csak úgy jönne a pénz
Válasz #6274. hozzászólásra
ja és megsúgom nem repcének csináltuk
Válasz #6232. hozzászólásra
szia!bocs hogy csak most vettelek észre hogy irtál
a lényeg hogy amit csinálsz hogy jó magágy legyen a arepcének
a te helyedben én nem szántanák egy esetleges száraz periódus miatt a üreges szántás hátrányt okozhat hiábba van hengerezve.........
a tárcsázást favorizáld és a vatést hengerezd le ha szükséges
kis szármaradvány most nem akadály mert a talajok nem szárazak
sok sikert
nas felkészítése a napraforgó vágásához
kicsit késön de elkezdtem a tarlohántást
Válasz #6270. hozzászólásra
persze jó sok szar közepén..........heheehehheehe
Válasz #6267. hozzászólásra
egyszer megnéznélek gumicsizmában és vasvillával a kezedben
Válasz #6268. hozzászólásra
......LDOOOOOOOOOOOOOO
PPPPPÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Válasz #6266. hozzászólásra
Ja. Az is. De a disznót is kéne nyomatni jobban, meg 1xűbb is lenne.
Válasz #6265. hozzászólásra
azért, mert nem eszik a tudodkik
én úgy tudtam, hogy marhád van
Válasz #6263. hozzászólásra
Miért nem ?????? Azért mert nem legel ??????
Eddig az volt a gond, hogy minden xart bele tettek csak a sertést nem !!!!!!!!!!!!!
Válasz #6261. hozzászólásra
ne akarj kilépni, inkább örülj, hogy bent vagy! mit akarod rontani az esélyeimet?
Válasz #6262. hozzászólásra
miért raknák bele a sertést?
nem értem ha támogatni akarják az állattartás, akkor ha én tehenet(húshasznú) és bikát akarnék tartani akkor nekem miért nem jár rá támogatás
Válasz #6260. hozzászólásra
Ha a sertést bele tennék a következőbe, már most kiszállnék a jelenlegiből...............