Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ö csinálja jol.. Ha már a számoknál tartunk azt is ki lehetne számolni hogy menyit kelene egy uj kombájnak dolgoznia-ill keresnie hogy azt a listaáras értékvesztését kikerese végre!!
Az általunk ismert gépkereskedök mindig épp ugy beszélnek ahogy a pilanatnyi érdekük diktálja,... Én annó a 2056 voltam igy már évekel ezelöt lefikázták hogy ez Sz-t sem ér !! De azért még most is kb 10 körül mondják..Na most akor valaki hazudik vagy félrebeszél.
Itt 1 ismerős mondta, hogy a 2 éve vett új kombájn és a mostani ára közt már van 10 millió plussz........azon agyal, hogy egyáltalán nem megy bérbe csak a sajátját nyomja és az élete végéig kibírja, mert a jelenlegi helyzet és kilátások alapján soha a büdös életben már nem fog tudni új kombájnt venni !!!!!!!!
A gépkereskedők 5 évesre mondanak max 50%-ot de inkább kevesebbet !!!!!!!
No meg az a röhej, hogy az akkori új ár %-át, nem az aktuálist, így akár az 50% 30-is lehet !!!!!
Válasz #5799. hozzászólásra
Szabi ha igazán jol menne a termelés akor a növény termelés iletve az abol származó jövedelem birná el a jó drága vasdarabokat... Szerintem lasan már a szolgáltatás sem és a ráfizetés sem fogja ezt elbirni.. A kérdés az az hogy kinek menyi tartalék van az aszközálományában.. Mert akié kibirja amig jobra fordul azal nem lesz baj... De képzelhetitek ebböl a hatalmas deficitböl egy be nem tervezet nagyjavitást eszközölni az beteheti sok helyen a kaput...
mivel alacsony az éves futásteljesítmény így számításoknál 7 évet veszek alapul várható élettartamot, és újkori ár 50%-át, mint várható eladási árat. A támogatást pedig rendkívűl szabálytalanul nem veszem figyelembe. Mivel ehhez párosul egy elég nagy vetítési alap igencsak alacsonyak a fajlagos ktg-ek.
(mivel még van elvi kapacitás ez további földbérlettel tovább csökkenthető lenne)
nem szabad elfelejteni, hogy nem töltünk el 1 teljes órát 1 ha föld megművelésére...
Fecó méretében talán de alatta semmiképp nem hiszek benne, hogy egy néhány drága vasdarab valaha is vissza hozná az árát, mert mire termelne addigra(jó esetben csak) kopó részek cseréje és oda is kell egy vödörnyi pénz.....
húzgálni szerencsére már nem kell. a többi terménykezelés, nem a táblára osztom vissza, hanem az eladandó árura... A táblára csak a hektár-alapú költségek vetítődnek.
A tanya körüli sztori h. belebikáztak az izomkombájnnal az akadályba......nyekkkkk
Listán vlm. kakukk.....- vagy majdnem minden????.... kombájnon vlm. nagybetűs "HORPADÁS".........
Az ilyesmit idegi alapon hogy bírnátok?
És anyagi alapon??????
jah, tavaly nálunk egész szezonra volt egy prototípus nyúzópróbán... Nem kis különbség. Ha cserélem a kombájnt én is vagy Vario asztal lesz, vagy PremiumFlow (MF-nél PowerFlow)!
Eddig még állja a sarat de jövőre komplett toldatott nyomok alá vagy egy vario asztal csere lesz !!
Vágtak próbaként egy területemet toldatossal....huuuuu bakkerrrrrr....az ám a repce aratás !!!!
Amint látom ki van a mega probálva rendesen.. Szabad hasmagaság meg minden... Felénk is a rába jojózik a kombájnokal.. De most talán már a talpazás is alábhagyott Aki csak tudja kerékel kinozza.. Szoval a talpazás sem egyszerü!!
Szabi neked mennyire stabil az a repcekasza? Nekem is ilyen van, az első két évben még olyan stabilan állt, mint .... a ..., mostanra meg úgy reszket, hogy rossz nézni... már várom mikor akad bele a motolla...
Én egy kicsit keveslem a 84-et, a műtrágya durva megközelítésben 25, a falcon + nativo egy 20-as, a vetőmagra jóindulattal számoljunk 5 ezerrel, kérdés, hogy hol a gyomirtás, volt-e esetleg lombtrágya, és marad minden gépi munkára 34 ezer a betakarítással együtt?!
az intenzitás továbbra is maradt, és ha a tavaly tavaszi N árakat és a tavaly nyári gabonaárakat veszed alapul ez is oda jön ki.
Ha kitelt volna az összes szem bőven megugodrja a 8 tonnát, de mint írtam is a kalászok felső felében gyakorlatilag nincs szem. Külsőre amúgy pont olyan, mint a jó termések...
A ktg-ek megoszlása (a táblatörzskönyv automatikusan számolja):
Ez az az esett lehet mikor én anno beöntöztem a búzám kalászolások környékén. A tábla "sarka" durván 6 heki nem kapott, mert lusták voltunk a búzában telepítgetni.
Szóval az öntözött adott szűk 3-at ami meg nem kapott az 5,8-ed.
DE !:
Az öntözöttön volt 18 nagybála hekinként, amit meg nem öntöztünk az leszecskáztam, mert nem volt értelme meghagyni, mert olyan alacsony volt !!!
szalma alapján (és a kiadott tápanyagok alapján is) benne kellene lennie a 7-8-ban.
DE: kb. 800-900 mm csapadékot kapott, így több ismerősömmel konzultálva arra a konklúzióra jutottunk, hogy a laza talajból nyílván a sok csapadék a gyökérzóna alá mosta a tápanyagokat, így hiába bokrosodott jó, hozott kalászokat, mindössze a kalász alsó 1/3-át-felét tudta kinevelni, a többi rész üres! vagy aszott szemek vannak benne, vagy még az sem.
Amúgy a beltartalma jó:14,7-15,2 fehérje, 31-33 sikér, 350-380 esésszám... fuzárium nagyon elvétve 1-2 szem, jellemzően a dőltebb kalászokon..
30411 hozzászólás
Válasz #5809. hozzászólásra
Ö csinálja jol.. Ha már a számoknál tartunk azt is ki lehetne számolni hogy menyit kelene egy uj kombájnak dolgoznia-ill keresnie hogy azt a listaáras értékvesztését kikerese végre!!
Válasz #5806. hozzászólásra
Az általunk ismert gépkereskedök mindig épp ugy beszélnek ahogy a pilanatnyi érdekük diktálja,... Én annó a 2056 voltam igy már évekel ezelöt lefikázták hogy ez Sz-t sem ér !! De azért még most is kb 10 körül mondják..Na most akor valaki hazudik vagy félrebeszél.
Válasz #5805. hozzászólásra
Itt 1 ismerős mondta, hogy a 2 éve vett új kombájn és a mostani ára közt már van 10 millió plussz........azon agyal, hogy egyáltalán nem megy bérbe csak a sajátját nyomja és az élete végéig kibírja, mert a jelenlegi helyzet és kilátások alapján soha a büdös életben már nem fog tudni új kombájnt venni !!!!!!!!
Válasz #5806. hozzászólásra
persze, mert ő kereskedő. Ha beszámítod nem ér semmit, ha veszed akkor az a világ leg értkállóbb gépe...
de vannak kivételek.
Válasz #5803. hozzászólásra
Mennyi a fenntartása és hogy válik be ??????
Válasz #5801. hozzászólásra
A gépkereskedők 5 évesre mondanak max 50%-ot de inkább kevesebbet !!!!!!!
No meg az a röhej, hogy az akkori új ár %-át, nem az aktuálist, így akár az 50% 30-is lehet !!!!!
Szabi ha igazán jol menne a termelés akor a növény termelés iletve az abol származó jövedelem birná el a jó drága vasdarabokat... Szerintem lasan már a szolgáltatás sem és a ráfizetés sem fogja ezt elbirni.. A kérdés az az hogy kinek menyi tartalék van az aszközálományában.. Mert akié kibirja amig jobra fordul azal nem lesz baj... De képzelhetitek ebböl a hatalmas deficitböl egy be nem tervezet nagyjavitást eszközölni az beteheti sok helyen a kaput...
Hát igen.
Ez inkább tényleg így van mint nemígy..... heheheehe
Mint mondani szoktam nem hiszek a csilivili cégeknek.
Viszont vannak ügyesek és nem annyira ügyesek..... hmmmmm ez is tény
Válasz #5797. hozzászólásra
AgrárOffice
Lépek én is 4-kor start.......
Válasz #5796. hozzászólásra
mivel alacsony az éves futásteljesítmény így számításoknál 7 évet veszek alapul várható élettartamot, és újkori ár 50%-át, mint várható eladási árat. A támogatást pedig rendkívűl szabálytalanul nem veszem figyelembe. Mivel ehhez párosul egy elég nagy vetítési alap igencsak alacsonyak a fajlagos ktg-ek.
(mivel még van elvi kapacitás ez további földbérlettel tovább csökkenthető lenne)
nem szabad elfelejteni, hogy nem töltünk el 1 teljes órát 1 ha föld megművelésére...
Srácok én lépek!! Holnap ujbol meló gyürjük a takarmány buzát tovább!!
Válasz #5796. hozzászólásra
Fecó méretében talán de alatta semmiképp nem hiszek benne, hogy egy néhány drága vasdarab valaha is vissza hozná az árát, mert mire termelne addigra(jó esetben csak) kopó részek cseréje és oda is kell egy vödörnyi pénz.....
Válasz #5795. hozzászólásra
Vidd.....
.....aztán nóóóóó unalom ha idáig unatkoztál volna esetleg........
Válasz #5794. hozzászólásra
Milyen programmal dolgozol ???????????????
Válasz #5792. hozzászólásra
Elég soká hozzák vissza az áruk ezek a drága vasak...
A vetőmag gondolom saját.
Ilyenek is vannak az utak mentén, oda adják csak tegyem rendbe a területet.......nem kell !!!!:
Válasz #5793. hozzászólásra
húzgálni szerencsére már nem kell. a többi terménykezelés, nem a táblára osztom vissza, hanem az eladandó árura... A táblára csak a hektár-alapú költségek vetítődnek.
Válasz #5791. hozzászólásra
Beszállítás, tisztítás, feltúrás, felrakás..........húzgálás.......
Válasz #5791. hozzászólásra
gázolaj és amortizáció
a tarlóhántás nekem már következő év... (és csak nyári növények után van)
Válasz #5789. hozzászólásra
Csak gázolaj? még jön a tarlóhántás is
A tanya körüli sztori h. belebikáztak az izomkombájnnal az akadályba......nyekkkkk
Listán vlm. kakukk.....- vagy majdnem minden????.... kombájnon vlm. nagybetűs "HORPADÁS".........
Az ilyesmit idegi alapon hogy bírnátok?
És anyagi alapon??????
Válasz #5786. hozzászólásra
egy kultivátor sekélyen, egy vetés, két permetelés három műtrágyázás...
(aratás még nincs benne)
Válasz #5785. hozzászólásra
Azt ami meg volt csinálva normálisan és adot 1.5-2t Azt nem nehéz megközeliteni!!!
Válasz #5783. hozzászólásra
Az biztos sok költség megtakarítás .
nekünk is az a baj hogy meg kellet szórni egyszer lombtrágyával mert külömben még ilyen sem lett volna .
Válasz #5775. hozzászólásra
Az a 21700 gép, mit fed???
Válasz #5783. hozzászólásra
Azon osztán qrva nagy termés lehetett.
Válasz #5777. hozzászólásra
Szívásszívásszívás.
Orálbééééé.
So-paash.
Én ezeket használom az ilyesmire......
Válasz #5781. hozzászólásra
Nem akarok nagyobbat mondani de felénk az járt igazán jol aki az árva kelését hagyta meg!!! Az ám az igazi költség takarékosság...
Válasz #5780. hozzászólásra
Az biztos..Én napokig féltartályoztam!! Söt még néha rosz leflexböl sem mindig szedem tele...Van rosz élmény elég!!!
Akkor mi még jók vagyunk a 78800 forintos önköltséggel hagyományos műveléssel .
Válasz #5776. hozzászólásra
Itt a vége felé már kezdtem ráérezni, hogy meddig tart meg a talaj.........az 7 szentség, hogy már 20 q magot észre vett a tartályban !!!!
Válasz #5778. hozzászólásra
jah, tavaly nálunk egész szezonra volt egy prototípus nyúzópróbán... Nem kis különbség. Ha cserélem a kombájnt én is vagy Vario asztal lesz, vagy PremiumFlow (MF-nél PowerFlow)!
Válasz #5775. hozzászólásra
Eddig még állja a sarat de jövőre komplett toldatott nyomok alá vagy egy vario asztal csere lesz !!
Vágtak próbaként egy területemet toldatossal....huuuuu bakkerrrrrr....az ám a repce aratás !!!!
Válasz #5771. hozzászólásra
Erre nem is tom mi a jó kifejezés...
Amint látom ki van a mega probálva rendesen.. Szabad hasmagaság meg minden... Felénk is a rába jojózik a kombájnokal.. De most talán már a talpazás is alábhagyott Aki csak tudja kerékel kinozza.. Szoval a talpazás sem egyszerü!!
Szabi neked mennyire stabil az a repcekasza? Nekem is ilyen van, az első két évben még olyan stabilan állt, mint .... a ..., mostanra meg úgy reszket, hogy rossz nézni... már várom mikor akad bele a motolla...
Válasz #5767. hozzászólásra
Nekem csak az imput anyag ktsg 61E ...
Én egy kicsit keveslem a 84-et, a műtrágya durva megközelítésben 25, a falcon + nativo egy 20-as, a vetőmagra jóindulattal számoljunk 5 ezerrel, kérdés, hogy hol a gyomirtás, volt-e esetleg lombtrágya, és marad minden gépi munkára 34 ezer a betakarítással együtt?!
Válasz #5770. hozzászólásra
az intenzitás továbbra is maradt, és ha a tavaly tavaszi N árakat és a tavaly nyári gabonaárakat veszed alapul ez is oda jön ki.
Ha kitelt volna az összes szem bőven megugodrja a 8 tonnát, de mint írtam is a kalászok felső felében gyakorlatilag nincs szem. Külsőre amúgy pont olyan, mint a jó termések...
A ktg-ek megoszlása (a táblatörzskönyv automatikusan számolja):
Aratási események :
tavaly még szuperintenziv gabonatermesztésröl irtál , 6 tonnás önköltséggel, 9 tonnás termésekkel hogy is van ez akkor
84 !!!!???????
Részletezd !!!!!!!!!!!
Válasz #5762. hozzászólásra
Este pont akkor sasoltam mikor MOST osan írtad.......
Mondom belököm majd este, mint hozzá nem értő, hogy 38!!!!! mázsa.
Ha hiszed ha nem.
Ember nem akkor kérdez ilyet mikor jól adott, hanem mikor jól néz ki, de meglepődsz és SZARUL ÁD!!!!!!!!!!!
Válasz #5765. hozzászólásra
nem vészes, földbérlet nélkül 84.000 Ft, ami tartalmazza a közvetlenül erre fordított munkaerő-, gép-, üzemanyag- és amortizációs ktg-ket is...
csökkentett művelés van, nem pocsékolunk...
Ez az az esett lehet mikor én anno beöntöztem a búzám kalászolások környékén. A tábla "sarka" durván 6 heki nem kapott, mert lusták voltunk a búzában telepítgetni.
Szóval az öntözött adott szűk 3-at ami meg nem kapott az 5,8-ed.
DE !:
Az öntözöttön volt 18 nagybála hekinként, amit meg nem öntöztünk az leszecskáztam, mert nem volt értelme meghagyni, mert olyan alacsony volt !!!
Önköltség?Tippelek 160E/ha
Sokáig írtam... de azt hiszem én álltam a legközelebb ami nem nagy boldogság igazából
Válasz #5750. hozzászólásra
4,5 tonna maximum.Ha lehet kettőt tippelni akkor a második 3,5 tonna. A környéken lévőkből kiindulva.
3,8
szalma alapján (és a kiadott tápanyagok alapján is) benne kellene lennie a 7-8-ban.
DE: kb. 800-900 mm csapadékot kapott, így több ismerősömmel konzultálva arra a konklúzióra jutottunk, hogy a laza talajból nyílván a sok csapadék a gyökérzóna alá mosta a tápanyagokat, így hiába bokrosodott jó, hozott kalászokat, mindössze a kalász alsó 1/3-át-felét tudta kinevelni, a többi rész üres! vagy aszott szemek vannak benne, vagy még az sem.
Amúgy a beltartalma jó:14,7-15,2 fehérje, 31-33 sikér, 350-380 esésszám... fuzárium nagyon elvétve 1-2 szem, jellemzően a dőltebb kalászokon..