Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hegesztocsabi #27421. hozzászólásáraMivel a pockok lerendezték a lucernákat rengeteget KELL telepíteni errefelé hogy valami is legyen,ergo nem a bérmunkázók Kánaánja következik,a kaszálók sem jó képet mutatnak.Szárazság van!!!!!
Válasz Koszi. #27423. hozzászólásáraAz nem kevès.
Igaz a bála ára is elèg jó.
Az is igaz,hogy tekercs háló sem 20000 ft.
Gázolaj sem,az órabèr se kevès már.
Akkor meglátjuk a nagy bèrbàlázok mennyièrt akarnak guritani.
Olcsóbban mi sem fogjuk mert nem veszem el más munkáját.
Válasz Sk Laci #27417. hozzászólásáraennyire azért nem unatkozok, és a váltó, motor problémában sajnos én nem tudnék segíteni, ha hegeszteni kell az jöhet meg a többi apróság de a motor váltó nem az én asztalom
Akik bálázni fognak bèrbe az idèn,mennyièrt fogjátok csinálni?
Pl a 120×120 hálós bálát?
A hesstonal a madzagost tavaly 1000 csináltam a 130 *150 bálát.
Válasz Bárány #27410. hozzászólásáraNem is igaz. Egy valamire való traktoros beáll a menetirány szerinti bal oldalra az első kerék, és a fülke közé, és az olajteknő alá pössent.
Válasz horvath.agro #27411. hozzászólásáraHa unod magadat jöhetsz hozzám javítani. Az egyik traktoron a power váltó, a rakodón a motor, ma hogy ne legyen gond nélkül, leszakadt a permetezőkar, tömlők szétszakadva, karon heggesztenivalók, a többi majd mutatkozik, ha nyomás alá kerül a rendszer. Egy kis ráadás, hogy nitroszol van a permetezőbe....
Kombinátort évekig nem használtam, azon a kerekek mélységállitására való orsó "összeérett".
Inkább nem folytatom, mert még lenne /pótkocsi komplet felujítás,.../
Válasz horvath.agro #27411. hozzászólásáraHa unod magadat jöhetsz hozzám javítani. Az egyik traktoron a power váltó, a rakodón a motor, ma hogy ne legyen gond nélkül, leszakadt a permetezőkar, tömlők szétszakadva, karon heggesztenivalók, a többi majd mutatkozik, ha nyomás alá kerül a rendszer. Egy kis ráadás, hogy nitroszol van a permetezőbe....
Kombinátort évekig nem használtam, azon a kerekek mélységállitására való orsó "összeérett".
Válasz Ares 826 #27407. hozzászólásáraKözel jártál. De az ormányos dögök 6 hektárt így elrendeztek. Mellettem szántásosba bele se szagoltak. Mindkettőnkébe repce volt.
Válasz Nyomasek Bobo #27406. hozzászólásáraMegzabálták szerintem a télen az egerek! A forgatás nélküli megoldás következménye, én azt gondolom, vagy tévedek?????? de még lehet hogy az előző évi gyomírtó kifejtette a hatását.
Válasz hegesztocsabi #27402. hozzászólásáraA madzag kötést én se tudom hogy működik de szerintem azt én sem fogom használni, az előző ( első ) tulaj sem használta sosem. Persze majd az idő eldönti, nekem sem sok melóra kell, párszáz bála plusz még lehet lesz rá egy kis maszekom , eddig a hesstonnal nyílván nem hívtak sehova :) Amennyiért nekem sikerült venni annyiért 50 ezer bálás claas variantot kaphattam volna, kizsigerelt állapotban, attól ez megbízhatóbb lesz remélem :) Ahonnan vettem ott a tulajnak volt egy new holland br 6090 is, bár az is hasonló felépítésű de mégsem dícsérte... Szerinte a pöttinger jobb ( persze aki eladni akar azt dícséri amit eladni akar de az is bizonyítja hogy igazat mondott hogy azt kb fél évvel előbb eladta mint ezt, láttam is a hírdetést.) Persze a jó bálázó az a Krone fx 155, itt a cégnél az van nagyon dícsérik , nagyüzembe az való
Válasz Koszi. #27398. hozzászólásáraHát ez mèg aránylag jó állapotban van.
Mi csak mtz 80 húzzuk majd.
Reméljük ,hogy nem bánom meg a vètelèt.
A volt használója jó ismerősöm,nem igen beszèlt volna rà.
De az igazság az ,hogy az új is elromolhat.
A háló kötès vezèrlője mèg nincs megkopva.
Csak a madzag kötèst nem tudom ,hogy hogyan működik.
Válasz hegesztocsabi #27388. hozzászólásáraGratula hozzá! Én is decemberben vettem ugyan ilyet :) Patika állapotú bár a rúdlánca a végét járja ( feszítő kint van végállásban és beleér egy terelő lemezbe már kicsit) Egy két hét és nekiállok szétburítani kap egy új rúdláncot meg amit még közbe találok rajta azt cserélem , remélem beválik, hesston után biztos megváltás lesz. Elvileg nem nagy lóerő igényű, de én egy 6 hengeres 120 lovas nyuszival fogom húzni az mtz kaszál, sodor elé
Válasz Nyomasek Bobo #27387. hozzászólásáraNem tudom.
Kukoricából semmit se arat, árpa - búza csak foltokban aratható, ahol nem nyomta el a gyom.
Nyomok vannak a növényzetben, de talán csak "szentelt vízzel locsolja a haszon reményében",.....nem nagy sikerrel.
Második unokatestvérén /volt osztálytársam/ keresztül próbáltam vele kapcsolatba lépni, teljes támogatást felkínáltam, amiből biztosan több haszna lenne, nem lenne kiadása, de nem.
Válasz kis Zombi #27385. hozzászólásáraMásodállásban csinálja.
Minden munkát rendben elvégez, de nem látom sohase permetezni. Sajnos gyomtenger a parcellái. Nem értem a hozzáállását. Tavaly 6 ha kukoricából csinált pár bála gyomszénát. Kukoricából nem tudom tudott e egy csövet találni a kukoricáján......
Talajmunkái viszont nagyon szépen el vannak végezve. Ez nem megy a fejembe, miért ilyen a termeléshez való hozzáállása
Válasz Sk Laci #27384. hozzászólásáraNem azért mert dolgozik főàllásban, és este van ideje traktornak ülnii ? Vagy ha alkatrész kell gyakran 11-12 óra mire bevásárolsz, elvégzése a javítást máris sötétedik.
Nyáron, hőségben gyümölcsös talajmunkájàt én is inkàbb lámpánàl csináltam. Az àgak és a por miatt ablakot nem lehetett nyitni, klíma nélkül meg lehetett pusztulni az MTZ-be. Permetezni pedig egyértelműen jobb este. Két napja műtrágyát szórtam este,mert addigra állt el a szél. Tegnap is rámsötétedett rendesen. 10 éve volt olyan, hogy szorított az idő, 27 óràn keresztül nyomtam a pedált, pisálni, és tankolni által meg, enni is meló közben ettem mint a fuvarosló. (de jó lenne még most így bírni a melót. 16 órát nyomtam két napja, alig bírtam felkelni másnap)
Válasz *** HM *** #27379. hozzászólásáraKözelembe is az egyik gazda mindig sötétedéskor kezd dolgozni, meg sötétben dolgozik. Nem tudom miért nem megy ki dolgozni nappal. Mintha szégyenlené a munkát, vagy nem akarják hogy lássák, hogy traktorban ül
Válasz *** HM *** #27379. hozzászólásáraSzomszédomban van egy üres telek,kukorica volt benne,kézzel törték és vágták a szárat,ma meg tárcsázták,gondolom hamarosan szántani fogják!
Csak mert hallom a sötétben hogy búg vlm szar...
Elmentem arra és a csavó szántott a sötétben 7kor.
1 kisszar 2kerekű robikapával vagy mi a neve manapság...
30174 hozzászólás
Ma esti életkép .
Válasz hegesztocsabi #27421. hozzászólásáraMivel a pockok lerendezték a lucernákat rengeteget KELL telepíteni errefelé hogy valami is legyen,ergo nem a bérmunkázók Kánaánja következik,a kaszálók sem jó képet mutatnak.Szárazság van!!!!!
Válasz Koszi. #27423. hozzászólásáraAz nem kevès.
Igaz a bála ára is elèg jó.
Az is igaz,hogy tekercs háló sem 20000 ft.
Gázolaj sem,az órabèr se kevès már.
Akkor meglátjuk a nagy bèrbàlázok mennyièrt akarnak guritani.
Olcsóbban mi sem fogjuk mert nem veszem el más munkáját.
Válasz Sk Laci #27417. hozzászólásáraMelyik potkocsit kell kalapálni??? A műtrágya hordó 9es Bsst??? Arra már 6 eve is ráfért volna
Válasz hegesztocsabi #27421. hozzászólásáraFelénk kevés embernek van bálázója, aki a java részét bérbe csinálja ő már régóta 1500+fáért báláz.
Válasz Sk Laci #27417. hozzászólásáraennyire azért nem unatkozok, és a váltó, motor problémában sajnos én nem tudnék segíteni, ha hegeszteni kell az jöhet meg a többi apróság de a motor váltó nem az én asztalom
Akik bálázni fognak bèrbe az idèn,mennyièrt fogjátok csinálni?
Pl a 120×120 hálós bálát?
A hesstonal a madzagost tavaly 1000 csináltam a 130 *150 bálát.
Válasz kis Zombi #27418. hozzászólásáraSosem állítottam, hogy én valamirevaló traktoros vagyok.
Amúgy meg jól esik néhány óránként kicsit mászkálni, mozogni. Ahogy múlik az idő, az egyhelyben üldögélést (is) egyre rosszabbul viselem.
Válasz Sk Laci #27416. hozzászólásáraA spriccelő törés kezelői hiba
1x nekem is eltört...szerencsesen megusztam. Azóta sasolom a repedéseket..
Válasz Bárány #27410. hozzászólásáraNem is igaz. Egy valamire való traktoros beáll a menetirány szerinti bal oldalra az első kerék, és a fülke közé, és az olajteknő alá pössent.
Válasz III.Gyula #27413. hozzászólásáraHat éve leszoktam! (Nem a nótáról.)
Válasz III.Gyula #27413. hozzászólásáraEgy nótára!
Válasz Bárány #27410. hozzászólására
Meg rágyujtottá!
Válasz Bárány #27410. hozzászólására
Meg rágyujtottá!
egy kis javítás sose árt.
Pisiszünet.
Válasz Ares 826 #27407. hozzászólásáranem a forgstás nélküli művelés következménye ez biztos... szántásban is ugyan annyi egér van
Válasz Ares 826 #27407. hozzászólásáraKözel jártál. De az ormányos dögök 6 hektárt így elrendeztek. Mellettem szántásosba bele se szagoltak. Mindkettőnkébe repce volt.
Válasz Nyomasek Bobo #27406. hozzászólásáraMegzabálták szerintem a télen az egerek! A forgatás nélküli megoldás következménye, én azt gondolom, vagy tévedek?????? de még lehet hogy az előző évi gyomírtó kifejtette a hatását.
Válasz Büresz #27405. hozzászólásáraMi lett ezzel? Kifagyott?
nyomokban búzát tartalmaz.
Válasz Koszi. #27403. hozzászólására1.6millió volt az ára barátilag.
Válasz hegesztocsabi #27402. hozzászólásáraA madzag kötést én se tudom hogy működik de szerintem azt én sem fogom használni, az előző ( első ) tulaj sem használta sosem. Persze majd az idő eldönti, nekem sem sok melóra kell, párszáz bála plusz még lehet lesz rá egy kis maszekom , eddig a hesstonnal nyílván nem hívtak sehova :) Amennyiért nekem sikerült venni annyiért 50 ezer bálás claas variantot kaphattam volna, kizsigerelt állapotban, attól ez megbízhatóbb lesz remélem :) Ahonnan vettem ott a tulajnak volt egy new holland br 6090 is, bár az is hasonló felépítésű de mégsem dícsérte... Szerinte a pöttinger jobb ( persze aki eladni akar azt dícséri amit eladni akar de az is bizonyítja hogy igazat mondott hogy azt kb fél évvel előbb eladta mint ezt, láttam is a hírdetést.) Persze a jó bálázó az a Krone fx 155, itt a cégnél az van nagyon dícsérik , nagyüzembe az való
Válasz Koszi. #27398. hozzászólásáraHát ez mèg aránylag jó állapotban van.
Mi csak mtz 80 húzzuk majd.
Reméljük ,hogy nem bánom meg a vètelèt.
A volt használója jó ismerősöm,nem igen beszèlt volna rà.
De az igazság az ,hogy az új is elromolhat.
A háló kötès vezèrlője mèg nincs megkopva.
Csak a madzag kötèst nem tudom ,hogy hogyan működik.
Ez meg egy totál víznyomott tábla...
Válasz fexco #27397. hozzászólásáraKöszi! 8M lett a vége
Válasz hegesztocsabi #27388. hozzászólásáraGratula hozzá! Én is decemberben vettem ugyan ilyet :) Patika állapotú bár a rúdlánca a végét járja ( feszítő kint van végállásban és beleér egy terelő lemezbe már kicsit) Egy két hét és nekiállok szétburítani kap egy új rúdláncot meg amit még közbe találok rajta azt cserélem , remélem beválik, hesston után biztos megváltás lesz. Elvileg nem nagy lóerő igényű, de én egy 6 hengeres 120 lovas nyuszival fogom húzni az mtz kaszál, sodor elé
Válasz .MAN. #27395. hozzászólásárasok szerencsét hozzá!!!
publikus ez az extrém ár???
Válasz .MAN. #27395. hozzászólására
Sok ezer hibamentes üzemórát
Sosem volt kilátásban, hogy egyszer egy Claas áll majd az udvarban, de ez olyan volt, mint asszony az akciós cipővel: nem lehetett ott hagyni
Arion 530, vetőgép, műtrágyaszóró és nagy pótkocsi elé, meg őszre kap egy nagyobb permetezőt.
Trágyaszórás akinél sok az eső az kérem küldje ide
Válasz Sk Laci #27389. hozzászólásáraMiért nem kérdezed meg személyesen?
Válasz hegesztocsabi #27391. hozzászólásáraSok szerencsét hozzá. Majd írd meg bevetés után milyen a bála keménység meg lóerő igénye a hevederes után.
Válasz mtz1221 #27390. hozzászólásáraRúdlánc ès henger.
Eddig mtz húzta.
Nem nagy bála 120*120
Válasz hegesztocsabi #27388. hozzászólásáraHengeres, mtz húzza majd ?
Válasz Nyomasek Bobo #27387. hozzászólásáraNem tudom.
Kukoricából semmit se arat, árpa - búza csak foltokban aratható, ahol nem nyomta el a gyom.
Nyomok vannak a növényzetben, de talán csak "szentelt vízzel locsolja a haszon reményében",.....nem nagy sikerrel.
Második unokatestvérén /volt osztálytársam/ keresztül próbáltam vele kapcsolatba lépni, teljes támogatást felkínáltam, amiből biztosan több haszna lenne, nem lenne kiadása, de nem.
Na mi is elhoztuk tegnap a nekünk új bálázót.
Lehet dolgozni.
A hesston után biztos gyorsabb ,jobb lesz.
Válasz Sk Laci #27386. hozzászólásáraNem bioban nyomja?
Válasz kis Zombi #27385. hozzászólásáraMásodállásban csinálja.
Minden munkát rendben elvégez, de nem látom sohase permetezni. Sajnos gyomtenger a parcellái. Nem értem a hozzáállását. Tavaly 6 ha kukoricából csinált pár bála gyomszénát. Kukoricából nem tudom tudott e egy csövet találni a kukoricáján......
Talajmunkái viszont nagyon szépen el vannak végezve. Ez nem megy a fejembe, miért ilyen a termeléshez való hozzáállása
Válasz Sk Laci #27384. hozzászólásáraNem azért mert dolgozik főàllásban, és este van ideje traktornak ülnii ? Vagy ha alkatrész kell gyakran 11-12 óra mire bevásárolsz, elvégzése a javítást máris sötétedik.
Nyáron, hőségben gyümölcsös talajmunkájàt én is inkàbb lámpánàl csináltam. Az àgak és a por miatt ablakot nem lehetett nyitni, klíma nélkül meg lehetett pusztulni az MTZ-be. Permetezni pedig egyértelműen jobb este. Két napja műtrágyát szórtam este,mert addigra állt el a szél. Tegnap is rámsötétedett rendesen. 10 éve volt olyan, hogy szorított az idő, 27 óràn keresztül nyomtam a pedált, pisálni, és tankolni által meg, enni is meló közben ettem mint a fuvarosló. (de jó lenne még most így bírni a melót. 16 órát nyomtam két napja, alig bírtam felkelni másnap)
Válasz *** HM *** #27379. hozzászólásáraKözelembe is az egyik gazda mindig sötétedéskor kezd dolgozni, meg sötétben dolgozik. Nem tudom miért nem megy ki dolgozni nappal. Mintha szégyenlené a munkát, vagy nem akarják hogy lássák, hogy traktorban ül
Válasz VMisi #27382. hozzászólásáraDehogy, Simagöröngyösön a bolhapiacon szokta kipakolni a standját
Lexi 540 van a számlán, de megpróbálom megreklamálni, hogy lemaradt egy nulla, hátha jól érti és nem drágább lesz, hanem az 5400at küldi
Válasz Lackó #27381. hozzászólásáraA szomszéd faluban a vásárban?
Melyiket hoztad el?
Ma voltam az egyik kereskedö havernál. Van ott minden:
Válasz *** HM *** #27379. hozzászólásáraSzomszédomban van egy üres telek,kukorica volt benne,kézzel törték és vágták a szárat,ma meg tárcsázták,gondolom hamarosan szántani fogják!
Csak mert hallom a sötétben hogy búg vlm szar...
Elmentem arra és a csavó szántott a sötétben 7kor.
1 kisszar 2kerekű robikapával vagy mi a neve manapság...
Válasz *** HM *** #27375. hozzászólásáraŐszön és télen ment, most nem!