Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ares 826 #26225. hozzászólásáraEddig nem használtam rágcsálóirtó szereket, és nem is szeretnék, pedig általában rengeteg egér/pocok van felénk. Mások használnak mérgeket, amik másodlagos mérgezést okoznak más ragadozóknál. Engem ez kifejezetten zavar.
Ezért örülök a kékvércse, sirály, gólya...stb társaságának, amikor dolgozok. Amikor meg a nyulakkal szalad el a ló, akkor a réti és pusztai sas aktívkodik. Nem régen az orom előtt ragadtak el egy kisnyulat, de maradt belőlük még bőven (sajnos).
Válasz Praetor #26223. hozzászólásáraKevés országban védett állat a gólya, sok sok helyen lövik őket de rendesen! Valahol ha jól átgondolja az ember elég nagy természet romboló is, megeszi a békát, kígyót gilisztát stb.... melyek a természetnek fontos állatai! továbbá a villany oszlopok alatt összefosnak mindent, de még saját lábuk szárát is mert keveset látni közülük melynek saját szarától nem fehér a lába szára! Nem vagyok ellenük csak úgy leírtam a tapasztalataimat.
Válasz kukaccsosz #26219. hozzászólására10ben volt csak ilyen 60 gólyám meg 60 sirályom... az volt a rekord.... pedig akkor még nem is fészkelt 1 se a tanyán bent.
Lehetséges hogy nem csak falun fészkel a gólya?
Kiettek mindent ami mozgott.... siklóspagetti stb..... mondjuk a patkány nem izgatja valahogy.
Válasz Apáé #26216. hozzászólásáraEzen talán jobban látszik,most csináljuk a másik oldalát.
Kb 70 cm mély gödör beöntve betonnal,majd kelyhenként 3 db betonacél megy bele a betonba a laposvasak pedig oldalanként 2-2 állványcsavarral van befogatva.
Válasz szanberg #26190. hozzászólásáraNe mondd!
Itt haver apja aratott magának búzát. Jó vizet mért, elrohant leadni...aztán vihette tovább 15km a garatra, mert 16os volt... Legközelebb vitte a mérőjét is, aszongya az átvevőnek: Nézzed má, enyimben jó... Rossz a ti mérőtök... Mármint, hogy ez szar:
Válasz szanberg #26188. hozzászólásáraElsőre nem is láttam hogy zabról van szó, úgy igenis szép mennyiség, főleg úgy hogy nem indultak meg valami fényesen a tavaszon
Egyszer volt nekünk is ilyen meglepetés 5t+ anyag, már minden pótkocsit elő kellett szedni, mert nem akart felférni sehogy
Válasz szanberg #26188. hozzászólásáraElsőre nem is láttam hogy zabról van szó, úgy igenis szép mennyiség, főleg úgy hogy nem indultak meg valami fényesen a tavaszon
Egyszer volt nekünk is ilyen meglepetés 5t+ anyag, már minden pótkocsit elő kellett szedni, mert nem akart felférni sehogy
Válasz bandigh #26177. hozzászólásáraNem értem, hogy a harmada inputot sem kapta a zab búzához képest, és közel annyit, 4-5 tonnákat vágtam ma is róla, de volt 5 plusszos tábla is.
Ja amúgy ez a gép szereti a zabot, több kombájn nem, de ezknek tolható rendesen, pedig az 53 mázsás zab űrtartalomra annyi mint a 100 mázsás búza kb... Feszt üríteni kellett pedig 12.5 köbös a puttony.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraAkkor végképp nem értem honnan vetted, hogy a kötöző anyag húzza kisebbre a bálát. Na mindegy kár ezen rágódni, megtaláltátok a hibát. (nem a kötöző anyag volt)
Válasz fexco #26183. hozzászólásárade lehet arra gondolsz,hogy variobálázónál 150nél indul a kötés,amikor kidobja 130,hogy amire beköti,annyira összeveri,elszórja,hogy valóban akár összemehet.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraamit te mondasz:a 150es bálából amikor elindul a kötés 130as lesz.???elmondom neked,szalmánál a leglátványosabb:fixkamrásnál a 155ös bálát amikor kidobja,odamész megméred mérőszalaggal,160 minimum fogsz mérni átmérőbe.
30175 hozzászólás
Válasz Ares 826 #26225. hozzászólásáraEddig nem használtam rágcsálóirtó szereket, és nem is szeretnék, pedig általában rengeteg egér/pocok van felénk. Mások használnak mérgeket, amik másodlagos mérgezést okoznak más ragadozóknál. Engem ez kifejezetten zavar.
Ezért örülök a kékvércse, sirály, gólya...stb társaságának, amikor dolgozok. Amikor meg a nyulakkal szalad el a ló, akkor a réti és pusztai sas aktívkodik. Nem régen az orom előtt ragadtak el egy kisnyulat, de maradt belőlük még bőven (sajnos).
Válasz Bárány #26226. hozzászólásáranem kell addig menni, olaszok, görögök, törökök az összes földközi tengeri szigeten lövik, eszik...
Válasz Ares 826 #26225. hozzászólásáraVan ismerősöm, aki Afrikában dolgozott (talán Nigériában?). Ott a gólyát meg is ették a helybeliek.
Válasz Praetor #26223. hozzászólásáraKevés országban védett állat a gólya, sok sok helyen lövik őket de rendesen! Valahol ha jól átgondolja az ember elég nagy természet romboló is, megeszi a békát, kígyót gilisztát stb.... melyek a természetnek fontos állatai! továbbá a villany oszlopok alatt összefosnak mindent, de még saját lábuk szárát is mert keveset látni közülük melynek saját szarától nem fehér a lába szára! Nem vagyok ellenük csak úgy leírtam a tapasztalataimat.
Válasz kukaccsosz #26219. hozzászólására10ben volt csak ilyen 60 gólyám meg 60 sirályom... az volt a rekord.... pedig akkor még nem is fészkelt 1 se a tanyán bent.
Lehetséges hogy nem csak falun fészkel a gólya?
Kiettek mindent ami mozgott.... siklóspagetti stb..... mondjuk a patkány nem izgatja valahogy.
Válasz kukaccsosz #26219. hozzászólásáraSzép! Nálunk két hete 36-ot számoltam tácsázás közben. Néha dudáltam már, hogy méltóztassanak a gép útjából elvonulni.
Válasz kukaccsosz #26219. hozzászólásáraAztán ez a sok munkás “madár” be van e jelentve?Vagy csak úgy feketén dolgoznak?
Válasz kukaccsosz #26219. hozzászólásáraLesz már traktoros rendesen, ennyi gólya csak hoz vagy tíz gyerkőcöt!
Válasz kukaccsosz #26219. hozzászólásáraEz a volumen már állattenyésztésnek minősül!
Több mint 60 gólya társaságában
Válasz UE-28 #26217. hozzászólásáraEgy ilyenhez kell építési engedély, hogy csak beton cölöpök vannak a földben?
Amúgy merrefelé laksz?
Válasz Apáé #26216. hozzászólásáraEzen talán jobban látszik,most csináljuk a másik oldalát.
Kb 70 cm mély gödör beöntve betonnal,majd kelyhenként 3 db betonacél megy bele a betonba a laposvasak pedig oldalanként 2-2 állványcsavarral van befogatva.
Válasz Nyomasek Bobo #26215. hozzászólásáraJa láttam mintha lenne ott valami.
Válasz Apáé #26214. hozzászólásáraHegyezd a szemed...
Ottan a láb lábánál lapvas láccik csavarozva... Úgyhogy nem...
Válasz UE-28 #26200. hozzászólásáraA fa oszlopok csak siman a földbe vannak?
Válasz envagyok2 #26211. hozzászólásáraNo mert neked aztán igen
Pl. Renault 936
Válasz Bárány #26206. hozzászólásáraBizonyám.
Csak fater alig bírt tolni utána a kisautóban...
Válasz szanberg #26208. hozzászólásáranincs érzéked a finom dolgokhoz
Válasz Bárány #26209. hozzászólásáraNagy duzzogva
Válasz szanberg #26208. hozzászólásáraMeg se kérdem, hogy kitől gondolnád...
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraEnnek még egyet szülnie kell, aztán lesz bitang dög
Válasz Gumóka #26205. hozzászólásáraVagy épp már reggel fel sem vette vagy pár órával azelőtt valakinél!
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraMuterod egész jól tartja magát.
Válasz Ares 826 #26201. hozzászólásáraAzt lehet otthon hagyta
Válasz .Richard. #26202. hozzászólásáraSzerintem kínosan ügyel rá hogy mit...
És vacsorazni se kell elvinni, mert 6 után nem eszik semmit...
Válasz .Richard. #26202. hozzászólásáraSzerintem kínosan ügyel rá hogy mit...
És vacsorazni se kell elvinni, mert 6 után nem eszik semmit...
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraeszik ez rendesen?
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraMit keresel rajta a bugyi pántot?????
Lassan de biztosan telnek a tárolók
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraNa ès mennyi a tarifája????
Elvitted 1 körre??
Válasz *** HM *** #26196. hozzászólására
Sokat ne idegeskedjetek az éven emberek, vannak jó dolgok csak észre kell venni... jófajta akciósak.
[kep1][kep2]
Válasz _NB_ #26193. hozzászólásáraEzt a csatornát inkább engedd el...
Válasz szanberg #26190. hozzászólásáraNe mondd!
Itt haver apja aratott magának búzát. Jó vizet mért, elrohant leadni...aztán vihette tovább 15km a garatra, mert 16os volt... Legközelebb vitte a mérőjét is, aszongya az átvevőnek: Nézzed má, enyimben jó... Rossz a ti mérőtök... Mármint, hogy ez szar:
"
- Kérdezik nem mi vótunk.
Gazdája szerintem nézi a videót vagy is hát az unokája biztos.
- De nem mi vótunk."
"
A vízmérőt nem kalibráltam, 9-11 között volt a nedvesség.
Egyik mai
Válasz bandigh #26177. hozzászólásáraNem értem, hogy a harmada inputot sem kapta a zab búzához képest, és közel annyit, 4-5 tonnákat vágtam ma is róla, de volt 5 plusszos tábla is.
Ja amúgy ez a gép szereti a zabot, több kombájn nem, de ezknek tolható rendesen, pedig az 53 mázsás zab űrtartalomra annyi mint a 100 mázsás búza kb... Feszt üríteni kellett pedig 12.5 köbös a puttony.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #26178. hozzászólásáraK.I.T.T. te vagy az?
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraAkkor végképp nem értem honnan vetted, hogy a kötöző anyag húzza kisebbre a bálát. Na mindegy kár ezen rágódni, megtaláltátok a hibát. (nem a kötöző anyag volt)
Válasz fexco #26183. hozzászólásárade lehet arra gondolsz,hogy variobálázónál 150nél indul a kötés,amikor kidobja 130,hogy amire beköti,annyira összeveri,elszórja,hogy valóban akár összemehet.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraamit te mondasz:a 150es bálából amikor elindul a kötés 130as lesz.???elmondom neked,szalmánál a leglátványosabb:fixkamrásnál a 155ös bálát amikor kidobja,odamész megméred mérőszalaggal,160 minimum fogsz mérni átmérőbe.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraMivel nem a háló feszít hanem
változó kamrásoknál általában
rugó feszíti vagy a szíjakat vagy
elevátorláncot.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraJa és szervizesek nélkül.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraNem sokkal volt dolgom eddig,
hestonokkal kezdtem, ezután 1-2
görgős fix kamrás majd pár db.fix kamrás
rúdláncos, szíjas JD.-k ,comrimák.
Ja és 200e. feletti bála.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #26178. hozzászólásáraHektár teljesitmény nem rossz és a zab sem