Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #26190. hozzászólásáraNe mondd!
Itt haver apja aratott magának búzát. Jó vizet mért, elrohant leadni...aztán vihette tovább 15km a garatra, mert 16os volt... Legközelebb vitte a mérőjét is, aszongya az átvevőnek: Nézzed má, enyimben jó... Rossz a ti mérőtök... Mármint, hogy ez szar:
Válasz szanberg #26188. hozzászólásáraElsőre nem is láttam hogy zabról van szó, úgy igenis szép mennyiség, főleg úgy hogy nem indultak meg valami fényesen a tavaszon
Egyszer volt nekünk is ilyen meglepetés 5t+ anyag, már minden pótkocsit elő kellett szedni, mert nem akart felférni sehogy
Válasz szanberg #26188. hozzászólásáraElsőre nem is láttam hogy zabról van szó, úgy igenis szép mennyiség, főleg úgy hogy nem indultak meg valami fényesen a tavaszon
Egyszer volt nekünk is ilyen meglepetés 5t+ anyag, már minden pótkocsit elő kellett szedni, mert nem akart felférni sehogy
Válasz bandigh #26177. hozzászólásáraNem értem, hogy a harmada inputot sem kapta a zab búzához képest, és közel annyit, 4-5 tonnákat vágtam ma is róla, de volt 5 plusszos tábla is.
Ja amúgy ez a gép szereti a zabot, több kombájn nem, de ezknek tolható rendesen, pedig az 53 mázsás zab űrtartalomra annyi mint a 100 mázsás búza kb... Feszt üríteni kellett pedig 12.5 köbös a puttony.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraAkkor végképp nem értem honnan vetted, hogy a kötöző anyag húzza kisebbre a bálát. Na mindegy kár ezen rágódni, megtaláltátok a hibát. (nem a kötöző anyag volt)
Válasz fexco #26183. hozzászólásárade lehet arra gondolsz,hogy variobálázónál 150nél indul a kötés,amikor kidobja 130,hogy amire beköti,annyira összeveri,elszórja,hogy valóban akár összemehet.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraamit te mondasz:a 150es bálából amikor elindul a kötés 130as lesz.???elmondom neked,szalmánál a leglátványosabb:fixkamrásnál a 155ös bálát amikor kidobja,odamész megméred mérőszalaggal,160 minimum fogsz mérni átmérőbe.
Válasz Zetoros1 #26172. hozzászólásáraPersze, hogy feszít, de csak annyira, hogy a háló/madzag kezelhető legyen. Ez a feszítés a bála méretét nem tudja befolyásolni!
dolgoztál már ilyen bálázókkal? Ismered a működésüket? Ha igen, nem mondanád ezt.
Megoldódott a gond. Újra kellett kalibrálni a bálázót és most 148-150 centi a kidobott bála. Volt egy vezeték zárlat, amit javitottak, csak nem tudták, hogy újra kell kalibrálni. A gépész meg nem méricskél, csak köt
Válasz Zetoros1 #26162. hozzászólásáraEzt nem mondod komolyan?! A kötöző anyagot simán "rásimogatja" a bálára. Ha tömör a bála, kidobáskor inkább nagyobbnak kéne lennie, ha enged valamit a kötöző anyag.
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraMondd meg neki...Felőled akár 2 métert is mutathat a monitor! Te olyan maradi vagy, hogy csak a zollstocknak meg a szemednek hiszel!!!
Válasz Sötét Paraszt #26160. hozzászólásáraHa kiszámolod a térfogatot, 1,35 nél 1,71m3, 1,5-nél 2,12m3. 100 bálánál már 24 bála a különbség. Ha 1200ért báláz, akkor 28.800ft-tal fizet többet, mint ha 150-est kötne.
Válasz broll79 #26158. hozzászólásáraMi értelme lenne , hogy többet csinál pár bálával?
Én inkább kevesebb hálót tekernék rá.
Nekem a variant akkor csinál kisebbet ha nincs rend.
Visszaveszek a tömörségen aztán máris több bála lesz, a méret se változik.
Válasz _NB_ #26156. hozzászólásáraEz egy új NH, de az előző bálázónál tavaly ugyan ez volt a probléma, előtte évekig minden rendbe. Én arra gyanakszom, hogy áremelés helyett a bála méretén próbál fogni
Bálázónál lehet olyat csinálni, hogy a monitor szerint 148 v 150 centire van állitva az átmérő és 135centiset csinál. Szándékosan lehet ilyet csinálni hogy én azt a méretet látom a monitoron közbe meg más a beállitás?
Válasz agrogal #26146. hozzászólásáraLe van ragasztva, meg még jön a szín, a híd laprugó majd marad télre, azt úgy is szét akarom szedni. Műszakira meg látványos így is
Egy nagyon fontos dolgot mindenki kifelejtett. Akármilyen használt kombájnt vesz valaki nem mindegy hogy tető alatt tárolt vagy kint rohadt a szabad ég alatt télen-nyáron? 516-ostól meg nem kell megijedni "mert nagy" Kezelhetőség szempontjából nagyon egyszerű és kényelmesebb is szerintem, bár arra nem árt vigyázni hogy az asztal hajtást kikapcsoló pedál alatt ne nagyon legyen a lábad mert egy váratlan pillanatban ha rávágja hogy besza-behu. Az egyetlen dolog ami nekem nagyon nem tetszik a Fortschrittoknál az a kaszahajtás.
30193 hozzászólás
Sokat ne idegeskedjetek az éven emberek, vannak jó dolgok csak észre kell venni... jófajta akciósak.
[kep1][kep2]
Válasz _NB_ #26193. hozzászólásáraEzt a csatornát inkább engedd el...
Válasz szanberg #26190. hozzászólásáraNe mondd!
Itt haver apja aratott magának búzát. Jó vizet mért, elrohant leadni...aztán vihette tovább 15km a garatra, mert 16os volt... Legközelebb vitte a mérőjét is, aszongya az átvevőnek: Nézzed má, enyimben jó... Rossz a ti mérőtök... Mármint, hogy ez szar:
"
- Kérdezik nem mi vótunk.
Gazdája szerintem nézi a videót vagy is hát az unokája biztos.
- De nem mi vótunk."
"
A vízmérőt nem kalibráltam, 9-11 között volt a nedvesség.
Egyik mai
Válasz bandigh #26177. hozzászólásáraNem értem, hogy a harmada inputot sem kapta a zab búzához képest, és közel annyit, 4-5 tonnákat vágtam ma is róla, de volt 5 plusszos tábla is.
Ja amúgy ez a gép szereti a zabot, több kombájn nem, de ezknek tolható rendesen, pedig az 53 mázsás zab űrtartalomra annyi mint a 100 mázsás búza kb... Feszt üríteni kellett pedig 12.5 köbös a puttony.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #26178. hozzászólásáraK.I.T.T. te vagy az?
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraAkkor végképp nem értem honnan vetted, hogy a kötöző anyag húzza kisebbre a bálát. Na mindegy kár ezen rágódni, megtaláltátok a hibát. (nem a kötöző anyag volt)
Válasz fexco #26183. hozzászólásárade lehet arra gondolsz,hogy variobálázónál 150nél indul a kötés,amikor kidobja 130,hogy amire beköti,annyira összeveri,elszórja,hogy valóban akár összemehet.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraamit te mondasz:a 150es bálából amikor elindul a kötés 130as lesz.???elmondom neked,szalmánál a leglátványosabb:fixkamrásnál a 155ös bálát amikor kidobja,odamész megméred mérőszalaggal,160 minimum fogsz mérni átmérőbe.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraMivel nem a háló feszít hanem
változó kamrásoknál általában
rugó feszíti vagy a szíjakat vagy
elevátorláncot.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraJa és szervizesek nélkül.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraNem sokkal volt dolgom eddig,
hestonokkal kezdtem, ezután 1-2
görgős fix kamrás majd pár db.fix kamrás
rúdláncos, szíjas JD.-k ,comrimák.
Ja és 200e. feletti bála.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #26178. hozzászólásáraHektár teljesitmény nem rossz és a zab sem
Válasz Sötét Paraszt #26176. hozzászólásáraLent alul azt a narancssárga fènyt..
Válasz Sötét Paraszt #26176. hozzászólásáraSzerintem azt h 4 tonnás az anyag, nem nagyon fogja meg a gépet
Válasz szanberg #26175. hozzászólásáraMit kell nézni?
Tegnap esti zab
Válasz Zetoros1 #26172. hozzászólásáraPersze, hogy feszít, de csak annyira, hogy a háló/madzag kezelhető legyen. Ez a feszítés a bála méretét nem tudja befolyásolni!
dolgoztál már ilyen bálázókkal? Ismered a működésüket? Ha igen, nem mondanád ezt.
Válasz broll79 #26170. hozzászólásáraHát ja...de a te 150eseid ezek szerint pont beleférnek...szerencsés vagy!!!
(nem kell a hátsó oldalt kiengedni)
Válasz endypapa_20120 #26164. hozzászólásáraVáltozó kamrásnál folyamatosan feszít.
Fix kamrásba mindig akkora a méret, így lehet
ugyanakkora méretben 1-1,5-2q-ás
bálát is csinálni.
a hálót csak feszítve lehet rátenni indításután.
( Ha nem feszített nem vágja el.)
Válasz Sötét Paraszt #26167. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #26166. hozzászólásáraMert 3x 150 az 450???
Válasz Sötét Paraszt #26167. hozzászólásáraLehet...de akkor annyira balfasz az ürge meg az apja is...hogy 92 óta nem tudták megtanulni
Megoldódott a gond. Újra kellett kalibrálni a bálázót és most 148-150 centi a kidobott bála. Volt egy vezeték zárlat, amit javitottak, csak nem tudták, hogy újra kell kalibrálni. A gépész meg nem méricskél, csak köt
Válasz Nyomasek Bobo #26166. hozzászólásáraAzé mer rosszul van beállítva a hálófeszítő a bálázón mer nem húzza össze a bálát hehe.
Válasz Zetoros1 #26162. hozzászólásáraAkkor felénk a 150esből miért nem fér el egymas mögött 3 az mbp 4.20as platójára???
Válasz endypapa_20120 #26157. hozzászólására Csak ne az átmérőt vegye figyelembe hanem a teljes térfogatot.
Válasz Zetoros1 #26162. hozzászólásáraEzt nem mondod komolyan?! A kötöző anyagot simán "rásimogatja" a bálára. Ha tömör a bála, kidobáskor inkább nagyobbnak kéne lennie, ha enged valamit a kötöző anyag.
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraMondd meg neki...Felőled akár 2 métert is mutathat a monitor! Te olyan maradi vagy, hogy csak a zollstocknak meg a szemednek hiszel!!!
Válasz broll79 #26153. hozzászólásáraKötözés közben is feszít ,húzza keményebbre.
150-est mire beköti ennyi. 150-nél indul a kötözés.
Válasz Sötét Paraszt #26160. hozzászólásáraHa kiszámolod a térfogatot, 1,35 nél 1,71m3, 1,5-nél 2,12m3. 100 bálánál már 24 bála a különbség. Ha 1200ért báláz, akkor 28.800ft-tal fizet többet, mint ha 150-est kötne.
Válasz broll79 #26158. hozzászólásáraMi értelme lenne , hogy többet csinál pár bálával?
Én inkább kevesebb hálót tekernék rá.
Nekem a variant akkor csinál kisebbet ha nincs rend.
Visszaveszek a tömörségen aztán máris több bála lesz, a méret se változik.
Válasz broll79 #26158. hozzászólásáraMekkora tetű! Ennél már csak az dühítőbb, ha a tömörségen csal.
Válasz _NB_ #26156. hozzászólásáraEz egy új NH, de az előző bálázónál tavaly ugyan ez volt a probléma, előtte évekig minden rendbe. Én arra gyanakszom, hogy áremelés helyett a bála méretén próbál fogni
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraA Méret arányosan fizess!
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraA bálázó milyen márka, milyen típus ?
Válasz Sötét Paraszt #26154. hozzászólásáraKöszönöm. 150es bálát rendele, fizetek es csak 135ös amit csinál a gép. A bálázós meg vonogatja a vállát, hogy látod a monitort
Válasz broll79 #26153. hozzászólásáraLehet. Valami szögszenzorra méri akkor csak meg kell hajtogatni a rudazatát.
Bálázónál lehet olyat csinálni, hogy a monitor szerint 148 v 150 centire van állitva az átmérő és 135centiset csinál. Szándékosan lehet ilyet csinálni hogy én azt a méretet látom a monitoron közbe meg más a beállitás?
Válasz agrogal #26146. hozzászólásáraLe van ragasztva, meg még jön a szín, a híd laprugó majd marad télre, azt úgy is szét akarom szedni. Műszakira meg látványos így is
Válasz határjáró #26149. hozzászólásáravagyis 5.80
Válasz lala #26148. hozzászólásáraigen.
van itt valakinek new holland cx 5080 kombájn?
Egy nagyon fontos dolgot mindenki kifelejtett. Akármilyen használt kombájnt vesz valaki nem mindegy hogy tető alatt tárolt vagy kint rohadt a szabad ég alatt télen-nyáron? 516-ostól meg nem kell megijedni "mert nagy" Kezelhetőség szempontjából nagyon egyszerű és kényelmesebb is szerintem, bár arra nem árt vigyázni hogy az asztal hajtást kikapcsoló pedál alatt ne nagyon legyen a lábad mert egy váratlan pillanatban ha rávágja hogy besza-behu. Az egyetlen dolog ami nekem nagyon nem tetszik a Fortschrittoknál az a kaszahajtás.