Nézegettem a facen a nagybanis csoportot, mintha kicsit feljebb lépett volna az import ára.
Amúgy ti virággal, bogyókkal mennyire vagytok eleresztve?
Mert ahogy nézem nem idén lesz extra mennyiségű eprem.
Nos....
Elnézve az anomália térképeket a következő 2 - 2,5 hétre, bizony elég minuszosra hozza ki őket az összes modell.
Szombattól jön a hideg levegő, ami újabb plusz napokat fog adni a hideg fóliás állományoknak. Előzetesen április végére vártam a kezdést, azt hiszem egy gyorsan módosítanom kell május egyre. És ha ez a hideg nem lenne elég valszeg a fagyokat sem ússzuk meg. Egyelőre nem lehet kiolvasni a térképekből melyik napok lesznek veszélyesek.
Elvileg a hungaromet már vasárnap reggelre vár fagyokat, de szerintem inkább hétfő reggel lehetnek gondok.
Főleg a nappali hőmérsékletek is inkább 10 fok alatt alakulnak, így egy derült, szélcsendes éjszaka már a takart szabadföldiket is gyéríteni fogja.
Szerintem ott már 1 fátyol is kevés lehet.
No meg ez a hideg a fóliákat is hátráltatja, illetve sokan elkezdik azt is takargatni, ott a botritisz befészkelheti magát.
Válasz hasutas1 #19197. hozzászólására25 körül esetleg kóstoló lesz nálunk. Szerintem május 5-8 körül nyitjuk a pultokat, addigra lesz mennyiségünk, fizetés is lesz, indulhat a buli .
Válasz hasutas1 #19199. hozzászólásáraTudom tavaly extra idő volt, ezért sikerült "nagyon koraira", de én ahhoz tudok viszonyítani mint normális kiinduló szezon. :)
Nálam szerencsére tavaly se volt probléma hogy olyan korai lett. Idén nem tudom mennyit fog befolyásolni a külföldről kiesett 400hektár, mondjuk az azért már mennyiség...
Válasz nferry #19198. hozzászólásáraA tavalyi év lógott ki extrán. Benne van, hogy most a másik irányba fog kilógni.
Általában nekem 25.-e környékén +/- 3-4 nap.
Nem tudok extra korán epret csinálni, nem is szeretnék.
Válasz hasutas1 #19197. hozzászólásáraIstenkirály nem vagyok sajnos (főleg nem hozzátok képest), de a tavalyihoz képest durván 10nappal vagyok később, (legalábbis ahogy nagy tudományosan megállapítottam) így lőttem be 15.-e körül (max.20.-a)
Válasz nferry #19196. hozzászólásáraAkkor te nagy istenkirály lehetsz.
Szerintem nagy mennyiségű magyar eper 25.-e előtt nem lesz.
Pontosan országosan nem tudom hogy állunk, de akiket ismerek kb 1, max 1,5 hét különbséget látok.
Válasz csuti0 #19194. hozzászólásáraAz már komoly!
Nálunk is ma hajnalban volt a leghidegebb, igaz csak -5.
Mèg holnap hajnal, de az már csak laza -2, aztán vègre jó idő!
Válasz csuti0 #19183. hozzászólásáraNekünk itt a szomszédban van szabadföldi, pont pár napja leveleztek le.
Mondták hogy milyen szép, már láttak pár virágot is. Takarni nem szoktak, annak tuti odavert a -5 is.
Válasz zelnikpeti #19187. hozzászólásáraSzia!
Azt nem lehet mondani, hogy nem indult még. Voltak már meleg napok.
Ha kifagynak az első virágok, attól még a mennyiség meglehet, szebb lesz a többi.
Válasz zelnikpeti #19181. hozzászólásáraSzia!
Tegnap -6,3C ma sajna -8,6C, szamóca még alszik, de gyanítom, hogy lesznek virágok amik már a tőrózsában megfagytak.
Üdv.: Csuti
Válasz zelnikpeti #19181. hozzászólásáraItt volt hivatalosan két méteren -8,érdekes hogy itt mindig nagyon hideg van. A térképen nézve csongrád megye nyugati oldal szerb határon levő része.
Válasz nferry #19177. hozzászólásáraSzerintem nincs ott baj.
De azért sok múlik azon, hogy a fagy mikor kezdődött. Nagyon nem mindegy, hogy 5 órán keresztül fagy, vagy 12 óra.
Felénk ma reggel volt -4, -5 környéke.Holnap reggelre -9 -et igér a met.hu, -3-at az Időkép. Mivel már most megütöttük a -2-t és ma reggelre is a met.hu-nak volt igaza így inkább nekik hiszek...
Csak reménykedni tudok, hogy a két fátyol alatt átvészelik a virágok a kései telepítésen, mert azokon egyébként sem várható óriási terhelés
Válasz nferry #19172. hozzászólásáraJól látod, de úgy akartad írni, hogy holnap reggel illetve csütörtök, és még felétek pénteken is lehet egy gyenge fagy.
Válasz hasutas1 #19171. hozzászólásáraNálunk most 0.2 van, -5-öt írnak leghidegebbnek, remélem nem is lesz több, azt még dupla fátyol alatt kibírja a szami, remélem a burgi is bírni fogja, oda már csak szimpla fátyol jutott... így is már kétszer megcsipkedte a fagy, most már jó lenne ha nem ba**tatná semmi...
Jól látom egyébként hogy még a szerda hajnalt meg a csütörtöki hajnalt kell kibírni, aztán nyugi van?
Válasz zelnikpeti #19167. hozzászólásáraSzerintem az lassan elindul, asszem régebben is március 15.-e körül kezdtük el lepucolni. Azért ezek a reggeli fagyok még nem segít az elindulásban neki, de a hétvége felé, biztos megmoccan az is.
Meglátjuk.
Viszont ez a görög eper jól befogja árazni a piacot, gondolom ott is lassan beindulnak a palánták és akkor ránk öntik az összes xarjukat is .
Vinnék inkább a ruszkikhoz, jó lenne ha visszatérnének arra a piacra.
19216 hozzászólás
Válasz hasutas1 #19215. hozzászólásáraNekem jónak tűnik.

Szűk egy hetes fotó.
Nézegettem a facen a nagybanis csoportot, mintha kicsit feljebb lépett volna az import ára.
Amúgy ti virággal, bogyókkal mennyire vagytok eleresztve?
Mert ahogy nézem nem idén lesz extra mennyiségű eprem.
Ez egy tipikus össze érik minden mindennel év lesz(korai, kései, fóliás szabados). Hát ez van. Kitartást jövő hétre mindenkinek. ????
Válasz hasutas1 #19211. hozzászólásáraJaj de jó......ja nem

Válasz hasutas1 #19211. hozzászólásáraNem egyszerű kezdet van idén az biztos...

Remélem a szél elfújja ezt a hideget, ekkora lombot már takarni elég nehéz... jobban mondva szarrá törném...
Nos....
Elnézve az anomália térképeket a következő 2 - 2,5 hétre, bizony elég minuszosra hozza ki őket az összes modell.
Szombattól jön a hideg levegő, ami újabb plusz napokat fog adni a hideg fóliás állományoknak. Előzetesen április végére vártam a kezdést, azt hiszem egy gyorsan módosítanom kell május egyre. És ha ez a hideg nem lenne elég valszeg a fagyokat sem ússzuk meg. Egyelőre nem lehet kiolvasni a térképekből melyik napok lesznek veszélyesek.
Elvileg a hungaromet már vasárnap reggelre vár fagyokat, de szerintem inkább hétfő reggel lehetnek gondok.
Főleg a nappali hőmérsékletek is inkább 10 fok alatt alakulnak, így egy derült, szélcsendes éjszaka már a takart szabadföldiket is gyéríteni fogja.
Szerintem ott már 1 fátyol is kevés lehet.
No meg ez a hideg a fóliákat is hátráltatja, illetve sokan elkezdik azt is takargatni, ott a botritisz befészkelheti magát.
Válasz A vasalás témája #19209. hozzászólására..., nemhogy mézédes
Válasz kurucsopeti #19208. hozzászólásáraSzombaton ettem szamócát, bűn rossz volt....
Kezdődik, most mentettem. Ők a kedvenc eladóim.

Ha nem nagy kérés dobnátok fel egy képet hogy hol áll egy tő pl.?

Csak kíváncsiság képen. Köszönöm!
Válasz hasutas1 #19197. hozzászólására25 körül esetleg kóstoló lesz nálunk. Szerintem május 5-8 körül nyitjuk a pultokat, addigra lesz mennyiségünk, fizetés is lesz, indulhat a buli
.
Válasz hasutas1 #19204. hozzászólásáraMajd átmegy oda is.

Válasz nferry #19203. hozzászólásáraJaaa, ez.
Görögországban kellett volna tornádózni, ez ide kevés lesz.
Válasz nferry #19202. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/lesz-e-eleg-szamoca-a-hazai-szezon-elott-a-polcokon-80416-001
Válasz hasutas1 #19201. hozzászólására
Válasz nferry #19200. hozzászólásáraMilyen 400 ha?
Válasz hasutas1 #19199. hozzászólásáraTudom tavaly extra idő volt, ezért sikerült "nagyon koraira", de én ahhoz tudok viszonyítani mint normális kiinduló szezon. :)

Nálam szerencsére tavaly se volt probléma hogy olyan korai lett. Idén nem tudom mennyit fog befolyásolni a külföldről kiesett 400hektár, mondjuk az azért már mennyiség...
Válasz nferry #19198. hozzászólásáraA tavalyi év lógott ki extrán. Benne van, hogy most a másik irányba fog kilógni.
Általában nekem 25.-e környékén +/- 3-4 nap.
Nem tudok extra korán epret csinálni, nem is szeretnék.
Válasz hasutas1 #19197. hozzászólásáraIstenkirály nem vagyok sajnos (főleg nem hozzátok képest), de a tavalyihoz képest durván 10nappal vagyok később, (legalábbis ahogy nagy tudományosan megállapítottam) így lőttem be 15.-e körül (max.20.-a)
Válasz nferry #19196. hozzászólásáraAkkor te nagy istenkirály lehetsz.
Szerintem nagy mennyiségű magyar eper 25.-e előtt nem lesz.
Pontosan országosan nem tudom hogy állunk, de akiket ismerek kb 1, max 1,5 hét különbséget látok.
Sziasztok!

Kinek hogy áll a fóliás?
Idén biztos nem kezdünk 5.-én, de talán 10-15 körül már igen.
Csak süssön a nap.
Válasz csuti0 #19194. hozzászólásáraAz már komoly!

Nálunk is ma hajnalban volt a leghidegebb, igaz csak -5.
Mèg holnap hajnal, de az már csak laza -2, aztán vègre jó idő!
Sziasztok!
2 méteren -8,2C
Válasz hasutas1 #19192. hozzászólásáraMint ma.
Qrva telefon, átír mindent.
Azért mi már sokkal jobb helyzetben vagyunk mint tegnap voltunk. Tegnap ugyanebben az időben 4 fokkal volt hidegebb mint márciusában.
Válasz csuti0 #19183. hozzászólásáraNekünk itt a szomszédban van szabadföldi, pont pár napja leveleztek le.
Mondták hogy milyen szép, már láttak pár virágot is. Takarni nem szoktak, annak tuti odavert a -5 is.
Válasz zelnikpeti #19187. hozzászólásáraSzia!
Azt nem lehet mondani, hogy nem indult még. Voltak már meleg napok.
Ha kifagynak az első virágok, attól még a mennyiség meglehet, szebb lesz a többi.
Válasz zelnikpeti #19186. hozzászólására-4, -6 kb
Válasz máris szomszéd #19182. hozzászólásáraAz sem volt túl jó....
Válasz csuti0 #19183. hozzászólásáraHa nem indul még el akkor nem lesz gond
Válasz hasutas1 #19185. hozzászólásáraIgen igen

Már megint
Köszönöm
Holnap reggel???
Válasz zelnikpeti #19181. hozzászólásáraAkkor egész jól saccoltam.
Válasz csuti0 #19183. hozzászólásáraEz még gombócból is sok
Válasz zelnikpeti #19181. hozzászólásáraSzia!
Tegnap -6,3C ma sajna -8,6C, szamóca még alszik, de gyanítom, hogy lesznek virágok amik már a tőrózsában megfagytak.
Üdv.: Csuti
Válasz zelnikpeti #19181. hozzászólásáraItt volt hivatalosan két méteren -8,érdekes hogy itt mindig nagyon hideg van. A térképen nézve csongrád megye nyugati oldal szerb határon levő része.
Sziasztok akkor eddig én vezetek
Ma -7.5
Tegnap -6
Válasz hasutas1 #19179. hozzászólására+3.6 volt fátyol alatt, nincs baj szerencsére.
Válasz nferry #19177. hozzászólásáraSzerintem nincs ott baj.
De azért sok múlik azon, hogy a fagy mikor kezdődött. Nagyon nem mindegy, hogy 5 órán keresztül fagy, vagy 12 óra.
Válasz nferry #19177. hozzászólására* fátyol....
Mindig el írom...
(egy bejegyzés szerkesztő nem ártana a fórumra)
Válasz hasutas1 #19176. hozzászólásáraMi is -4.8al.

Majd kitakaráskor megnézem mennyi volt fágyol alatt.
Úgy tűnik mi "megúsztuk" -5,4 fokkal..
Válasz hasutas1 #19173. hozzászólásáraIgaz, így akartam írni. :D
Most nagyon odafigyelek, eddig ha nem lesz semmi nagyobb gebasz ez lesz a legjobb állományom. :)
Felénk ma reggel volt -4, -5 környéke.Holnap reggelre -9 -et igér a met.hu, -3-at az Időkép. Mivel már most megütöttük a -2-t és ma reggelre is a met.hu-nak volt igaza így inkább nekik hiszek...
Csak reménykedni tudok, hogy a két fátyol alatt átvészelik a virágok a kései telepítésen, mert azokon egyébként sem várható óriási terhelés
Válasz nferry #19172. hozzászólásáraJól látod, de úgy akartad írni, hogy holnap reggel illetve csütörtök, és még felétek pénteken is lehet egy gyenge fagy.
Válasz hasutas1 #19171. hozzászólásáraNálunk most 0.2 van, -5-öt írnak leghidegebbnek, remélem nem is lesz több, azt még dupla fátyol alatt kibírja a szami, remélem a burgi is bírni fogja, oda már csak szimpla fátyol jutott...
így is már kétszer megcsipkedte a fagy, most már jó lenne ha nem ba**tatná semmi... 

Jól látom egyébként hogy még a szerda hajnalt meg a csütörtöki hajnalt kell kibírni, aztán nyugi van?
Válasz nferry #19170. hozzászólására7 percenként 3-4 tizedet hülünk 0,8 foknál tartunk. Cél a -5, -7 fok
.
Olyan hideg volt ma egész nap hogy én ki se takartam....
Majd holnap reggel ki, este meg még vissza, aztán remélem marad a normálisabb idő..
Plussz azt se felejtse senki hogy i"tt van shengen" illet hogy nincs!
Ro...
sz még ebből nagyon...
Válasz zelnikpeti #19167. hozzászólásáraSzerintem az lassan elindul, asszem régebben is március 15.-e körül kezdtük el lepucolni. Azért ezek a reggeli fagyok még nem segít az elindulásban neki, de a hétvége felé, biztos megmoccan az is.
.
Meglátjuk.
Viszont ez a görög eper jól befogja árazni a piacot, gondolom ott is lassan beindulnak a palánták és akkor ránk öntik az összes xarjukat is
Vinnék inkább a ruszkikhoz, jó lenne ha visszatérnének arra a piacra.
Válasz hasutas1 #19165. hozzászólásáraMeg ha így marad az időjárás előrejelzés akkor a szabadföldi is elindul!!!

Ismét egy faxa szezon kezdődik.....