Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD395.1 FtCHF446.43 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vazi #13403. hozzászólásáraNem nem ez egy szamócás fórum, szerintem ez egy szamóca a tapasztalataim szerint! Gombás fórumba ezt meg ne mutasd! Ha nem tömeges ez a jelenség akkor pont mindeggy is,de ez lehet vegyszeres égés max,de inkább fizikai hatás érte. Viszont azok a bogyók nincsenek valami jó kondiba.
Válasz hasutas1 #13399. hozzászólásáraKb azt gondolom a kialakult helyzetről amit Clanki kolléga... majd beáll az ár és nem lesz nagy hinta. A göröggel az a baj, hogy nem csa olcsó, de aránylag ízre is egész jó... Sokan lekakkantják, hogy mi a helyzet a magyar szamócával és csak importot árulnak májusig, mert a korai időszakban nagyon nagy lehet az ár hintázás és a vevők egy része is szkeptikus, hogy biztosan magyar-e a magyarnak mondott...A másik az, hogy a bérelhető árusító helyek egész hónapra vehetők ki szinte mindenhol így kevés olyan elvetemült van, aki áprilisra is bérelne.Inkább kivárják a májust. Végső soron azt is megjegyezném, hogy mivel mennyiség lesz jócskán az állományokon, így hiányra nem hiszem, hogy számíthatunk, de az időjárási előrejelzéseket elnézve vontatott érésre számítok, így túl sok sem zúdul majd a piacra.Ha beáll egy elfogadható, de nem túl magas árba, az eltántorítja az importot is, mert ők sem azért tolják ide a szarjukat, hogy 2-3 napig kiírják 7-800-ért és a kutya se vegye meg mert a magyar is annyi majd kiszórja 300-400-ért...
Válasz clanki #13397. hozzászólásáraNéhány termelővel beszéltünk, elmondásuk szerint örülni kell ezeknek az áraknak, mert ami hét elején volt, arról jobb ha nem is beszélünk.
Van egy kereskedő ismerős is, ők pesten még 2500-3000 ft körül adják, talán a jövőhéten leviszik 2500 alá...akkor fogyhatnak a tételek. Lassan nem 100% haszonnal dolgznak, hanem 200.
Válasz hasutas1 #13392. hozzászólásáraKb Szegedi árak. Gyorsan esett nagyot az ára, ezért azt gondolom ezen az áron picit stabilizálódni fog. Muszály neki mert ahogy beszéltük minden költség csak emelkedik.
Válasz hasutas1 #13394. hozzászólásáraHa ismeretlenként vevőnek álcázod magad akkor nyilván nincs hazudozás...én ma potyautasként voltam. Májustól lesz saját kártya kiváltva.
Válasz L. M. #13393. hozzászólásáraHát nem tudom, rád nem emlékszem , de szerintem mindenkit kérdeztünk, venni akartunk , na jó nem. Annyira nem hazudtak nekünk, lehetett alkudozni, de elszörnyülködtünk azon, hogy milyen kevés volt a kereskedő , és hát ott volt a campinges srác a családdal, onnantól kezdve még a kedvem is elment
Válasz hasutas1 #13392. hozzászólásáraóriási szórás volt ma is az árakban... volt aki 6 kilós nagyot adott oda olcsóbban, mint más az 5 kilóst.Volt aki meg a csillagokat is lehazudta, hogy mennyiért ad el... nekem 1100-ban ment el a nagy 800-ban a kisebb és 600-ban az az egy láda porzós.
Üdv.
Ma jártunk a híres pesti banin. Nem sok a termelő, de annál kevesebb a kereskedő. Porzós már 3-3500-ért is volt, a kicsi 4000, a nagy 5-7500 között mozgott. Jövőhéttől jöhet csak az igazi dömping...
Válasz L. M. #13388. hozzászólásáraJa, én is ettől tartok. De a clery meg egyszerűen nem tetszik.. Asia későn érik viszont finom meg mutatós. Quicky gyorsan aprósodik de elég jó ízű. Most légy okos domokos.
Válasz clanki #13387. hozzászólásáraSajnos az íz terén elméletben "medium"-nak írja az olasz a Brillát, ami gyakorlatban általában azt jelenti, hogy emberi fogyasztásra épphogy alkalmas
Válasz hasutas1 #13386. hozzászólásáraKöszi az infókat, ezek tudatában kihagyom a Jolyt, maradok az Asiánál meg tesztelgetek új fajtákat. Most pl. ezt a Brillát kipróbálom. Elvileg korai és Asia vérvonal, képek alapján tiszta Asia, de ugye valóban milyen..
Válasz clanki #13372. hozzászólásáraAlapból későn érik, legalábbis nálam amíg szabados volt. Most későn húztuk is fel a fóliát, viszont ezt már így is terveztük. Ha érésben szabadban kap egy két napos esőt, ennek akkor nyekk. Ahogy L.M. is írta nem kell tűz pirosra érlelni, viszont ha kicsit világosabb, akkor a kereskedők meg sem nézik. Ha melletted ott van egy 5 napos bordó clery akkor azt viszik inkább.
Amúgy a clery után ( az asiaról nem tudok nyilatkozni), már nem nagy a választék. Ha van jolyd akkor még jó vagy. Tapasztalom én is a jolynál az aprósodást, ellenben extrával indulsz vele, és az íz visz mindent. Bordón hamar foltos lesz, és melegben.
Válasz L. M. #13381. hozzászólásáraAz a baj, hogy előszőr a szemükkel vásárolnak. Abban meg az Asia a legjobb a Roxana felveszi a versenyt de az íze gyengusz.
Válasz L. M. #13379. hozzászólásáraNálam most ugyanez a helyzet a quickyvel, brutál lomb, földön fekszenek a fürtök, a napszámosok meg tapossák össze, meg tépik le. Valahogy nekem ezek a Mazzoni fajták nem jönnek be. Az Asiánál még nem találtak ki jobbat eddig.
Válasz clanki #13377. hozzászólásáraEgyébként érdekességként megjegyezném, hogy a tálcás joly amit fóliába tettem tesztnek anno az napra pontosan egyszerre kezdett érni a cleryvel. Volt is rajta anyag, de a kezdeti nagy szemek után hamar leaprósodott. Az íze fóliában is fenomenális volt, de hiába, mert nem tetszett a vásárlókörnek. A jó íz mellett bónuszként az említhető meg, hogy már halványpirosan is finom.
Válasz Viktor 12045 #13378. hozzászólásáraFóliában nem hinném mert később érik jóval. Szabadban viszont jobb, mert később virágzik jóval. Az idő meg eldönti valójában mijen.
Válasz clanki #13377. hozzászólásáraÉn is így vagyok vele. Az apricára leszek kíváncsi...egyelőre az aggaszt, hogy akkora lombot nevelt, hogy földig érnek a fürtök...A mennyiség ami rajta van az elképesztő és nincsenek formahibás szemek, de a szedés az garantáltan pokol lesz...az ízéről is csak rosszat hallottam, de ősszel abból a pár elhagyott virágból finomat termett.
Válasz L. M. #13376. hozzászólásáraAkkor maradok a jól bevált Asiánál, az legalább finom is szép is ismerik is nagy is alkalmazkodó is. Kicsit későn kezd érni, de legalább azzal öröm piacra menni.
Válasz clanki #13375. hozzászólásáraNekem nem tetszett annyira... Nem volt jó piacozni vele, mert akkor akart csak elkelni, ha már nem volt mellette clery és Asia. De ez 2-3 éve volt. Most már jobban ismerik a vevòk és van aki kifejezetten kedveli.
Válasz clanki #13372. hozzászólásáraCsúnyán bemattul ha nincs időben szedve. Egyesek szerint nem pultálló, mások szerint nagyon jó pultálló ... szerintem jól bírja a pulton, ha időben van szedve, a szárán is egész jól bírja, ha nincs időben szedve, de a színe túl sötét lesz és a pultállósága is nagyon leromlik... nagyon érzékeny lisztharmatra és antraknózisra.
Válasz hasutas1 #13368. hozzászólásáraAlapból olyan későn érik, vagy te késlelteted? A melegtől lemattul vagy plöttyed? Vagy, hogy nem bírja a meleget, mert fóliában alapból az van.
Válasz jacint.baranyi #13361. hozzászólásáraPiaci ár: 2200 Ft/kg-tól indult reggel, aztán van akinél 1890 lett, van aki meg délután dzsemmet készített Sok szar import szamóca van még kint, de alig veszik. Botzasztóan is néz ki, piac kezdetén dúrja át a kereskedő, szedi ki belőle a rosszakat. Nekem eddig nagyon jó, sőt sosem volt ilyen jó!!!
Mindenkinek legyen leagalább ilyen jó! Hajrá!
Válasz hasutas1 #13366. hozzászólásáraÉpp szörnyülködtem rajta hogy a multik bevágják az aranytojó tyúkot,saját magukra nézve ez minuszos lenne,HA nem az üzlet végén lenne az akciós termék.Mire kiérsz tele a kosarad minden mással is.Pék voltam tizenéve a tescoba,99 ft a liszt/KG,Ebből 60 dkg kell kenyerenként amit akkor még 109 ftért adtuk,és akármilyen hihetetlen, prémium anyagokkal dolgoztunk,Non stop 3 kemence égette a gázt.És hát leghátul van a pékség,elég sok keresztsorral kell megbírkozni mire odaérsz.Szóval haszon 0 vagy minusz, viszont máson van rendessen.
Válasz clanki #13367. hozzászólásáraNekem 5 fóliában van, de teljesen fel van tűrve a fólia, virágok nagyok. Tavaly az első 2-3 szedés csak extra volt. Nem igen fajsúlyos eper, viszont ízre az egyik legjobb. Meleget nem szereti, max 2 nap pulton. Május végénél előbb nem várok róla szedést, talán 25.-e körül.
Válasz clanki #13363. hozzászólásáraAzt a ku.....va,az iggen!Egye meg a penész őket.Még majd a végén mi fizetünk! Na mindegy,neppernek kellene mennem,csak sajnos nincs szivem hozzá hogy átbas...zam a termelőket,gyorsan felkopna az állam!
Válasz jacint.baranyi #13361. hozzászólásáraTudok, Szeged ma elesett! 700-800/kg extra aztán szépen képzeld el lefele a többit. Viszárú is volt rendesen ahogy elnéztem, én elnyomtam mindet hála az ismerős kereskedőknek, ha nem lettek volna én is néztem volna nagyokat. De nem is csodálkozok, importot 400/kg adták. A rohadt ku.va an.jukat.
Válasz Vpeti #13359. hozzászólásáraNem jöttem ki jobban egy dekával se mivel több virág volt de apróbb is így érthető. Több volt a szedés időben és pénzben is. Ha nem muszáj nem hagyok meg 2. Évre. Próbáld ki. Majd látod. Írjál mindent és kiszámolod.
Válasz Vpeti #13359. hozzászólásáraÉn tavaly meghagytam teremni a frigót. Sokkal fajsúlyosabb, és meglehetősen kemény. Ebből bele tud az ember rakni 6kg-ot egy ládába. Az íz annyira nem jött be, de egy áprlisban ültetett frigó palánta június elején nem is fog tudni minden tápanyagot megfelelően felvenni a gyümölcsneveléshez. Szóval termésátlag/ íz csak idén derül ki. Én Asia fan vagyok, de ha ízre türhető és hasonló termésátlagot produkál,akkor megmarad második fajtának.
Köszi a képeket! :)
Örülök, hogy a Scala így levan maradva az Asiatól, ebben már igazuk volt! Kérdés még a fajsúly, termésátlag, meg az íz! :) Ami majd szezon végére kiderül!
Viktor köszi a tapasztalatod megosztását, ha az időkép nem csal, akkor a 20 fokokkal még jól is kijöhetek belőle bár elővigyázatosság érdekében kicsit "lombot" is növesztek a nagy melegek ellen!
Viszont termésátlagban nem jöttél ki jobban? Nyilván "extra" méret több money szedési ktg még több, de valami előnye legyen már a 2. évesnek!
Plantcoop oldalán látok megint egy új fajtát Brilla néven, ez a szamóca nemesítés nagyon pöröghet.
Válasz hasutas1 #13357. hozzászólásáraSziasztok! Nekem még úgy tanították, ne azon agyalj milyen lesz a szezon, hanem elemezd ki milyen volt. És készülj a következőre. Nyaralni meg úgyis utálok, persze idő sincs rá.
Válasz L. M. #13356. hozzászólásáraNem hinném, hogy agonizálnék ha leírom a tényeket, lehet kicsit jobb lesz az idei év, nem vitatom, de majd a végén úgy is átbeszéljük, a ki-hogy zárt "topicban". De ha jól gondolom itt csak multimiliomos jazzdobosok lesznek a végére, és mindenki nyaralni fog a sidewalk-szigeteken
Válasz hasutas1 #13355. hozzászólásáraMajd meglátod, hogy holnaptól jobb lesz és nem lesznek akkora kilengések sem. Nem kell előre agonizálni. Az időjárás egyelőre kegyesnek tűnik.3 Nap meleg nem fog bekavarni, mert a kereslet is fellendül a kínálattal együtt. A május elseje miatt kedden lesz zárva a bani, az sem oszt-szoroz, mert amúgy sem a kedden vannak a világot megváltó piacok .Utána meg semmi ünnep vagy hosszú hétvége nem lesz a szezonban, ami keresztbe tenne a kiszámítható piaci helyzetnek... A fűtöttek is hamarosan leáldoznak és a szabadosok sem lesznek túl korán, ha nem lesz valami elképesztő fordulat az időjárásban. Jó eséllyel meglehet a fájdalommentes átmenet, amire vágyunk.
Válasz jacint.baranyi #13353. hozzászólásáraAnnyi nem lesz mint tavaly volt, vagyis nem 3-4 hét alatt megy le. Viszont ami napi szinten megy a banikon az nagyon durva. Nem emlékszem ekkora csapongásokra, mint ami most is van, vagy tavaly volt. 1 napon belül képes 2-3000 ft-ot is esni az ár, és másnap újból fent van , de ha este 8-kor még ott vagy újból a békasegge alatt van. Illetve egyre kevesebb kereskedőt látni. Tavaly már a lengyelek sem jöttek, egy két szlovákot még látni, de az is elpárolog. Rossz irányba mennek a dolgok, vagy nekünk kell változtatni.
19150 hozzászólás
Válasz vazi #13403. hozzászólásáraNem nem ez egy szamócás fórum, szerintem ez egy szamóca a tapasztalataim szerint! Gombás fórumba ezt meg ne mutasd! Ha nem tömeges ez a jelenség akkor pont mindeggy is,de ez lehet vegyszeres égés max,de inkább fizikai hatás érte. Viszont azok a bogyók nincsenek valami jó kondiba.
Sziasztok, ez valami gomba kell legyen?
Válasz zelnikpeti #13401. hozzászólásáraBékéscsabán sok volt ma az eper 1200-1800 volt az ár sajnos én eladtam a kereskedőknek maradt
Üdv
Kispiaci árak hogy állnak?
Jó munkát mindenkinek
Köszönöm
Válasz hasutas1 #13399. hozzászólásáraKb azt gondolom a kialakult helyzetről amit Clanki kolléga... majd beáll az ár és nem lesz nagy hinta. A göröggel az a baj, hogy nem csa olcsó, de aránylag ízre is egész jó... Sokan lekakkantják, hogy mi a helyzet a magyar szamócával és csak importot árulnak májusig, mert a korai időszakban nagyon nagy lehet az ár hintázás és a vevők egy része is szkeptikus, hogy biztosan magyar-e a magyarnak mondott...A másik az, hogy a bérelhető árusító helyek egész hónapra vehetők ki szinte mindenhol így kevés olyan elvetemült van, aki áprilisra is bérelne.Inkább kivárják a májust. Végső soron azt is megjegyezném, hogy mivel mennyiség lesz jócskán az állományokon, így hiányra nem hiszem, hogy számíthatunk, de az időjárási előrejelzéseket elnézve vontatott érésre számítok, így túl sok sem zúdul majd a piacra.Ha beáll egy elfogadható, de nem túl magas árba, az eltántorítja az importot is, mert ők sem azért tolják ide a szarjukat, hogy 2-3 napig kiírják 7-800-ért és a kutya se vegye meg mert a magyar is annyi majd kiszórja 300-400-ért...
Válasz hasutas1 #13398. hozzászólásáraJa és a görögért szépen sorba álltak, árát nem néztem, de legalább az fogy!
Válasz clanki #13397. hozzászólásáraNéhány termelővel beszéltünk, elmondásuk szerint örülni kell ezeknek az áraknak, mert ami hét elején volt, arról jobb ha nem is beszélünk.
Van egy kereskedő ismerős is, ők pesten még 2500-3000 ft körül adják, talán a jövőhéten leviszik 2500 alá...akkor fogyhatnak a tételek. Lassan nem 100% haszonnal dolgznak, hanem 200.
Válasz hasutas1 #13392. hozzászólásáraKb Szegedi árak. Gyorsan esett nagyot az ára, ezért azt gondolom ezen az áron picit stabilizálódni fog. Muszály neki mert ahogy beszéltük minden költség csak emelkedik.
Válasz L. M. #13395. hozzászólásáraTe mit gondolsz a kialakult helyzetről?
Válasz hasutas1 #13394. hozzászólásáraHa ismeretlenként vevőnek álcázod magad akkor nyilván nincs hazudozás...én ma potyautasként voltam. Májustól lesz saját kártya kiváltva.
Válasz L. M. #13393. hozzászólásáraHát nem tudom, rád nem emlékszem , de szerintem mindenkit kérdeztünk, venni akartunk , na jó nem. Annyira nem hazudtak nekünk, lehetett alkudozni, de elszörnyülködtünk azon, hogy milyen kevés volt a kereskedő , és hát ott volt a campinges srác a családdal, onnantól kezdve még a kedvem is elment
Válasz hasutas1 #13392. hozzászólásáraóriási szórás volt ma is az árakban... volt aki 6 kilós nagyot adott oda olcsóbban, mint más az 5 kilóst.Volt aki meg a csillagokat is lehazudta, hogy mennyiért ad el... nekem 1100-ban ment el a nagy 800-ban a kisebb és 600-ban az az egy láda porzós.
Üdv.
Ma jártunk a híres pesti banin. Nem sok a termelő, de annál kevesebb a kereskedő. Porzós már 3-3500-ért is volt, a kicsi 4000, a nagy 5-7500 között mozgott. Jövőhéttől jöhet csak az igazi dömping...
Válasz L. M. #13388. hozzászólásáraJa, én is ettől tartok. De a clery meg egyszerűen nem tetszik.. Asia későn érik viszont finom meg mutatós. Quicky gyorsan aprósodik de elég jó ízű. Most légy okos domokos.
Válasz lacka4600 #13389. hozzászólásáraEz nem elhanyagolható eredmény! A család az első! :)
Azt hittem ma szedünk végre többet a fóliásból, de megint csak a család lakik jól.....
Válasz clanki #13387. hozzászólásáraSajnos az íz terén elméletben "medium"-nak írja az olasz a Brillát, ami gyakorlatban általában azt jelenti, hogy emberi fogyasztásra épphogy alkalmas
Válasz hasutas1 #13386. hozzászólásáraKöszi az infókat, ezek tudatában kihagyom a Jolyt, maradok az Asiánál meg tesztelgetek új fajtákat. Most pl. ezt a Brillát kipróbálom. Elvileg korai és Asia vérvonal, képek alapján tiszta Asia, de ugye valóban milyen..
Válasz clanki #13372. hozzászólásáraAlapból későn érik, legalábbis nálam amíg szabados volt. Most későn húztuk is fel a fóliát, viszont ezt már így is terveztük. Ha érésben szabadban kap egy két napos esőt, ennek akkor nyekk. Ahogy L.M. is írta nem kell tűz pirosra érlelni, viszont ha kicsit világosabb, akkor a kereskedők meg sem nézik. Ha melletted ott van egy 5 napos bordó clery akkor azt viszik inkább.
Amúgy a clery után ( az asiaról nem tudok nyilatkozni), már nem nagy a választék. Ha van jolyd akkor még jó vagy. Tapasztalom én is a jolynál az aprósodást, ellenben extrával indulsz vele, és az íz visz mindent. Bordón hamar foltos lesz, és melegben.
Sziasztok hogy megy az eper a Budapesti nagybanin? Köszi!
Sziasztok!
Ha jól gondolom ami a levélen látszik az kálium hiány? Virágzásban tudtok ajánlani valami jó szert a hiánypótlásra?
Köszönöm.
Válasz L. M. #13381. hozzászólásáraAz a baj, hogy előszőr a szemükkel vásárolnak. Abban meg az Asia a legjobb a Roxana felveszi a versenyt de az íze gyengusz.
Válasz L. M. #13379. hozzászólásáraNálam most ugyanez a helyzet a quickyvel, brutál lomb, földön fekszenek a fürtök, a napszámosok meg tapossák össze, meg tépik le. Valahogy nekem ezek a Mazzoni fajták nem jönnek be. Az Asiánál még nem találtak ki jobbat eddig.
Válasz clanki #13377. hozzászólásáraEgyébként érdekességként megjegyezném, hogy a tálcás joly amit fóliába tettem tesztnek anno az napra pontosan egyszerre kezdett érni a cleryvel. Volt is rajta anyag, de a kezdeti nagy szemek után hamar leaprósodott. Az íze fóliában is fenomenális volt, de hiába, mert nem tetszett a vásárlókörnek. A jó íz mellett bónuszként az említhető meg, hogy már halványpirosan is finom.
Válasz Viktor 12045 #13378. hozzászólásáraFóliában nem hinném mert később érik jóval. Szabadban viszont jobb, mert később virágzik jóval. Az idő meg eldönti valójában mijen.
Válasz clanki #13377. hozzászólásáraÉn is így vagyok vele. Az apricára leszek kíváncsi...egyelőre az aggaszt, hogy akkora lombot nevelt, hogy földig érnek a fürtök...A mennyiség ami rajta van az elképesztő és nincsenek formahibás szemek, de a szedés az garantáltan pokol lesz...az ízéről is csak rosszat hallottam, de ősszel abból a pár elhagyott virágból finomat termett.
Válasz clanki #13377. hozzászólásáraA scala?
Nem váltja ki az asiat?
Válasz L. M. #13376. hozzászólásáraAkkor maradok a jól bevált Asiánál, az legalább finom is szép is ismerik is nagy is alkalmazkodó is. Kicsit későn kezd érni, de legalább azzal öröm piacra menni.
Válasz clanki #13375. hozzászólásáraNekem nem tetszett annyira... Nem volt jó piacozni vele, mert akkor akart csak elkelni, ha már nem volt mellette clery és Asia. De ez 2-3 éve volt. Most már jobban ismerik a vevòk és van aki kifejezetten kedveli.
Válasz L. M. #13374. hozzászólásáraNa ezek után aztán végképp nem tudom rakjak e..
Válasz clanki #13372. hozzászólásáraCsúnyán bemattul ha nincs időben szedve. Egyesek szerint nem pultálló, mások szerint nagyon jó pultálló ... szerintem jól bírja a pulton, ha időben van szedve, a szárán is egész jól bírja, ha nincs időben szedve, de a színe túl sötét lesz és a pultállósága is nagyon leromlik... nagyon érzékeny lisztharmatra és antraknózisra.
Válasz kezdő eper 1 #13371. hozzászólásáraKöszi az infót !
Válasz hasutas1 #13368. hozzászólásáraAlapból olyan későn érik, vagy te késlelteted? A melegtől lemattul vagy plöttyed? Vagy, hogy nem bírja a meleget, mert fóliában alapból az van.
Válasz jacint.baranyi #13361. hozzászólásáraPiaci ár: 2200 Ft/kg-tól indult reggel, aztán van akinél 1890 lett, van aki meg délután dzsemmet készített Sok szar import szamóca van még kint, de alig veszik. Botzasztóan is néz ki, piac kezdetén dúrja át a kereskedő, szedi ki belőle a rosszakat. Nekem eddig nagyon jó, sőt sosem volt ilyen jó!!!
Mindenkinek legyen leagalább ilyen jó! Hajrá!
Válasz jacint.baranyi #13369. hozzászólásáraEzt csak azért csinálják, hogy a termelőket lenullázzák, ugyanezt csinálják a paprika-paradicsom piacon, tejnél, dinnye, stb.
Válasz hasutas1 #13366. hozzászólásáraÉpp szörnyülködtem rajta hogy a multik bevágják az aranytojó tyúkot,saját magukra nézve ez minuszos lenne,HA nem az üzlet végén lenne az akciós termék.Mire kiérsz tele a kosarad minden mással is.Pék voltam tizenéve a tescoba,99 ft a liszt/KG,Ebből 60 dkg kell kenyerenként amit akkor még 109 ftért adtuk,és akármilyen hihetetlen, prémium anyagokkal dolgoztunk,Non stop 3 kemence égette a gázt.És hát leghátul van a pékség,elég sok keresztsorral kell megbírkozni mire odaérsz.Szóval haszon 0 vagy minusz, viszont máson van rendessen.
Válasz clanki #13367. hozzászólásáraNekem 5 fóliában van, de teljesen fel van tűrve a fólia, virágok nagyok. Tavaly az első 2-3 szedés csak extra volt. Nem igen fajsúlyos eper, viszont ízre az egyik legjobb. Meleget nem szereti, max 2 nap pulton. Május végénél előbb nem várok róla szedést, talán 25.-e körül.
Joly volt, van fóliában valakinek? Érdekelne, hogy mit tud. Bogyó méret, hozam, koraiság, íz. Thanks.
Ja és holnaptól a lidiben 700 ft/kg ára lesz a földiepernek. Csak azt nem értem, hogy ez miért éri meg a spanyoloknak ?
Válasz jacint.baranyi #13364. hozzászólásáraAzért a jövőhéten lassulni fog az érés, jó 10 fokkal hűvösebb lesz, mint ami holnap, és pénteken lesz.
Válasz clanki #13363. hozzászólásáraAzt a ku.....va,az iggen!Egye meg a penész őket.Még majd a végén mi fizetünk! Na mindegy,neppernek kellene mennem,csak sajnos nincs szivem hozzá hogy átbas...zam a termelőket,gyorsan felkopna az állam!
Válasz jacint.baranyi #13361. hozzászólásáraTudok, Szeged ma elesett! 700-800/kg extra aztán szépen képzeld el lefele a többit. Viszárú is volt rendesen ahogy elnéztem, én elnyomtam mindet hála az ismerős kereskedőknek, ha nem lettek volna én is néztem volna nagyokat. De nem is csodálkozok, importot 400/kg adták. A rohadt ku.va an.jukat.
Válasz Vpeti #13359. hozzászólásáraNem jöttem ki jobban egy dekával se mivel több virág volt de apróbb is így érthető. Több volt a szedés időben és pénzben is. Ha nem muszáj nem hagyok meg 2. Évre. Próbáld ki. Majd látod. Írjál mindent és kiszámolod.
Növögetünk,növögetünk! Árat valaki tud mondani?
Válasz Vpeti #13359. hozzászólásáraÉn tavaly meghagytam teremni a frigót. Sokkal fajsúlyosabb, és meglehetősen kemény. Ebből bele tud az ember rakni 6kg-ot egy ládába. Az íz annyira nem jött be, de egy áprlisban ültetett frigó palánta június elején nem is fog tudni minden tápanyagot megfelelően felvenni a gyümölcsneveléshez. Szóval termésátlag/ íz csak idén derül ki. Én Asia fan vagyok, de ha ízre türhető és hasonló termésátlagot produkál,akkor megmarad második fajtának.
Köszi a képeket! :)
Örülök, hogy a Scala így levan maradva az Asiatól, ebben már igazuk volt! Kérdés még a fajsúly, termésátlag, meg az íz! :) Ami majd szezon végére kiderül!
Viktor köszi a tapasztalatod megosztását, ha az időkép nem csal, akkor a 20 fokokkal még jól is kijöhetek belőle bár elővigyázatosság érdekében kicsit "lombot" is növesztek a nagy melegek ellen!
Viszont termésátlagban nem jöttél ki jobban? Nyilván "extra" méret több money szedési ktg még több, de valami előnye legyen már a 2. évesnek!
Plantcoop oldalán látok megint egy új fajtát Brilla néven, ez a szamóca nemesítés nagyon pöröghet.
Válasz hasutas1 #13357. hozzászólásáraSziasztok! Nekem még úgy tanították, ne azon agyalj milyen lesz a szezon, hanem elemezd ki milyen volt. És készülj a következőre. Nyaralni meg úgyis utálok, persze idő sincs rá.
Válasz L. M. #13356. hozzászólásáraNem hinném, hogy agonizálnék ha leírom a tényeket, lehet kicsit jobb lesz az idei év, nem vitatom, de majd a végén úgy is átbeszéljük, a ki-hogy zárt "topicban". De ha jól gondolom itt csak multimiliomos jazzdobosok lesznek a végére, és mindenki nyaralni fog a sidewalk-szigeteken
Válasz hasutas1 #13355. hozzászólásáraMajd meglátod, hogy holnaptól jobb lesz és nem lesznek akkora kilengések sem. Nem kell előre agonizálni. Az időjárás egyelőre kegyesnek tűnik.3 Nap meleg nem fog bekavarni, mert a kereslet is fellendül a kínálattal együtt. A május elseje miatt kedden lesz zárva a bani, az sem oszt-szoroz, mert amúgy sem a kedden vannak a világot megváltó piacok .Utána meg semmi ünnep vagy hosszú hétvége nem lesz a szezonban, ami keresztbe tenne a kiszámítható piaci helyzetnek... A fűtöttek is hamarosan leáldoznak és a szabadosok sem lesznek túl korán, ha nem lesz valami elképesztő fordulat az időjárásban. Jó eséllyel meglehet a fájdalommentes átmenet, amire vágyunk.
Válasz jacint.baranyi #13353. hozzászólásáraAnnyi nem lesz mint tavaly volt, vagyis nem 3-4 hét alatt megy le. Viszont ami napi szinten megy a banikon az nagyon durva. Nem emlékszem ekkora csapongásokra, mint ami most is van, vagy tavaly volt. 1 napon belül képes 2-3000 ft-ot is esni az ár, és másnap újból fent van , de ha este 8-kor még ott vagy újból a békasegge alatt van. Illetve egyre kevesebb kereskedőt látni. Tavaly már a lengyelek sem jöttek, egy két szlovákot még látni, de az is elpárolog. Rossz irányba mennek a dolgok, vagy nekünk kell változtatni.