Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lehet ott 10-ig is,max nem terem csak mazsolát.Most komolyan,ki szerint gazdaságos 2-nél több évet tartani egy tövet.Ezek a tövek már nem arra lettek kitalálva, intenzív bőtermő,monokultúrában érzik jól magukat.Gondos gazda másod évre is sikereket érhet el vele,de szerintem azért aki a szamóca termesztésben nem csak belekotnyeleskedik és főképp nem akarja megszivatni magát az az első termőszezon után bedarálja.mint a sz@rt.Ez az én véleményem,kipróbáltam.
Válasz csuti0 #12651. hozzászólásárade bakhátas, de nyáron még szép volt minden s gondoltam ez igy meg marad ha kicsit apróbb lesz... de még lehet most már még az sem lesz, van valakinek hasonló?
Válasz hasutas1 #12644. hozzászólásáranem tudom minél jobban közeledtünk télhez száradt sajna egy nagy bokornak kb 6-7 hajtásbol 1 ha meg van ... csak nem értem hogy miert nem mind akkor
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraJó kiszáradt,de ez már szárazon ment a télbe!Ha vissza tudod áztatni,életre kelhet.Sokat ne várj tőlle,kár bele a munkabér.Nem dicsekedek szivesen,de volt már ilyen parcellám.Cefre lett belőlle.
Na és akkor egy kis esélylatolgatás a hétre.
Holnap nem leszek, szerdán meg már felesleges is lesz ezzel foglalkozni.
Szerdán, csütörtökön, pénteken komoly fagyok várhatók!
Szerdán még csak észak, északkelet kaphat, nagyjából -4-et. Csütörtökön már országos fagy is lehet. Egy előrejelző szavaival élve, csütörtökre már osztogatják a nincs pardon jegyeket.
Kiemelten a Duna-tisza-köze Lajosmizse, Kecskemét környékén nem lesznek ritkák a -6, -8 fokos fagyok sem, ahogy az északi-középhegység völgyeiben sem (ettől lehetnek eltérések, néhány helyen esély mutatkozik a -10-re a harmatpontokból kiindúlva, de ez még felhőzet függvényében változhat). Esélyes még a Dunazúg, a nyírségi részek, és Csököly is kaphat keményen -6 körül, illetve még az Őrségi részek.
Gyengébb fagyok várhatók a nyugat-Dunántúli részeken, a Balatoni tájakon ( 0,-1).A dél-dunántúlon -5-nél nem várok hidegebbet.
Péntek már nem lesz ennyire fagyos, országosan -3, +3 fokokkal.
És ha azt gondoltuk ennyivel megússzuk, tévedtünk !
A jövőhét elejére körvonalazódik egy hasonló hideg, ebben még nincs egyetértés, de április bolondos tud lenni, az is lesz!
Válasz hasutas1 #12619. hozzászólásáraSzia!
Ha frigót akarsz az Agro Turf-nak van Ázsiája és albája is meg ezeken kívül minden ami a Mazzoninál is...
Ez egy osztrák cég Siegel-ben,megbízható!
Én tavaly rendeltem albát meg ázsiát és idén bejelentkeztek hogy hoznak az új fajtákból ajándékba palántát meg ingyenes szaktanácsadás blabla mentek Mizsei termelőkhöz is én nem éltem a lehetőséggel mert nem értem rá aznap....
Lassan pucolgatom a szabadföldit. Ad munkát rendesen. . Minden szaráz maradványt leszedek, aztán ha kell picit meg is töltöm homokkal. A fóliás meg lassan virágozgat, igaz ott joval gyengébb az állomány.
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólásáramindig többet tűzünk a kelleténél, hogy ha nem sikerülne jól akkor is legyen elég palánta.Május vége Június elején ha komolyan gondolod akkor visszatérhetünk erre a kérdésre. Akkor látni fogom, hogy kb milyen időpontokban tűzök. Nem mindegy, hogy milyen lesz az időjárás/milyen állapotban lesz az állomány a szezon végén.
Válasz hasutas1 #12614. hozzászólásáraNekem most kb egyszerre kezdett virágozni minden a sátrakban(tálcás Asia,frigo Clery és Aprica) és itt is kifejezetten méretes virágok vannak. Érdekes, hogy van 2 sátor olyan tálcás Asia, ami majdnem egy hónappal előbb lett elültetve, mint a többi+ kötöttebb talajon is van és előbb kezdett virágozgatni, mint a későbbi telepítés...
Válasz jacint.baranyi #12611. hozzászólásáraElfelejtettem az előbb hozzátenni (meccs hatása ), hogy cleryről beszéltem. Tavaly a jolyn voltak 200 ft-os vagy inkább afeletti méretek, most olyan a clery virágzása. Igaz nálunk még csak az első termőrügy jött ki, látszik a második is(?) vagy csak én látom rosszul. Mindegyik 10 körül hoz virágot eddig még.
Válasz hasutas1 #12605. hozzászólásáraItt is van mindenféle,4-5rügy,de olyan aminn 10 abból nem sok,általában 5-7 virág,de olyan is van hogy 1-2 virág,de azok már már,,gerberának tűnik"
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraMeggyújtod és szépen rákasztod a fára. Ez a terv hozzá teszem ez fiatal fa. 6 éves.
Ha nem jó akkor menet közbe kitalálok mást. Valahogy csak meg tudom oldani.
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraFigyu.
Vegyél 1000 szál gyertyát. Tudományosan be lett bizonyítva egy szál gyertya +1 fok. Szóval 1000 fokot lehet elérni. Nálunk a sátrakban is így lesz!
Nálam ez a virágzás mindig fura. Számolgattam a virágokat egy rügyön. Van több olyan ami 10 vagy feletti virág van. Szerintem 3-nál több termőrügy nem lesz. Kicsit hajaz a tavalyi quickyre ahol nem sok virág volt. A virág méretei is nagyobbak mint tavaly voltak. Vagy csak nekem fura....
19150 hozzászólás
Lehet ott 10-ig is,max nem terem csak mazsolát.Most komolyan,ki szerint gazdaságos 2-nél több évet tartani egy tövet.Ezek a tövek már nem arra lettek kitalálva, intenzív bőtermő,monokultúrában érzik jól magukat.Gondos gazda másod évre is sikereket érhet el vele,de szerintem azért aki a szamóca termesztésben nem csak belekotnyeleskedik és főképp nem akarja megszivatni magát az az első termőszezon után bedarálja.mint a sz@rt.Ez az én véleményem,kipróbáltam.
Válasz csuti0 #12651. hozzászólásáraCsak homokon lehet tartani 5 evig, szabadfoldon
Válasz csuti0 #12651. hozzászólásárade bakhátas, de nyáron még szép volt minden s gondoltam ez igy meg marad ha kicsit apróbb lesz... de még lehet most már még az sem lesz, van valakinek hasonló?
Válasz vazi #12649. hozzászólásáraTényleg még csak a 3. szüret lenne rajta?
Én úgy halottam 5 évig is termőben lehet hagyni. Vagy az nem a bakhátas?
Válasz hasutas1 #12644. hozzászólásáranem tudom minél jobban közeledtünk télhez száradt sajna egy nagy bokornak kb 6-7 hajtásbol 1 ha meg van ... csak nem értem hogy miert nem mind akkor
Válasz jacint.baranyi #12647. hozzászólásárade mi lehet a gond? mellete van valami nyári ültetés azt szeretném már meg védeni, most 3 jára szednénk amúgy.
Válasz hasutas1 #12626. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraJó kiszáradt,de ez már szárazon ment a télbe!Ha vissza tudod áztatni,életre kelhet.Sokat ne várj tőlle,kár bele a munkabér.Nem dicsekedek szivesen,de volt már ilyen parcellám.Cefre lett belőlle.
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraLehet, imára kulcsolod a kezeid...
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraez valami horror...
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraEzzel mi történt? Megette a medve?
Válasz zelnikpeti #12579. hozzászólásáraKöszi, egynlőre akkor nem veszek.
Hello, lehet még tenni valamit ?
Válasz pepec #12638. hozzászólásáraNem is a legcsúnyábbat!
Válasz hasutas1 #12637. hozzászólásáraFrigo!
Na és akkor egy kis esélylatolgatás a hétre.
Holnap nem leszek, szerdán meg már felesleges is lesz ezzel foglalkozni.
Szerdán, csütörtökön, pénteken komoly fagyok várhatók!
Szerdán még csak észak, északkelet kaphat, nagyjából -4-et. Csütörtökön már országos fagy is lehet. Egy előrejelző szavaival élve, csütörtökre már osztogatják a nincs pardon jegyeket.
Kiemelten a Duna-tisza-köze Lajosmizse, Kecskemét környékén nem lesznek ritkák a -6, -8 fokos fagyok sem, ahogy az északi-középhegység völgyeiben sem (ettől lehetnek eltérések, néhány helyen esély mutatkozik a -10-re a harmatpontokból kiindúlva, de ez még felhőzet függvényében változhat). Esélyes még a Dunazúg, a nyírségi részek, és Csököly is kaphat keményen -6 körül, illetve még az Őrségi részek.
Gyengébb fagyok várhatók a nyugat-Dunántúli részeken, a Balatoni tájakon ( 0,-1).A dél-dunántúlon -5-nél nem várok hidegebbet.
Péntek már nem lesz ennyire fagyos, országosan -3, +3 fokokkal.
És ha azt gondoltuk ennyivel megússzuk, tévedtünk !
A jövőhét elejére körvonalazódik egy hasonló hideg, ebben még nincs egyetértés, de április bolondos tud lenni, az is lesz!
Válasz Jani013210 #12635. hozzászólásáraAzért gondolom,hogy te is meg a balu is a legszebb tövet fényképeztétek le.
Válasz Jani013210 #12635. hozzászólásáraez két éves?
Válasz clanki #12630. hozzászólásáraIgen azt megköszönöm.
6 gomboc kecskemét környékére csütörtök hajnalra.
Sziasztok.
Köszönöm a sok-sok segítséget, ha aktuális lesz akkor jelentkezni fogok újból.
Válasz hasutas1 #12626. hozzászólásáraDetto amit petyának írtam, még annyi, hogy ez cserepes, 7x7es.
Válasz bujdi05 #12629. hozzászólásáraNa jó az is igaz hogy drágább mintha tápkockásat veszel de te tudod!
Válasz zelnikpeti #12628. hozzászólásáraAugusztus közepi telepítésre tudok Ázsiát kb 30.000 dbot. Ha érdekel tudok küldeni képeket a mostani állományról, hogy néz ki.
Válasz hasutas1 #12619. hozzászólásáraSzia!
Ha frigót akarsz az Agro Turf-nak van Ázsiája és albája is meg ezeken kívül minden ami a Mazzoninál is...
Ez egy osztrák cég Siegel-ben,megbízható!
Én tavaly rendeltem albát meg ázsiát és idén bejelentkeztek hogy hoznak az új fajtákból ajándékba palántát meg ingyenes szaktanácsadás blabla mentek Mizsei termelőkhöz is én nem éltem a lehetőséggel mert nem értem rá aznap....
Válasz hasutas1 #12626. hozzászólásáraNem akartalak be előzni, csak jelezni akartam hogy engem is érdekelne.
Válasz eper2010 #12625. hozzászólásárapinceászka
Válasz zelnikpeti #12622. hozzászólásáraVárjál előbb én . Én is 10.000 db-t kérek. Ígéret van hogy kapok, de tavaly is így volt, nem kaptam.
Fólia alatt találtam, milyen Bogár lehet?
Lassan pucolgatom a szabadföldit. Ad munkát rendesen. . Minden szaráz maradványt leszedek, aztán ha kell picit meg is töltöm homokkal. A fóliás meg lassan virágozgat, igaz ott joval gyengébb az állomány.
Válasz hasutas1 #12619. hozzászólásáraMert nem fogod megbánni! Nekem kedvenc. Igaz még csak 5 fajtám volt, de ma már csak asia van.
Válasz L. M. #12620. hozzászólására10 000 Asia-ra én is vevő lennék.
Szabados asia. Még nem levelezünk.
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólásáramindig többet tűzünk a kelleténél, hogy ha nem sikerülne jól akkor is legyen elég palánta.Május vége Június elején ha komolyan gondolod akkor visszatérhetünk erre a kérdésre. Akkor látni fogom, hogy kb milyen időpontokban tűzök. Nem mindegy, hogy milyen lesz az időjárás/milyen állapotban lesz az állomány a szezon végén.
Válasz lacka4600 #12618. hozzászólásáraNem volt. Mivel nincs a mazzoninál. Ezért akarok megbízható helyről beszerezni. De miért kérdezed?
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólásáraVolt már asiád? Vagy csak más fajták?
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólására*csinálnál*
Válasz L. M. #12615. hozzászólásáraEngem érdekelne idén, ha nem tudok szerezni frigot, tápkockás asia. Nem csinálnám nekem?
Válasz hasutas1 #12614. hozzászólásáraNekem most kb egyszerre kezdett virágozni minden a sátrakban(tálcás Asia,frigo Clery és Aprica) és itt is kifejezetten méretes virágok vannak. Érdekes, hogy van 2 sátor olyan tálcás Asia, ami majdnem egy hónappal előbb lett elültetve, mint a többi+ kötöttebb talajon is van és előbb kezdett virágozgatni, mint a későbbi telepítés...
Válasz jacint.baranyi #12611. hozzászólásáraElfelejtettem az előbb hozzátenni (meccs hatása ), hogy cleryről beszéltem. Tavaly a jolyn voltak 200 ft-os vagy inkább afeletti méretek, most olyan a clery virágzása. Igaz nálunk még csak az első termőrügy jött ki, látszik a második is(?) vagy csak én látom rosszul. Mindegyik 10 körül hoz virágot eddig még.
Válasz jacint.baranyi #12611. hozzászólásáraMennyire egyenes arányos a virág mérete azzal hogy mekkora lesz a termés?
Válasz Viktor 12045 #12607. hozzászólásáraAdok neki egy esélyt hát ha be jön.
Válasz hasutas1 #12605. hozzászólásáraItt is van mindenféle,4-5rügy,de olyan aminn 10 abból nem sok,általában 5-7 virág,de olyan is van hogy 1-2 virág,de azok már már,,gerberának tűnik"
Válasz Balu90 #12598. hozzászólásáraEz tényleg nagyon szép! Grat!
Válasz Balu90 #12598. hozzászólására
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraJut eszembe nem láttad a nagy sió reklámot? Ott díszítették a fát ilyesmivel. Na úgy
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraMeggyújtod és szépen rákasztod a fára. Ez a terv hozzá teszem ez fiatal fa. 6 éves.
Ha nem jó akkor menet közbe kitalálok mást. Valahogy csak meg tudom oldani.
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraFigyu.
Vegyél 1000 szál gyertyát. Tudományosan be lett bizonyítva egy szál gyertya +1 fok. Szóval 1000 fokot lehet elérni. Nálunk a sátrakban is így lesz!
Nálam ez a virágzás mindig fura. Számolgattam a virágokat egy rügyön. Van több olyan ami 10 vagy feletti virág van. Szerintem 3-nál több termőrügy nem lesz. Kicsit hajaz a tavalyi quickyre ahol nem sok virág volt. A virág méretei is nagyobbak mint tavaly voltak. Vagy csak nekem fura....