Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hasutas1 #18244. hozzászólásáraSzia!
Én még annyival egészíteném ki a gondolataidat,hogy mifelénk még csak most indulgat a szabados,jelenleg a sokéveshez képest min 2 hetes csúszásban vagyunk,de ez még ahogy az idő most van több is lesz. Itt biztosan nem lesz május végénél hamarabb eper,akkorra meg a déliek fóliái már lefutnak, és a szabadosuk is túl lesz a javán. Én úgy saccolom,hogy egy nagyon hosszú szezon lesz, nagyobb egybeérés nélkül,és ha ez nincs akkor az árak sem zuhannak be.
Üdv.: Csuti
Amúgy tök jól állunk ma. 7,8 fok van. Tegnap még 11 fok volt ilyenkor. Kemény 8 km/h-s szelünk van. És felhő alig, az is tőlünk nyugatra, délre. Be is csukom az ajtókat.
Azért azt ne felejtsük el, hogy a szezon még nem kezdődött el. Ezért még korai temetni így az elején.
Meg hát ez a mai 7-12 fok sem kedvez az érésnek, és még csütörtökig mutat fagyokat.
A kereskedők sem indultak még el. Van aki csak május 1 után nyit. Ez általános, minden évben ez van. 20 fok alatt nem is nagyon kell senkinek sem az eper. Amúgy lassan melegedő idő jóval kedvezőbb lenne, és most nagy hőség nem is várható.
A fagyokat nem is az eperre értettem, tavaly is komoly mennyiségű szabados volt legalábbis itt a környéken tuti, rekordmennyiséget is szedtek sokan.
A gyümölcsfák többsége teljes virágzásban van, ilyenkor a -1, -2 fok is elég jópárnak. Félreértés ne essék, senkinek sem kívánom, de mivel elég fagyveszélyes időszakban vagyunk, ezért említettem meg..
Azt sem tudjuk milyen idő lesz májusban, ha meleg száraz, akkor lehet gond. De ha csapadékos kicsit hűvösebb, akkor bármi lehet.
Válasz A vasalás témája #18238. hozzászólásáraHa nem fagy el a cserkó és a meggy akkor nem lesz nagy Kánaán...felénk(Lajosmizse) nehezen érthető módon sok szabadost is orrba-szájba takartak és takarnak is. Ebből következően már akár május 10-15-én dömpimg lehet.A korai cseresznye lesz akinél állítólag megelőzheti a szabados szamócát.
Válasz zelnikpeti #18232. hozzászólásáraHajnalban megnèztem gyorsan, elvileg nem lett baja semminek, de majd délután átnèzem.
De azért frusztráló hogy ennyire benèzik a jelentèst.
Egyik se mutatott ide -4 et, mèg jó hogy a szamis fóliát azèrt becsuktam.
Válasz L. M. #18226. hozzászólásáraHa kiállsz az útra halhatod már bagamérit, ő mindig maga méri. De a fóliához talán nem jut gombóc. 2-3 gombócot oszthat ki.
Válasz Mse__ #18223. hozzászólásáraha hálózati víz , akkor abban szabad aktív klór és klorid ionok is vannak... A 7-8-as Ph-ja sem éppen szamócának való.
Válasz Bagyó77 #18224. hozzászólásáraKöszönöm! Az eredményekben addig jutottam, hogy homokos-agyagos talaj, megfelelő kálium szinttel. A mész viszont 0, nem tudom, azt mennyire kell(ene) pótolni a szamócának.
Sziasztok!
Évek óta gyenge a termésem, ezért idén bevizsgáltattam a talajt. Viszont nem találom az ideális értékeket (csak a ph-ról olvastam, h 5,5-7 között legyen. Nekem 6.95). Mivel kapta, kapja a tápanyagokat, mégsem az igazi, ezért gondoltuk, hogy valami más lehet a gond.
Tudtok ajánlani olyan oldalt, ahol megtalálom a szükséges értékeket (ph. só, mész, humusz, kálkum, magnézium.stb.)?
Válasz csuti0 #18218. hozzászólásáraTuti volt tavaly is, mert nekem van még 1-2 deci belőle, nem szoktam az ilyet tárolgatni évekig.
Héten a szabadost meg is fújom vele, még nem virágzik.
Válasz hasutas1 #18216. hozzászólásáraSzia!
Érdekes egy felhasználási idő,én úgy tudom,hogy szükséghelyzeti engedéllyel szokták forgalomba hozni ennek is annak kéne lenni,de úgy tudtam,hogy 22 re még nem kapott.
Egyébként egy jó szer, igaz a 28 nap várakozás nem kevés,de virágzás kezdetén még pont beleférhet.
Válasz hasutas1 #18204. hozzászólásáranálunk ma reggel is volt -1... holnap reggelre havat és -1-et mondanak, hétfő reggelre -5-öt. Még a kedd reggel is takarás igényesnek tűnik.
Mit szóltok az új értékesítési formához ? láttam egy hírdetést Beretttyóújfalú-Budapest vonalon hírdeti az epret amit Törökből hoz már be sem megy a banira útközben eladja (meg szétszórja az országban az idegen férgeket amit hoz a kamionnban)
Válasz L. M. #18202. hozzászólásáraVasárnap szerintem nem lesz fagy.
Hétfőn várható, omsz is azt preferálja. De szerintem inkább kedden reggel lesz keményebb fagy. Vagy mind a két a nap hozhat komolyabb fagyokat.
Nyugaton lehet enyhébb fagy, de bárhol előfordulhat -4, -6 fok közötti minimum mind a két a napon, néhány fagyzugos helyen a -8 sem elképzelhetetlen.
És már ott van a jövő hétvégi újabb fagy lehetősége is.
19147 hozzászólás
Válasz hasutas1 #18244. hozzászólásáraSzia!
Én még annyival egészíteném ki a gondolataidat,hogy mifelénk még csak most indulgat a szabados,jelenleg a sokéveshez képest min 2 hetes csúszásban vagyunk,de ez még ahogy az idő most van több is lesz. Itt biztosan nem lesz május végénél hamarabb eper,akkorra meg a déliek fóliái már lefutnak, és a szabadosuk is túl lesz a javán. Én úgy saccolom,hogy egy nagyon hosszú szezon lesz, nagyobb egybeérés nélkül,és ha ez nincs akkor az árak sem zuhannak be.
Válasz hasutas1 #18245. hozzászólásáraMi betakartunk duplán.
Amúgy tök jól állunk ma. 7,8 fok van. Tegnap még 11 fok volt ilyenkor. Kemény 8 km/h-s szelünk van. És felhő alig, az is tőlünk nyugatra, délre. Be is csukom az ajtókat.
Azért azt ne felejtsük el, hogy a szezon még nem kezdődött el. Ezért még korai temetni így az elején.
Meg hát ez a mai 7-12 fok sem kedvez az érésnek, és még csütörtökig mutat fagyokat.
A kereskedők sem indultak még el. Van aki csak május 1 után nyit. Ez általános, minden évben ez van. 20 fok alatt nem is nagyon kell senkinek sem az eper. Amúgy lassan melegedő idő jóval kedvezőbb lenne, és most nagy hőség nem is várható.
A fagyokat nem is az eperre értettem, tavaly is komoly mennyiségű szabados volt legalábbis itt a környéken tuti, rekordmennyiséget is szedtek sokan.
A gyümölcsfák többsége teljes virágzásban van, ilyenkor a -1, -2 fok is elég jópárnak. Félreértés ne essék, senkinek sem kívánom, de mivel elég fagyveszélyes időszakban vagyunk, ezért említettem meg..
Azt sem tudjuk milyen idő lesz májusban, ha meleg száraz, akkor lehet gond. De ha csapadékos kicsit hűvösebb, akkor bármi lehet.
Válasz L. M. #18242. hozzászólásáraEzzel egyetértek. Hömpölyögni fog az eper az út szélén, a banin mindenhol. Egyedül a kajszit bántotta a fagy.
Válasz hasutas1 #18240. hozzászólásáraszerintem hegyekben lesz a gyümölcs a banin már májust közepe után
Válasz hasutas1 #18240. hozzászólásáraÁ nem fog lefagyni senkinek semmi.
Válasz L. M. #18239. hozzászólásáraEzek a gondok a héten megoldódnak.
Válasz A vasalás témája #18238. hozzászólásáraHa nem fagy el a cserkó és a meggy akkor nem lesz nagy Kánaán...felénk(Lajosmizse) nehezen érthető módon sok szabadost is orrba-szájba takartak és takarnak is. Ebből következően már akár május 10-15-én dömpimg lehet.A korai cseresznye lesz akinél állítólag megelőzheti a szabados szamócát.
Üdv.
Ki milyen árakat vár?
Megjelentek az "5 kg-t adok kilónként 1100-1500 ft-ért" nepperek a külföldi áruval.
Kellemes Ünnepeket!
Mi is alakulunk.
Válasz zelnikpeti #18235. hozzászólására
Neked is.
Boldog Nyulat Mindenkinek!!!
Válasz L. M. #18227. hozzászólásáraKöszönöm! Mikor leírtam, hogy hálózatiról locsolom, be is ugrott, hogy lehet, az is baj:(
Válasz zelnikpeti #18232. hozzászólásáraHajnalban megnèztem gyorsan, elvileg nem lett baja semminek, de majd délután átnèzem.
De azért frusztráló hogy ennyire benèzik a jelentèst.
Egyik se mutatott ide -4 et, mèg jó hogy a szamis fóliát azèrt becsuktam.
Válasz nferry #18231. hozzászólásáraMi is kaptunk egy - 5
Még jó hogy éjjel feltakartunk
Itt 0 helyett -4 lett, jó eltalálta az időjárás megint.
Takarva semmi.
Jégbarlanggá váltak a fóliák, mire a végére értünk a rómaiakkal
Válasz hasutas1 #18228. hozzászólásáraMostmár osztogasson is a vén ganyé, ha már kizavart éjjel takarni
Válasz L. M. #18226. hozzászólásáraHa kiállsz az útra halhatod már bagamérit, ő mindig maga méri. De a fóliához talán nem jut gombóc. 2-3 gombócot oszthat ki.
Válasz Mse__ #18223. hozzászólásáraha hálózati víz , akkor abban szabad aktív klór és klorid ionok is vannak... A 7-8-as Ph-ja sem éppen szamócának való.
Nem takartam be ma éjjelre a fóliásokat... most 3.5 fok van és fosik a p*csám rendesen...
Válasz Bagyó77 #18224. hozzászólásáraKöszönöm! Az eredményekben addig jutottam, hogy homokos-agyagos talaj, megfelelő kálium szinttel. A mész viszont 0, nem tudom, azt mennyire kell(ene) pótolni a szamócának.
Válasz Mse__ #18223. hozzászólásáraAz jó minőségű azt felesleges bevizsgálni.
Válasz Bagyó77 #18221. hozzászólásáraHálózatiról locsolom. Érdemes azt is bevizsgáltatnom? Köszönöm.
Mai árakat tud valaki? Köszönöm!
Válasz Mse__ #18220. hozzászólásáraA vized jó, nem sok benne a hidrogénkaronát vagy a nátrium ?
Sziasztok!
Évek óta gyenge a termésem, ezért idén bevizsgáltattam a talajt. Viszont nem találom az ideális értékeket (csak a ph-ról olvastam, h 5,5-7 között legyen. Nekem 6.95). Mivel kapta, kapja a tápanyagokat, mégsem az igazi, ezért gondoltuk, hogy valami más lehet a gond.
Tudtok ajánlani olyan oldalt, ahol megtalálom a szükséges értékeket (ph. só, mész, humusz, kálkum, magnézium.stb.)?
Válasz csuti0 #18218. hozzászólásáraTuti volt tavaly is, mert nekem van még 1-2 deci belőle, nem szoktam az ilyet tárolgatni évekig.
Héten a szabadost meg is fújom vele, még nem virágzik.
Válasz hasutas1 #18216. hozzászólásáraSzia!
Érdekes egy felhasználási idő,én úgy tudom,hogy szükséghelyzeti engedéllyel szokták forgalomba hozni ennek is annak kéne lenni,de úgy tudtam,hogy 22 re még nem kapott.
Egyébként egy jó szer, igaz a 28 nap várakozás nem kevés,de virágzás kezdetén még pont beleférhet.
Válasz hasutas1 #18216. hozzászólására28 nap, az igen.
Múltkor volt szó a flumite-ról.
Minap voltam gazdaboltban, és megint találtam.
Válasz hasutas1 #18213. hozzászólásáraSzeged.
Válasz clanki #18212. hozzászólásáraaz szuperjó ,kösz!
Válasz clanki #18212. hozzászólásáraMelyik banin 4000?
Válasz Bagyó77 #18211. hozzászólására4000/kg
Valaki tud friss nagybani árat írni ?
Válasz zelnikpeti #18209. hozzászólásáraPedig ez már évek óta így megy. Bízzunk benne, hogy ebből estére semmi sem marad.
Én úgy tudtam , hogy Húsvét jön nem a Karácsony.. de lehet hogy tévedek
Válasz L. M. #18207. hozzászólásáraÉn ma meglocsoltam feltakartam majd hétfőn kitakarok. Addig biztos takarva lesz.
A keddet meg majd meglátjuk.
Válasz hasutas1 #18204. hozzászólásáranálunk ma reggel is volt -1... holnap reggelre havat és -1-et mondanak, hétfő reggelre -5-öt. Még a kedd reggel is takarás igényesnek tűnik.
Válasz Mihály #18205. hozzászólásáraSzerinted aki bemegy a banira csak epret vesz?
Mit szóltok az új értékesítési formához ? láttam egy hírdetést Beretttyóújfalú-Budapest vonalon hírdeti az epret amit Törökből hoz már be sem megy a banira útközben eladja (meg szétszórja az országban az idegen férgeket amit hoz a kamionnban)
Válasz L. M. #18202. hozzászólásáraVasárnap szerintem nem lesz fagy.
Hétfőn várható, omsz is azt preferálja. De szerintem inkább kedden reggel lesz keményebb fagy. Vagy mind a két a nap hozhat komolyabb fagyokat.
Nyugaton lehet enyhébb fagy, de bárhol előfordulhat -4, -6 fok közötti minimum mind a két a napon, néhány fagyzugos helyen a -8 sem elképzelhetetlen.
És már ott van a jövő hétvégi újabb fagy lehetősége is.
Válasz Macsokrobi #18197. hozzászólásáraHagyd teremni, azután ültess szép palántát,gondozd és jövőre szépen terem.
Válasz Bagyó77 #18201. hozzászólásáraFelénk már vasárnap is
Hasutas hétfőn, kedden megfagyunk?
Válasz L. M. #18198. hozzászólásáraKöszi
Válasz csuti0 #18196. hozzászólásáraVan sufni előállító akivel fű alatt liszenszes eladók is csencselnek...
Válasz Macsokrobi #18197. hozzászólásárahát ha nem csak dísznövénynek szánod akkor a tavaly ültetettről én nem vágnám le a virágokat