Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma sikerült jobban átnèznem. Az amyban egyáltalán nincs. A quickyben is kevès, a cleryben ès apricaban picivel több. Talán a legtöbb a jolyban van. Viszont ma nagyon jó idő volt, ès egy picit megindultak a levelek. Jönnek a friss hajtások, azokon ilyen hiba nincs eddig. Egyáltalán nem volt fagy, nappal is bőven 10 fok felett van, ezt már nem lehet visszafogni megy ez már magától is
Válasz genesi16 #9293. hozzászólásáraNekem is ez a tippem. Mert csak a "friss" leveleken jelentkezik, ami közel van a rizómához, ès ha elèg meleg van ők is elindulnak.
Válasz L. M. #9292. hozzászólásáraSzia!
Én rovlal aquaflow-t használtam,engedélyezett szamócára, 14 napos az é.v.i.-e, ha nagy volt a baj akkor rovral+tiuram,amúgy a rovrál kombinálható még rovarölő szerrel is,annyi csak hogy I. kategóriás szer...
Nálunk megszüntette a rothadást a kettő szer kombinációja úgy hogy 1 hét múlva megismételtem és be is szárította a meglévő rothadást!
(ha ennyire rothad le kell levelezni mindenképpen :-( )
Válasz mozsi74 #9290. hozzászólásáraSziasztok!
Én is gondoltam atkára is,mert az "új" levelek is zsugorodtak,meg az egészen látszik hogy meg van csavarodva,mondjuk amikor a növény több stressznek van kitéve akkor is szokott ilyen tünetet produkálni,ha akadozik a tápanyag felvétel(de most még meg sem indult a nedvkeringés,ezeket a leveleket nem most hozta,azért is lehet inkább atka), hideg sem volt annyira hogy az atka megpusztuljon és ők kifejlődött alakban telelnek....szóval az enyhe őszi időben is tovább szaporodhattak,szívogatták a szamóca leveleit és kiteleltek a talajban simán!
Tőrohadást ilyen időjárási körülmények közt mivel kezelitek? Nem akarom még levelezni a nővényt, de lehet, hogy muszáj lesz, mert kezd tömegessé válni a pribléma...
Válasz clanki #9281. hozzászólásáraNálam tavaly az alba volt pont ilyen. És ugyebár az korai. Még a homokon szokott jelentkezni az asian.
Annál meg a vas és az mg jelent gondot.
Válasz hasutas1 #9285. hozzászólásáraKálciumból egyébként is keveset képes a növény felvenni gyökéren keresztül, mindegy mennyi áll rendelkezésére a talajban, ezért sokkal jobb levélen keresztül pótolni. Ha meg túlöntözik, na akkor végképp.. Ami általánosabb mint, hogy alul öntözik. Ugye bakhátba nem lát bele, és hasra ütés szerűen megy a víz is meg a tápanyag is, persze nagy valószínűséggel az sem okszerűen, hanem most ez van itthon, jó lesz ez, fogyjon el... aztán jelentkeznek ezek a problémák ami már termésveszteséget okoz.. Itt minden mindennel összefügg.
végre igazi szakmai téma viszont az tényleg jó lenne tudni milyen talajról van szó, ph, kötöttség, a fajta is érdekes, mert nag eltérés van fajták tápanyaghasznosító képessége közt (ph függvényében) Pl az Ásia nálam megmutatta mennyire nehezen veszi fel a Mg-ot, meg a vasat... Az Aura meg olyan zöld mintha festve lenne, ugyanannál a kajánál... Cserébe nálam a Ca hiány nem nagyon jelentkezik...
Válasz hasutas1 #9285. hozzászólásáraAzért azt is fontos megjegyezni, hogy nem csak attól lehet hiánytünete valamiből egy növénynek, mert nem kapott belőle. Előszür is érdemes tudni róla, hogy vannak tápelemek, amiket a növény képes újrahasznosítani(az öreg levélből kivándorol a rizómába pld. a kálium és az új levélbe viszi a növény anyagcseréje), de a Kalcium anyagcseréje csak egy irányba megy, nem reutilizálható... A gyökértől a hajtáscsúcsokig halad a növényben. A lombtrágyázás sem 100%-os megoldás önmagában és folyamatos tápanyagellátás kell belőle és nem elég időnként nagyobb adag.Ha túl sok Káliumot vagy nitrogént használtál arányaiban vagy nagyon nincs rendben a talaj PH akkor megfelelő mennyiségű Ca tápozás mellett is fellép a Ca hiány antagonizmus miatt. Azért lenne fontos kitalálnod, hogy mi is a gond nálad, mert a gyökérszőrök életképességével is komoly bajok vannak, mire a lombozaton már ez látszik!
Válasz hasutas1 #9282. hozzászólására"A végein a perzselés" ahogy fogalmazol, az nem perzselés, hanem beszáradás amit erős Ca hiány okoz! Ez megfigyelhető lenne a gyökerén is, ilyenkor bizony gyökérvesztés is van ami a nagyobb baj. És hidd el ez Ca hiány!!! Végülis nekem mindegy, kire hallgatsz, de ez biztos az! A korai fajtáknál szokott inkább jelentkezni Ca hiány.. 90%-ban.. ritka a késői fajtáknál... Ebből..
Válasz Csyzy #9283. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a kommentjèt. Felènk elèggè általános problèma ez. Nemcsak nálam van (igazából a kèp sem az enyèm) ilyen ègès. Azt viszont nehezen tudom elkèpzelni, hogy mindenki kihagyta a ca-t.
A vas-magnèzium hiányos amy-quicky szèp zöld levelek vannak. Viszont itt elindult a termèszet.
Válasz hasutas1 #9282. hozzászólásáraÉn Clanki diagnózisára szavazok! Ez full egyértelműen drasztikus kalciumhiány. A Káliumhiánynál enyhébb esetben a levél pereme lilulna/száradna, durvább esetben pedig nekrózis foltok lennének a levélen(és leginkább az öreg levélen) . Ez a csúcsos perzselődés kalciumhiány miatt van. Gyökéren egy jó darabig még nem veszi fel mert túl hideg a talaj.
Válasz hasutas1 #9282. hozzászólásáraszerintem semmi komoly baja, semmi olyan ami ebben az időjárásban elkerülhető lenne,
Indokom, és a saját megfigyelésem. Azok a levelek ilyenek amik már decembertől várják hogy kinőhessenek, most megindultak, és a széleik egyszerűen nem fejlődtek ki. A leveleken sárgulás látható, lehet épp a vas hiányozhat de akár még a nitrogéns is, de ebben az időben mit tudna normálisan felvenni a növény? A döntő az lesz a következő új levelek milynek lesznek...
Nyilván pl CaNo3 levéle keresztül nem ártana neki, vagy akár egy kis Mikramid...
Válasz hasutas1 #9278. hozzászólásáraEgyértelmű, erős Ca hiány!!! Ősszel spóroltál vele.. Vagy a növény valamiért nem vette fel, Ca-t legjobb levélen keresztül adni, úgy hasznosul a legjobban.. egyébként biztos vagyok benne, hogy ez valamelyik korai fajta!
Válasz hasutas1 #9278. hozzászólásáraKálium hiány lesz. Alacsony még a talaj hőmérséklet és szerintem ez gátolja még a felvételt. Elvileg el kell majd hagynia, de ha inditani fogod nem árthatsz neki egy káliumos permetezéssel.
A másik tippem a Ca hiány.
Válasz Viktor 12045 #9275. hozzászólásáraszerintem semmiről se vagy lekésve amúgy sem...minimum január vége/február lesz, mire meglesz a szükséges mennyiségű hideg óra a növénynek...
Válasz hasutas1 #9273. hozzászólásáraKomoly különbség van ezen a csepp országon belül. Nálatok 8-10 fok nálunk 0-1. És ez a héten így is marad. Hétfőtől szerdáig mutat ide 10 fokot akkor akarom felhúzni a fóliát, utána pár nap hidegecske és jön a jobb idő, de ki tudja meddig.
Válasz UAD #9268. hozzászólásáraAzt hiszem leírtam anno ide hogy jártam az öntözéstechnikával foglakozó céggel. Odamentem, érdeklődtem egy két tápoldatozó felől kérdezte a muki mivel foglalkozok, mondom eper van. Hány hektár üvegház? Termállal fűtok e? Tud olcsón csep szalagot egy raklap x ezer forint. Mondom pár ezer tő van csak. Húzott egyet a száján és annyi volt nagy vonalakban. Voltam a forrásnál akkor még gondolkoztam egy öntöződobon hiába mentem én kérdezősködni sehol semmi válasz. Lekoptattak. Akkor voltam 23 éves gondolom kis hülyének nézetek és lexartak. Odasodródtam egy jd vetőgép mellé megcsodálni, rögtön udaugrott egy kités hány száz hektáron gazdálkodok? Fiatal gazda vagyok? Érdekel ez a vetőgép? A precíziós gazdálkodás? És sorolhatnám még....
persze tisztelet a kivételnek, de én nagyon megutáltam ezt az egészet. Még a farmer expora elmegyek debrecenbe mert közel van.
Válasz Viktor 12045 #9265. hozzászólásáraSzerintem nálunk is lesz annyi, szerencsére az epresek dombtetőn vannak szerintem ott -5-6 körül megússzák. Itt is van 7-8 cm hó. A fóliában meg nem lesz baja.
Válasz UAD #9257. hozzászólásáraSzia!
Jól mondod valóban nem értesz a pálinka főzéshez,ha szeszt akarsz főzni akkor tényleg mindegy mennyire és hogy van elrothadva a hozzávaló gyümölcs,ebből lesz a 2 emberes,vagy a kerítésszaggató ital.
Viszont ha valóban jó minőséget akarsz előállítani amit ellenőrzött erjesztéssel csinálnak,akkor olyan gyümölcs kell amit te magad is szívesen elfogyasztanál!
Kedves elizabeth.farkas,fajtára én azt tudnám javasolni,hogy talán egy régebbi fajta:elsanta.vagy a mostaniak közül dely ami ízben aromában cukortartalomban megfelelő lehet. Nem feltétlenül a legédesebb adja a legtöbb párlatot,az eper csalóka édesnek hat bár igen alacsony a cukorfoka,épp ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Javasolni azt tudnám,ne termelj,inkább a szabadföldi szezon javában vedd meg a 2-3 osztályt nagyobb tételben,és úgy olcsóbb lesz a kihozatal!
Üdv.:Csuti
Válasz UAD #9257. hozzászólásáraSzia!
Jól mondod valóban nem értesz a pálinka főzéshez,ha szeszt akarsz főzni akkor tényleg mindegy mennyire és hogy van elrothadva a hozzávaló gyümölcs,ebből lesz a 2 emberes,vagy a kerítésszaggató ital.
Viszont ha valóban jó minőséget akarsz előállítani amit ellenőrzött erjesztéssel csinálnak,akkor olyan gyümölcs kell amit te magad is szívesen elfogyasztanál!
Kedves elizabeth.farkas,fajtára én azt tudnám javasolni,hogy talán egy régebbi fajta:elsanta.vagy a mostaniak közül dely ami ízben aromában cukortartalomban megfelelő lehet. Nem feltétlenül a legédesebb adja a legtöbb párlatot,az eper csalóka édesnek hat bár igen alacsony a cukorfoka,épp ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Javasolni azt tudnám,ne termelj,inkább a szabadföldi szezon javában vedd meg a 2-3 osztályt nagyobb tételben,és úgy olcsóbb lesz a kihozatal!
Üdv.:Csuti
Válasz UAD #9257. hozzászólásáraSzia!
Jól mondod valóban nem értesz a pálinka főzéshez,ha szeszt akarsz főzni akkor tényleg mindegy mennyire és hogy van elrothadva a hozzávaló gyümölcs,ebből lesz a 2 emberes,vagy a kerítésszaggató ital.
Viszont ha valóban jó minőséget akarsz előállítani amit ellenőrzött erjesztéssel csinálnak,akkor olyan gyümölcs kell amit te magad is szívesen elfogyasztanál!
Kedves elizabeth.farkas,fajtára én azt tudnám javasolni,hogy talán egy régebbi fajta:elsanta.vagy a mostaniak közül dely ami ízben aromában cukortartalomban megfelelő lehet. Nem feltétlenül a legédesebb adja a legtöbb párlatot,az eper csalóka édesnek hat bár igen alacsony a cukorfoka,épp ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Javasolni azt tudnám,ne termelj,inkább a szabadföldi szezon javában vedd meg a 2-3 osztályt nagyobb tételben,és úgy olcsóbb lesz a kihozatal!
Üdv.:Csuti
Válasz UAD #9258. hozzászólásáraÉn voltam 2x. Az egész a képmutatásról szól. Senkivel nem lehet beszélni egy szót se kérdezni sem lehet mert akik ott vannak nem értenek hozzá csak rád akarnak sózni minden szemetet. Így megfogadtam, hogy többet nem megyek. Hiába küldik az ingyen belépőt.
19155 hozzászólás
Válasz kezdő eper 1 #9306. hozzászólásáraKíváncsi vagyok,mert nálam is van ilyen az amy-ben...
Válasz kezdő eper 1 #9306. hozzászólásárami dec és jan elején leleveleztünk, es fátyollal letakartuk. 2 db rohadt,a 22.000-ben
Válasz Karesz49 #9303. hozzászólásáraKöszi, majd most elválik, ha beindul. Ma indul a levelezés :)
Itt még hó alatt van az egész..olvad egy kicsit,de nagyon lassan..ha ilyen marad az idő,jó ha jövő hétre elolvad.
Ma sikerült jobban átnèznem. Az amyban egyáltalán nincs. A quickyben is kevès, a cleryben ès apricaban picivel több. Talán a legtöbb a jolyban van. Viszont ma nagyon jó idő volt, ès egy picit megindultak a levelek. Jönnek a friss hajtások, azokon ilyen hiba nincs eddig. Egyáltalán nem volt fagy, nappal is bőven 10 fok felett van, ezt már nem lehet visszafogni megy ez már magától is
Válasz kezdő eper 1 #9302. hozzászólásáraAz enyém akkor nézett így ki,mikor kicsit túltoltam a mikramid-et neki.
Válasz kezdő eper 1 #9301. hozzászólásáraClery
Hasutas! Nálam is van ilyen, még októberben írtam neked. Akkor megpróbálom a Ca-t felülről is.
Válasz hasutas1 #9299. hozzászólásáraSok ilyen töved van?Vagy csak szakaszosan?
Válasz genesi16 #9297. hozzászólásáraClery
Válasz genesi16 #9297. hozzászólásáraClery
Válasz hasutas1 #9296. hozzászólásáraA képen melyik fajtád van?Csak tippem van (quicky?clery?)
Válasz genesi16 #9293. hozzászólásáraNekem is ez a tippem. Mert csak a "friss" leveleken jelentkezik, ami közel van a rizómához, ès ha elèg meleg van ők is elindulnak.
Válasz L. M. #9292. hozzászólásáraSzia!
Én rovlal aquaflow-t használtam,engedélyezett szamócára, 14 napos az é.v.i.-e, ha nagy volt a baj akkor rovral+tiuram,amúgy a rovrál kombinálható még rovarölő szerrel is,annyi csak hogy I. kategóriás szer...
Nálunk megszüntette a rothadást a kettő szer kombinációja úgy hogy 1 hét múlva megismételtem és be is szárította a meglévő rothadást!
(ha ennyire rothad le kell levelezni mindenképpen :-( )
Válasz genesi16 #9293. hozzászólásáraEzek tuti még az őszi levelek,friss pucolás után ezek maradtak a tövön,szerintem
Válasz mozsi74 #9290. hozzászólásáraSziasztok!
Én is gondoltam atkára is,mert az "új" levelek is zsugorodtak,meg az egészen látszik hogy meg van csavarodva,mondjuk amikor a növény több stressznek van kitéve akkor is szokott ilyen tünetet produkálni,ha akadozik a tápanyag felvétel(de most még meg sem indult a nedvkeringés,ezeket a leveleket nem most hozta,azért is lehet inkább atka), hideg sem volt annyira hogy az atka megpusztuljon és ők kifejlődött alakban telelnek....szóval az enyhe őszi időben is tovább szaporodhattak,szívogatták a szamóca leveleit és kiteleltek a talajban simán!
Tőrohadást ilyen időjárási körülmények közt mivel kezelitek? Nem akarom még levelezni a nővényt, de lehet, hogy muszáj lesz, mert kezd tömegessé válni a pribléma...
Válasz clanki #9281. hozzászólásáraNálam tavaly az alba volt pont ilyen. És ugyebár az korai. Még a homokon szokott jelentkezni az asian.
Annál meg a vas és az mg jelent gondot.
Válasz hasutas1 #9278. hozzászólásáraSzerintem szamócaatka.
Üdv,mozsi
Válasz hasutas1 #9285. hozzászólásáraKálciumból egyébként is keveset képes a növény felvenni gyökéren keresztül, mindegy mennyi áll rendelkezésére a talajban, ezért sokkal jobb levélen keresztül pótolni. Ha meg túlöntözik, na akkor végképp.. Ami általánosabb mint, hogy alul öntözik. Ugye bakhátba nem lát bele, és hasra ütés szerűen megy a víz is meg a tápanyag is, persze nagy valószínűséggel az sem okszerűen, hanem most ez van itthon, jó lesz ez, fogyjon el... aztán jelentkeznek ezek a problémák ami már termésveszteséget okoz.. Itt minden mindennel összefügg.
végre igazi szakmai téma viszont az tényleg jó lenne tudni milyen talajról van szó, ph, kötöttség, a fajta is érdekes, mert nag eltérés van fajták tápanyaghasznosító képessége közt (ph függvényében) Pl az Ásia nálam megmutatta mennyire nehezen veszi fel a Mg-ot, meg a vasat... Az Aura meg olyan zöld mintha festve lenne, ugyanannál a kajánál... Cserébe nálam a Ca hiány nem nagyon jelentkezik...
Válasz hasutas1 #9285. hozzászólásáraAzért azt is fontos megjegyezni, hogy nem csak attól lehet hiánytünete valamiből egy növénynek, mert nem kapott belőle. Előszür is érdemes tudni róla, hogy vannak tápelemek, amiket a növény képes újrahasznosítani(az öreg levélből kivándorol a rizómába pld. a kálium és az új levélbe viszi a növény anyagcseréje), de a Kalcium anyagcseréje csak egy irányba megy, nem reutilizálható... A gyökértől a hajtáscsúcsokig halad a növényben. A lombtrágyázás sem 100%-os megoldás önmagában és folyamatos tápanyagellátás kell belőle és nem elég időnként nagyobb adag.Ha túl sok Káliumot vagy nitrogént használtál arányaiban vagy nagyon nincs rendben a talaj PH akkor megfelelő mennyiségű Ca tápozás mellett is fellép a Ca hiány antagonizmus miatt. Azért lenne fontos kitalálnod, hogy mi is a gond nálad, mert a gyökérszőrök életképességével is komoly bajok vannak, mire a lombozaton már ez látszik!
Válasz hasutas1 #9282. hozzászólására"A végein a perzselés" ahogy fogalmazol, az nem perzselés, hanem beszáradás amit erős Ca hiány okoz! Ez megfigyelhető lenne a gyökerén is, ilyenkor bizony gyökérvesztés is van ami a nagyobb baj. És hidd el ez Ca hiány!!! Végülis nekem mindegy, kire hallgatsz, de ez biztos az! A korai fajtáknál szokott inkább jelentkezni Ca hiány.. 90%-ban.. ritka a késői fajtáknál... Ebből..
Válasz Csyzy #9283. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a kommentjèt. Felènk elèggè általános problèma ez. Nemcsak nálam van (igazából a kèp sem az enyèm) ilyen ègès. Azt viszont nehezen tudom elkèpzelni, hogy mindenki kihagyta a ca-t.
A vas-magnèzium hiányos amy-quicky szèp zöld levelek vannak. Viszont itt elindult a termèszet.
Válasz hasutas1 #9282. hozzászólásáraÉn Clanki diagnózisára szavazok! Ez full egyértelműen drasztikus kalciumhiány. A Káliumhiánynál enyhébb esetben a levél pereme lilulna/száradna, durvább esetben pedig nekrózis foltok lennének a levélen(és leginkább az öreg levélen) . Ez a csúcsos perzselődés kalciumhiány miatt van. Gyökéren egy jó darabig még nem veszi fel mert túl hideg a talaj.
Válasz hasutas1 #9282. hozzászólásáraszerintem semmi komoly baja, semmi olyan ami ebben az időjárásban elkerülhető lenne,
Indokom, és a saját megfigyelésem. Azok a levelek ilyenek amik már decembertől várják hogy kinőhessenek, most megindultak, és a széleik egyszerűen nem fejlődtek ki. A leveleken sárgulás látható, lehet épp a vas hiányozhat de akár még a nitrogéns is, de ebben az időben mit tudna normálisan felvenni a növény? A döntő az lesz a következő új levelek milynek lesznek...
Nyilván pl CaNo3 levéle keresztül nem ártana neki, vagy akár egy kis Mikramid...
Válasz clanki #9281. hozzászólásáraEngem inkább a vègein az a perzselès zavar.Nem spóroltam vele. Koraiságot miből következteted?
Válasz hasutas1 #9278. hozzászólásáraEgyértelmű, erős Ca hiány!!! Ősszel spóroltál vele.. Vagy a növény valamiért nem vette fel, Ca-t legjobb levélen keresztül adni, úgy hasznosul a legjobban.. egyébként biztos vagyok benne, hogy ez valamelyik korai fajta!
Válasz hasutas1 #9278. hozzászólásáraKálium hiány lesz. Alacsony még a talaj hőmérséklet és szerintem ez gátolja még a felvételt. Elvileg el kell majd hagynia, de ha inditani fogod nem árthatsz neki egy káliumos permetezéssel.
A másik tippem a Ca hiány.
Én várok még a takarással min 2-3 hetet.
Még a végén be kell izzítani a masinát.
Sziasztok.
Mi lehet itt a baj?
Válasz L. M. #9276. hozzászólásáraSzemély szerint nagyon örülök ennek a hidegnek. Még mindig van 7-8 centi hótakaró. Nem is lehetne jobb.
Válasz Viktor 12045 #9275. hozzászólásáraszerintem semmiről se vagy lekésve amúgy sem...minimum január vége/február lesz, mire meglesz a szükséges mennyiségű hideg óra a növénynek...
Válasz hasutas1 #9273. hozzászólásáraKomoly különbség van ezen a csepp országon belül. Nálatok 8-10 fok nálunk 0-1. És ez a héten így is marad. Hétfőtől szerdáig mutat ide 10 fokot akkor akarom felhúzni a fóliát, utána pár nap hidegecske és jön a jobb idő, de ki tudja meddig.
Válasz csuti0 #9263. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a segítő hozzászólást
Válasz epreszzx10 #9272. hozzászólásáraSőt!
Nálatok sem fog fagyni már. 12-13 fokok hamarosan, legalábbis itt dny-on. Nem tudom örüljek vagy sírjak.
Válasz hasutas1 #9253. hozzászólásáraKomoly idő van felétekGondolom most sem fagy.
Itt -11 de reggelre még alakulhat
Válasz UAD #9268. hozzászólásáraAzt hiszem leírtam anno ide hogy jártam az öntözéstechnikával foglakozó céggel. Odamentem, érdeklődtem egy két tápoldatozó felől kérdezte a muki mivel foglalkozok, mondom eper van. Hány hektár üvegház? Termállal fűtok e? Tud olcsón csep szalagot egy raklap x ezer forint. Mondom pár ezer tő van csak. Húzott egyet a száján és annyi volt nagy vonalakban. Voltam a forrásnál akkor még gondolkoztam egy öntöződobon hiába mentem én kérdezősködni sehol semmi válasz. Lekoptattak. Akkor voltam 23 éves gondolom kis hülyének nézetek és lexartak. Odasodródtam egy jd vetőgép mellé megcsodálni, rögtön udaugrott egy kités hány száz hektáron gazdálkodok? Fiatal gazda vagyok? Érdekel ez a vetőgép? A precíziós gazdálkodás? És sorolhatnám még....
persze tisztelet a kivételnek, de én nagyon megutáltam ezt az egészet. Még a farmer expora elmegyek debrecenbe mert közel van.
Válasz UAD #9268. hozzászólásáraigazad van, aki fizet az ugat.
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-02-27 13:19:38
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-02-27 13:20:02
Válasz Viktor 12045 #9265. hozzászólásáraSzerintem nálunk is lesz annyi, szerencsére az epresek dombtetőn vannak szerintem ott -5-6 körül megússzák. Itt is van 7-8 cm hó. A fóliában meg nem lesz baja.
Válasz zelnikpeti #9260. hozzászólásáraNálunk lesz vagy -10, de van 10 centi hótakaró is mellé.
Uram atyám mi ez a triplázás BOCSI
Válasz UAD #9257. hozzászólásáraSzia!
Jól mondod valóban nem értesz a pálinka főzéshez,ha szeszt akarsz főzni akkor tényleg mindegy mennyire és hogy van elrothadva a hozzávaló gyümölcs,ebből lesz a 2 emberes,vagy a kerítésszaggató ital.
Viszont ha valóban jó minőséget akarsz előállítani amit ellenőrzött erjesztéssel csinálnak,akkor olyan gyümölcs kell amit te magad is szívesen elfogyasztanál!
Kedves elizabeth.farkas,fajtára én azt tudnám javasolni,hogy talán egy régebbi fajta:elsanta.vagy a mostaniak közül dely ami ízben aromában cukortartalomban megfelelő lehet. Nem feltétlenül a legédesebb adja a legtöbb párlatot,az eper csalóka édesnek hat bár igen alacsony a cukorfoka,épp ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Javasolni azt tudnám,ne termelj,inkább a szabadföldi szezon javában vedd meg a 2-3 osztályt nagyobb tételben,és úgy olcsóbb lesz a kihozatal!
Üdv.:Csuti
Válasz UAD #9257. hozzászólásáraSzia!
Jól mondod valóban nem értesz a pálinka főzéshez,ha szeszt akarsz főzni akkor tényleg mindegy mennyire és hogy van elrothadva a hozzávaló gyümölcs,ebből lesz a 2 emberes,vagy a kerítésszaggató ital.
Viszont ha valóban jó minőséget akarsz előállítani amit ellenőrzött erjesztéssel csinálnak,akkor olyan gyümölcs kell amit te magad is szívesen elfogyasztanál!
Kedves elizabeth.farkas,fajtára én azt tudnám javasolni,hogy talán egy régebbi fajta:elsanta.vagy a mostaniak közül dely ami ízben aromában cukortartalomban megfelelő lehet. Nem feltétlenül a legédesebb adja a legtöbb párlatot,az eper csalóka édesnek hat bár igen alacsony a cukorfoka,épp ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Javasolni azt tudnám,ne termelj,inkább a szabadföldi szezon javában vedd meg a 2-3 osztályt nagyobb tételben,és úgy olcsóbb lesz a kihozatal!
Üdv.:Csuti
Válasz UAD #9257. hozzászólásáraSzia!
Jól mondod valóban nem értesz a pálinka főzéshez,ha szeszt akarsz főzni akkor tényleg mindegy mennyire és hogy van elrothadva a hozzávaló gyümölcs,ebből lesz a 2 emberes,vagy a kerítésszaggató ital.
Viszont ha valóban jó minőséget akarsz előállítani amit ellenőrzött erjesztéssel csinálnak,akkor olyan gyümölcs kell amit te magad is szívesen elfogyasztanál!
Kedves elizabeth.farkas,fajtára én azt tudnám javasolni,hogy talán egy régebbi fajta:elsanta.vagy a mostaniak közül dely ami ízben aromában cukortartalomban megfelelő lehet. Nem feltétlenül a legédesebb adja a legtöbb párlatot,az eper csalóka édesnek hat bár igen alacsony a cukorfoka,épp ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Javasolni azt tudnám,ne termelj,inkább a szabadföldi szezon javában vedd meg a 2-3 osztályt nagyobb tételben,és úgy olcsóbb lesz a kihozatal!
Üdv.:Csuti
Reggel -4.Egész nap ragyogó napsütés, napocska lement pillanatok alatt -5.
Reggelre ???
Válasz UAD #9258. hozzászólásáraÉn voltam 2x. Az egész a képmutatásról szól. Senkivel nem lehet beszélni egy szót se kérdezni sem lehet mert akik ott vannak nem értenek hozzá csak rád akarnak sózni minden szemetet. Így megfogadtam, hogy többet nem megyek. Hiába küldik az ingyen belépőt.