Gázolaj árak631 FtBenzin árak615 FtEUR399.84 FtUSD369.41 FtCHF417.36 FtGBP476.42 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz L. M. #8260. hozzászólásáraHallom és olvasom. Halvány gőzöm nincs tényleg. Azért kérdeztem hogy mennyi macera és hogy lehet csinálni. Szívesen veszem a jó tanácsot. Van más lehetőség hogy jövő őszre használjam fel a palántákat
Válasz L. M. #8260. hozzászólásáraHallom és olvasom. Halvány gőzöm nincs tényleg. Azért kérdeztem hogy mennyi macera és hogy lehet csinálni. Szívesen veszem a jó tanácsot. Van más lehetőség hogy jövő őszre használjam fel a palántákat?
Sziasztok!
Végre süt a nap és fúj a szél. 10 napja,hogy kisebb megszakításokkal esik az eső,mintegy 90mm esett. 3he szabadföldi vár a kapálásra,kezd kicsit cudarul kinézni a bírtok.
Üdv.:Csuti
Válasz Horváth Zsolt Attila #8259. hozzászólásáraegy öreg ,traktorra függesztett 3 dugattyússal ami 40 bar-t tud...szépen terít és halad is vele a munka. Sokan szutykolnak a háti motorossal de nem valami termelékeny megoldás+ pancsoljon a permetlében meg a permet ködben aki korán akar elpatkolni... én tuti nem...
Válasz L. M. #8260. hozzászólásáraSzia!
Nem kell ezt túl spirázni.
8-10 láda frigó elfér egy 200 literes fagyasztóládában.
Vagy nem az a lényeg,hogy hibernálva legyen?
Válasz nandinyo1.0 #8256. hozzászólásárahallod ha halvány gőzöd lenne róla mennyi nyűg van vele nem akarnád csinálni... állandó +2 és -2 közti hőmérsékleten kell tartanod(akkor is ha áramszünet van) permetezgetned kell a hűtőben rohadás ellen stb...még egy csomó buktatója van amit nem fogok most felsorolni...
Válasz nandinyo1.0 #8256. hozzászólásáraSzia!
Frigó palántát akarsz csinálni?
Szerintem kicsit olvass utána,hogy is csinálják a frigó típusú palántát és utána szerintem eszed ágába sem fog jutni,hogy csinálj magadnak 8 e db-ot.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni: rengeteg palántám lett ami le kacsolt és szépen le gyökeresedett.Pont annyi hogy jövő ősszel,tudok bővíteni.kb 8000 ezer darab.
Szóval hogyan tudom ezeket saját magam elrakni jövő őszre,frigó palántának? csak jövő őszre lesz kész a területem kitisztítva. Köszönöm a válaszokat előre is.
Válasz hasutas1 #8254. hozzászólásáraLehet húzni nagyon szèp bakhátat....homokon... Máshol nem nagyon. Haveromnál a mi fektetőnkkel akkorát húztunk, amilyet nálam soha nem lehetne.
Válasz L. M. #8252. hozzászólásáraAz előre lyukasztottal talán az dupla sorosnál van a legnagyobb baj. Mivel a húzó a talaj egyenetlensègèt követi, ezèrt lesz olyan sor, vagy rèsz ahol szimpla lesz, mert a másik sor már nem a bakhátra jön ki.
Nálam a problèma ott van, hogy a húzón a csepszalagot kettő helyre is tudom rakni.
Egyszer közèpre, másik pont a szèle. Csakhogy a szèlèről lefordul ès a fólia alá gyűri a szalagot. Ha közèpre rakom akkor meg nem lehet lyukasztani.
Ezèrt lenne jobb az egy soros, mint a dupla előre lyukasztott fólia, mert akkor maradhatna közèpen a szalag, ès utána már csak ültetni kell.
Ha 45 èrt lehet venni 1500 mètert akkor az nagyon jó ár
Válasz L. M. #8252. hozzászólásáraNyilván egy-két S kanyar van benne, de legalább nem kell még dolgoznom a gép után.. sajnos idén is muszáj volt lyukasztani mert elfogyott a lyukasztott, kb. 1 hekit lyukasztottam, de köpködtem is... Napszámosra nem bíznám az tuti.. amúgy 45.000 ehte forint 1500m..
Válasz clanki #8251. hozzászólásáraÉs mennyi az ugyanannyi? Itt Mizsén csak egy embert ismerek, aki előre lyukasztottat használ, de ők kézzel terítik rá a fóliát a bakhátra és többéveset vesz... na azt se csinálnám szívesen...bónusz kérdés a fólia ráfektetésekor nem lesz néhol olyan a lyukasztás, mint az ökörhugyozás? Mert látszólag azért nem mindig nyílegyenesen fekteti a gép
Válasz hasutas1 #8247. hozzászólásáraItt volt kemény 7 mm ma reggelre. Nem tudok szántani mert kicsit keményebb a föld mint a gránit. pedig a búza alá illő volna elkezdeni a munkát
Az eper aránylag türhető.
Válasz hasutas1 #8246. hozzászólásáraÉn ilyen munkát rá sem merek bízni munkásra... még én is kisütöttem a szalagot véletlen, pedig elvileg tudtam, hogy mit csinálok
Válasz hasutas1 #8247. hozzászólásáraitt is annyi esett meg egy héttel korábban is lezúgott vagy 50mm két nap alatt... megspékelve viharos széllel, ami le is vetkőztetett egy öreg fóliát... az elkövetkező egy hétre is "mindössze" 60 mm-t ígérnek .
Válasz L. M. #8245. hozzászólásáraEzèrt veszek inkább előre lyukasztottat jövőre. Mert hiába mutatod meg hogyan kell, meg mire figyeljen oda, a tizedik lyuk után már azt sem tudja mit csinál...
Ha 5000 ft-tal drágább a fólia mèg akkor is megèri,minthogy szenvedj vele.
Válasz hasutas1 #8244. hozzászólásárahmmm... Akkor nem csak én sz@ptam az egysoros lyukasztásával . A szabadosnak mi húzzuk a bakhátat ami gy kicsivel alacsonyabb, de jóval szélesebb a hagyományosnál ott a szalag vonalában a mélyedést egy pár milliméterrel nagyobbra csináltuk és egy árva lyukat sem sütöttünk rajta ki, de a keskenyebb bakhátnál amit a fóliába bérben húztak ott alig van egy kicsi mélyedés a szalagnak és volt szentségelés...
Válasz L. M. #8243. hozzászólásáraIgen ott valóban van hiány. Az első kèt sort èn rontottam el (sok volt a talajfertőtlenítő),ahol nincs vègig a sor, arra egyszerű a magyarázat, odáig van csak szalag, mert mikor lyukasztottuk több helyen sèrült. Ezèrt jövőre előre lyukasztott egy soros fóliát veszek majd
Válasz ND #8227. hozzászólásáraEz nem minden esetben igaz. Építési hatóságonként eltérő a szabály. Például mifelénk a Hajdúszoboszlóiak a engedélyezik ha a fal van telekhatáron, legalábbis nekem 2 épületre is engedélyezték (kb 50 méter hosszan).
Válasz Viktor 12045 #8233. hozzászólásáraés az emberállat a sűrűbb dróthálót nem vágja át erővágóval?!...Dehogynem... ha falat csinálnál meg átmászná. A pii besurranó tolvaj ellen elég csak a kerítés... amúgy aki be akar menni az be is fog. Akkor is ha 6 Kaukázusi van odabent
Válasz L. M. #8232. hozzászólásáraÉs ha az emberállat indul neki a vadhálónak? Én a 10 méter magas betonfalat is kevésnek látom kicsiny városunkban mivel egy pár csőbúvár szivattyút kihúztak már ismerősöknek a kútból úgy hogy körbe van kerítve. Így szerintem kerítésnél ez az elsődleges szempont, hogy ki ellen teszed.
Válasz zelnikpeti #8231. hozzászólásárauntig elég a vadháló is... nem látom értelmét hogy hektár számra sűrített dróttal kerítsek a vadak nem jönnek be max a róka kapar át alatta(de az a sűrített drótod alatt is átkapar)jóval olcsóbb és a célnak megfelel. Felette szöges drót kifeszítve a biztonság kedvéért és ennyi
Nekem 2m magas kerítésem van.
Szupersűrített erősített és nincs vele semmi bajom. Max az egerek jönnek be rajta.
Igaz kicsit drágább mint a normál, de nagyon megéri.
Válasz Koresz #8218. hozzászólására+befelé kell legyen az oszlop, hogy ne a szomszédéból vegyen el. Pár 10centit azért ildomos elhagyni a jó szomszédi viszony megőrzése végett sztem
19169 hozzászólás
Válasz Koresz #8270. hozzászólásáraEzek a tővek tavasszal lettek leszaporitva jövőre 1 évesek lesznek
Sziasztok!
Véleményeteket kérném az egyszikű gyomirtó, sorok közötti használatáról!:)
Kiviheti a nemrég kelő gyomokat, vagy csak a kapa marad?
Válasz geeg #8269. hozzászólásáraAbból nem lesz semmi.Vagy nagyon kevés.
Hétvégén ültettek szabad gyökerű palántákat amin szinte nincs levél mit ajánlanátok tápanyagot hogy még most megerösődjönek ó a gyökerek
Válasz csuti0 #8258. hozzászólásáraMár most meg gondoltam magamat !
Válasz L. M. #8260. hozzászólásáraHallom és olvasom. Halvány gőzöm nincs tényleg. Azért kérdeztem hogy mennyi macera és hogy lehet csinálni. Szívesen veszem a jó tanácsot. Van más lehetőség hogy jövő őszre használjam fel a palántákat
Válasz L. M. #8260. hozzászólásáraHallom és olvasom. Halvány gőzöm nincs tényleg. Azért kérdeztem hogy mennyi macera és hogy lehet csinálni. Szívesen veszem a jó tanácsot. Van más lehetőség hogy jövő őszre használjam fel a palántákat?
Válasz csuti0 #8261. hozzászólásáraVan fagyasztóm, és ládám is.A lényeg hogy megmentsem a palántákat ha lehetséges.
Sziasztok!
Végre süt a nap és fúj a szél. 10 napja,hogy kisebb megszakításokkal esik az eső,mintegy 90mm esett. 3he szabadföldi vár a kapálásra,kezd kicsit cudarul kinézni a bírtok.
Válasz Horváth Zsolt Attila #8259. hozzászólásáraegy öreg ,traktorra függesztett 3 dugattyússal ami 40 bar-t tud...szépen terít és halad is vele a munka. Sokan szutykolnak a háti motorossal de nem valami termelékeny megoldás+ pancsoljon a permetlében meg a permet ködben aki korán akar elpatkolni... én tuti nem...
Válasz csuti0 #8261. hozzászólásárapersze...belőni vagy -30 fokra, hogy ha áramszünet lesz akkor se olvadjon ki
Válasz L. M. #8260. hozzászólásáraSzia!
Nem kell ezt túl spirázni.
8-10 láda frigó elfér egy 200 literes fagyasztóládában.
Vagy nem az a lényeg,hogy hibernálva legyen?
Válasz nandinyo1.0 #8256. hozzászólásárahallod ha halvány gőzöd lenne róla mennyi nyűg van vele nem akarnád csinálni... állandó +2 és -2 közti hőmérsékleten kell tartanod(akkor is ha áramszünet van) permetezgetned kell a hűtőben rohadás ellen stb...még egy csomó buktatója van amit nem fogok most felsorolni...
Sziasztok érdeklődnek fólia sátorban ki milyen permetezővel permetez(háti/motoros/ködképző)?
A válaszokat előre is köszönöm !
Válasz nandinyo1.0 #8256. hozzászólásáraSzia!
Frigó palántát akarsz csinálni?
Szerintem kicsit olvass utána,hogy is csinálják a frigó típusú palántát és utána szerintem eszed ágába sem fog jutni,hogy csinálj magadnak 8 e db-ot.
Itteni tanácsokat felhasználva -gyomirtás-fólia takarás. ezekkel a képekkel megköszönöm a segítséget.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni: rengeteg palántám lett ami le kacsolt és szépen le gyökeresedett.Pont annyi hogy jövő ősszel,tudok bővíteni.kb 8000 ezer darab.
Szóval hogyan tudom ezeket saját magam elrakni jövő őszre,frigó palántának? csak jövő őszre lesz kész a területem kitisztítva. Köszönöm a válaszokat előre is.
Válasz hasutas1 #8254. hozzászólásáraLehet húzni nagyon szèp bakhátat....homokon... Máshol nem nagyon. Haveromnál a mi fektetőnkkel akkorát húztunk, amilyet nálam soha nem lehetne.
Válasz L. M. #8252. hozzászólásáraAz előre lyukasztottal talán az dupla sorosnál van a legnagyobb baj. Mivel a húzó a talaj egyenetlensègèt követi, ezèrt lesz olyan sor, vagy rèsz ahol szimpla lesz, mert a másik sor már nem a bakhátra jön ki.
.
Nálam a problèma ott van, hogy a húzón a csepszalagot kettő helyre is tudom rakni.
Egyszer közèpre, másik pont a szèle. Csakhogy a szèlèről lefordul ès a fólia alá gyűri a szalagot. Ha közèpre rakom akkor meg nem lehet lyukasztani
Ezèrt lenne jobb az egy soros, mint a dupla előre lyukasztott fólia, mert akkor maradhatna közèpen a szalag, ès utána már csak ültetni kell.
Ha 45 èrt lehet venni 1500 mètert akkor az nagyon jó ár
Válasz L. M. #8252. hozzászólásáraNyilván egy-két S kanyar van benne, de legalább nem kell még dolgoznom a gép után.. sajnos idén is muszáj volt lyukasztani mert elfogyott a lyukasztott, kb. 1 hekit lyukasztottam, de köpködtem is... Napszámosra nem bíznám az tuti.. amúgy 45.000 ehte forint 1500m..
Válasz clanki #8251. hozzászólásáraÉs mennyi az ugyanannyi? Itt Mizsén csak egy embert ismerek, aki előre lyukasztottat használ, de ők kézzel terítik rá a fóliát a bakhátra és többéveset vesz... na azt se csinálnám szívesen...bónusz kérdés
a fólia ráfektetésekor nem lesz néhol olyan a lyukasztás, mint az ökörhugyozás? Mert látszólag azért nem mindig nyílegyenesen fekteti a gép
Válasz hasutas1 #8246. hozzászólásáraÉn itt ugyanannyiért veszem a lyukasztottat mint a simát..
Lyukaszgassa az akinek 6 anyja van...
Válasz hasutas1 #8247. hozzászólásáraItt volt kemény 7 mm ma reggelre. Nem tudok szántani mert kicsit keményebb a föld mint a gránit. pedig a búza alá illő volna elkezdeni a munkát
Az eper aránylag türhető.
Válasz hasutas1 #8246. hozzászólásáraÉn ilyen munkát rá sem merek bízni munkásra... még én is kisütöttem a szalagot véletlen, pedig elvileg tudtam, hogy mit csinálok
Válasz hasutas1 #8247. hozzászólásáraitt is annyi esett meg egy héttel korábban is lezúgott vagy 50mm két nap alatt... megspékelve viharos széllel, ami le is vetkőztetett egy öreg fóliát...
az elkövetkező egy hétre is "mindössze" 60 mm-t ígérnek .
Amúgy felènk rengeteg eső volt mostanában. A hètvègèn 68 mm. Ma 12mm ès mèg hol a vège?!
Válasz L. M. #8245. hozzászólásáraEzèrt veszek inkább előre lyukasztottat jövőre. Mert hiába mutatod meg hogyan kell, meg mire figyeljen oda, a tizedik lyuk után már azt sem tudja mit csinál...
Ha 5000 ft-tal drágább a fólia mèg akkor is megèri,minthogy szenvedj vele.
Válasz hasutas1 #8244. hozzászólásárahmmm...
Akkor nem csak én sz@ptam az egysoros lyukasztásával
. A szabadosnak mi húzzuk a bakhátat ami gy kicsivel alacsonyabb, de jóval szélesebb a hagyományosnál ott a szalag vonalában a mélyedést egy pár milliméterrel nagyobbra csináltuk és egy árva lyukat sem sütöttünk rajta ki, de a keskenyebb bakhátnál amit a fóliába bérben húztak ott alig van egy kicsi mélyedés a szalagnak és volt szentségelés...
Válasz L. M. #8243. hozzászólásáraIgen ott valóban van hiány. Az első kèt sort èn rontottam el (sok volt a talajfertőtlenítő),ahol nincs vègig a sor, arra egyszerű a magyarázat, odáig van csak szalag, mert mikor lyukasztottuk több helyen sèrült. Ezèrt jövőre előre lyukasztott egy soros fóliát veszek majd
Válasz hasutas1 #8239. hozzászólásáraföntről lefelé a 3.-4. képen láttam ott ürességet.nem kötekedni akartam, csak érdeklődni...
Válasz hasutas1 #8237. hozzászólásáraJól néz ki.
Válasz hasutas1 #8237. hozzászólására

Válasz hasutas1 #8237. hozzászólására
szép a birtok!
Válasz L. M. #8238. hozzászólásáraHol látsz benne hiányt? Hogyhogy mi lett vele? Megette a tehèn
. Lefujtam gyomirtóval azèrt sárga 
ahol hiányos azt hogyhogy nem pótoltad? Egyáltalán mi lett vele? Amúgy a lombja is elég világosnak tűnik
Sziasztok. Règ jártam itt. Sok munka volt/van. Pár kèp az új telepítèsről.

Válasz ND #8227. hozzászólásáraEz nem minden esetben igaz. Építési hatóságonként eltérő a szabály. Például mifelénk a Hajdúszoboszlóiak a engedélyezik ha a fal van telekhatáron, legalábbis nekem 2 épületre is engedélyezték (kb 50 méter hosszan).
Válasz Viktor 12045 #8233. hozzászólásáraés az emberállat a sűrűbb dróthálót nem vágja át erővágóval?!...Dehogynem... ha falat csinálnál meg átmászná. A pii besurranó tolvaj ellen elég csak a kerítés... amúgy aki be akar menni az be is fog. Akkor is ha 6 Kaukázusi van odabent
Válasz L. M. #8232. hozzászólásáraÉs ha az emberállat indul neki a vadhálónak? Én a 10 méter magas betonfalat is kevésnek látom kicsiny városunkban mivel egy pár csőbúvár szivattyút kihúztak már ismerősöknek a kútból úgy hogy körbe van kerítve. Így szerintem kerítésnél ez az elsődleges szempont, hogy ki ellen teszed.
Válasz zelnikpeti #8231. hozzászólásárauntig elég a vadháló is... nem látom értelmét hogy hektár számra sűrített dróttal kerítsek a vadak nem jönnek be max a róka kapar át alatta(de az a sűrített drótod alatt is átkapar)jóval olcsóbb és a célnak megfelel. Felette szöges drót kifeszítve a biztonság kedvéért és ennyi
Válasz geeg #8229. hozzászólásáraSzia

Nekem 2m magas kerítésem van.
Szupersűrített erősített és nincs vele semmi bajom. Max az egerek jönnek be rajta.
Igaz kicsit drágább mint a normál, de nagyon megéri.
Oszlop 280 cm akác 5 méterenként.
Minden területem így van kerítve.
Válasz geeg #8229. hozzászólásáraDrót, beton
Ti mit ajánlanátok keritésnek és oszlopnak
Válasz geeg #8226. hozzászólásáraa megy határon legyen a drótháló vagy kicsit beljebb,
Válasz geeg #8226. hozzászólásáraháznál kell úgy rakni a falat, hogy még a te telkeden legyen az ereszcsorgás
Mert én aszitem hogy kell valamennyit kihagyni a telek határnál köszönöm azzal infókat
A telekhatáron belül úgy kerítesz ahogy akarsz...
Válasz ND #8223. hozzászólásáraAnnyi lehet de többet nem jó.
Válasz Koresz #8218. hozzászólására+befelé kell legyen az oszlop, hogy ne a szomszédéból vegyen el. Pár 10centit azért ildomos elhagyni a jó szomszédi viszony megőrzése végett sztem