Tegnap ilyenkor 2 fokkal volt enyhébb a hőmérséklet. Ez nem a legjobb előjel a holnapi minimum hőmérsékletekkel kapcsolatban.
És ehhez jön a nagyon alacsony páratartalom.
Véleményem szerint a ma reggeli minimumokhoz képest akár 5 fokkal is hidegebb lehet holnap hajnalban.
Szerintem országosan -4, és -18 fok között alakulhat holnap reggel a minimum hőmérséklet.
Ezen belül, az itt lévő gazdák nagy részét tudom nagyjából merre laknak, így szerintem a következőképpen alakulhat a minimum.
Szerintem a nyugat dunántúl van kedvezőbb helyzetben, így ott lehet -4, és -10 fok között. A dél dunántúlon -6, és -12 fok lehet. A Duna-Tisza közén -7, -15 fok között, a keleti végeken -6, -17 (ez azért ennyire tág mert belevettem az ék-i völgyeket, ott lehet a leghidegebb), a legkeletibb végeken lehet még enyhébb, némi felhőzet bekavarhat, de erre nem sok esély mutatkozik.
Válasz csuti0 #18002. hozzászólásáraNekem is voltak elmaradásaim, de tavalyi áron még megkaptam az árut. Bele sem merek gondolni idén milyen árak lesznek
Sziasztok!
Ma hívott a növényvédő szer kereskedőm,hogy az árlista amit adott az még a mai napon érvényes,holnaptól a nagyker jelentősen árat emel. Úgyhogy amit tudtam lerendeltem.
Üdv.: Csuti
Válasz hasutas1 #18000. hozzászólásáraMi is betakartuk duplával az asia-t. Elvileg nem kellene izgulnom érte mert elvétve van benne pár tő ahol már látszik a tövében a rügy, de szerintem nem fogja őket bántani.
Az istentiszteletről meg annyit, hogy
Hívtam én a jóistent,
csak a régi számán!
Végeztünk.
Végül úgy döntöttem, hogy szabadföldit hagyom, nem takarjuk.
Így 7 fóliában (+belső fólia) 2 réteg fátyol került. 5 fóliába 3 réteg fátyol. 6 fóliában 2 réteg fátyol, ezek joly, és asia sátrak. A többi nem rajtam múlik, úgy érzem mindent megtettem . Kitartás.
Válasz pozderka58 #17988. hozzászólásáraAz imát én is ma kezdem, de Istentisztelet nálunk csak vasárnap van, akkor majd hálátadni megyek, hogy megtartotta sértetlenül az egész állományt
Válasz hasutas1 #17986. hozzászólásáraNem mondom, hogy nem jogos az aggodalmad, de nálunk két éjjel is már az esti órákban hidegebb lehet, mint nálatok reggelre...Ez azért brutálisan hangzik!
Válasz L. M. #17984. hozzászólásáraAmit a met.hu-n beírsz helységet, én ahhoz hozzászoktam tenni még 1-2 fokot. Ma már kétszámjegyű az összeg. A tietekét le sem írom, gondolom láttad.
Zelnikpeti állítólag megy istentiszteletre vasárnap, gondolkodom én is ezen, de rózsafüzér, miatyánk be van készítve
Válasz Csordas930123 #17982. hozzászólásáraSzia!
Szerintem locsolással kockára fagyasztanád, de ha előtte belocsolsz, és a párolgás fagy ki a fátyolra az már szigetel.
Válasz nferry #17974. hozzászólásáraaz még nagyon hiányozna, hogy a már harmincixezres MKP 50000 legyen... Akkor már lehet érdemes lesz elgondolkodnom azon, hogy nem-e inkább meghirdessem azt a huszonpár zsákot ami van még elfekvőben ahelyett hogy az öntözővízbe "pocsékoljam"
Tápozás terén van amiből visszavesztek, vagy nyomtok mindent úgy ahogy eddig szoktátok?
Ma vásároltam, a kövi adag 50%- al drágább lesz a bolt szerint.
19169 hozzászólás
Válasz hasutas1 #18017. hozzászólásáraFaxa
Köszönjük szépen
Legalább tudjuk, hogy készüljünk
Válasz Bagyó77 #18016. hozzászólásáraSzia!
Őszibarack teljes virágban?
Tegnap ilyenkor 2 fokkal volt enyhébb a hőmérséklet. Ez nem a legjobb előjel a holnapi minimum hőmérsékletekkel kapcsolatban.
És ehhez jön a nagyon alacsony páratartalom.
Véleményem szerint a ma reggeli minimumokhoz képest akár 5 fokkal is hidegebb lehet holnap hajnalban.
Szerintem országosan -4, és -18 fok között alakulhat holnap reggel a minimum hőmérséklet.
Ezen belül, az itt lévő gazdák nagy részét tudom nagyjából merre laknak, így szerintem a következőképpen alakulhat a minimum.
Szerintem a nyugat dunántúl van kedvezőbb helyzetben, így ott lehet -4, és -10 fok között. A dél dunántúlon -6, és -12 fok lehet. A Duna-Tisza közén -7, -15 fok között, a keleti végeken -6, -17 (ez azért ennyire tág mert belevettem az ék-i völgyeket, ott lehet a leghidegebb), a legkeletibb végeken lehet még enyhébb, némi felhőzet bekavarhat, de erre nem sok esély mutatkozik.
Nagy kárt tudna okozni, mert tele vagyok virággal és kötött kiseperrel illetve az őszibarack is teljes virágásban van!
Válasz Bagyó77 #18013. hozzászólásáraIgen.
Holnap jobban fájhat.
hatvanba -6 gyenge szél
Békés megye -7, nincs baj, de holnap keményebb lesz!
-6,4 volt ,fel 5 kor ugrott meg -8 ig
Szintén -8
Válasz hasutas1 #18007. hozzászólására-8c
Válasz hasutas1 #18007. hozzászólására-8 - nál megállt
Még sose örültem így a szélnek...
Válasz hasutas1 #18007. hozzászólásáraItt -7 az mèg belefèr.
-5 lengedezett a szél.
Friss apró hirdetés: "Mézédes termelői Eper keresi gazdáját. Április közepétől - nagy tételben"
Vannak még optimista epertermesztők!
Válasz csuti0 #18002. hozzászólásáraNekem is voltak elmaradásaim, de tavalyi áron még megkaptam az árut. Bele sem merek gondolni idén milyen árak lesznek
Ott baxxxxa meg ahol van ez az időjárás
. Ennek sose lesz vége

Válasz hasutas1 #18000. hozzászólásáraDupla fátyol fent
Locsolás megvolt
Minden luk bedugva
Mi Atyánk aki......
Sziasztok!
Ma hívott a növényvédő szer kereskedőm,hogy az árlista amit adott az még a mai napon érvényes,holnaptól a nagyker jelentősen árat emel. Úgyhogy amit tudtam lerendeltem.
Válasz hasutas1 #18000. hozzászólásáraMi is betakartuk duplával az asia-t. Elvileg nem kellene izgulnom érte mert elvétve van benne pár tő ahol már látszik a tövében a rügy, de szerintem nem fogja őket bántani.

Az istentiszteletről meg annyit, hogy
Hívtam én a jóistent,
csak a régi számán!
Végeztünk.
. Kitartás.
Végül úgy döntöttem, hogy szabadföldit hagyom, nem takarjuk.
Így 7 fóliában (+belső fólia) 2 réteg fátyol került. 5 fóliába 3 réteg fátyol. 6 fóliában 2 réteg fátyol, ezek joly, és asia sátrak. A többi nem rajtam múlik, úgy érzem mindent megtettem
Válasz Lali05 #17998. hozzászólásáraRövid ideig tovább is, ha megfelelő a tápanyagellátottság.
Válasz hasutas1 #17993. hozzászólásáraSziasztok!
Virág bimbóban -2 -ig birja
Nálunk a holnap éjjelen enyhített az előrejelzés, a holnap utáni meg keményedik... remélem vaklárma lesz a -14-15, mert azt nem fogjuk átvészelni...
Válasz hasutas1 #17994. hozzászólásáraJaj már megint
Válasz pozderka58 #17988. hozzászólásáraAz imát én is ma kezdem, de Istentisztelet nálunk csak vasárnap van, akkor majd hálátadni megyek, hogy megtartotta sértetlenül az egész állományt
Most nézem, 20.-a környékén lehet lesz még egy hasonló menet
Válasz L. M. #17992. hozzászólásáraKérdés mit bír a bimbó. Talán 2 réteg alatt bírni fogja.
Válasz hasutas1 #17986. hozzászólásáraNem mondom, hogy nem jogos az aggodalmad, de nálunk két éjjel is már az esti órákban hidegebb lehet, mint nálatok reggelre...Ez azért brutálisan hangzik!
Uraim... én itt már nem a kinyílt virágokat féltem... Azoknak már mindegy.
Őrült egy szezon lesz ez.Viharrral,faggyal,gazdasági kérdőjelekkel tarkítva.......

Válasz pozderka58 #17988. hozzászólásáraMi nálunk a faluba szombaton délután van istentisztelet, talán még jó vagyok akkor
Válasz hasutas1 #17986. hozzászólásáraHa vasárnap megy a templomba fohászkodni akkor elkésett. Én már holnap megteszem
Válasz hasutas1 #17986. hozzászólásáraKöszönöm, hát ez itt is lehet karcos lesz ezek szerint.

Válasz L. M. #17984. hozzászólásáraAmit a met.hu-n beírsz helységet, én ahhoz hozzászoktam tenni még 1-2 fokot. Ma már kétszámjegyű az összeg. A tietekét le sem írom, gondolom láttad.
Zelnikpeti állítólag megy istentiszteletre vasárnap, gondolkodom én is ezen, de rózsafüzér, miatyánk be van készítve
Egyébként melyik a pontosabb időjelző, az agroinformos vagy az időkép?
Agron -5öt időképen -10et mutat ide, azért nem mindegy.
Válasz hasutas1 #17981. hozzászólásáraMi már garantáltan megkapjuk a hosszúcicit... nektek még istenes a helyzet...
Válasz Csordas930123 #17982. hozzászólásáraSzia!
Szerintem locsolással kockára fagyasztanád, de ha előtte belocsolsz, és a párolgás fagy ki a fátyolra az már szigetel.
Lehet hogy hülyeség, de a sátorban próbálta már valaki vízzel permetezni a fátyol fóliát ? Nem szigetel többet ?
Válasz zelnikpeti #17980. hozzászólásáraHolnap reggel még nem lesz gond. Pénteken már nem lesz pardon
, se szombaton, se vasárnap.
Válasz hasutas1 #17979. hozzászólásáraJa holnap kezdődik....
Válasz jacint.baranyi #17978. hozzászólásáraHosszú hétvége jön
Úgy látom alakul a hétvége..........
Válasz nferry #17974. hozzászólásáraSemmit. Csak vannak jelek amiből arra lehet következtetni, hogy ugyanolyan xar lesz mint a március.
Válasz L. M. #17975. hozzászólásáraMit kérsz érte? Engem érdekelne

Válasz nferry #17974. hozzászólásáraaz még nagyon hiányozna, hogy a már harmincixezres MKP 50000 legyen... Akkor már lehet érdemes lesz elgondolkodnom azon, hogy nem-e inkább meghirdessem azt a huszonpár zsákot ami van még elfekvőben ahelyett hogy az öntözővízbe "pocsékoljam"
Válasz hasutas1 #17967. hozzászólásáraMit látsz áprilisra?
)

(Április elején ültetnénk a parit
Tápozás terén van amiből visszavesztek, vagy nyomtok mindent úgy ahogy eddig szoktátok?
Ma vásároltam, a kövi adag 50%- al drágább lesz a bolt szerint.
Válasz hasutas1 #17971. hozzászólásáraAddigra már lehet , hogy szokni kell a balra tartó forgalmat vagy a cirill betűs táblákat

Válasz nferry #17955. hozzászólására
köszönöm 
Válasz L. M. #17969. hozzászólásáraLehet majd a Balcsin élvezzük a kánikulát, addigra tábornok úr megoldja a szüretet.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-09 07:35:32