Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ciber1985 #6644. hozzászólásáraSzia!
Tavaly az ominózus fagyban,nekem egy területemen egész éjszaka ment a csepegtető. Nagy értelme nem volt,pont úgy fagyott meg mint amit nem öntöztem. Tüzelésnek akkor van értelme ha áll a levegő és a füst előbb felszáll s utána beül a védendő területre. Most nem tudom,hogy működne?
Kb. 10 éve egyszer egy aprószenű jégeső után mikor a sorközök fehérek lettek a jégtől, azok a gyümölcsök amik tartósan érintkeztek a jéggel azok sajnos megfagytak.
Üdv.:Csuti
0-1 fok között van a hőmérséklet.
takarva nincs, mivel teszek jót a szabadföldivel?
meglocsoljam 12 fokos vizzel csepegteton?
begyújtsam a szalmabálákat?
Sziasztok!
Mifelénk jelenleg +1c eső esik,időnkén átvált némi havasba. környékbeli hegyekben 5cm feletti hó is van. Fátyol nincs kiterítve az szél nem tette lehetővé,de talán jobb is. Ha rajta van és vizessé válik,netán még hó is kerül rá akkor lenyomja a töveket. De kitudja mi lenne a jobb?
Talán nem lesz akkor hideg ha átvonul ez a csapadékzóna.
Válasz L. M. #6630. hozzászólásáraNem volt takarva mert nem mondtak fagyot, de az sem fogta volna meg mert a kicsi bekötött epreket is elvitte olyan mértékű volt a fagy.
Vannak Honeoy-aim is azok szokták bírni a -3 at is de most azok is kaptak.
A 2 éves Kleryről 13-15 virágot szedtem le tövenként, ami kuka.
Az 1 éveseknél Klery, Asia kicsit jobb a helyzet.
Ez itt rengeteg kárt csinált mindenkinek, szőlők is kaptak meg a gyümölcsösök is.
Hát ez egy nagyon emlékezetes év lesz.
És még hol a vége.
DE bízzunk a legjobbakban.
Válasz clanki #6631. hozzászólásáraBent a városban eső esik, bár úgy láttam a szélvédőn, hogy van benne egy kis hó is. A környékről bejövő kocsikon viszont 4-5 centi hó van. Nekem szerencsére még csak terv az eper, még jó, hogy nem jöttek meg a palánták...
A szabadföldi krumpliról meg ne is beszéljünk... Annak valószínűleg vége.. itt a szomszédban bátran elvetették, vagy 5 hektárt, letakarták de szerintem harangoztak neki... Màr jó 20 cm volt...
Válasz hasutas1 #6633. hozzászólásáraEgyre jobban szakad a hó! A szabadföldin a fátylat jó rányomja azt hiszem. Mert ez igazi jó vízes hó. Tele van virággal, az most picit rosszul fog porzódni valószínű. Lesznek itt árak...
A Duna-Tisza közén, Kecskeméttől délre hó, havaseső esik, egyre intenzívebben, és szakad lefelé a hőmérséklet!
Terjeszkedik észak-északnyugati irányba a vegyes csapadék! Ott igazi téli idő van! A leghidegebb Rácalmás -1,7 fokkal...!
Télies idő van, erről ennyit!
Talán egy kicsit jó hír, a leghidegebb péntek hajnal, szombat hajnal is, kicsit "enyhébb" lehet! Nagyon rezegni fog a léc!
Hétfő reggelre semmi fagyot nem jeleztek volt vagy -5 felénk. kb 60% le is fagyott a virágoknak.
Fasza időnk van.
Az biztos hogy nagyon emlékezetes év lesz.
fóliàs albàról màr lehet csipegetni de màr most làtom sem méretben sem termés àtlagban nem lesz egy rekord de lehetne sokkal rosszabb is amilyen idők vannak voltak
Válasz j.kallai #6617. hozzászólásáraA google keresője is tele vannak a képeimmel... Ez nem tudom mennyire törvényes... de mindegy...ezután levédetem...hihi
Válasz karacs95 #6610. hozzászólásáraSziasztok!
Szia Karacs!
Igen lehet kezelni ,és adj is nekik rovarölőt,de főképp gomba ellen kellene védekezned ,mert szerintem itt már látszik hogy a töved kezd a rohadás szélén állni,és szerintem ezért kezdenek ezek a kis virágrügyek bogyók be vörösödni-bordulni,barnulni.
Switch-et adj nekik gomba ellen az nagyon jó lesz és Karate Zeon 5cs -t .
Van aki itt fagyzugos tanyán eprezik és már a második réteget is rátakarta, mert annyira be van tojva az előrejelzések miatt... Én biztos nem veszek még 1ha fátylat...Ha akkora gebasz lesz akkor úgyis sem számíthat túl sokat...
Sziasztok! Ez az első év hogy, szabadföldi szamócát termesztünk. Pár tövön észrevettem a virág szára elkezdett barnulni. Ahogy utanna néztem bimbolikasztó betegsegre utal, virágzáskor lehet meg valamivel kezelni?
Válasz L. M. #6606. hozzászólásáraSzia!
8-kor derült ég levegő itt is áll, +3c. ki is rohantunk a földre 4he fátylat kiterítettük,most +5 van és befelhősödött. Holnap reggel lehet összeszedni mert szél várható,és ennyit nem tudok rendesen rögzíteni. Sok munka az ördögnek,és azt mondják sokan "jól megy az epresnek"
Válasz z.istván #6604. hozzászólásáraa levegő áll, mint a gerely az ég tiszta 3 fok van most.... tudja a bánat mi lesz ebből... pedig 6 fokot ígér reggelre.
19150 hozzászólás
Ha csak hó esik az eper és nem lesz fagy akkor nem lesz baja
Ha csak hó esik az eper és nem lesz fagy akkor nem lesz baja
Válasz hasutas1 #6633. hozzászólásáraTe merre való vagy helyileg ha szabad kérdezni
nem nagy területről van szó, de mi így próbálkoztunk védekezni
Válasz ciber1985 #6644. hozzászólásáraSzia!
Tavaly az ominózus fagyban,nekem egy területemen egész éjszaka ment a csepegtető. Nagy értelme nem volt,pont úgy fagyott meg mint amit nem öntöztem. Tüzelésnek akkor van értelme ha áll a levegő és a füst előbb felszáll s utána beül a védendő területre. Most nem tudom,hogy működne?
Kb. 10 éve egyszer egy aprószenű jégeső után mikor a sorközök fehérek lettek a jégtől, azok a gyümölcsök amik tartósan érintkeztek a jéggel azok sajnos megfagytak.
Nem tudom,mikro szórón lenne értelme egy kicsit meglocsolni?
0-1 fok között van a hőmérséklet.
takarva nincs, mivel teszek jót a szabadföldivel?
meglocsoljam 12 fokos vizzel csepegteton?
begyújtsam a szalmabálákat?
Ilyennel még nem találkoztam.
Válasz zelnikpeti #6642. hozzászólására2-3 pluszban
Válasz Karesz49 #6640. hozzászólásáraNagyon nem jó.
Hány fok van?
Sziasztok!
Mifelénk jelenleg +1c eső esik,időnkén átvált némi havasba. környékbeli hegyekben 5cm feletti hó is van. Fátyol nincs kiterítve az szél nem tette lehetővé,de talán jobb is. Ha rajta van és vizessé válik,netán még hó is kerül rá akkor lenyomja a töveket. De kitudja mi lenne a jobb?
Talán nem lesz akkor hideg ha átvonul ez a csapadékzóna.
Csak esik,hatalmas pelyhekben...
Vajon ebből mi lesz?
Válasz L. M. #6630. hozzászólásáraNem volt takarva mert nem mondtak fagyot, de az sem fogta volna meg mert a kicsi bekötött epreket is elvitte olyan mértékű volt a fagy.
Vannak Honeoy-aim is azok szokták bírni a -3 at is de most azok is kaptak.
A 2 éves Kleryről 13-15 virágot szedtem le tövenként, ami kuka.
Az 1 éveseknél Klery, Asia kicsit jobb a helyzet.
Ez itt rengeteg kárt csinált mindenkinek, szőlők is kaptak meg a gyümölcsösök is.
Hát ez egy nagyon emlékezetes év lesz.
És még hol a vége.
DE bízzunk a legjobbakban.
Válasz clanki #6631. hozzászólásáraBent a városban eső esik, bár úgy láttam a szélvédőn, hogy van benne egy kis hó is. A környékről bejövő kocsikon viszont 4-5 centi hó van. Nekem szerencsére még csak terv az eper, még jó, hogy nem jöttek meg a palánták...
Egyébként ezt a havat nem északra mondta a nagy "tiszteletben" álló meteorológia! Gyökerek... Ezek is hazudnak reggeltől estig...
A szabadföldi krumpliról meg ne is beszéljünk... Annak valószínűleg vége.. itt a szomszédban bátran elvetették, vagy 5 hektárt, letakarták de szerintem harangoztak neki... Màr jó 20 cm volt...
Válasz hasutas1 #6633. hozzászólásáraEgyre jobban szakad a hó! A szabadföldin a fátylat jó rányomja azt hiszem. Mert ez igazi jó vízes hó. Tele van virággal, az most picit rosszul fog porzódni valószínű. Lesznek itt árak...
A Duna-Tisza közén, Kecskeméttől délre hó, havaseső esik, egyre intenzívebben, és szakad lefelé a hőmérséklet!
Terjeszkedik észak-északnyugati irányba a vegyes csapadék! Ott igazi téli idő van! A leghidegebb Rácalmás -1,7 fokkal...!
Télies idő van, erről ennyit!
Talán egy kicsit jó hír, a leghidegebb péntek hajnal, szombat hajnal is, kicsit "enyhébb" lehet! Nagyon rezegni fog a léc!
És csak szakad, szakad, szakad.
Szeged környéke behavazott!!!! Jelenleg is szakad a hó! Kb 2-3 cm már van. Ha így haladunk meglesz a szabadföldi fagyvédelme.
Válasz zelnikpeti #6629. hozzászólásáraAhol érintette a virág a fátyolt az is kapott hétfőn...
Hétfő reggelre semmi fagyot nem jeleztek volt vagy -5 felénk. kb 60% le is fagyott a virágoknak.
Fasza időnk van.
Az biztos hogy nagyon emlékezetes év lesz.
fóliàs albàról màr lehet csipegetni de màr most làtom sem méretben sem termés àtlagban nem lesz egy rekord de lehetne sokkal rosszabb is amilyen idők vannak voltak
Csütörtök reggel -2...
Srácok, nagyon nagy bajok lesznek.
Sziasztok. Esetleg nem tud valaki felvasarlot? Egyenlőre csak 4 rekeszek jönnek le. (kicsi nagy vegyesen) 5 kg /rekesz.
Válasz clanki #6619. hozzászólásáraTegyél rájuk vízjelet és akkor nem tudja a te képeiddel reklámozni az epreit!
Válasz clanki #6623. hozzászólásáraNyammm
Válasz clanki #6621. hozzászólásáraNem szemét, szemet..
Válasz clanki #6620. hozzászólásáraGyorsan szedtem is egy két szemét... Hammmm
Válasz j.kallai #6617. hozzászólásáraA google keresője is tele vannak a képeimmel... Ez nem tudom mennyire törvényes... de mindegy...ezután levédetem...hihi
Válasz j.kallai #6617. hozzászólásárahihi. Majd pénzt szedek, ha valaki az én képeimmel reklámoz...
A Clankinak a tavaly fel tett képeivel a Facebook-on valaki már hirdeti az extra méretű epreit ,2400-ért /kg.
Válasz karacs95 #6610. hozzászólásáraSziasztok!
Szia Karacs!
Igen lehet kezelni ,és adj is nekik rovarölőt,de főképp gomba ellen kellene védekezned ,mert szerintem itt már látszik hogy a töved kezd a rohadás szélén állni,és szerintem ezért kezdenek ezek a kis virágrügyek bogyók be vörösödni-bordulni,barnulni.
Switch-et adj nekik gomba ellen az nagyon jó lesz és Karate Zeon 5cs -t .
Válasz hasutas1 #6614. hozzászólásárahát izgulhatnak a cseresznyések és a meggyesek is az biztos...
Van aki itt fagyzugos tanyán eprezik és már a második réteget is rátakarta, mert annyira be van tojva az előrejelzések miatt... Én biztos nem veszek még 1ha fátylat...Ha akkora gebasz lesz akkor úgyis sem számíthat túl sokat...
Sziasztok!
Kegyetlen hèt lesz! Kösse fel mindenki a gyatyaszárát.
Mindennap lesznek minuszok reggelente!
Fèlő, hogy nem sok gyümölcs lesz
Válasz L. M. #6612. hozzászólásáraKöszi szèpen!
Megyek is èrte!
Válasz hasutas1 #6609. hozzászólásáraküldtem priviben
Sziasztok! Ez az első év hogy, szabadföldi szamócát termesztünk. Pár tövön észrevettem a virág szára elkezdett barnulni. Ahogy utanna néztem bimbolikasztó betegsegre utal, virágzáskor lehet meg valamivel kezelni?
Válasz L. M. #6607. hozzászólásáraAdnál elèrhetősèget fátyolfóliára?
Válasz L. M. #6606. hozzászólásáraSzia!
8-kor derült ég levegő itt is áll, +3c. ki is rohantunk a földre 4he fátylat kiterítettük,most +5 van és befelhősödött. Holnap reggel lehet összeszedni mert szél várható,és ennyit nem tudok rendesen rögzíteni. Sok munka az ördögnek,és azt mondják sokan "jól megy az epresnek"
Válasz clanki #6602. hozzászólásáraelcseszett egy szezon az egész 2017-es...
Válasz z.istván #6604. hozzászólásáraa levegő áll, mint a gerely az ég tiszta 3 fok van most.... tudja a bánat mi lesz ebből... pedig 6 fokot ígér reggelre.
Válasz L. M. #6584. hozzászólására
De akkor is nagyon jól nézett ki. Meg aztán inkább a jó oldalát kell nézni a dolgoknak.
Lajosmizse felől van valaki? Ti hogy látjátok az időt? Kell takarni erre?
Válasz clanki #6602. hozzászólásáraTalán 25.-e után. Addig benèz mèg pár kemèny èjszaka
Elnézve az előrejelzéseket, tél után egyből nyár lesz.... Kapja a stresszt rendesen..
Rohadt egy idő..
Válasz ciber1985 #6592. hozzászólásáraSzia,remélem nem lesz,itt Ugyerban sokat véd az erdő,legalábbis nálam.