Válasz hasutas1 #6167. hozzászólásáraKöszi, holnap hozom el a wuxal cuccokat, és a héten rendelem meg
az Agrosolt.
Az idei év az első intezívebbnek mondható évem kb. 12 ezer tővel, hát
jó kis tanuló év lesz
Sajnos nem tudtam betartani a többek által javasolt júliusi telepítést,
még szeptemberben is sikerült 2000 jolyt eltennem, szerintem azoknak
annyi, pedig elkezdtek hajtani.
Válasz L. M. #6166. hozzászólásáraNagyon nem erőltetem én sem,hetente kap lombon keresztül,és kész..eső van erre felé mostanság,nem is locsolom egyenlőre.Hagyom,hátha lassan észhez tér jobban...az biztos,a korai delyből,jó ha kései lesz...de ez van sajnos.Érdekes,nálam meg pont forditva van.Június-júliusi szálas clery tényleg szép,augusztusi dely,jolly frigós nem valami jó..
Èn tavaly nyáron, ősszel csak fertiactyl startert adtam neki, hálás is volt a növèny èrte.
Viszont tudni kell, csodaszerek nincsenek, hogy ilyen fagykár után mi a jó, nem tudom. Sőt! Ki merem jelenteni Magyarországon nincs senki sem aki erre pontos választ tudna adni!
Az ember akkor nyugodt ha mindent megtett èrte.
Hátha segít az agrosol, èn is adok neki.
Nem is kell 2 naponta fújni, èrtelmetlen!
Èn most is rengeteg amalgerolt, ascofolt adok neki, ès valami kis javulást mutat az állomány, de nem akarom elkiabálni!
Válasz Karesz49 #6160. hozzászólásáraVéleményem szerint nem lehet nagy csodát várni az ilyenektől...nem hajtatom túlzottan és így a többség elég jól néz ki egyelőre, de van néhány amelyik hiába hajtott ki szépen az elején utána mégis megadta magát. Nekem a Fóliásokon nem volt rajta télen a fólia és volt 5 sátor, amit már augusztus második hetében beültettem tálcás Cleryvel és azok ilyenek... a szeptember elejiek meg hibátlanok...A clery az Asia és a Joly is csodásan néznek ki a későbbi ültetésből... Szerintem mehet neki akármi akkor sem lesz az igazi... próbálj ne túl erős lombozatot neveltetni vele, hogy kisebb legyen az esély rá , hogy összeomlik egy hirtelen májusi dög melegben...
Clery,asia nagyon szép,se a clery-n is előfordul hasonló tünet-levelezés után szépen megindult,aztán reggeli gyenge fagy után lett pár ilyen levél,de ezek kiheverik,elég erőssek a palánták.
Válasz szalayb0511 #6162. hozzászólásáraÉn adtam neki agrosol-t is pár napja,starterral keverve,de nem sok változást látok rajta..nekem dely,és jolly ilyen.Startert már kapott 2x,meg kapott wuxal ascofolt is már..hát kiváncsi leszek mit fog hozni,most már kivárom,azért is
Válasz hasutas1 #6159. hozzászólásáraSajnos nekem is hasonlóan néz ki, clery és a joly is.
Eddig csak Fertiactyl startert adtam neki csepegtetőn és kénes
gombaölőt valamint mikroelemes lombtrágyát felülről.
Most tervezek adni neki Amalgerolt előbb talajon, majd ha növekszik
a lombfelület akkor levélen is. Sajnos nincs kapacitásom kétnaponta
fujogatni...
Tudnál esetleg javasolni valami célirányosabb anyagot?
Esetleg jó lehet a Viktor által használt Agrosol is?
Köszi a választ a többi tapasztalt termelőtöl is!
Válasz Riitus #6157. hozzászólásáraEz ugyanolyan fagykáros, mint az èn apricam, arosam, jolym. Hogy ezt mennyire fogja kiheverni, ès milyen virágokat fog hozni, az egy nagyon jó kèrdès!
Lehet feketèket, de lehet gyönyörű nagy virágokat.
Ès ahogy látom ez sem nagyon megy semmire. Nagyjából 26.000 db nèz ki nálam is így.
Pedig fújtam már mindennel....
Válasz Riitus #6157. hozzászólására
Ezek fagykáros tövek szerintem. Biztosan van néhány teljesen kiszáradóban lévő is köztük elvétve... Vannak ennél sokkal rosszabb állapotúak is erre Lajosmizse/Kecskemét környékén
Segítségeteket szeretném kérni. Kezdő szamócásként az alábbi problémával szembesültem. Szabadföldi bakhátas technológiával termelek, van egy és két éves rész is. Jelenleg fátyollal takart és takaratlan rész is van. Fajtáim Clery, Joly, Sibila. Javarészt az egy évesben találtam az alábbi tüneteket, mindegy, hogy takart vagy takaratlan.
Válasz Agrárcsemete #6141. hozzászólásáraKöszi az infót!
Úgy tudom, hogy a palánták március végén, április elején érkeznek! Ennél pontosabbat sajnos nem tudok.
Üdv.
Válasz zelnikpeti #6124. hozzászólásáraMa lefújtam, tegnapi próbán semmi nem látszott.
Azt viszont gondolom mindenki tudja, hogy narancsolajat virágzásban már nem szabad használni.
Sziasztok!Igaz,még a virágzás is messze van,nem,hogy az érés,de tanácsot szeretnék kérni:mit ajánlotok arra,hogy egységesebb,gyorsabb legyen az érés?
Szeretnék addigra betárazni ezekből.Köszönöm.
Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mi a véleményük? Tudom, sok az elszárad levél, a bakhát az maga a pokol, de maga a növény milyen? Holnap megpróbálok a levelezés után is fotózni és azt is feltölteni.
Válasz clanki #6119. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget Ki fogom próbálni a megafol amalgerol kombinációt mihamarabb De erre az agrosolos történetre is kíváncsi volnék nem csak most hanem majd állományban is így azt is megrendeltem
Válasz zelnikpeti #6116. hozzászólásáraÉn ma csináltam permetezés próbát mert a narancsolaj meg a réz nem csípik egymást, ha szombatig nem mutat tünetet fújom a második dózist.
19169 hozzászólás
Válasz hasutas1 #6167. hozzászólásáraKöszi, holnap hozom el a wuxal cuccokat, és a héten rendelem meg

az Agrosolt.
Az idei év az első intezívebbnek mondható évem kb. 12 ezer tővel, hát
jó kis tanuló év lesz
Sajnos nem tudtam betartani a többek által javasolt júliusi telepítést,
még szeptemberben is sikerült 2000 jolyt eltennem, szerintem azoknak
annyi, pedig elkezdtek hajtani.
Válasz L. M. #6166. hozzászólásáraNagyon nem erőltetem én sem,hetente kap lombon keresztül,és kész..eső van erre felé mostanság,nem is locsolom egyenlőre.Hagyom,hátha lassan észhez tér jobban...az biztos,a korai delyből,jó ha kései lesz...de ez van sajnos.Érdekes,nálam meg pont forditva van.Június-júliusi szálas clery tényleg szép,augusztusi dely,jolly frigós nem valami jó..
Válasz szalayb0511 #6162. hozzászólásáraSzia.
Èn tavaly nyáron, ősszel csak fertiactyl startert adtam neki, hálás is volt a növèny èrte.
Viszont tudni kell, csodaszerek nincsenek, hogy ilyen fagykár után mi a jó, nem tudom. Sőt! Ki merem jelenteni Magyarországon nincs senki sem aki erre pontos választ tudna adni!
Az ember akkor nyugodt ha mindent megtett èrte.
Hátha segít az agrosol, èn is adok neki.
Nem is kell 2 naponta fújni, èrtelmetlen!
Èn most is rengeteg amalgerolt, ascofolt adok neki, ès valami kis javulást mutat az állomány, de nem akarom elkiabálni!
Válasz Karesz49 #6160. hozzászólásáraVéleményem szerint nem lehet nagy csodát várni az ilyenektől...nem hajtatom túlzottan és így a többség elég jól néz ki egyelőre, de van néhány amelyik hiába hajtott ki szépen az elején utána mégis megadta magát. Nekem a Fóliásokon nem volt rajta télen a fólia és volt 5 sátor, amit már augusztus második hetében beültettem tálcás Cleryvel és azok ilyenek... a szeptember elejiek meg hibátlanok...A clery az Asia és a Joly is csodásan néznek ki a későbbi ültetésből... Szerintem mehet neki akármi akkor sem lesz az igazi... próbálj ne túl erős lombozatot neveltetni vele, hogy kisebb legyen az esély rá , hogy összeomlik egy hirtelen májusi dög melegben...
Clery,asia nagyon szép,se a clery-n is előfordul hasonló tünet-levelezés után szépen megindult,aztán reggeli gyenge fagy után lett pár ilyen levél,de ezek kiheverik,elég erőssek a palánták.
Válasz szalayb0511 #6162. hozzászólásáraÉn adtam neki agrosol-t is pár napja,starterral keverve,de nem sok változást látok rajta..nekem dely,és jolly ilyen.Startert már kapott 2x,meg kapott wuxal ascofolt is már..hát kiváncsi leszek mit fog hozni,most már kivárom,azért is

Képek lemaradtak...
Válasz hasutas1 #6159. hozzászólásáraSajnos nekem is hasonlóan néz ki, clery és a joly is.
Eddig csak Fertiactyl startert adtam neki csepegtetőn és kénes
gombaölőt valamint mikroelemes lombtrágyát felülről.
Most tervezek adni neki Amalgerolt előbb talajon, majd ha növekszik
a lombfelület akkor levélen is. Sajnos nincs kapacitásom kétnaponta
fujogatni...
Tudnál esetleg javasolni valami célirányosabb anyagot?
Esetleg jó lehet a Viktor által használt Agrosol is?
Köszi a választ a többi tapasztalt termelőtöl is!
Válasz hasutas1 #6159. hozzászólásáraHello 26000 db milyen nagy területen van és milyen termés várható ennyi eperből
Válasz L. M. #6158. hozzászólásáraMit lehet vele tenni?Nálam is van ilyen pár db,az augusztusi frigó között
Válasz Riitus #6157. hozzászólásáraEz ugyanolyan fagykáros, mint az èn apricam, arosam, jolym. Hogy ezt mennyire fogja kiheverni, ès milyen virágokat fog hozni, az egy nagyon jó kèrdès!
Lehet feketèket, de lehet gyönyörű nagy virágokat.
Ès ahogy látom ez sem nagyon megy semmire. Nagyjából 26.000 db nèz ki nálam is így.
Pedig fújtam már mindennel....
Válasz Riitus #6157. hozzászólására
Ezek fagykáros tövek szerintem. Biztosan van néhány teljesen kiszáradóban lévő is köztük elvétve... Vannak ennél sokkal rosszabb állapotúak is erre Lajosmizse/Kecskemét környékén
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Kezdő szamócásként az alábbi problémával szembesültem. Szabadföldi bakhátas technológiával termelek, van egy és két éves rész is. Jelenleg fátyollal takart és takaratlan rész is van. Fajtáim Clery, Joly, Sibila. Javarészt az egy évesben találtam az alábbi tüneteket, mindegy, hogy takart vagy takaratlan.
Rézperzselés vagy esetleg tápelem gond?!
Ha tudtok segíteni megköszönöm.
Sziasztok Riitus
Szerves trágyát granulátumot mikyen idő közönként kell adni abol is van a nitrogénes és káliumos is
Válasz zelnikpeti #6150. hozzászólásáraamiket írtak a szakemberek róla amikor küldtem képet én ennek is nagyon örülök, hogy így sikerült helyrerázni.
Válasz zelnikpeti #6150. hozzászólásáraalba
Clary

Clary
Válasz Viktor 12045 #6149. hozzászólásáraAz nem jó.
Milyen fajta?
Válasz zelnikpeti #6148. hozzászólásáraAránylag jó. Nem minden rizoma hoz virágot. Egy jó 60-70%-os termés lesz.
Válasz Viktor 12045 #6147. hozzászólásáraHogy áll a fóliás?
Akkor jövőhéten kap a szabados is.
Köszönöm
Válasz zelnikpeti #6136. hozzászólásáraSzoktam persze. Nekem most van először fóliás eper. Ugyan az mint fóliában. Meg vagyok elégedve vele.
Válasz Karesz49 #6145. hozzászólásáraTavaly pont Húsvétkor palántáltam az asiát,arra emlékszem,
Válasz Agrárcsemete #6141. hozzászólásáraÉn úgy tudom,jövő héten valamikor
Válasz zsuzsi0814 #6138. hozzászólásáraZsuzsi. ez fóliás vagy szabadföldi?milyen fajta?
Válasz zsuzsi0814 #6138. hozzászólásáraSzia
Eddig teljesen jó.
Nem látszik rajta semmi probléma.
Lemosó fentről, alulról meg adhatsz neki egy kis tápot.
Válasz Agrárcsemete #6141. hozzászólásáraKöszi az infót!
Úgy tudom, hogy a palánták március végén, április elején érkeznek! Ennél pontosabbat sajnos nem tudok.
Üdv.
Válasz havancsaka #6140. hozzászólásáraÜdv!
Chemolker Nagykőrös.
Tudja már valaki mikor jönnek meg a palánták Palesitsékhez?
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy salétromsavat öntözővíz Ph beállításhoz hol tudnék venni. Tud valaki segíteni?
Válasz zsuzsi0814 #6138. hozzászólásáraEz szabsados?
Válasz zelnikpeti #6129. hozzászólására
próbáltam közelebbi képet készíteni
Válasz zelnikpeti #6129. hozzászólásáraSzia!
Ha holnap még nem esne, akkor holnap kapná a lemosó permetezést. Eddig semmit nem kapott.
Válasz Viktor 12045 #6132. hozzászólásáraSzabad földön is szoktad használni?
Ott mik a tapasztalatok?
Válasz hasutas1 #6105. hozzászólására

Szép, gratula
Válasz Viktor 12045 #6132. hozzászólásáraelméletileg a wetcitet lehet nem túl magas dózisban, csak a Prev B2-t nem
Válasz hasutas1 #6105. hozzászólásáraHalihó elveszett bárány!!!

Hm...nagyon klasszul fejlődik,ügyes vagy gratula, tudod csak előre...
Majd privátban küldök én is neked ha ott leszek...
Jó munkát!!
Válasz zelnikpeti #6124. hozzászólásáraMa lefújtam, tegnapi próbán semmi nem látszott.
Azt viszont gondolom mindenki tudja, hogy narancsolajat virágzásban már nem szabad használni.
Amikor a szabados is elkezd színesedni én már inkább azon imádkozok, hogy lassabban érjen
Sziasztok!Igaz,még a virágzás is messze van,nem,hogy az érés,de tanácsot szeretnék kérni:mit ajánlotok arra,hogy egységesebb,gyorsabb legyen az érés?
Szeretnék addigra betárazni ezekből.Köszönöm.
Válasz zsuzsi0814 #6128. hozzászólásáraSzia
Kapott már valamit?
Levelezés után jobban lehet majd látni.
Kicsit közelebbi képet is csinálj.
Válasz zsuzsi0814 #6126. hozzászólására
Válasz zsuzsi0814 #6126. hozzászólására
Sziasztok!
Én sajnos még a levelezést fejezem be.
Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mi a véleményük? Tudom, sok az elszárad levél, a bakhát az maga a pokol, de maga a növény milyen? Holnap megpróbálok a levelezés után is fotózni és azt is feltölteni.
Előre is köszi a válaszokat.
Válasz clanki #6119. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget Ki fogom próbálni a megafol amalgerol kombinációt mihamarabb De erre az agrosolos történetre is kíváncsi volnék nem csak most hanem majd állományban is így azt is megrendeltem
Válasz Viktor 12045 #6121. hozzászólásáraSzia
Írd majd meg a fejleményeket, légyszíves.
Én er es-sel lemosóztam, majd 3 nappal később adtam neki a narancsolajos agrosolt, de nem bántották egymást. Igaz délután kapta a lemosót.
Válasz lajoskam #6122. hozzászólásáraNem keverem semmivel, phosfikot fújtam rá vasárnap.
Válasz Viktor 12045 #6121. hozzászólásáraNem tudom milyen rezes cuccal kevered, de rézhidroxiddal normál dózisban semmi gond.
Válasz zelnikpeti #6116. hozzászólásáraÉn ma csináltam permetezés próbát mert a narancsolaj meg a réz nem csípik egymást, ha szombatig nem mutat tünetet fújom a második dózist.
Válasz Karesz49 #6115. hozzászólásáraNem egészen ugyanaz... Én a Microplantot hasznàlnám. De ahogy érzed...