Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz nferry #17943. hozzászólásáraSzia!
Mozgatni kell a levegőt,különben a meleg levegő felszáll,és a talajon fagy marad.
Gázpalackos légbefúvó megoldás lehet.
Nem tudom mekkora fóliákról van szó, de gázpalackos szieszta nem jöhet szóba?
Nekem azok vannak készenlétben, szerintem jobban és tartósabb ideig tudna melegebb hőmérsékletet biztosítani. (igaz még nem volt alkalmam élesben kipróbálni, de remélem nem is fog kelleni)
Válasz hasutas1 #17935. hozzászólásáraSzerintem a fény hiánya is hamarosan kezd majd kellemetlenné válni. Egy igazán napos időt sem jósolnak felénk az elkövetkező 2 hétre.
Válasz hasutas1 #17932. hozzászólásáraHáát itt Kecskemét talyekan tuti megkapjuk az összes mínuszt is!De szerintem egy olyan állományba ahol már látszódnak a csokrok,-15 már végzetes is lehet
Elvileg felénk az eddigi mutatások szerint max. -4 körül lesz.
Dupla 24grammossal van takarva, meg kap Megafolt ennyit tudok tenni érte, ha nagyon gáz lenne akkor fűtök rá.
Remélem azért nagy gondjaim nem lesznek, na meg nektek sem.
Eddig nem nagyon zavart a hideg, mert úgy gondoltam, hogy olyan -8, -9 fokig jó vagyok a sátorban. Most viszont a jövőhetet szugerálva kezd elmenni a kedvem. Főleg a csütörtök, péntek néz ki nagyon brutálisnak.
Nappali fagyok, ék-en -1, -3 itt dny-on +3, +4 fok. Viszont tiszta időt ígérnek, így éjszaka nagyon mélyre süllyedhet a hőmérséklet.
Nem lennék meglepve ha ék-en -17, -18 fok is lenne. De itt sem lehet kizárni a -12, -14 fokokat sem.
Válasz nferry #17929. hozzászólásáraSziasztok!
Szabadföldinél mi is minél később próbálunk szalmázni,sokszor már itt ott pirosodik.
"Kemény fagy" az sok minden befolyásolja, a te állományod esetében -4-nél húznám meg azt a határt ahol már károsodik,de ez is függ az eltelt időtől, rövid ideig akár többet is kibírhat. Nekem tavalyelőtt -3,5C seperte le a javát.
Üdv.: Csuti
Válasz nferry #17927. hozzászólásáraszigeteli a talaj kisugárzását és egy kemény fagynál lehet, hogy pont azon múlik, hogy bukik vagy marad a termés...
Válasz hasutas1 #17917. hozzászólásáraNem belevauzol, hanem örülök ha kapok hozzáértő választ.
Igen, vannak virágok már, de azért nem fővirágzásról beszèlünk.
Van már zöld ami megmaradt a multkori hideg után, akkor nem volt takarva mèg.
Most mivel lassan már "idő" van, takarom, nem takargatom ki- be naponta, hétvégén szoktam kitakarni mikor permetetek.
Ha valamit rosszul csinálok szóljatok.
Válasz nferry #17916. hozzászólásáraBocs, hogy belevauvauzok, de múltkor azt írtad, hogy virágzik, és már zöld bogyók is vannak. Te meg most gondolkodsz poszméheken? Nem lesz későn?
Ki-be takargatod egyáltalán, vagy folyamatosan rajta van a fátyol?
Válasz jacint.baranyi #17910. hozzászólásáraNa ebben a könyvben én azért csalódtam egy kicsit.
A fele régi és felesleges statisztika.
Azon felül csak a nagyon alap dolgok vannak benne, kis növénytannal.
Plusz toljál mindenre vegyszert alapon.
Ennél valami komolyabb létezik egyébként, ami esetleg kiterjed a fóliás szamóca termelésre is?
Válasz hasutas1 #17904. hozzászólásáraCsóri szamik,rendessen fingatva vannak.Napközben nem szedem le a fátylat,be is melegszik rendessen van hogy 25 fok fölé pár pillanatig,este meg ugye kell neki a takarás.Nyílván fejlődni fog a virágzás is,ha így haladunk mire kitakarunk be is virágzik a fátyol alatt Viszont szerencsés volt hogy le tudtuk a jó időben kezelni.
Válasz davidtakacs01 #17900. hozzászólásáraSzia
Szerintem a legnagyobb problémát a körülötted lévő szőlő fogja jelenteni!
A szőlőt elég sűrűn szokták permetezni és az ott használt szerek javarésze nem engedélyezett a szamiban!
A szerelsodródást nem fogod tudni megakadályozni!
Ezzel a problémával én is küzdöttem meg is kellett vennem az összes környezetemben lévő területet vagy fólia házat építettem mellé és ha permetez a szomszéd akkor csuknom az ajtókat.
Területileg merre szeretnél termelni?
Mert ez nagyon hasonlít a felénk lévő adottságokra.
Ha Gyöngyös környékén vagy keress meg, segítek ha tudok.
Válasz davidtakacs01 #17900. hozzászólásáraSzia,üdv a fórumon!
Először is dicsérendő hozzáállás,hogy 1-2000m2 területtel szeretnél kezdeni,nem mindjárt 20.000 el mint sokan mások. (mert az eper mekkora píz!) A te általad leírt technológia az igen csak régi,bár még többen műveljük, egyéb okok miatt. Legnagyobb buktatója manapság a gyomirtó szerek hiánya,míg egy takart bakhátnál gyommentes, addig nálunk sok problémát okoz. Azok a régi szép idők, mikor a tenorán megoldotta a gyomproblémát, már elmúltak. Sok kézi munka ami kell helyette. Talajt mindenképpen vizsgálni kell megfelel-e az epernek,kutat vizet kell hozzá intézni,mert manapság nincs elegendő csapadék. Több évre meg lehet és véleményem szerint meg is kell hagyni. Tavaszi-nyári telepítés szerintem jobb.
Keress egy régebbi szamóca termesztéssel foglalkozó könyvet és ott lehet ezt a technológiát áttanulmányozni,bár a növényvédelmi részét nem érdemes nagyon olvasni,szinte semmi sincs azokból a szerekből amire hivatkoznak.
19150 hozzászólás
Válasz nferry #17943. hozzászólásáraA MÁTRA lábánál Nagyréde.
10x75m és 5m magasak
Válasz ND #17942. hozzászólásáraRemélem nem 5m magas
Válasz nferry #17947. hozzászólásáraMindent is meg lehet oldani, ezt is. De a vérprofik ennél sűrűbbre is rakják.
Láttam egy fórumban, fóliás szamóca 10cm-s tőtávval.
Nektek mi a tapasztalatotok, járható út a 10es tőtáv, vagy az már túl sűrű?
Válasz csuti0 #17945. hozzászólásáraVan bekészítve egy ipari venti is, de igazad van a gázpalackos légbefúvó lenne a legjobb.
Válasz nferry #17943. hozzászólásáraSzia!
Mozgatni kell a levegőt,különben a meleg levegő felszáll,és a talajon fagy marad.
Gázpalackos légbefúvó megoldás lehet.
Válasz zelnikpeti #17939. hozzászólásáraSzia!
Kormol meg füstöl is rendesen! Szabadtérre gyümölcsösbe való.
Válasz zelnikpeti #17941. hozzászólásáraMerre vagytok ti hogy ennyire hideg lesz ott?
Nem tudom mekkora fóliákról van szó, de gázpalackos szieszta nem jöhet szóba?
Nekem azok vannak készenlétben, szerintem jobban és tartósabb ideig tudna melegebb hőmérsékletet biztosítani. (igaz még nem volt alkalmam élesben kipróbálni, de remélem nem is fog kelleni)
Válasz zelnikpeti #17939. hozzászólásáraAz nem kormol? Ill nem olvad meg tőle a fólia?
Válasz nferry #17940. hozzászólásáraEgyszer mindent ki kell próbálni...
-12-15 lehet, hogy kevés lesz a 3 réteg fátyol
Válasz zelnikpeti #17939. hozzászólásáraAzt nem csak fáknál használják?
Üdv mindenkinek
Fagyvédelmi gyertyát használt már valaki fóliában?
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-05 13:37:09
Válasz L. M. #17936. hozzászólásáraVárhatóan csütörtöktől szikrázó napsütés lesz. Persze ez nem feltétlen jó hír.
Válasz hasutas1 #17935. hozzászólásáraSzerintem a fény hiánya is hamarosan kezd majd kellemetlenné válni. Egy igazán napos időt sem jósolnak felénk az elkövetkező 2 hétre.
Válasz jacint.baranyi #17934. hozzászólásáraAbban bízom, jó messze van, hátha nem így lesz .
Válasz hasutas1 #17932. hozzászólásáraHáát itt Kecskemét talyekan tuti megkapjuk az összes mínuszt is!De szerintem egy olyan állományba ahol már látszódnak a csokrok,-15 már végzetes is lehet
Válasz csuti0 #17931. hozzászólásáraElsőre pedig jó ötletnek tűnt a szalma.
Elvileg felénk az eddigi mutatások szerint max. -4 körül lesz.
Dupla 24grammossal van takarva, meg kap Megafolt ennyit tudok tenni érte, ha nagyon gáz lenne akkor fűtök rá.
Remélem azért nagy gondjaim nem lesznek, na meg nektek sem.
Eddig nem nagyon zavart a hideg, mert úgy gondoltam, hogy olyan -8, -9 fokig jó vagyok a sátorban. Most viszont a jövőhetet szugerálva kezd elmenni a kedvem. Főleg a csütörtök, péntek néz ki nagyon brutálisnak.
Nappali fagyok, ék-en -1, -3 itt dny-on +3, +4 fok. Viszont tiszta időt ígérnek, így éjszaka nagyon mélyre süllyedhet a hőmérséklet.
Nem lennék meglepve ha ék-en -17, -18 fok is lenne. De itt sem lehet kizárni a -12, -14 fokokat sem.
Válasz nferry #17929. hozzászólásáraSziasztok!
Szabadföldinél mi is minél később próbálunk szalmázni,sokszor már itt ott pirosodik.
"Kemény fagy" az sok minden befolyásolja, a te állományod esetében -4-nél húznám meg azt a határt ahol már károsodik,de ez is függ az eltelt időtől, rövid ideig akár többet is kibírhat. Nekem tavalyelőtt -3,5C seperte le a javát.
Mi így állunk..
Válasz L. M. #17928. hozzászólásáraKöszönöm szépen a választ, így már értem.
Egyetlen oka a szalmának a talaj gyommentesség megőrzése volt, de akkor inkább más alternatíva után nézek.
A kemény fagy fogalma ilyen esetben kb. hány fognál kezdődik egyébként?
Válasz nferry #17927. hozzászólásáraszigeteli a talaj kisugárzását és egy kemény fagynál lehet, hogy pont azon múlik, hogy bukik vagy marad a termés...
Válasz hasutas1 #17926. hozzászólásáraKöszönöm!
A szóma alatt a szalmát érted?
Ha igen te mi okból nem használnál szalmát?
Válasz nferry #17925. hozzászólásáraSzép.
De az a szóma engem nagyon zavarna ott a virágok mellett, de én nem te vagyok .
Válasz hasutas1 #17923. hozzászólásáraA 90%-a ilyen :
De a 10%-a ilyen :
Ezért takarom, de akkor reggel kitakarom, este meg vissza.
Méhekkel kapcsolatban majd rákérdek az értékesítőnél hogy mennyire bírják az esti fagyokat.
Válasz hasutas1 #17923. hozzászólására
Hát ez rendet vág...
Ezt csak úgy itt hagyom...
A tél továbbra is egy márciusi hónapra esik, és még rá is tesz egy lapáttal. A vége nem látszik, de legalább melegünk nem lesz
Válasz nferry #17916. hozzászólásáraA méhek bírják a hideget, de a fátylat nappalra le kell venni !
Válasz nferry #17919. hozzászólásárajó , várjuk!
Válasz nferry #17918. hozzászólásáraMajd holnap készítek 1-2 képet, hátha az jobban mutatja a jelenlegi állapotot.
Válasz hasutas1 #17917. hozzászólásáraNem belevauzol, hanem örülök ha kapok hozzáértő választ.
Igen, vannak virágok már, de azért nem fővirágzásról beszèlünk.
Van már zöld ami megmaradt a multkori hideg után, akkor nem volt takarva mèg.
Most mivel lassan már "idő" van, takarom, nem takargatom ki- be naponta, hétvégén szoktam kitakarni mikor permetetek.
Ha valamit rosszul csinálok szóljatok.
Válasz nferry #17916. hozzászólásáraBocs, hogy belevauvauzok, de múltkor azt írtad, hogy virágzik, és már zöld bogyók is vannak. Te meg most gondolkodsz poszméheken? Nem lesz későn?
Ki-be takargatod egyáltalán, vagy folyamatosan rajta van a fátyol?
Poszmèhekkel kapcsolatban.
Nem tudok dönteni, elèg hidegek vannak este, fágyolozva is van.
Lesz èrtelme mèheket alkalmazni, mennyire bírják a hideget?
Válasz biobalance007 #17914. hozzászólására"Meg kell küzdeni a tőrotdhadással"
Majd ha tudok valakit akkor küldöm (de nincs meg a telcsiszámod), csak lazán.
Válasz hasutas1 #17913. hozzászólásáraHasutas EXkollégám :D Az adásvételit akartam belinkelni innen az agro ról...de a moderátor törölte...
Mindenestre még van pár 1000m2 colos fóliaváz eladó ha valakit érdekel Nyíregyháza környékén...
Kitartás a keményeknek akik bírják ezt a laza szakmát :D
Válasz biobalance007 #17912. hozzászólásáraSikerült
Sziasztok!
Miért nem lehet beírni ide,h fóliaváz eladó Szabolcsban?!
KÖszi
ÜDv Termelő
Válasz jacint.baranyi #17910. hozzászólásáraNa ebben a könyvben én azért csalódtam egy kicsit.
A fele régi és felesleges statisztika.
Azon felül csak a nagyon alap dolgok vannak benne, kis növénytannal.
Plusz toljál mindenre vegyszert alapon.
Ennél valami komolyabb létezik egyébként, ami esetleg kiterjed a fóliás szamóca termelésre is?
Válasz davidtakacs01 #17908. hozzászólására
Válasz hasutas1 #17904. hozzászólásáraJaj de jó......
Válasz jacint.baranyi #17906. hozzászólásáraSzia! Pontosan mit is szerezzek be? :)
köszönöm!
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-02 13:01:03
Válasz davidtakacs01 #17900. hozzászólásáraSzerintem szerezz be egy ilyet,sokat segítene.A mai kor szamóca termesztése van megfogalmazva.Több évre való infó akad benne.
Válasz hasutas1 #17904. hozzászólásáraCsóri szamik,rendessen fingatva vannak.Napközben nem szedem le a fátylat,be is melegszik rendessen van hogy 25 fok fölé pár pillanatig,este meg ugye kell neki a takarás.Nyílván fejlődni fog a virágzás is,ha így haladunk mire kitakarunk be is virágzik a fátyol alatt Viszont szerencsés volt hogy le tudtuk a jó időben kezelni.
Elég frusztráló a jövőkép. Szinte bármelyik nap lehet -10 fok a következő 10 napban . Csak felhőzet, szél függvénye.
Válasz davidtakacs01 #17900. hozzászólásáraSzia
Szerintem a legnagyobb problémát a körülötted lévő szőlő fogja jelenteni!
A szőlőt elég sűrűn szokták permetezni és az ott használt szerek javarésze nem engedélyezett a szamiban!
A szerelsodródást nem fogod tudni megakadályozni!
Ezzel a problémával én is küzdöttem meg is kellett vennem az összes környezetemben lévő területet vagy fólia házat építettem mellé és ha permetez a szomszéd akkor csuknom az ajtókat.
Területileg merre szeretnél termelni?
Mert ez nagyon hasonlít a felénk lévő adottságokra.
Ha Gyöngyös környékén vagy keress meg, segítek ha tudok.
Sziasztok,
használt már valaki NaturKáli nevezetű PK műrtágyát?
Tapasztalatok?
Összehasonlítás esetleg Kappa 6-12-22 vagy Yara CropCare 8-11-23-al?
előre is köszi!
Válasz davidtakacs01 #17900. hozzászólásáraSzia,üdv a fórumon!
Először is dicsérendő hozzáállás,hogy 1-2000m2 területtel szeretnél kezdeni,nem mindjárt 20.000 el mint sokan mások. (mert az eper mekkora píz!) A te általad leírt technológia az igen csak régi,bár még többen műveljük, egyéb okok miatt. Legnagyobb buktatója manapság a gyomirtó szerek hiánya,míg egy takart bakhátnál gyommentes, addig nálunk sok problémát okoz. Azok a régi szép idők, mikor a tenorán megoldotta a gyomproblémát, már elmúltak. Sok kézi munka ami kell helyette. Talajt mindenképpen vizsgálni kell megfelel-e az epernek,kutat vizet kell hozzá intézni,mert manapság nincs elegendő csapadék. Több évre meg lehet és véleményem szerint meg is kell hagyni. Tavaszi-nyári telepítés szerintem jobb.
Keress egy régebbi szamóca termesztéssel foglalkozó könyvet és ott lehet ezt a technológiát áttanulmányozni,bár a növényvédelmi részét nem érdemes nagyon olvasni,szinte semmi sincs azokból a szerekből amire hivatkoznak.