Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Magyar Export-Import cég keress felvásárlásra epret nagy tételben de egyéb zöldség gyümölcs támában is várja a gazdák jelentkezését!! Aki szeretne a céggel kapcsolatba lépni az irjon emailt a tomkapal@t-email.hu címre . A cég kapcsolattartója. Tomka Pál Csanádapáca Tel +36302961252
Válasz Koresz #1897. hozzászólásáraKöszi a választ. Igen észrevettem, hogy a 2 éves epernek kisebb a termése, kisebb a növény és ízre meg sem közelíti az újat. Viszont szabadföldbe érdemes kiültetni ami a fóliába már nem kell?
Válasz gaben69 #1893. hozzászólásáraKöszi a választ.
Kifogom próbálni,ha tavaszra tudok palántát szerezni.
A japán kistraktorosok találkozót szerveznek maguknak,nem kellene nekünk is összejönnük valahol az ország közepén 1 kis eszme cserére?
Válasz Agrárcsemete #1888. hozzászólásáraamit ma is szedtünk az 2 -ik éves, és eszméletlenül nagy lombja van tehát később kezdett el érni mint a többi, illetve állandóan " sötétbe " és hűvösbe volt , a nap égette, tehát ezért is szeretem a második évest. Igaz nagyságban nincs ott mint az 1 éves, de sokat és később terem.
A 3 -ik évesről annyit hogy az idén kipróbáltam egy 500 méteres sort csak úgy hobbiból. Nem volt meggyőző a minőség és mennyiség tekintetében, véleményem szerint nincs nagy lomb, közepes temésátlag, apró közepes szemméret. Tehát felejtős szerintem.
Válasz Roli198881 #1872. hozzászólásáraÜdv!
Venzár-Dualt tavasszal a virágbimbók megjelenéséig,összel meg a termőrügyek kialakulása után,szeptember végétől ajánlatos használni.
Aki áttér egysoros ültetésre nem érdekli kemény falu csepegtető cső? kb 80 Ft 15 vagy 20 cm es kiosztású, sajnos ilyen nem kapható Magyarországon, de ha rendelünk akkor 30-35 000 métert kell ez akár 10 évig jó (nekem van már 15 éves is) egyenletesen adja a vizet, s pontosan 0,5 bar nyomással megy, illetve akár a föld alá berakható, s akkor levegőt is lehet a bakhátba adni, nem csak tápoldatot... nem lyukad ki, nem kell javítgatni s nincs egy rahedli szemét évente... igaz kell egy jó szűrő :) a héten ah megrendeljük 3 hét alatt megjön...
Válasz gaben69 #1879. hozzászólásáraJóestét!
Ez az utóbbi darselect már ikerfólia nélküli szabadföldi?? ( (remélem érted a viccet) mert nekem a feketefólás fátyolalagutas dark már a határba sincs! Termett szépen de már lezongorázott a múlthéten!
Eperrel senki nincs a piacon? Mi ma is voltunk a nagybanin meg holnap is fogunk szedni, igaz utoljára. Ma a nagybanin 900 ért ment / kilája/ és 1 perc alatt el is ment . A Dark látjátok most ezidáig bírja...... mondom mondom állandóan, de senki nem akar rám hallgatni. A cleri és ázsia réges régen megadta magát. De a jövő héten is fogok még szedegélni talán pár ládácskával nem tudom még.
Volt lentebb egy kép ami kaspóban volt lefényképezve az eper és a levél elég szarul nézett ki. Az szerintem gomba fertőzés, és biztos hogy elmaradt a megelőző védekezés valahogy , és jövőre javasolnám a Topas szert az biztos hogy megfogja majd a fertőzést!
Más nem jut az eszembe.
sziasztok
Válasz Roli198881 #1872. hozzászólásáraSzia!
Biztos lehet, amúgy nem szokták csepegtetni! Permetezni szokták!
A dózist általában ráírják a dobozára...
Emailes megkeresésedre a válaszom:
Sajnos már nem lehet rendelni, az általad leírt fajtákat nem tudom beszerezni!
Üdv.
Válasz Roli198881 #1871. hozzászólásáraakkor nem jön fel a gyom! nekem tavaly augusztustól 1 szál nem nyomta fel! most az egy dolog hogy a tövénél kijön itt ott pár szál! azt ki kell gyomlálni és annyi!
Válasz Roli198881 #1856. hozzászólásáraNem lehet kijuttatni! Annyira gyomos a fóla alatt?
1-2 jól időzített rotálással arany tisztán tartható a fólia közötti rész!
Válasz a.asbothr #1855. hozzászólásáraA termőrügyeket nem látod szabadszemmel!
A leveleket közvetlenül szüret után kell eltávolítani!! Ha ősszel vágod le nem lesz lobozat nem fog képezni termőrügyet stb!ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet! Nem a legfrissebb de az alapok benne vannak! 2500 pénzért vettem pár éve! De meggfizethetetlen!
Válasz Roli198881 #1856. hozzászólásáraÜdv!
A devrinol hosszú hatástartalmú (4-5 hónap) csirázásgátló gyomirtószer,8 fok alatt ajánlják a kijuttatást.A hatástartamhoz 20mili csapadék kell,2 héten belül.
Miért akarod fólia alatt használni?
És nagyon jó epres szakkönyvek kaphatók,jó lenne,ha elolvasnátok 1 et,ott szinte mindenre választ kaptok A tól Z ig.
19155 hozzászólás
Üdv! Egy tekercs biztosan kellene! Van honlapjuk ahol megtudom rendelni?
Válasz Csyzy #1885. hozzászólásáraSzia Csyzy,
mibe fáj ez a csepegtető cső?
Válasz bazsi kubota #1902. hozzászólásáraHort-Csány agrodiszkont elméletileg postáznak is nem tudom milyen és mekkora tételben kellene?
Üdvözlök mindenkit! a kérdésem az lenne ki merre hol vásárolja a bakhátfoliát? Ha esetleg tudtok nekem valami információval szolgálni!
Köszönöm!
Sziasztok,tápkockás Álba palántát keresek megbízhatót és jó árban.
Magyar Export-Import cég keress felvásárlásra epret nagy tételben de egyéb zöldség gyümölcs támában is várja a gazdák jelentkezését!! Aki szeretne a céggel kapcsolatba lépni az irjon emailt a tomkapal@t-email.hu címre . A cég kapcsolattartója. Tomka Pál Csanádapáca Tel +36302961252
Válasz pityusz83 #1898. hozzászólásáraMi egyszer próbáltuk de nem lett jó.Ami kijön a fóliából eper az mehet a trágyadombra.
Válasz Koresz #1897. hozzászólásáraKöszi a választ. Igen észrevettem, hogy a 2 éves epernek kisebb a termése, kisebb a növény és ízre meg sem közelíti az újat. Viszont szabadföldbe érdemes kiültetni ami a fóliába már nem kell?
Válasz pityusz83 #1896. hozzászólásáraSzia
Fóliába teljes pucolást kell végezni és újra ültetni az egészet.Fóliába nem jó meghagyni 2 évre az epret.
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy fóliában mikor szoktátok levágni a növényt?
Válasz gaben69 #1893. hozzászólásáraKöszi a választ.
Kifogom próbálni,ha tavaszra tudok palántát szerezni.
A japán kistraktorosok találkozót szerveznek maguknak,nem kellene nekünk is összejönnük valahol az ország közepén 1 kis eszme cserére?
Válasz gaben69 #1893. hozzászólásárarosszúl írtam, ...tehát jól: a nap NEM égette!!!!!
Válasz Agrárcsemete #1888. hozzászólásáraamit ma is szedtünk az 2 -ik éves, és eszméletlenül nagy lombja van tehát később kezdett el érni mint a többi, illetve állandóan " sötétbe " és hűvösbe volt , a nap égette, tehát ezért is szeretem a második évest. Igaz nagyságban nincs ott mint az 1 éves, de sokat és később terem.
A 3 -ik évesről annyit hogy az idén kipróbáltam egy 500 méteres sort csak úgy hobbiból. Nem volt meggyőző a minőség és mennyiség tekintetében, véleményem szerint nincs nagy lomb, közepes temésátlag, apró közepes szemméret. Tehát felejtős szerintem.
Válasz Roli198881 #1891. hozzászólásáraNálunk két évet bírt a rachel háló.Nem tartom tartósnak. Szerintem a meszezés olcsóbb de ezt nem próbáltam még.
van esetleg valakinek raschel árnyékoló zöld háló fólián mennyit bír és megéri az árát vagy ki mivel szokott árnyékolni?
Válasz hasutas #1877. hozzászólásáramikor lehet esetleg leghamarabb? jövőre? és milyen fajtákat tudsz??
Válasz Csyzy #1885. hozzászólásáraÚgy tudom nyíregyházán lehet kapni!! Lyukosztásokat pontosan nem tudom, de jövőhéten megkérdezem!
Válasz gaben69 #1879. hozzászólásáraÜdv!
Második,harmadik éves Darkod is van?
Nem aprósodik le?
Válasz Roli198881 #1872. hozzászólásáraÜdv!
Venzár-Dualt tavasszal a virágbimbók megjelenéséig,összel meg a termőrügyek kialakulása után,szeptember végétől ajánlatos használni.
Válasz bbarni #1866. hozzászólásáraÜdv!
Szerintem sok volt neki a káli.
A kaspó ki van lyukasztva?
Aki áttér egysoros ültetésre nem érdekli kemény falu csepegtető cső? kb 80 Ft 15 vagy 20 cm es kiosztású, sajnos ilyen nem kapható Magyarországon, de ha rendelünk akkor 30-35 000 métert kell ez akár 10 évig jó (nekem van már 15 éves is) egyenletesen adja a vizet, s pontosan 0,5 bar nyomással megy, illetve akár a föld alá berakható, s akkor levegőt is lehet a bakhátba adni, nem csak tápoldatot... nem lyukad ki, nem kell javítgatni s nincs egy rahedli szemét évente... igaz kell egy jó szűrő :) a héten ah megrendeljük 3 hét alatt megjön...
Válasz bujdi05 #1883. hozzászólásáraHolnap küldök, nem vagy elkésve semmiről sem
Válasz hasutas #1878. hozzászólásáraNa szép jó estét:-)
Kapok képet róla,mert nekem a legjobb kell...pöpecül szeretném ám elültetni:-9köszi
Válasz hasutas #1878. hozzászólásáraNa szép jó estét:-)
Kapok képet róla,mert nekem a legjobb kell...pöpecül szeretném ám elültetni:-9köszi
Válasz gaben69 #1879. hozzászólásáraJóestét!
Ez az utóbbi darselect már ikerfólia nélküli szabadföldi?? ( (remélem érted a viccet) mert nekem a feketefólás fátyolalagutas dark már a határba sincs! Termett szépen de már lezongorázott a múlthéten!
Válasz bbarni #1866. hozzászólásáratiéd a kaspó akkor visszakerestem!!
Okuljál!!!
szép jóestét Mindenkinek!
Eperrel senki nincs a piacon? Mi ma is voltunk a nagybanin meg holnap is fogunk szedni, igaz utoljára. Ma a nagybanin 900 ért ment / kilája/ és 1 perc alatt el is ment . A Dark látjátok most ezidáig bírja...... mondom mondom állandóan, de senki nem akar rám hallgatni. A cleri és ázsia réges régen megadta magát. De a jövő héten is fogok még szedegélni talán pár ládácskával nem tudom még.
Volt lentebb egy kép ami kaspóban volt lefényképezve az eper és a levél elég szarul nézett ki. Az szerintem gomba fertőzés, és biztos hogy elmaradt a megelőző védekezés valahogy , és jövőre javasolnám a Topas szert az biztos hogy megfogja majd a fertőzést!
Más nem jut az eszembe.
sziasztok
Válasz bujdi05 #1875. hozzászólásáraSzia bujdi05!
Tiéd a világ !
A mién kicsit különbözik ettől, kicsit erősebb kiszerelés, de ha előre kilyuggalod akkor ez is jó lesz!
Válasz Roli198881 #1872. hozzászólásáraSzia!
Biztos lehet, amúgy nem szokták csepegtetni! Permetezni szokták!
A dózist általában ráírják a dobozára...
Emailes megkeresésedre a válaszom:
Sajnos már nem lehet rendelni, az általad leírt fajtákat nem tudom beszerezni!
Üdv.
Válasz Bodnár István #1874. hozzászólásáraFűnyíró!!
Helló Hasutas!
Na,ilyen kell?
www.youtube.com/watch?v=Q9HcNaACsqw
szép napot a száraz leveleket és a szárakat le szoktátok szedni? nekem 5000 tő honoye eprem van elég gatya munka.
Válasz Roli198881 #1871. hozzászólásáraakkor nem jön fel a gyom! nekem tavaly augusztustól 1 szál nem nyomta fel! most az egy dolog hogy a tövénél kijön itt ott pár szál! azt ki kell gyomlálni és annyi!
Válasz hasutas #1862. hozzászólásáraezt lehet nyomatni csepegtetővel??? 1000l mennyi kellene??? gondolom ez sem árt az epernek mint a devrinol
Válasz Viktor 12045 #1861. hozzászólásárapersze fekete eper fóliát
Válasz qwer454 #1869. hozzászólásáraErősebb lesz a bokor.Egyéb kartevőket eltávolítod a levágással meg a lehordással.
Mi régebben amikor volt még szalmás eprünk szépen felégettük az egészet.1-2 héten belül kihajtott és szép erős bokrok lettek következő évre.
Válasz Viktor 12045 #1858. hozzászólásárahi
miert kell levágni az leveleket nyáron? mi előny lesz ebből, ha őszre visszanő?
Válasz Viktor 12045 #1867. hozzászólásáraIgen,egy heten egyszer kalium tulsulyos mutragyat kap
Válasz bbarni #1866. hozzászólásárakáliumot kap? mintha annak a tüneteit mutatná!
Sziasztok.Tudnatok segiteni,hogy mi lehet a baja
Válasz clery78 #1864. hozzászólásáraÍrtam e-mailt!!
Sziasztok,Szabolcs-Szatmar-Bereg vagy Hajdu- Biharban keresnék frigós Azsia palántot jó árban és minőségben.Előre is köszönöm.
Válasz Viktor 12045 #1858. hozzászólásáraKöszi a segítséget,meg fogom venni ezt a könyvet.
Válasz Roli198881 #1860. hozzászólásáraDual gold+ venzar
Válasz Roli198881 #1860. hozzászólásáraugye fekete fóliát tettél?
a fólia közöttivel nincs gond azt bekapáljuk de a talajtakaró fólia alatt nem füves MÉG pont ezt akarom megakadályozni
Válasz Roli198881 #1856. hozzászólásáraNem lehet kijuttatni! Annyira gyomos a fóla alatt?
1-2 jól időzített rotálással arany tisztán tartható a fólia közötti rész!
Válasz a.asbothr #1855. hozzászólásáraA termőrügyeket nem látod szabadszemmel!
A leveleket közvetlenül szüret után kell eltávolítani!! Ha ősszel vágod le nem lesz lobozat nem fog képezni termőrügyet stb!ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet! Nem a legfrissebb de az alapok benne vannak! 2500 pénzért vettem pár éve! De meggfizethetetlen!
Válasz Roli198881 #1856. hozzászólásáraÜdv!
A devrinol hosszú hatástartalmú (4-5 hónap) csirázásgátló gyomirtószer,8 fok alatt ajánlják a kijuttatást.A hatástartamhoz 20mili csapadék kell,2 héten belül.
Miért akarod fólia alatt használni?
És nagyon jó epres szakkönyvek kaphatók,jó lenne,ha elolvasnátok 1 et,ott szinte mindenre választ kaptok A tól Z ig.
érdeklődnék talajtakarásos bakhátra, talajtakarás után csepegtetővel ki juttatható devrinol 45F????