Válasz hasutas1 #17465. hozzászólásáraA munkaerő ára sem érdekelne, de az felháborító amit művelnek a pákók, 210 métert gazol ki 8 óra alatt amiért szeretne kapni 10.000 Ft-ot... vicc hiába viszi el a szedd magad, ha nincs aki ápolja... no a diákok kíváncsi vagyok milyen kitartóak lesznek.
Nos revidiálom a fajtanemesítők irányába tett eddigi gesztusomat. Mivel nem lehet palántát venni amit vettem is döglik ki, 2 évesnek nem lehet meghagyni, így csinálok tálcás palántát, megvan hozzá minden technológiám, csak eddig hanyagoltam. Az indák már szépen jönnek, első éves Clary, Joly, Olympia, Sybilla, nekem nem kell sok max 10.000 de ha már elkezdem, ha van akit érdekel, akkor írjon privátban.
Válasz hasutas1 #17459. hozzászólásáraHa nem lesz az se tragédia, csak ki akartam próbálni. Van plusz 40.000 frigó Ázsiám azt váltanám ki, de ha nem lesz normális helyről akkor marad a megszokott.
Válasz hasutas1 #17463. hozzászólásáraNálunk is ez a szitu.
Valamiért mindeni epret akar ültetni, ezzel nincs is baj de kb elvárják, hogy vázlatosan elmagyarázzam mi merre hogy meg járjak nézzem az állományt, hogy mit adjanak neki stb stb.
Az alapokban segítek “Taposd ki komám magadnak az ösvényt”
Válasz L. M. #17464. hozzászólásáraA munkaerő sarkalatos pontja lesz a következő éveknek. Nemcsak az a baj, hogy egyre kevesebb, de az a kevés sem ér sokat. Lassan ők mondják meg, mikor, és mennyiért hajlandóak dolgozni .
Válasz hasutas1 #17463. hozzászólásáraTalán azért, mert erős, szép palántákat neveltünk és nem úgy adtuk ki, mint egyesek, hogy ad rá "10% plusszt" miközben a fele palánta egy csökevény mocsok 20% meg meg sem fogta. A munkaerővel van tele a tököm...nincs kedvem ezt a nyarat is úgy végig szni, mint a tavalyit.
Válasz L. M. #17461. hozzászólásáraHogyhogy nem csinálsz eladásra palántát? Pedig tavaly a faces csoportban majd szétszedtek érte .
Engem meg a sok barom akar szétszedni, hogy segítsek nekik, mer'hát egy-két hónap alatt mennyit lehet keresni .
Ezek csak a píízt látják a munkát nem
Válasz hasutas1 #17459. hozzászólásáraNem tűzök idén senkinek sem csak egy közös ismerősünknek aki tálcákat is hagyott nálam tavaly... Az övé befér a saját magamnak szánt mennyiség mellé.
Válasz clanki #17458. hozzászólásáraNem tudom.
Még agyalok hogyan legyen. Rendeltem bőven palántát, legszivesebben elraknám az összeset, de egyéb dolgok miatt agyalnom kell még ezen. Kb 15.000 db fog maradni cleryből, de egyelőre még nem eladó.
Máshonnan nem tudok, úgy tudom jóval kevesebb palántából gazdálkodtak az olaszok is.
Szerintem beszélj L.M.-mel ő csinál cleryt is (ha jól tudom), mást nem tudok ajánlani, mivel nincs erre rálátásom, de nagyon sok a sufnituningos, viszont nagyon megkérik az árát, attól függetlenül hogy hatalmas károkat is okozhatnak a sok szarral.
Válasz hasutas1 #17450. hozzászólásáraClerym nincs, de úgy döntöttem idén kipróbálnám egy soros ültetéssel, 30.000 tővel, csak az a baj mindenütt elfogyott a frigó. Nem tudsz esetleg valahol? Jó lenne a tápkockás is, de megbízható helyről.
Üdv mindenkinek ! Mi a véleményetek az agroszövetről? Eddig nekem nagyrészt szalmás volt ,de az idén a sok eső miatt nagyon kikeltek a búza szemek. 10000 tőm van és az új ültetést a rácsos agroszövettel szeretném hogy ne keljen kapálni .Várom a válaszokat !
Válasz Csyzy #17448. hozzászólásáraNálam hivatalosan is vége a szezonnak.
Korai fóliás 46 dkg szeptember 8.-i ültetés
Szabadföldi 54 dkg szeptember 8.-i ütetés.
Fogalmam sincs miért tudott többet a szabadföldi, viszont 1,5 héttel hamarabb leadta a nagyobb mennyiséget mint a fóliás.
Ez egy ilyen év volt, volt már rosszabb is meg jobb is.
Válasz clanki #17446. hozzászólásáraNekem 15 centire vannak, Zsombón veszem hozzá a fóliát, perforáltan. Azzal sem kell szarakodnom, hogy van lyukasztva 1 évet meg bír a 30 mikronos is. Növényvédelmet idén átírta az időjárás, rengetegszer fújtam (bocsi a biosoktól) így "csak" 3 mázsa cefrém lett. Koraiságot ugyanúgy megtudom csinálni mint a dupla sorosat.
Szedésben viszont jóval átláthatobb, talán picit jobban szellőzik. Cleryvel van nagyobb gond, a sok bogyó miatt, de nálad, ha jól tudom az nincs.
Válasz bujdi1985 #17445. hozzászólásáraSzia.
1 órája beszéltem egy ismerőssel, ő 6-6,5-be tologatta, aztán maradt még neki 30 láda körül, az nem derült ki mennyibe ment el, de legalább elment...
Őszintén ki milyen terméseredményt tud elérni? mindig azt hiszem ennél többet sem lehet, és aztán csalódom... 32.000 tövem van, talán elérem a 8 tonnát, van még 2 hét vissza de még csk 6,5 nél tartok ami ugye csak 20 dkg tövenként...Joly, Clary, Olimpia, Sibilla,
Válasz clanki #17446. hozzászólásáraMi a létjogosultsága a 2 sorosnak? én már több mint 10 éve egysoros... igaz 15-20 cm tőtáv...előny kevés van a középen ami fokozottabban ki van téve a gombáknak...
Válasz hasutas1 #17444. hozzászólásáraIdén gondolkodok az egy soros ültetésen, ha jól tudom te úgy ülteted egy ideje, van neki lét jogosúltsága az iker sorossal szemben? Gondolok itt koraiság, növény védelem. Milyen sűrűn lehet úgy ültetni?
Válasz hasutas1 #17444. hozzászólásáraSziasztok
Mai pesti banis árak
7000-75000 a nagy
6000 a közepes
Ez este 6-ig volt mi addig voltunk de szépen fogyogatott is szerintem ki is fogy a piac az ár picit lehet fentebb kúszik de mi elégedettek voltunk ezzel is!
Válasz lacka4600 #17443. hozzászólásáraErősnek véltem az asiat, sokat vártam tőle. Viszont a hideg rányomta a bélyegét a mennyiségre, vagyis annyira nem , de én többet láttam rajta. Sok volt a porzós, főleg a később felhúzott fóliákban. Nekem mind a három fajta (asia, clery, joly) 50 dkg felett tudott. Szerintem jó a joly, hirtelen nagy mennyiséget tol le, és hamarabb leérik mint a másik kettő.
Válasz hasutas1 #17442. hozzászólásáraKockás és saját szálas lesz javarészt. Az elmúlt 5 évben soha nem okoztak csalódást. A frigo csak 2019-ben lett volna nagyon jó, ha nem kap annyi esőt. Elégedett voltam az állománnyal idén is, szép volt, erős volt, de a hidegben semennyire nem nőttek a bogyók, a melegben meg hirtelen leérett full apróra 2 nagy sátram. Lett bennük 30dkg-os átlag(az is rossz ár mellett), ami asiától elég siralmas. A többi sátorban javarészt szálas és kockás volt, azok hozták amit kell, rohadással együtt is 60dkg fölött...
Lehet,hogy más fajtáknál jó a frigo, de nálam az asia eddig mindig jobb volt kockás és szálasként. A tőszám marad nálam, és mind egysoros lesz, de jövőre hamarabb ébredek az biztos.
Talán rakok egy sátornyi jolyt is próbának.
Válasz lacka4600 #17440. hozzászólásáraÉs mire jutottál, melyikből lesz több táposból, vagy frigóból?
Azért mondtam ne aludjál, időben el kell kezdeni.
Én eldöntöttem lesz szabadföldi 10-20 ezer között, de a fóliást szinten tartom. A többit menetközben kitalálom.
Válasz hasutas1 #17439. hozzászólásáraReméljük nem lesz. Inkább azok a dilemmák döltek meg bennem hogy 1 vagy 2sor, frigoból legyen több vagy kockás/szálasból, a növényvédelemben is volt hiba, mert a végén a párás reggeleknek köszönhetően megjelent a botritisz. Illetve nyílván az idő sem sietette az állományt, de két hetet csúsztam a saját hibámból is, mivel picit ráérősre vettem a szezon elejét, aztán mire kettőt pislogtam ott álltam a legnagyobb érésben a szabadföldi románnal szemben a nagybanin. Pedig elvileg pont ezt akartam elkerülni... A nagy része pulton ment el, de azért volt 1-2 nap idegbajos nap. A végén meg már a melósokkal is volt gond, mert megindult a többi idénymunka aztán volt pár agyvérzéses reggelem mikor nem jöttek....
Szezon elején még bővíteni akartam, most viszont úgy látom, hogy még mindig van mit javítani.
Válasz lacka4600 #17437. hozzászólásáraMesszemenő következtést nem érdemes levonni, mert nem biztos, hogy lesz még egy ilyen tavasz. Inkább az állományodra figyelj, és ne aludj téli álmot mint egy maci .
Amúgy szép vón.
A meleg megtolta az állományom rendesen, szerintem 4-6 nap és vége. Így nagy banizásaim idén már tényleg nem lesznek. . Lesz mit javítani jövőre, az időjárás most is tanított azért....
Összességében jó szezont zárok, de lehetett volna sokkal jobb is.
Tudna nekem segíteni valaki hogy mi az a kis fekete bogár ami tömegesen eszi a szemeket. Olyan mint a fénybogár csak egy mérettel nagyobb.
És mi az amivel ki lehetne íráni?
Köszönöm a segítséget.
Válasz hasutas1 #17429. hozzászólásáraSzia
Hát nem tudom nekünk június 2-án robbantak be a szabadosok azóta 2 naponta szedjük 70-90 rekeszek jönnek le egyfolytában na majd ma kiderül mennyivel lesz kevesebb de szerintem nem fogy le olyan gyorsan itt ma is meglesz a napi limit szerintem!
Ja és meg 2 fólia is van lemenőben azokon is van még minimum 3 szedés kb!
Na kívàncsi leszek!
Csak az esti zuhi nem hiànyzott ide....
Válasz bujdi1985 #17428. hozzászólásáraSzia.
Ha csak jolyról beszélünk akkor az kicsit másképp adja le, mint mondjuk egy asia a mennyiséget. Mi vasárnap szedtünk a jolyról 170 ládát, szerdán már csak 70-et. Holnap, ha jól tippelem, akkor kb 25 lesz, és vége is. Igaz ez még fóliás .
Válasz kurucsopeti #17427. hozzászólásáraSzia
Igaz nálunk nincs szedd magad!
De nálunk a joly szabadosok most dönpingelnek nekünk még bő két hét mire lazíthatunk a gyeplőn alig várom már elfáradtam!!
Üdv!
Érdeklődnék a szabadosokról (főleg a szedd magad táblákról), hogyan álltok vele. Nálunk a clery szinte utolsó szedésben van (a 10 nap lemaradást behozza), az ázsia meg két szedés múlva mindent letol magáról. Nem győzöm az öntözést.
Válasz Viktor Ft12045 #17424. hozzászólásáraNyugtával a kertészeti pályázatot! A kút terv kb 1 milka. Azért beugrónak nem olcsó. És ez kell mindenképp. Vagy már meglévő jogerős vízjogi engedély.
Egyébként jó pályázat! Általános elszámolás, tövenként 1,43 euroval számol és engedi betenni az ültetésre is a 88 centet.
Válasz L. M. #17422. hozzászólásáraAkkor lesz cumi ha ezek a termelők meghagyják jövőre másod évesnek, gondolván, hogy veszteséges nem lehet mivel nem kell befektetni semmi pénzt
Az ültetvény telepítési pályázatról meg ne is beszéljünk, igencsak előkelő helyen van az eperke. Olyanok gondolkoznak 2-3 hektárban akiknek fogalmuk sincs róla.
Abban kérhetem valamelyikőtök segítségét, hogy amennyiben tudtok Győr-Moson-Sopron megyében, vagy a szomszédos megyékben (Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom) lekvárnap való magyar epret (cc. 50 kg-ra lenne szükségünk) megfizethető áron, akkor azt jelzitek itt, vagy a kiss.zoltan@9221.hu emailen?
Köszönöm szépen!
Válasz hasutas1 #17420. hozzászólásáraNem is olyan nagy baj ez, mert már így is túl sokan hiszik azt, hogy a bab is hús... Ha ez megint kipötyögött volna zavartalanul hűvösben, mint tavaly akkor az évekre besz@rathatta volna a nagybani értékesítést.
Válasz hasutas1 #17420. hozzászólásáraAzért most felénk is látszik a piacon, hogy hol van a rengeteg palánta ami tavaly el lett ültetgetve. Sokan vakarják most biztos a fejüket, nem értve, hogy most miért nem 2000 meg 2500ft kilója, mint tavaly...
A kezdők szerencséje, hogy most legalább nincs eső.
19169 hozzászólás
Válasz hasutas1 #17465. hozzászólásáraA munkaerő ára sem érdekelne, de az felháborító amit művelnek a pákók, 210 métert gazol ki 8 óra alatt amiért szeretne kapni 10.000 Ft-ot... vicc hiába viszi el a szedd magad, ha nincs aki ápolja... no a diákok kíváncsi vagyok milyen kitartóak lesznek.
Nos revidiálom a fajtanemesítők irányába tett eddigi gesztusomat. Mivel nem lehet palántát venni amit vettem is döglik ki, 2 évesnek nem lehet meghagyni, így csinálok tálcás palántát, megvan hozzá minden technológiám, csak eddig hanyagoltam. Az indák már szépen jönnek, első éves Clary, Joly, Olympia, Sybilla, nekem nem kell sok max 10.000 de ha már elkezdem, ha van akit érdekel, akkor írjon privátban.

Válasz hasutas1 #17459. hozzászólásáraHa nem lesz az se tragédia, csak ki akartam próbálni. Van plusz 40.000 frigó Ázsiám azt váltanám ki, de ha nem lesz normális helyről akkor marad a megszokott.
Válasz hasutas1 #17463. hozzászólásáraNálunk is ez a szitu.
Valamiért mindeni epret akar ültetni, ezzel nincs is baj de kb elvárják, hogy vázlatosan elmagyarázzam mi merre hogy meg járjak nézzem az állományt, hogy mit adjanak neki stb stb.
Az alapokban segítek “Taposd ki komám magadnak az ösvényt”
Válasz L. M. #17464. hozzászólásáraA munkaerő sarkalatos pontja lesz a következő éveknek. Nemcsak az a baj, hogy egyre kevesebb, de az a kevés sem ér sokat. Lassan ők mondják meg, mikor, és mennyiért hajlandóak dolgozni
.
Válasz hasutas1 #17463. hozzászólásáraTalán azért, mert erős, szép palántákat neveltünk és nem úgy adtuk ki, mint egyesek, hogy ad rá "10% plusszt" miközben a fele palánta egy csökevény mocsok 20% meg meg sem fogta. A munkaerővel van tele a tököm...nincs kedvem ezt a nyarat is úgy végig sz
ni, mint a tavalyit.
Válasz L. M. #17461. hozzászólásáraHogyhogy nem csinálsz eladásra palántát? Pedig tavaly a faces csoportban majd szétszedtek érte
.
.
Engem meg a sok barom akar szétszedni, hogy segítsek nekik, mer'hát egy-két hónap alatt mennyit lehet keresni
Ezek csak a píízt látják a munkát nem
Válasz hasutas1 #17459. hozzászólásáranekem is nagyon kellene még 5000 frigó clery...
Válasz hasutas1 #17459. hozzászólásáraNem tűzök idén senkinek sem csak egy közös ismerősünknek aki tálcákat is hagyott nálam tavaly... Az övé befér a saját magamnak szánt mennyiség mellé.
Válasz hasutas1 #17459. hozzászólásáraOk. Ha esetleg már tudod a sorsát és eladó lesz, légyszi szólj, kell mind. Addig beszélek Mátyással erről.
Válasz clanki #17458. hozzászólásáraNem tudom.
Még agyalok hogyan legyen. Rendeltem bőven palántát, legszivesebben elraknám az összeset, de egyéb dolgok miatt agyalnom kell még ezen. Kb 15.000 db fog maradni cleryből, de egyelőre még nem eladó.
Máshonnan nem tudok, úgy tudom jóval kevesebb palántából gazdálkodtak az olaszok is.
Szerintem beszélj L.M.-mel ő csinál cleryt is (ha jól tudom), mást nem tudok ajánlani, mivel nincs erre rálátásom, de nagyon sok a sufnituningos, viszont nagyon megkérik az árát, attól függetlenül hogy hatalmas károkat is okozhatnak a sok szarral.
Válasz hasutas1 #17450. hozzászólásáraClerym nincs, de úgy döntöttem idén kipróbálnám egy soros ültetéssel, 30.000 tővel, csak az a baj mindenütt elfogyott a frigó. Nem tudsz esetleg valahol? Jó lenne a tápkockás is, de megbízható helyről.
Válasz Csyzy #17456. hozzászólásáraTápkockás.
Válasz Viktor 12045 #17452. hozzászólásáraAz komoly, és zöldpalántát ültettél? Vagy mit? Szeptemberben...
Válasz Viktor 12045 #17452. hozzászólásáraSzerintem sokan örültek volna ennek a mennyiségnek
.
Üdv mindenkinek ! Mi a véleményetek az agroszövetről? Eddig nekem nagyrészt szalmás volt ,de az idén a sok eső miatt nagyon kikeltek a búza szemek. 10000 tőm van és az új ültetést a rácsos agroszövettel szeretném hogy ne keljen kapálni .Várom a válaszokat !
Válasz Viktor 12045 #17452. hozzászólásáraJa a fajta az Asia
Válasz Csyzy #17448. hozzászólásáraNálam hivatalosan is vége a szezonnak.
Korai fóliás 46 dkg szeptember 8.-i ültetés
Szabadföldi 54 dkg szeptember 8.-i ütetés.
Fogalmam sincs miért tudott többet a szabadföldi, viszont 1,5 héttel hamarabb leadta a nagyobb mennyiséget mint a fóliás.
Ez egy ilyen év volt, volt már rosszabb is meg jobb is.
További jó munkát!
Válasz Csyzy #17448. hozzászólásáraÉn nem merem leírni

Válasz clanki #17446. hozzászólásáraNekem 15 centire vannak, Zsombón veszem hozzá a fóliát, perforáltan. Azzal sem kell szarakodnom, hogy van lyukasztva 1 évet meg bír a 30 mikronos is. Növényvédelmet idén átírta az időjárás, rengetegszer fújtam (bocsi a biosoktól
) így "csak" 3 mázsa cefrém lett. Koraiságot ugyanúgy megtudom csinálni mint a dupla sorosat.
Szedésben viszont jóval átláthatobb, talán picit jobban szellőzik. Cleryvel van nagyobb gond, a sok bogyó miatt, de nálad, ha jól tudom az nincs.
Válasz bujdi1985 #17445. hozzászólásáraSzia.
1 órája beszéltem egy ismerőssel, ő 6-6,5-be tologatta, aztán maradt még neki 30 láda körül, az nem derült ki mennyibe ment el, de legalább elment...
Őszintén ki milyen terméseredményt tud elérni? mindig azt hiszem ennél többet sem lehet, és aztán csalódom... 32.000 tövem van, talán elérem a 8 tonnát, van még 2 hét vissza de még csk 6,5 nél tartok ami ugye csak 20 dkg tövenként...Joly, Clary, Olimpia, Sibilla,
Válasz clanki #17446. hozzászólásáraMi a létjogosultsága a 2 sorosnak? én már több mint 10 éve egysoros... igaz 15-20 cm tőtáv...előny kevés van a középen ami fokozottabban ki van téve a gombáknak...
Válasz hasutas1 #17444. hozzászólásáraIdén gondolkodok az egy soros ültetésen, ha jól tudom te úgy ülteted egy ideje, van neki lét jogosúltsága az iker sorossal szemben? Gondolok itt koraiság, növény védelem. Milyen sűrűn lehet úgy ültetni?
Válasz hasutas1 #17444. hozzászólásáraSziasztok
Mai pesti banis árak
7000-75000 a nagy
6000 a közepes
Ez este 6-ig volt mi addig voltunk de szépen fogyogatott is szerintem ki is fogy a piac az ár picit lehet fentebb kúszik de mi elégedettek voltunk ezzel is!
Válasz lacka4600 #17443. hozzászólásáraErősnek véltem az asiat, sokat vártam tőle. Viszont a hideg rányomta a bélyegét a mennyiségre, vagyis annyira nem
, de én többet láttam rajta. Sok volt a porzós, főleg a később felhúzott fóliákban. Nekem mind a három fajta (asia, clery, joly) 50 dkg felett tudott. Szerintem jó a joly, hirtelen nagy mennyiséget tol le, és hamarabb leérik mint a másik kettő.
Válasz hasutas1 #17442. hozzászólásáraKockás és saját szálas lesz javarészt. Az elmúlt 5 évben soha nem okoztak csalódást. A frigo csak 2019-ben lett volna nagyon jó, ha nem kap annyi esőt. Elégedett voltam az állománnyal idén is, szép volt, erős volt, de a hidegben semennyire nem nőttek a bogyók, a melegben meg hirtelen leérett full apróra 2 nagy sátram. Lett bennük 30dkg-os átlag(az is rossz ár mellett), ami asiától elég siralmas. A többi sátorban javarészt szálas és kockás volt, azok hozták amit kell, rohadással együtt is 60dkg fölött...
A tőszám marad nálam, és mind egysoros lesz, de jövőre hamarabb ébredek az biztos.
Lehet,hogy más fajtáknál jó a frigo, de nálam az asia eddig mindig jobb volt kockás és szálasként.
Talán rakok egy sátornyi jolyt is próbának.
Válasz lacka4600 #17440. hozzászólásáraÉs mire jutottál, melyikből lesz több táposból, vagy frigóból?
Azért mondtam ne aludjál, időben el kell kezdeni.
Én eldöntöttem lesz szabadföldi 10-20 ezer között, de a fóliást szinten tartom. A többit menetközben kitalálom.
Válasz totht75 #17438. hozzászólásáraMi az ellen
Szere?
Jövöre új ültetesbe
Megelőzni ezt
Vagy lehet e
egyltalán ide ültetni
Válasz hasutas1 #17439. hozzászólásáraReméljük nem lesz. Inkább azok a dilemmák döltek meg bennem hogy 1 vagy 2sor, frigoból legyen több vagy kockás/szálasból, a növényvédelemben is volt hiba, mert a végén a párás reggeleknek köszönhetően megjelent a botritisz. Illetve nyílván az idő sem sietette az állományt, de két hetet csúsztam a saját hibámból is, mivel picit ráérősre vettem a szezon elejét, aztán mire kettőt pislogtam ott álltam a legnagyobb érésben a szabadföldi románnal szemben a nagybanin. Pedig elvileg pont ezt akartam elkerülni...
A nagy része pulton ment el, de azért volt 1-2 nap idegbajos nap. A végén meg már a melósokkal is volt gond, mert megindult a többi idénymunka aztán volt pár agyvérzéses reggelem mikor nem jöttek....

Szezon elején még bővíteni akartam, most viszont úgy látom, hogy még mindig van mit javítani.
Válasz lacka4600 #17437. hozzászólásáraMesszemenő következtést nem érdemes levonni, mert nem biztos, hogy lesz még egy ilyen tavasz. Inkább az állományodra figyelj, és ne aludj téli álmot mint egy maci
.
Amúgy szép vón.
Ha a szamócatő leszárad, a tövét kettévágva barna, akkor az fuzárium vagy fitoftóra? Kiskertben az egyik sor sajnos ilyen lett.
A meleg megtolta az állományom rendesen, szerintem 4-6 nap és vége. Így nagy banizásaim idén már tényleg nem lesznek.
. Lesz mit javítani jövőre, az időjárás most is tanított azért....

Összességében jó szezont zárok, de lehetett volna sokkal jobb is.
Válasz Cs.P. #17433. hozzászólására

Válasz Cs.P. #17433. hozzászólására
Sziasztok!
Aktuális nagybanis árat tudna valaki írni?
Köszönöm!
Válasz katona.istvan82 #17432. hozzászólásáraTegyél fel képet!
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki hogy mi az a kis fekete bogár ami tömegesen eszi a szemeket. Olyan mint a fénybogár csak egy mérettel nagyobb.
És mi az amivel ki lehetne íráni?
Köszönöm a segítséget.
Válasz hasutas1 #17429. hozzászólásáraSzia
Hát nem tudom nekünk június 2-án robbantak be a szabadosok azóta 2 naponta szedjük 70-90 rekeszek jönnek le egyfolytában na majd ma kiderül mennyivel lesz kevesebb de szerintem nem fogy le olyan gyorsan itt ma is meglesz a napi limit szerintem!
Ja és meg 2 fólia is van lemenőben azokon is van még minimum 3 szedés kb!
Na kívàncsi leszek!
Csak az esti zuhi nem hiànyzott ide....
Sziasztok!
Hogy alakulnak a nagybanis, kereskedői àrak?
Köszi az infót előre is!
Válasz bujdi1985 #17428. hozzászólásáraSzia.
.
Ha csak jolyról beszélünk akkor az kicsit másképp adja le, mint mondjuk egy asia a mennyiséget. Mi vasárnap szedtünk a jolyról 170 ládát, szerdán már csak 70-et. Holnap, ha jól tippelem, akkor kb 25 lesz, és vége is. Igaz ez még fóliás
Válasz kurucsopeti #17427. hozzászólásáraSzia
Igaz nálunk nincs szedd magad!
De nálunk a joly szabadosok most dönpingelnek nekünk még bő két hét mire lazíthatunk a gyeplőn alig várom már elfáradtam!!
Üdv!
Érdeklődnék a szabadosokról (főleg a szedd magad táblákról), hogyan álltok vele. Nálunk a clery szinte utolsó szedésben van (a 10 nap lemaradást behozza), az ázsia meg két szedés múlva mindent letol magáról. Nem győzöm az öntözést.
Válasz Viktor Ft12045 #17424. hozzászólásáraNyugtával a kertészeti pályázatot! A kút terv kb 1 milka. Azért beugrónak nem olcsó. És ez kell mindenképp. Vagy már meglévő jogerős vízjogi engedély.
Egyébként jó pályázat! Általános elszámolás, tövenként 1,43 euroval számol és engedi betenni az ültetésre is a 88 centet.
Válasz L. M. #17422. hozzászólásáraEddig tartott az olcsó eper, szépen megy felfelé az ár. Jövőhéten könyörögni fognak hogy kapjanak epret
Válasz L. M. #17422. hozzászólásáraAkkor lesz cumi ha ezek a termelők meghagyják jövőre másod évesnek, gondolván, hogy veszteséges nem lehet mivel nem kell befektetni semmi pénzt

Az ültetvény telepítési pályázatról meg ne is beszéljünk, igencsak előkelő helyen van az eperke. Olyanok gondolkoznak 2-3 hektárban akiknek fogalmuk sincs róla.
Isten óvjon bennünket jövőre.
Sziasztok!
Abban kérhetem valamelyikőtök segítségét, hogy amennyiben tudtok Győr-Moson-Sopron megyében, vagy a szomszédos megyékben (Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom) lekvárnap való magyar epret (cc. 50 kg-ra lenne szükségünk) megfizethető áron, akkor azt jelzitek itt, vagy a kiss.zoltan@9221.hu emailen?
Köszönöm szépen!
Válasz hasutas1 #17420. hozzászólásáraNem is olyan nagy baj ez, mert már így is túl sokan hiszik azt, hogy a bab is hús... Ha ez megint kipötyögött volna zavartalanul hűvösben, mint tavaly akkor az évekre besz@rathatta volna a nagybani értékesítést.
Válasz hasutas1 #17420. hozzászólásáraAzért most felénk is látszik a piacon, hogy hol van a rengeteg palánta ami tavaly el lett ültetgetve. Sokan vakarják most biztos a fejüket, nem értve, hogy most miért nem 2000 meg 2500ft kilója, mint tavaly...

A kezdők szerencséje, hogy most legalább nincs eső.
Válasz L. M. #17418. hozzászólásáraIdén a szabadosoknak nem sok babér termett.