Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD393.08 FtCHF431.78 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #842. hozzászólásra
Szia!
az a baj , hogy ez nekem fekete sík és fátyol alagutas! a homok még csak csak alakulgat növöget de a lenti hidegebbe.. szinte semmi! ma sem sütött sokat a nap esett az eső fújt az északi szél.. ami van szabadföldim azt is viseli, pedig az honeoye, kifejezetten korai , sőt talán a legkorábbiak között van!
Válasz #839. hozzászólásra
Szia!
Ne idegeskedj,nemcsak nálad nem virágzik még.Ma jártam az ország egy sokkal délibb részén, és a szabadföldi még ott sem volt sehol.Ez betudható az elmúlt időszak hidegeinek is.
A napokban ezért is mertem azt állítani,hogy itt bizony összeérés lesz a régiók közt! Egyszerre tavaszodik mindenhol,és akkor a déliek 2 hetes előnye hozzánk képest minimálisra csökken.
Üdv.:csuti
Válasz #840. hozzászólásra
Biztos lehetsz benne,hogy fagy okozza a "fekete szemet"
Nyiss szét néhány bimbót, és abból megállapítható a mértéke is, mennyire okozott kárt! Általában az első úgynevezett egy száras virágok szoktak elfagyni,de sajnos tapasztalatból mondom akár a teljes első fürt is képes kifagyni még virágnyílás előtt.
Válasz #836. hozzászólásra
Szia!
"Fekete szemű virág" az sajnos fagykár!!!!
Nemfeltétlenül a napokban virágzás közben,akár már jóval előbb, még a zárt bimbóban lévő virágok is eltudnak fagyni,Ez a február végi melegedés és az azt követő hideg hatása is lehet!
pétisó érte a sorodat? elvileg nem használna neki ilyenkor ez a szilárd műtrágya pláne nem fóliába, mert ha öntözöd és a melegtől elkezd párologni akkor könnyen okozhat perzselést (paprikába láttam ilyet) a virágra nem tudok mást mondani bundás bogarad nincs? gomba,, hát nem tudom nem rendelkezem évtizedes tapasztalattal de ilyen fekete virággal még nem találkoztam! persze olyannal amit fagykár ért igen! felénk voltak most kemény mínuszok vissza is dobta szerencsétlent, már virágzani kéne azt semmi!! állnak és várják a jobb időt!
egy pár éve kaptam 40-50tövet és abból szaporítom magamnak és akkor sem tudták milyen fajta,sajna kicsit későn értem haza de remélem azért látni, meg kicsit nyomott mert fátyol van rajta! fajta tippek?????
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni: Ősszel ültettünk eper palántákat fólia sátorba, csepegtető szalaggal, leszalmázva, nem nagyüzemi mennyiségben.
Szépen virágzik, de a virág sárga közepe elfeketedik 1-2 nap alatt.Néhány levélnek a széle körben elsötétedett, leszáradt. Mi lehet a probléma? Gondoltam a beporzás hiányára, gombabetegségre, vagy megpétisóztam, és lehet az okozza?
Üdv!
Arra én is kiváncsi leszek.Legalább 3fő kell az üzemeltetéshez.1 a traktorba,1 a kifujócsövet fogja,1 meg a bálát adagolja a csuzdára.
Telószámot tudsz adni?
Mert szivesen cserélnék tapasztalatot veled.
Köszi Viktor.Nekem Trend van itthon megpróbálom azzal.
Szia!
Kíváncsian várom,hogy fog ez neked szuperálni?
Sokat agyaltam már én is egy hasonló szerkezeten,de rendre oda jutok,hogy mindig találok valami buktatót.A te megoldásodban,így képről az adagolást látom kissé nehézkesnek,és szuper száraz szalma fog kelleni,hogy ne kezdje el magába forgatni.De hangsúlyozom ez csak a fotó alapján észrevételezem,lehet valóságban más!Régebben ipari méretekben daráltam lucerna szénát,ás tudom mennyire számít,hogy puskapor száraz legyen.Mi kisméretű trágyaszóróval szórjuk. Plató telibe rakva élére állított bálákkal,hogy a folyamatosság meglegyen,és kis menetsebességgel, kis letolási sebességgel,és nagy fordulattal szórjuk.
Igaz a szalmát aratáskor magam bálázom (kis bála)és nagyon odafigyelek rá,hogy égő melegben, nagy fordulaton, kis sebességgel csinálom,hogy minél jobban aprózza fel.
A szalmának valót is magam aratom és nemcsak áteresztem a kombájnon,hanem össze is töretem,behúzott dobkosárral.(Azt sem bánom ha kissé megtöri a szemeket)
Honnan szerezted a palántát? Ott nem mondták milyen fajta? Tegyél fel totál képet mert így nehéz.. Mondjuk úgy is, de picit könnyebb.. Élőben már sokkal könnyebb lenne..
Űdv!
Nocsak,hogy felpörgött a fórum.
Az agrosolhoz milyen tapadót használtok,ha nem titok?
Idén a szalmát megpróbálom ezzel a géppel kijuttatni,most készült.
Nekem 8 m széles a fóliám.Én nekem egy bakhét 60 cm széles és a bakhátak között 40 cm távolság van,tehát egy bakhát a mellette lévő közzel 1 m-t tesz ki, így van 8 sorom :-) A palántákat pedig nem szabad nagyon közel ültetni egymáshoz,1 m hosszan ikersorban max 8-10 tő legyen,tehát 20 vagy 25 cm-ként egyet így:
. . . . .
. . . . . (ez 1 m-en 10 tő :-) ) slégan eltolva az ikersorok egymás mellett,nekem ez vált be
halli valakinek van 7,5 széles fóliában eper tudna segíteni bakhát ikersorban eper sor/tő bakhát távolság és szélesség, hány sor fér el benne??? előre is kösz
Szia clanki!
Az idén egyszer kapott Damisol extrát levélen majd ferticare I. 14-11-25, és most ferticare III. ami 10-5-26 én is perzselésnek hiszem ti milyen gyakran tápoldatoztok, adtok csak üres vizet is?
Nagyon köszi Hasutas!
Van frigóm is,de ez nem az,ezek a saját kezűleg készítettek!Sokat számít a föld amiben vannak,új a föld,már 20 éve nem ültettek ide
19155 hozzászólás
ezeket a fajtákat nem is ismerem,nálunk az ázsia,clery a sláger...ezeknek mik az előnyük?
bocsi most olvasom csak a fajtát
Válasz #852. hozzászólásra
Viktor!Nekem tavalyi képem nincs,mert ez az első szezonom
szép a tavalyid,milyen fajta?
Remélem lesz ápr. 20-ára piros szamócám
nekem is van ám tavalyi kép thutop és dark select
Válasz #850. hozzászólásra
Én meg Táborfalva pest-megye
Válasz #846. hozzászólásra
Újfehértó( szabolcs megye)
Válasz #846. hozzászólásra
Somogy, Dráva-mente
ezek meg a clery-k
Nyugi, nekem is "csak" bimbóm van !
Válasz #844. hozzászólásra
Honnan írtok helyileg Ti?
Nekem ilyen az albám...ebből csak kevés van
Válasz #842. hozzászólásra
Szia!
az a baj , hogy ez nekem fekete sík és fátyol alagutas! a homok még csak csak alakulgat növöget de a lenti hidegebbe.. szinte semmi! ma sem sütött sokat a nap esett az eső fújt az északi szél.. ami van szabadföldim azt is viseli, pedig az honeoye, kifejezetten korai , sőt talán a legkorábbiak között van!
Válasz #835. hozzászólásra
Szia! Nekem ez a levél az albára hasonlít,de majd a valóság kiderül a terméséből!
Szia!
Ne idegeskedj,nemcsak nálad nem virágzik még.Ma jártam az ország egy sokkal délibb részén, és a szabadföldi még ott sem volt sehol.Ez betudható az elmúlt időszak hidegeinek is.
A napokban ezért is mertem azt állítani,hogy itt bizony összeérés lesz a régiók közt! Egyszerre tavaszodik mindenhol,és akkor a déliek 2 hetes előnye hozzánk képest minimálisra csökken.
Válasz #840. hozzászólásra
Biztos lehetsz benne,hogy fagy okozza a "fekete szemet"
Nyiss szét néhány bimbót, és abból megállapítható a mértéke is, mennyire okozott kárt! Általában az első úgynevezett egy száras virágok szoktak elfagyni,de sajnos tapasztalatból mondom akár a teljes első fürt is képes kifagyni még virágnyílás előtt.
Válasz #838. hozzászólásra
köszi!
A fagykár talán a jobbik eset, mert lassan megszűnnek az éjszakai fagyok, és remélem a probléma is.
Válasz #835. hozzászólásra
itt csak nekem nem virágzik még!!
egyébként pasz a fajtára, ha érett piros lesz akkor is tölts fel képet és valami nehéz tényleg így megállapítani!
Szia!
"Fekete szemű virág" az sajnos fagykár!!!!
Nemfeltétlenül a napokban virágzás közben,akár már jóval előbb, még a zárt bimbóban lévő virágok is eltudnak fagyni,Ez a február végi melegedés és az azt követő hideg hatása is lehet!
pétisó érte a sorodat? elvileg nem használna neki ilyenkor ez a szilárd műtrágya pláne nem fóliába, mert ha öntözöd és a melegtől elkezd párologni akkor könnyen okozhat perzselést (paprikába láttam ilyet) a virágra nem tudok mást mondani bundás bogarad nincs? gomba,, hát nem tudom nem rendelkezem évtizedes tapasztalattal de ilyen fekete virággal még nem találkoztam! persze olyannal amit fagykár ért igen! felénk voltak most kemény mínuszok vissza is dobta szerencsétlent, már virágzani kéne azt semmi!! állnak és várják a jobb időt!
Válasz #834. hozzászólásra
Fagyra nem gondoltam, mert nagy hidegek nem voltak,a fólia pedig be van éjszakára csukva.
Válasz #828. hozzászólásra
egy pár éve kaptam 40-50tövet és abból szaporítom magamnak és akkor sem tudták milyen fajta,sajna kicsit későn értem haza de remélem azért látni, meg kicsit nyomott mert fátyol van rajta! fajta tippek?????
Válasz #833. hozzászólásra
akkor előfordulhat, hogy fagykárod van! annak az ismertető jele a virág közepének befeketedése!!
Válasz #832. hozzászólásra
Igen, ilyesmi.
Válasz #831. hozzászólásra
bocsi a minőségért, ilyenek a virágok?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni: Ősszel ültettünk eper palántákat fólia sátorba, csepegtető szalaggal, leszalmázva, nem nagyüzemi mennyiségben.
Szépen virágzik, de a virág sárga közepe elfeketedik 1-2 nap alatt.Néhány levélnek a széle körben elsötétedett, leszáradt. Mi lehet a probléma? Gondoltam a beporzás hiányára, gombabetegségre, vagy megpétisóztam, és lehet az okozza?
Segítséget köszönöm!
Válasz #829. hozzászólásra
Üdv!
Arra én is kiváncsi leszek.Legalább 3fő kell az üzemeltetéshez.1 a traktorba,1 a kifujócsövet fogja,1 meg a bálát adagolja a csuzdára.
Telószámot tudsz adni?
Mert szivesen cserélnék tapasztalatot veled.
Köszi Viktor.Nekem Trend van itthon megpróbálom azzal.
Válasz #826. hozzászólásra
Szia!
Kíváncsian várom,hogy fog ez neked szuperálni?
Sokat agyaltam már én is egy hasonló szerkezeten,de rendre oda jutok,hogy mindig találok valami buktatót.A te megoldásodban,így képről az adagolást látom kissé nehézkesnek,és szuper száraz szalma fog kelleni,hogy ne kezdje el magába forgatni.De hangsúlyozom ez csak a fotó alapján észrevételezem,lehet valóságban más!Régebben ipari méretekben daráltam lucerna szénát,ás tudom mennyire számít,hogy puskapor száraz legyen.Mi kisméretű trágyaszóróval szórjuk. Plató telibe rakva élére állított bálákkal,hogy a folyamatosság meglegyen,és kis menetsebességgel, kis letolási sebességgel,és nagy fordulattal szórjuk.
Igaz a szalmát aratáskor magam bálázom (kis bála)és nagyon odafigyelek rá,hogy égő melegben, nagy fordulaton, kis sebességgel csinálom,hogy minél jobban aprózza fel.
A szalmának valót is magam aratom és nemcsak áteresztem a kombájnon,hanem össze is töretem,behúzott dobkosárral.(Azt sem bánom ha kissé megtöri a szemeket)
Válasz #821. hozzászólásra
Honnan szerezted a palántát? Ott nem mondták milyen fajta? Tegyél fel totál képet mert így nehéz.. Mondjuk úgy is, de picit könnyebb.. Élőben már sokkal könnyebb lenne..
Válasz #826. hozzászólásra
nonit volt itthon így azt!!
Űdv!
Nocsak,hogy felpörgött a fórum.
Az agrosolhoz milyen tapadót használtok,ha nem titok?
Idén a szalmát megpróbálom ezzel a géppel kijuttatni,most készült.
Válasz #824. hozzászólásra
na ebben clanki tud segiteni tutiszáz, (szerintem vagy ázsia vagy clery)
Válasz #822. hozzászólásra
hát akkor várni kell még egy kicsit mert kisfóliéban is még csak ilyen
Válasz #821. hozzászólásra
majd tegyél fel képet az érett eperről és úgy hátha kiokoskodunk valamit!!
ránézésre meg lehez mondani a fajtát, mert sajnos nem tudom biztosra milyen fajta, vagy csak bevizsgáltatni?
Válasz #815. hozzászólásra
köszi a segítséget értettem mire gondolsz sztem kipóbálom 40cm "út" nem szűkös elférni rendesen?
Válasz #818. hozzászólásra
á basszus,na úgy gondoltam két palánta között legyen az ikersor másik felén az első ne merőlegesen
Válasz #817. hozzászólásra
na ez sem sikerült...
Válasz #816. hozzászólásra
Válasz #815. hozzászólásra
. . . . .
. . . . na érted az ikersorok egymás mellett eltolva,hiába pontozok nem úgy adja ki
Válasz #813. hozzászólásra
Nekem 8 m széles a fóliám.Én nekem egy bakhét 60 cm széles és a bakhátak között 40 cm távolság van,tehát egy bakhát a mellette lévő közzel 1 m-t tesz ki, így van 8 sorom :-) A palántákat pedig nem szabad nagyon közel ültetni egymáshoz,1 m hosszan ikersorban max 8-10 tő legyen,tehát 20 vagy 25 cm-ként egyet így:
. . . . .
. . . . . (ez 1 m-en 10 tő :-) ) slégan eltolva az ikersorok egymás mellett,nekem ez vált be
Válasz #811. hozzászólásra
hát kellett még hozzá plusz két kéz ebben a szélben
halli valakinek van 7,5 széles fóliában eper tudna segíteni bakhát ikersorban eper sor/tő bakhát távolság és szélesség, hány sor fér el benne??? előre is kösz
Válasz #810. hozzászólásra
Szia clanki!
Az idén egyszer kapott Damisol extrát levélen majd ferticare I. 14-11-25, és most ferticare III. ami 10-5-26 én is perzselésnek hiszem ti milyen gyakran tápoldatoztok, adtok csak üres vizet is?
Válasz #795. hozzászólásra
Ebben a szélben is lelkes vagy?
Válasz #809. hozzászólásra
Először is szerintem túl sok a nitrogén. Vedd vissza de nagyon gyorsan és Foszfor, Káli túl súlyossal tápozd. Ez valamilyen perzselés.
Sziasztok! Mejöttek méhek teszik a dolgukat majd teszek fel képeket. Nekemis van egy pàr levelem szerintetek mi okozta?
Válasz #807. hozzászólásra
Oké,köszi,holnap meg lesz
Válasz #805. hozzászólásra
Igen ott a leghatékonyabb ha levelen keresztül adod neki!
Válasz #804. hozzászólásra
Nagyon köszi Hasutas!
Van frigóm is,de ez nem az,ezek a saját kezűleg készítettek!Sokat számít a föld amiben vannak,új a föld,már 20 éve nem ültettek ide