Válasz Lali05 #17368. hozzászólásáraNálunk most indul a munka java 3 fólia lement 2 indult szépen meg indul a sok szabados joly is,persze lesz majd lengyel eper de az is csúszik és kezdetben nem 600 Ft lesz én nem vagyok megijedve abszolút!!!!
De a görög eltűnhetne mert az odab.sz az árnak eléggè!!!
Tegnap reggeli üzenet, szó szerint idézve az írás: "Joreggelt neharagugy hogy nem mentünk csak akiknek jóksia van beteg lett a lova vitte az állat kórházba de reggel minden felé kép megyünk" ...
MA ugyan megjöttek, csak kérdés a gazzal együtt kihúzzák e a haszonnövényt... Egyszer már elzavartam őket, bár akkor csak bent hagyta a gazt nem ismeret meg az epret meg a gazt... szerencsére a szedésnél nem kell kínlódnom...
Válasz hasutas1 #17363. hozzászólásáraLekopogom, én ebből a szempontból szerencsésebb régióban vagyok, itt még van munkaerő bőven, persze minőség már kevesebb. Nekem még laza 3 hét a fólia, utána én is agyalok hogyan tovább(fejlesztenék is meg nem is). A vándort semennyire nem siettettem, így gyakorlatilag szinte szabados lett belőle.
Válasz hasutas1 #17363. hozzászólásáraNa ezekkel a gondolatokkal teljesen egyet értek, csak nekem még kb. egy hónapig kell ezen idegeskedni. A fóliás a jövő héten leadja 90%-át, a szabadföldi jövő héten már sokat ad, aztán két három hét kemény lesz. Persze szeretnénk fejleszteni meg egyebek, de a munkaerő hiány korlátok közé szorít. Át kell gondolni nagyon hogyan tovább.
A következő évek legnagyobb problémáját a munkaerő hiány fogja okozni.
Még ha találsz egy-két embert, de tízet vagy tizenötöt már nem fogsz. Még 1-2 hétig eljönnek aztán itt fáj, ott fáj, kevés a pénz. Van aki egy, EGY, 1 alkalommal eljön és vége. Volt arra is példa, hogy öten megígérték hogy jönnek, reggel egy sem jelent meg .
Az ember már gyomorideggel fekszik-kel, mert azon izgul, hogy reggel ezek a szerencsétlenek jönnek, nem jönnek, tudsz annyit szedetni amit kérnek, vagy mi lesz?
Már nem is bánom ha ennek a szezonnak vége lesz, mert fejben teljesen elfáradtam,ezt a hetet éljük túl utána már leszarom az egészet.
Aztán lehet agyalni hogyan tovább
Válasz Csyzy #17358. hozzászólásáraNe is mond!!
Ma a kis piacon is rengeteg görög eper volt 7 helyen árulták a tesók 1200 Ft/kg áron kiírták hogy mézédes szabadföldi eper és kész sorok álltak ott,nem örültem neki elfogyhatna már ez az import szar amúgy nagyon rossz az íze katasztófa de ugye occsó
Válasz Topsin #17357. hozzászólásáranem is hallottam róla... nagy a csönd mindenki szed, a piacon van :) mi lesz a folytatás... nekem innentől még 3 hét biztos a szabadföld.. a Clary most adja a fő termést van még 2 hete, az Olympia első szedése volt de jövő héten leadja a termés felét, Sibilla, még csak jövő héten kezd.
Viszont azt hallottam jövő héten görög eperből nagy akció lesz a Tescóban...650 ft beszerzési árral...
Válasz csuti0 #17354. hozzászólásáraÜdv.
Magyar, közvetlen termelő itt helyben. Ismerjük. Nagyon rég óta csinálja.
Egy másik 1500-ért adja, vegyesen van szedve ahogy jön és a föld szélén sor áll, nem győzik szedni.
Válasz zelnikpeti #17351. hozzászólásáraTegnap fent voltam, láttam mi megy ott. Kb 3 vagy 4 éve voltam először ott fent. Akkor annyi eper volt, egy nap, mint mostanában 2-3 nap egyben. Azok a tévhitek meg azok a süket dumák, hogy majd jövő héten tele lesz a bani eperrel, azt nagyon gyorsan el kell felejteni.
Nem lesz eper.
Lesz 1-2 nap mikor nem lesz kereskedő, vagy egy-egy esős nap után beragadnak, de utána gyorsan kipucolják a piacot.
Meg hát azt is látni kell, hogy a szabados a piacnak a 40%-kat fedheti le, és legyünk őszinték az sok helyen rohad... Lehet itt elhinteni azt a szöveget, hogy tömve lesznek a bokrok meg szar@sig leszünk eperrel, de hát a piac most megmutatta, hogy itt bizony kurv@ kevés eper van.
A másik meg az, hogy egyre több az a személy aki hirtelen meg akar gazdagodni, na az mit csinál? Hát kereskedik. Termelni egyre kevesebben akarnak. Gomba módjára nyílnak a standok. És van akinek ez bejön, megy neki. Tudok olyan kereskedőt, aki megveszi 1800-ba és 3500-ba teszi ki. Mi baja lehet? Semmi. Amíg viszik és elfogy neki leszarja hogy mennyibe kerül az eper a banin.
A legnagyobb gondja az, hogy nem tud annyit venni amit eltudna adni.
Így megy ez mostanában.
Válasz hasutas1 #17350. hozzászólásáraAhogy a helyzet áll a szabadföldi is fóliás áron lesz...
Mi 1 hét kényszer pihit tartunk.
A fóliást teljesen letermeltük.
A szabadföldi meg kb elseje körül indul. Feltéve ha ez a jó idő oda nem bax az egésznek. Eddig kb - 30%...
Válasz lacka4600 #17349. hozzászólásáraSzerintem ma még drágább lesz fent a banin. Itt már elszabadultak a rendelések, már mindegy milyen csak eper legyen .
Válasz hasutas1 #17348. hozzászólásáraNyíregyen 8ba ment a szép, de 9ért és olcsóbban lehetett mellettem venni 6kgosra megrakott "finom" románt természetesen magyarra cimkézve....
Köszönöm a hozzászólásokat! Úgy érzem, hogy kicsit vaktölténnyel lövök/lövünk. Korábbi években május 1-2 között fújtam utoljára bármivel is az epret, aztán két hét csend és jöhetett a szedés. Ez az idei év nagyon tanító jellegű (időjárás, kártevők, betegségek). A csapadék eloszlása sem kedvezett a permetezéseknek (főleg megelőző jelleggel). Mostanában akkor fújok, amikor lehet, nem mindig akkor, amikor kell. Csak sajnálnám, hogy az "utolsó" három hétre ütne be a "mennykő". Mert aztán takarítás és teljesen új állomány.
Esetleg valakinek híre a szegedi nagybaniról? Akivel beszéltem, azt mondták dögivel volt eper és már az ára is erősen lent van (900-1200). 1200-ért nagyon szépet lehet kapni. Ez kicsit rányomja a bélyegét a mi eladásunk kezdetére is, a szedd magaddal pedig most akartam elindulni a hétvégén, de lehet 2-3 nap csúszás. Annak az árát meg nehezen tudom belőni a piaci árainkhoz (főleg, hogy erősen mozog az ára). Felénk a legnagyobb piacon most szerdán 1600/kg-ért már szépet lehetett kapni és 2000-ért csak az extra volt (de szerintem az nemigen fogy). Átlagosan 1600-1800 (ez termelői és kereskedői is). Jó munkát!
Válasz kurucsopeti #17342. hozzászólásáraSzia!
Ha netán Vertimec pro-val fújod,akkor vedd figyelembe a méh veszélyességi besorolását is! Ne csak az Évi-t nézd hogy 3 napos!
Üdv.: Csuti
Válasz kurucsopeti #17342. hozzászólásáraEz lehet liszteske,üveghàzi molytetetű is vagy tripsz na a Vertimec Pro is 3 napos szer azzal fújd le egy kis tapadószerrel legjobb a wetcit vagy silvet ha az nincs tehetsz mellé egy lisztharmat elleni 3 napos szert ha már lefújod!!(systhane ,topas,amistar top vagy ha inkább szürkepenész gondod van akkor signum inkább!
Üdv!
Még egy képet felteszek (mert próbáltam utána olvasni, de képet nem sokat találtam). A takácsatka biztosan hálót sző, de a szamócaatka nem. Ezek a piros körben lévő kis világos jószágok a levél nyelén vannak. Azért is kérdeztem, mert atka ellen "szezonon kívül" kell/lehet permetezni, csak akkor tenném, ha szükséges. Most még kibírnék 3 napot. Egy hét múlva nem biztos. Visszaolvasva viszont a tripszre jobban illik a leírás. Csak hogy megtudjam pontosan.
Válasz kurucsopeti #17331. hozzászólásáraAz atka világos barnás, hálót szövő gyorsan mozgó állat!A vertimec pro öli és három nap évidejű, de ha kevés foltod van akkor fújd le valamilyen chemotoxal.
Válasz kurucsopeti #17331. hozzászólásáraSzia
Ortus atka ellen hatásos 3 napos az é.v.i.-e
Az atkàt szabad szemmel nem nagyon lehet látni biztos hogy az van???
Nem tripszed van??
Az ellen meg a laser duplo nagyon jó (kicsit drága)
1 napos az é.v.i.-e!
Válasz hasutas1 #17329. hozzászólásáraJó de most kb 10 napot vagy 2 hetet csúszott a szamóca a cseresznye meg még aranyáron lesz szerintem lesz a magyar szamócára még kereslet főleg hogy a szabadosok ki tudja hogy muzsikálnak!
Meglátod viszik még tovább is azt
Üdv! SOS segítséget kérnék: nem volt még atkánk (megelőzőleg fújtam mindig), nem is ismerem pontosan. De a tetűnél kisebb jószágok jelentek meg foltokban a száron (kis világos apróságok). Ha atka ellen védekeznék, most mit lehetne. Vertimec-kel és Nissorunnal fújtam tavasszal. Elméletileg 40-60 napig tartós a hatás és a következő permetezés szüret után esedékes.
Válasz lacka4600 #17327. hozzászólásáraNekem az a tapasztalatom hogy június 10-15.-e után picit ráunnak az eperre az emberek, akkor már a pulton is kevesebb fogy.
Tavaly próbáltunk más gyümölcsöt, és az eper vége felé már más gyümölcsből többet adtunk el.
Nos lassan nyitunk ma a szedd magaddal, szombaton bár az időjárás sem kedvezett nem voltak sokan igaz hirdettük is, hogy nem érik nyugalom... ma kiderül jön e a tömeg...és kezelhető e...
Válasz hasutas1 #17326. hozzászólásáraTavaly szezon végén 2000ről levittem 1700-ra a placcos árat, hogy kedvezzek a vevőknek úgymond. 1 ládával sem ment el több, mint előtte....
Válasz lacka4600 #17324. hozzászólásáraItt már megy az alávágás, nehogy aztán mástól vegye az epret, akkor is én leszek a legolcsóbb a környékbe... És ebben az a vicc, hogy aki egy ezressel többet kér (ezt értsd a kicsi-nagy közti árra) érte, ő ugyanúgy, vagy akár többet is el tud adni, mint az olcsóbb.
Válasz hasutas1 #17321. hozzászólásáraNálunk még 2500 pulton és szépen megy. Igény van rá, és a jelenlegi időjárás miatt, én sem hiszem, hogy a szabadföldi "bőtermés" nagyon negatív irányba tolná az árat. Talán 2000 körül lesz a vége pulton nálunk.
Válasz hasutas1 #17321. hozzászólására2000-es szeddmagad?!
Na aaaz már döfi Sejtem is, hogy kiről lehet szó. Már tavaly is működött neki horror áron. Ezek szerint most még jobban felsrófolta.
Így hogy már túl vagyunk a felénél (legalábbis mi) , kicsi összegzés.
Az elején néha homokszem akadt a gépezetbe, de 2 hete elég jól beálltunk, kialakult a vevőkör. Az árat is tudtuk tartani, és szerintem van igény még mindig az eperre. Még mindig nem voltam a banin, ezt szinte el sem hiszem . A pulton a hétvége nagyon erős volt, de már csütörtökön az eső elállta után is roham indult. Aztán szombaton sorok álltak a pultunk előtt.
A kollega megnyitotta a szedd magadot, írd és mond 2000/kiló áron, és mennek. Ezen felbuzdulva úgy döntöttem én már a pult árán nem szeretnék változtatni a következő 2 hétben.
19169 hozzászólás
Válasz Lali05 #17368. hozzászólásáraNálunk most indul a munka java 3 fólia lement 2 indult szépen meg indul a sok szabados joly is,persze lesz majd lengyel eper de az is csúszik és kezdetben nem 600 Ft lesz én nem vagyok megijedve abszolút!!!!
De a görög eltűnhetne mert az odab.sz az árnak eléggè!!!
Válasz bujdi1985 #17362. hozzászólásáraMajd jön az 600ft-os lengyel ne agodj!
Tegnap reggeli üzenet, szó szerint idézve az írás: "Joreggelt neharagugy hogy nem mentünk csak akiknek jóksia van beteg lett a lova vitte az állat kórházba de reggel minden felé kép megyünk" ...
MA ugyan megjöttek, csak kérdés a gazzal együtt kihúzzák e a haszonnövényt... Egyszer már elzavartam őket, bár akkor csak bent hagyta a gazt nem ismeret meg az epret meg a gazt... szerencsére a szedésnél nem kell kínlódnom...
Válasz hasutas1 #17363. hozzászólásáraLekopogom, én ebből a szempontból szerencsésebb régióban vagyok, itt még van munkaerő bőven, persze minőség már kevesebb. Nekem még laza 3 hét a fólia, utána én is agyalok hogyan tovább(fejlesztenék is meg nem is). A vándort semennyire nem siettettem, így gyakorlatilag szinte szabados lett belőle.
Válasz hasutas1 #17363. hozzászólásáraSajnos ezt nagyon jól összefoglatad!!!
Lehet is agyalni a jövőn.
Válasz hasutas1 #17363. hozzászólásáraNa ezekkel a gondolatokkal teljesen egyet értek, csak nekem még kb. egy hónapig kell ezen idegeskedni. A fóliás a jövő héten leadja 90%-át, a szabadföldi jövő héten már sokat ad, aztán két három hét kemény lesz. Persze szeretnénk fejleszteni meg egyebek, de a munkaerő hiány korlátok közé szorít. Át kell gondolni nagyon hogyan tovább.
A következő évek legnagyobb problémáját a munkaerő hiány fogja okozni.
.
Még ha találsz egy-két embert, de tízet vagy tizenötöt már nem fogsz. Még 1-2 hétig eljönnek aztán itt fáj, ott fáj, kevés a pénz. Van aki egy, EGY, 1 alkalommal eljön és vége. Volt arra is példa, hogy öten megígérték hogy jönnek, reggel egy sem jelent meg
Az ember már gyomorideggel fekszik-kel, mert azon izgul, hogy reggel ezek a szerencsétlenek jönnek, nem jönnek, tudsz annyit szedetni amit kérnek, vagy mi lesz?
Már nem is bánom ha ennek a szezonnak vége lesz, mert fejben teljesen elfáradtam,ezt a hetet éljük túl utána már leszarom az egészet.
Aztán lehet agyalni hogyan tovább
Válasz Csyzy #17358. hozzászólásáraNe is mond!!
Ma a kis piacon is rengeteg görög eper volt 7 helyen árulták a tesók 1200 Ft/kg áron kiírták hogy mézédes szabadföldi eper és kész sorok álltak ott,nem örültem neki elfogyhatna már ez az import szar amúgy nagyon rossz az íze katasztófa de ugye occsó
Válasz Csyzy #17358. hozzászólásáraHosszú sorok fognak állni a Tescok előtt, mint minden meghírdetett akciók után
. Végünk van, mind meghalunk 
Válasz Csyzy #17358. hozzászólásáraMost indul a szabadföldi asia. Jövő héten már jól bele tudunk csípni. Itthonról jelenleg 1500/kg viszonteladónak!
Termelt valaki scala fajtàt? Fóliába
Válasz Topsin #17357. hozzászólásáranem is hallottam róla... nagy a csönd mindenki szed, a piacon van :) mi lesz a folytatás... nekem innentől még 3 hét biztos a szabadföld.. a Clary most adja a fő termést van még 2 hete, az Olympia első szedése volt de jövő héten leadja a termés felét, Sibilla, még csak jövő héten kezd.
Viszont azt hallottam jövő héten görög eperből nagy akció lesz a Tescóban...650 ft beszerzési árral...
Brilla fajtáról mi a véleményetek?
Válasz csuti0 #17354. hozzászólásáraÜdv.
Magyar, közvetlen termelő itt helyben. Ismerjük. Nagyon rég óta csinálja.
Egy másik 1500-ért adja, vegyesen van szedve ahogy jön és a föld szélén sor áll, nem győzik szedni.
Válasz zelnikpeti #17351. hozzászólásáraTegnap fent voltam, láttam mi megy ott. Kb 3 vagy 4 éve voltam először ott fent. Akkor annyi eper volt, egy nap, mint mostanában 2-3 nap egyben. Azok a tévhitek meg azok a süket dumák, hogy majd jövő héten tele lesz a bani eperrel, azt nagyon gyorsan el kell felejteni.
Nem lesz eper.
Lesz 1-2 nap mikor nem lesz kereskedő, vagy egy-egy esős nap után beragadnak, de utána gyorsan kipucolják a piacot.
Meg hát azt is látni kell, hogy a szabados a piacnak a 40%-kat fedheti le, és legyünk őszinték az sok helyen rohad... Lehet itt elhinteni azt a szöveget, hogy tömve lesznek a bokrok meg szar@sig leszünk eperrel, de hát a piac most megmutatta, hogy itt bizony kurv@ kevés eper van.
A másik meg az, hogy egyre több az a személy aki hirtelen meg akar gazdagodni, na az mit csinál? Hát kereskedik. Termelni egyre kevesebben akarnak. Gomba módjára nyílnak a standok. És van akinek ez bejön, megy neki. Tudok olyan kereskedőt, aki megveszi 1800-ba és 3500-ba teszi ki. Mi baja lehet? Semmi. Amíg viszik és elfogy neki leszarja hogy mennyibe kerül az eper a banin.
A legnagyobb gondja az, hogy nem tud annyit venni amit eltudna adni.
Így megy ez mostanában.
Válasz .!?@ #17353. hozzászólásáraSzia!
A Magyar,vagy a magyrított?
Szép.
Felénk a kis piacon 1200-1500/kg.
Válasz hasutas1 #17350. hozzászólásáraTegnap 10 körül ment a szép. Ma is.
Válasz hasutas1 #17350. hozzászólásáraAhogy a helyzet áll a szabadföldi is fóliás áron lesz...
Mi 1 hét kényszer pihit tartunk.
A fóliást teljesen letermeltük.
A szabadföldi meg kb elseje körül indul. Feltéve ha ez a jó idő oda nem bax az egésznek. Eddig kb - 30%...
Válasz lacka4600 #17349. hozzászólásáraSzerintem ma még drágább lesz fent a banin. Itt már elszabadultak a rendelések, már mindegy milyen csak eper legyen
.
Válasz hasutas1 #17348. hozzászólásáraNyíregyen 8ba ment a szép, de 9ért és olcsóbban lehetett mellettem venni 6kgosra megrakott "finom" románt természetesen magyarra cimkézve....
Válasz kurucsopeti #17347. hozzászólásáraTegnap a Pesti banin 7 körül mozgott a kicsi, a nagy 9-től vót. Állítólag volt 12 is.
Köszönöm a hozzászólásokat! Úgy érzem, hogy kicsit vaktölténnyel lövök/lövünk. Korábbi években május 1-2 között fújtam utoljára bármivel is az epret, aztán két hét csend és jöhetett a szedés. Ez az idei év nagyon tanító jellegű (időjárás, kártevők, betegségek). A csapadék eloszlása sem kedvezett a permetezéseknek (főleg megelőző jelleggel). Mostanában akkor fújok, amikor lehet, nem mindig akkor, amikor kell. Csak sajnálnám, hogy az "utolsó" három hétre ütne be a "mennykő". Mert aztán takarítás és teljesen új állomány.
Esetleg valakinek híre a szegedi nagybaniról? Akivel beszéltem, azt mondták dögivel volt eper és már az ára is erősen lent van (900-1200). 1200-ért nagyon szépet lehet kapni. Ez kicsit rányomja a bélyegét a mi eladásunk kezdetére is, a szedd magaddal pedig most akartam elindulni a hétvégén, de lehet 2-3 nap csúszás. Annak az árát meg nehezen tudom belőni a piaci árainkhoz (főleg, hogy erősen mozog az ára). Felénk a legnagyobb piacon most szerdán 1600/kg-ért már szépet lehetett kapni és 2000-ért csak az extra volt (de szerintem az nemigen fogy). Átlagosan 1600-1800 (ez termelői és kereskedői is). Jó munkát!
Válasz kurucsopeti #17342. hozzászólásáraSzia!
Ha netán Vertimec pro-val fújod,akkor vedd figyelembe a méh veszélyességi besorolását is! Ne csak az Évi-t nézd hogy 3 napos!
Üdv.: Csuti
Válasz kurucsopeti #17342. hozzászólásáraLisztecskének sem látom ,de azt jól viszi a naracs olaj.Jobban nem tudod nagyítani?
Válasz kurucsopeti #17342. hozzászólásáraEz lehet liszteske,üveghàzi molytetetű is vagy tripsz na a Vertimec Pro is 3 napos szer azzal fújd le egy kis tapadószerrel legjobb a wetcit vagy silvet ha az nincs tehetsz mellé egy lisztharmat elleni 3 napos szert ha már lefújod!!(systhane ,topas,amistar top vagy ha inkább szürkepenész gondod van akkor signum inkább!
Válasz kurucsopeti #17342. hozzászólásáraNem tudom,hogy mi lehet, de a tripszre sem gondlnék!
Üdv!
Visszaolvasva viszont a tripszre jobban illik a leírás. Csak hogy megtudjam pontosan.
Még egy képet felteszek (mert próbáltam utána olvasni, de képet nem sokat találtam). A takácsatka biztosan hálót sző, de a szamócaatka nem. Ezek a piros körben lévő kis világos jószágok a levél nyelén vannak. Azért is kérdeztem, mert atka ellen "szezonon kívül" kell/lehet permetezni, csak akkor tenném, ha szükséges. Most még kibírnék 3 napot. Egy hét múlva nem biztos.
Válasz bujdi1985 #17340. hozzászólásáraÍgy kaptam(nem jártam utána, hogy mikor, valódi, meg stb…):
Moderátor által módosítva: 2021-05-25 22:07:38
Válasz Bertoldo #17339. hozzászólásáraNa azért!!
A 8000 Ft ot kis piaci árnak is sokallom!
Na mindegy szamócára lesz még kereslet!
Válasz bujdi1985 #17335. hozzászólására1500 1600 volt a cserkó kilós ára tegnap.
Ebbű leszek én gazdag.

Válasz kurucsopeti #17331. hozzászólásáraAz atka világos barnás, hálót szövő gyorsan mozgó állat!A vertimec pro öli és három nap évidejű, de ha kevés foltod van akkor fújd le valamilyen chemotoxal.
Válasz bujdi1985 #17335. hozzászólására/kg
Válasz .!?@ #17333. hozzászólására10 kg ost?
Attól függ milyen minőségű na majd én holnap szétnézek a banin úgyis megyünk kíváncsi vagyok!!!
Válasz kurucsopeti #17331. hozzászólásáraSzia
Ortus atka ellen hatásos 3 napos az é.v.i.-e
Az atkàt szabad szemmel nem nagyon lehet látni biztos hogy az van???
Nem tripszed van??
Az ellen meg a laser duplo nagyon jó (kicsit drága)
1 napos az é.v.i.-e!
Válasz bujdi1985 #17332. hozzászólására8000-ért láttam cserkót piacon……
Válasz hasutas1 #17329. hozzászólásáraJó de most kb 10 napot vagy 2 hetet csúszott a szamóca a cseresznye meg még aranyáron lesz szerintem lesz a magyar szamócára még kereslet főleg hogy a szabadosok ki tudja hogy muzsikálnak!
Meglátod viszik még tovább is azt
Üdv! SOS segítséget kérnék: nem volt még atkánk (megelőzőleg fújtam mindig), nem is ismerem pontosan. De a tetűnél kisebb jószágok jelentek meg foltokban a száron (kis világos apróságok). Ha atka ellen védekeznék, most mit lehetne. Vertimec-kel és Nissorunnal fújtam tavasszal. Elméletileg 40-60 napig tartós a hatás és a következő permetezés szüret után esedékes.
Válasz lacka4600 #17327. hozzászólásáraNekem az a tapasztalatom hogy június 10-15.-e után picit ráunnak az eperre az emberek, akkor már a pulton is kevesebb fogy.
Tavaly próbáltunk más gyümölcsöt, és az eper vége felé már más gyümölcsből többet adtunk el.
Nos lassan nyitunk ma a szedd magaddal, szombaton bár az időjárás sem kedvezett nem voltak sokan igaz hirdettük is, hogy nem érik nyugalom... ma kiderül jön e a tömeg...és kezelhető e...
Válasz hasutas1 #17326. hozzászólásáraTavaly szezon végén 2000ről levittem 1700-ra a placcos árat, hogy kedvezzek a vevőknek úgymond. 1 ládával sem ment el több, mint előtte....
Válasz lacka4600 #17324. hozzászólásáraItt már megy az alávágás
, nehogy aztán mástól vegye az epret, akkor is én leszek a legolcsóbb a környékbe... És ebben az a vicc, hogy aki egy ezressel többet kér (ezt értsd a kicsi-nagy közti árra) érte, ő ugyanúgy, vagy akár többet is el tud adni, mint az olcsóbb.
Válasz lacka4600 #17324. hozzászólásáraA jelenlegi időjárásban lesz baj a szabadföldivel, a minőség az gatya lesz.
Válasz hasutas1 #17321. hozzászólásáraNálunk még 2500 pulton és szépen megy. Igény van rá, és a jelenlegi időjárás miatt, én sem hiszem, hogy a szabadföldi "bőtermés" nagyon negatív irányba tolná az árat. Talán 2000 körül lesz a vége pulton nálunk.
Válasz L. M. #17322. hozzászólásáraSzerintem nem ismered, de aztán kitudja lehet vett tőled palántát.
Válasz hasutas1 #17321. hozzászólására2000-es szeddmagad?!
Sejtem is, hogy kiről lehet szó. Már tavaly is működött neki horror áron. Ezek szerint most még jobban felsrófolta.
Na aaaz már döfi
Így hogy már túl vagyunk a felénél (legalábbis mi) , kicsi összegzés.
. A pulton a hétvége nagyon erős volt, de már csütörtökön az eső elállta után is roham indult. Aztán szombaton sorok álltak a pultunk előtt.
.
Az elején néha homokszem akadt a gépezetbe, de 2 hete elég jól beálltunk, kialakult a vevőkör. Az árat is tudtuk tartani, és szerintem van igény még mindig az eperre. Még mindig nem voltam a banin, ezt szinte el sem hiszem
A kollega megnyitotta a szedd magadot, írd és mond 2000/kiló áron, és mennek. Ezen felbuzdulva úgy döntöttem én már a pult árán nem szeretnék változtatni a következő 2 hétben
Sziasztok!
Valakinek közületek van, vagy volt Brilla fajtája? Mi a véleményetek róla?