Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.66 FtUSD389.41 FtCHF432.15 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szép napot mindenkinek
Segítséget szeretnék kér azzal a témával kapcsolatban,hogy a cégünk több féle síkfólia és más idetartozó termékek gyártásával foglalkozik,és ezzel kapcsolatban szeretném meg keresni a termelőket egy információ cserére.Ezt hogy, vagy hol tudnám megtenni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Egy kis segítséget szeretnék kérni , vagy tanácsot konyhakertben lévő eprünkböl hogyan lehetne ki ěrtani a tarackbuzát , gazolni szoktam de olyan mint a szélmalomharc , van rá valami vegyszer?
Válasz #387. hozzászólásra
Én azért nem ilyen nagyban csinálom, mint Te, de nekem is 11 nagy bála, illetve 50 db kis bála kellett,igaz jól elfáradtam a végére... .Hozzáteszem nekünk egészen más miatt kellett ez a megoldás.Mi bakhátas megoldást alkalmazunk.Most én is szeretnék kipróbálni frigo palántákat, egész jó árakat mondtak rá.
1000db kisbálát.
A nagybálával nehéz dolgozni,töri a leveleket.
Gondolkodok 1 kardánhajtású turbinás báladarálón,az finom munkát csinál,és nagyban segítené a munkát.
Sajátot palántázok,ill ha ki akarok próbálni fajtákat,akkor veszek.
Üdv!
Venzár,Dual Gold kijuttatva,most várom az esőt.
Lisztharmatra már permeteztetek?
Mivel mentek?
Én Michrotiol Speciállal,meg Amalgerollal megyek majd.
Üdv! Szeretnék segítséget kérni. Egy cimborámmal epret szeretnénk termeszteni, viszonylag kis területen. Ez kb. 500 m2-t jelent. Csepegtetős öntözéssel szeretnénk, fóliatakaróval. Továbbá rendelkezésünkre áll egy régi, farmotoros szőlészeti traktor és egy rotációs kapa, pár kiegészítővel. A kérdésem, hogy milyen előkészületekre van szükség, mikor kerüljön a földbe, milyen palántát vegyünk, illetve mikor várhatjuk az első termést. Szóval egy átfogóbb képet szeretnék eperből, ha lehet. Előre is nagyon köszönöm!
Ahogy jött ez a csapadékos idő, úgy a vakondok kivonultak a fóliákból, úgyhogy nem hiszem, hogy a "kaja" vonzotta be őket. Az eper szépen nő, sok kaccsot hozott... Azt most le kellene vágni? Mert most a tőnek kellene erősödni...jól gondolom?
üdv! a vakond bizony hasznos állatka! próbálj meg fólia alá csepegtetővel bejuttatni valami rovarölőt (force,pirinex,stb...) olyan levélfehéredést én is észleltem. Az okát még nem tudom, le van permetezve és még is itt ott észleltem!
hola. Ne a vakondot bántsd, mert az csak a talajban levő kártevőket eszi meg. Tehát hasznos állat. A kártevőket(pajor, lótücsök) azokat irtsd ki és a vakond magától elmegy, mert nem lesz mit ennie. Azt, hogy mitől világosodik meg rengeteg oka lehet. látni kellene.
Sziasztok!
Új vagyok a témában, most ültettünk először epret a fóliába, bakhátra, 30-as tőtávra, zöld fóliára. Szépen beindultak a palánták, de lenne egy-két kérdésem... Ami biztos lesz majd folyamatosan! Az első most az lenne, hogy miért hoz egy-két tő világos, inkább fehéres zöld leveleket? Nem az az egészséges friss hajtás színe van. Vakond ellen mi a legjobb módszer? Köszi előre is
Nekem virágcserépve van 4 tő eprem, ebből egy kidöglött mert megszaladt a műtrágya és nem bírta! :) amúgy milyen gyakran kell locsolni így ládába? 2 naponta? Nedves földet szeretni nem?
Azóta én is utánajártam, kizárt dolog, hogy a forcetól lenne!
Így jár az aki tépett palántákat vesz, és 5 nappal előtte kezdik a kiszedését, mint ahogy elraktuk volna!
Különben csak az egyik fajtánál tapasztalható ez (clery), nagyon szépen meg lehet különböztetni a sorokat!
Legjobb lesz ha valami szakértővel megnézetem!
De nekem az a gyanúm, túl sokat voltak szabadon....
19155 hozzászólás
Nagyon szép az idő , nagyon szép árak vannak , jobban teljesítünk ! Ez az év kuka !
Válasz #402. hozzászólásra
Köszönöm,de ez természetes hogy a meglévő partnerekkel tartjuk a kapcsolatot.
Nálunk is érik.
Válasz #401. hozzászólásra
Esetleg azokat megkeresheted akiknek adtatok el ilyesmit:)
Szép napot mindenkinek
Segítséget szeretnék kér azzal a témával kapcsolatban,hogy a cégünk több féle síkfólia és más idetartozó termékek gyártásával foglalkozik,és ezzel kapcsolatban szeretném meg keresni a termelőket egy információ cserére.Ezt hogy, vagy hol tudnám megtenni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz #399. hozzászólásra
Nekünk is találjál, minden fórumozónak!!
Válasz #398. hozzászólásra
Ezeket ma találtam
Válasz #394. hozzászólásra
Azt mindenképp meg várom mert már látam rózsaszínt köztük, de utána ki probálom köszönöm a segitséget.
Válasz #395. hozzászólásra
Nem. Ez magyar huncutság. A multik a fő kavarók
Meg tudja mondani valaki honnan ez az olcsó 700ft-körüli eper?Valami külföldi huncutság?
Üdv!
Pantera val próbáld meg,de majd csak ha lefogyott a termés.
Azt vki tudja,h mi az oka a tőosztásos szaporodásnak,vagy mi idézi elő?
Egy kis segítséget szeretnék kérni , vagy tanácsot konyhakertben lévő eprünkböl hogyan lehetne ki ěrtani a tarackbuzát , gazolni szoktam de olyan mint a szélmalomharc , van rá valami vegyszer?
Válasz #391. hozzászólásra
artis-al próbálkozzál
Hangyák ellen ki-hogy védekezik, mivel?
Válasz #387. hozzászólásra
Én azért nem ilyen nagyban csinálom, mint Te, de nekem is 11 nagy bála, illetve 50 db kis bála kellett,igaz jól elfáradtam a végére... .Hozzáteszem nekünk egészen más miatt kellett ez a megoldás.Mi bakhátas megoldást alkalmazunk.Most én is szeretnék kipróbálni frigo palántákat, egész jó árakat mondtak rá.
Válasz #388. hozzászólásra
Válasz #381. hozzászólásra
Agrárcsemete megkel hogy mondjak utállak , vagy inkább magam , meg irigy is vagyok , sőt féltékeny az ültetvényedre .
1000db kisbálát.
A nagybálával nehéz dolgozni,töri a leveleket.
Gondolkodok 1 kardánhajtású turbinás báladarálón,az finom munkát csinál,és nagyban segítené a munkát.
Sajátot palántázok,ill ha ki akarok próbálni fajtákat,akkor veszek.
Válasz #382. hozzászólásra
Hány nagy bálát használsz fel ehhez ? ....mekkora kúttal dolgozol ekkora területen,?
Ja, és ki-honnan szerzi be a palántákat, s milyeneket?
Válasz #384. hozzászólásra
Nekem van roxana, clery, és marmolada, egész jónak tűnik, majd meglátjuk mi lesz az ára!
Alba,Anita,Roxana,Elsanta,de nagyobbrészt Honey.
Elég jónak néz ki eddig.
Neked?
Válasz #382. hozzászólásra
Milyen fajtáid vannak? És, milyen termésre számítasz?
Ezek meg az új palántákról készültek.
Üdv!
Kinek milyen az eper?
Nekem szabadföldi síkművelésű van,teszek fel pár képet róla.
10.e körül érni kezd szerintem.
sziasztok!
1000 négyzetméteren sacperkb hány kg terem meg??
Halihó!
Azt az 500 ill. 250 g-os műanyag dobozkát honnan szerzitek be??? Gyors infó kellene!!
Köszi előre is!!
Üdv!
Venzár,Dual Gold kijuttatva,most várom az esőt.
Lisztharmatra már permeteztetek?
Mivel mentek?
Én Michrotiol Speciállal,meg Amalgerollal megyek majd.
Válasz #355. hozzászólásra
Micosol PTC vagy a Trifender tnezd meg
Válasz #374. hozzászólásra
Szia
Nem akarok bele szólni az Albára nagyon vigyázz mert érzékeny majdnem minden gyomirtóra.Képes kivinni azt is a gyommal együtt.
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni.
Venzárral szeretnék permetezni Honeoye,és Anita fajtájú epret.
Augusztusi telepítésű.
Szerintetek lehet?
Mert 1évnél idősebb epresben ajánlja a gyártó.
nekem valamilyen szerencse folytán nem indult meg! októberbe jött rá 2-3 nap -7 ,-8 fok és azóta olyan!
Nálam is virágzik.
sképen látható földieper a Békés megyei Csanádapácán 2013.11.19
Üdv! Szeretnék segítséget kérni. Egy cimborámmal epret szeretnénk termeszteni, viszonylag kis területen. Ez kb. 500 m2-t jelent. Csepegtetős öntözéssel szeretnénk, fóliatakaróval. Továbbá rendelkezésünkre áll egy régi, farmotoros szőlészeti traktor és egy rotációs kapa, pár kiegészítővel. A kérdésem, hogy milyen előkészületekre van szükség, mikor kerüljön a földbe, milyen palántát vegyünk, illetve mikor várhatjuk az első termést. Szóval egy átfogóbb képet szeretnék eperből, ha lehet. Előre is nagyon köszönöm!
Ahogy jött ez a csapadékos idő, úgy a vakondok kivonultak a fóliákból, úgyhogy nem hiszem, hogy a "kaja" vonzotta be őket. Az eper szépen nő, sok kaccsot hozott... Azt most le kellene vágni? Mert most a tőnek kellene erősödni...jól gondolom?
Válasz #365. hozzászólásra
üdv! a vakond bizony hasznos állatka! próbálj meg fólia alá csepegtetővel bejuttatni valami rovarölőt (force,pirinex,stb...) olyan levélfehéredést én is észleltem. Az okát még nem tudom, le van permetezve és még is itt ott észleltem!
Válasz #365. hozzászólásra
hola. Ne a vakondot bántsd, mert az csak a talajban levő kártevőket eszi meg. Tehát hasznos állat. A kártevőket(pajor, lótücsök) azokat irtsd ki és a vakond magától elmegy, mert nem lesz mit ennie. Azt, hogy mitől világosodik meg rengeteg oka lehet. látni kellene.
Sziasztok!
Új vagyok a témában, most ültettünk először epret a fóliába, bakhátra, 30-as tőtávra, zöld fóliára. Szépen beindultak a palánták, de lenne egy-két kérdésem... Ami biztos lesz majd folyamatosan! Az első most az lenne, hogy miért hoz egy-két tő világos, inkább fehéres zöld leveleket? Nem az az egészséges friss hajtás színe van. Vakond ellen mi a legjobb módszer? Köszi előre is
Hahó epertermelők!!!
Kinek - milyen lett ez az év?
Hogy készültök ti a télre?
Esetleg valaki tud valamiféle pályázatot eperre?
Mostanság melyek a piacos fajták?
Válasz #360. hozzászólásra
itt lehet böngészgetni! nekem is szabad földön van .. sokszor kell gyomlálni de még egyenlőre nem használok gyomirtót!
http://mezohir.hu/mezohir/2004/02/a-bogyos-gyumolcsuek-gyomirtasa/
Mi lehet itt a baj? mivel fújjam?
Gazosodás ellen valami tippet adjatok légyszi, mert szinte hetente lehet gazolni!!!???
A másik:
-Hány palántát lehet (érdemes) kinevelni 1 tőről??
Ja, és bakháton, agroszövet kilyuggalva , és úgy gazos!
Nekem virágcserépve van 4 tő eprem, ebből egy kidöglött mert megszaladt a műtrágya és nem bírta! :) amúgy milyen gyakran kell locsolni így ládába? 2 naponta? Nedves földet szeretni nem?
Válasz #357. hozzászólásra
Ok, de várok inkább a kicsikre.
Válasz #354. hozzászólásra
Nagy termő bokraim vannak most is, palántám még semennyi, most kezdi hozni a bajszot. nagyot vihetsz akár ma is. 19-es cserépben vannak.
Válasz #355. hozzászólásra
Köszi a válaszod!
Azóta én is utánajártam, kizárt dolog, hogy a forcetól lenne!
Így jár az aki tépett palántákat vesz, és 5 nappal előtte kezdik a kiszedését, mint ahogy elraktuk volna!
Különben csak az egyik fajtánál tapasztalható ez (clery), nagyon szépen meg lehet különböztetni a sorokat!
Legjobb lesz ha valami szakértővel megnézetem!
De nekem az a gyanúm, túl sokat voltak szabadon....