Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
#1. hozzászólás, hasutas küldte be 2012-11-13 13:09:55-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
Szeretném megtudni ki,hogy áll az eperrel,illetve vannak olyanok akik foglalkoznak vele!
Személy szerint minden érdekel!
Ültetés:ki ,milyen technológiát alkalmaz
Növényvédelem:ki,milyet használ,mire
Szedés: ki,hogy oldja meg
Ápolás:mit,miért hogyan
Esetleg fólia alatt ,ki milyen tapasztalatokkal bír!!
Hozzászólásaitokat előre is köszönöm.smile cowboy
Koresz na 30 amazon facsarja a rudidat , írjál már valamit ne csak tavasszal , ilyen lesz ? Vagy olyasmi amilyen képeket raktam ? http://www.youtube.com/watch?v=lZYdu4X_iCI
Ne ess túlzásba. Az eper ültetvényem mérete: 4x3 m max.
A májusi termés nagyon ízletes és bőséges. De a nyári és az őszi már nem annyira. Víz ízűnek mondanám. A múlthéten még ettem belőle. A szaporítása ugyan olyan olyan mint normál eperé.
Ludastóról vettem 35 ft-ért de nagy palánták! marad is ki 700 db csak nem kellett senkinek aztán meguntam nem akartam,hogy tönkre menjen és besűritettem!
üdv! megéri ha tudsz vele foglalkozni! venned kell a kert szélességével megegyező kpe csövet vastagságot te döntöd el! csepegtetőcsövet rá csapokat vagy csatlakozót (olyat amin kék csík van) sík fóliát is, bár én azt nem vettem a futtatás miatt! a fóliát nem számítva ez eddig durván 50000! talajt le kell fertőtleníteni, na és a palánta 2000m2 ha ikersorba akarod akkor 12 000 db palánta kb, ha pedig nem úgy akkor a fele! ennek az ára változó most láttam 40 ft-ért is tápkockásat de átlagosan 35 ft az 420 000! meg majd a permetezések , műtrágya!
Üdv! én most vágtam bele a szamócába! kicsibe akarom kezdeni és úgy szépen fokozatsan növelni a területet! 3000db-ot ültettem,dárszelek meg honey! a fóliát kihagytam meg az ikersort is mivel szeretném magamnak előállítani majd a palántot.
nincs elérhetőségem, és nem vagyok egész nap gép előtt, csak pihenés képpen leülök 10-20 percet. Foglald össze a kérdéseidet és írd ide a fórumba. LEgalább másnak is hasznára válik.
3xFT körül megkapod a palántát. Legalább 3-4 egymás után érő fajtát érdemes ültetni, hogy folyamatosan tudd piacra vinni.
Mindenképp talajtakarással, csepegtető öntözéssel termelj.
Bakhátat kell készíteni, olyan széleset, hogy a megvett 1,2m széles agroszövet csík rendesen befedje és még tudd leföldelni két oldalon. 30cm-ként ültesd a töveket két sorban és kötésbe a bakhát tetejére. Lehet kapni előre lyuggatott agroszövetet is, 7-8 szezont kibír. Az eper töveket 2 szezont benn hagyhatod, de akár 3at is meg lehet próbálni. Kissé apróbbak lesznek a termések, de bőven terem.
Sok fajta létezik, én is próbálgatom folyamatosan, nem tudok mondani olyan fajtát, amire esküdnék, próbáltam már sok félét.
Ami termesztésben elterjedt:
elsanta, marmolada, Clery. Ez utóbbi és a marmolada a sztár jelenleg. A marmolada képes 1kg-ot teremni tövenként intenzív technológiában.
19150 hozzászólás
Válasz #49. hozzászólásra
Zsolti!
Somogyi vagy?
Válasz #32. hozzászólásra
Nekem van, épp ma szüreteltem róla egy kis tállal, tavaszra szaporítok 1000db-ot és kaspóban fogom árulni... :)
Az a neve, hogy Himalája, közepes termésű, nagyon intenzív ízű, könnyen szaporítható indáról.
Válasz #47. hozzászólásra
Kb: 2 oldalt tudnék írni ha érdekel...sok mindent itt nem tudsz meg!
Válasz #46. hozzászólásra
#2. hozzászólás, novenyszerviz küldte be 2012-11-13 17:50:07-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Engem is érdekelne a lent említettekből sok minden! Profik szóljatok hozzá!!!!!!smile huh
#1. hozzászólás, hasutas küldte be 2012-11-13 13:09:55-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
Szeretném megtudni ki,hogy áll az eperrel,illetve vannak olyanok akik foglalkoznak vele!
Személy szerint minden érdekel!
Ültetés:ki ,milyen technológiát alkalmaz
Növényvédelem:ki,milyet használ,mire
Szedés: ki,hogy oldja meg
Ápolás:mit,miért hogyan
Esetleg fólia alatt ,ki milyen tapasztalatokkal bír!!
Hozzászólásaitokat előre is köszönöm.smile cowboy
ki volt a modi
Válasz #43. hozzászólásra
nem rossz! bár én így szabadon ne merném kitenni,valami nagyobb vihar és oda mindennek!
Nekem valahogy a forgó tornyos piszkálja az orromat
http://www.youtube.com/watch?v=fZmW1hc-YhU&feature=related
Válasz #41. hozzászólásra
Válasz #40. hozzászólásra
Legolcsóbb változat.Fa oszlop sor és régi bádog csatornával lesz a tömlő alatt tőzeggel töltve.
Válasz #39. hozzászólásra
Ahá köszke hálás a haza , jól néz ki 4 sor egymás felett , félbe vágott lejtős földes pvc cső , vagy ilyen kavicsos hydros micsoda ?
Válasz #38. hozzászólásra
Válasz #18. hozzászólásra
Koresz na 30 amazon facsarja a rudidat , írjál már valamit ne csak tavasszal , ilyen lesz ? Vagy olyasmi amilyen képeket raktam ?
http://www.youtube.com/watch?v=lZYdu4X_iCI
Válasz #36. hozzászólásra
Csak egy pindurit . Tehát akkor kapufa azért köszi, hálás a haza ,majd megpróbálom ezt ami csak magról szaporítható http://www.aruhaz.zoldstudio.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_lite_pdf.tpl&product_id=2122&category_id=68&option=com_virtuemart&Itemid=47&vmcchk=1&Itemid=47
Válasz #35. hozzászólásra
Ne ess túlzásba. Az eper ültetvényem mérete: 4x3 m max.
A májusi termés nagyon ízletes és bőséges. De a nyári és az őszi már nem annyira. Víz ízűnek mondanám. A múlthéten még ettem belőle. A szaporítása ugyan olyan olyan mint normál eperé.
Áhh és milyen , ízre , termésre , meddig terem , szaporítása ?? hirtelen csak ennyi , de ne nyugodj meg keresni foglak
Nekem.
Nekem.
Van valakinek folyton termő epre ?
Válasz #30. hozzászólásra
ebből arra következtetek h nem sok mindent ér akkor kapálok én is inkább! köszönöm segítséged
Válasz #29. hozzászólásra
Mi nem fújjuk semmivel.Mi tisztán tartjuk.Havi 2x sorközmüveljük és 1x kapáljuk.
Válasz #28. hozzászólásra
Mivel szoktad fújni és mikor?
Válasz #27. hozzászólásra
Nálunk csak két fajta van.Clery meg Alba.Az alba érzékeny mindenféle gyomirtóra.
Válasz #26. hozzászólásra
Nekem dárszelek meg honey van!
Válasz #25. hozzászólásra
egyszikű ajánlott.De néhány fajta nagyon érzékeny a gyomirtókra ezért kell vigyázni velük.
szamócába ér valamit a gyomirtó? mert már mondák, hogy nagyon jó meg azt is,hogy semmit nem ér
Válasz #22. hozzászólásra
ó nagyon köszönöm!
Válasz #22. hozzászólásra
Akit érdekel az még keresgessen.
http://www.e-kertmester.hu/index.php?categoryID=139
Válasz #21. hozzászólásra
A google a barátod , de egye kutya itt van.
http://www.argep.hu/trend/AGRO/Agroszoevet.html
Válasz #17. hozzászólásra
erről az agro szövetről még nem hallottam! menyi métere? jövőre ha terjeszkedek kipróbálom!
Nahhhh olyan ízé vagy
Zsákos teraszos ?
Vagy tornyos ?
Vagy sima cserepes ?
ládákba raktátok? egyszer próbáltam virágládába. poénnak jó volt.
Válasz #17. hozzászólásra
mi most egy új technológiát próbálunk ki.Még nem fogok válaszolni semmire.Majd tavasszal ha jó lesz akkor hozok róla képet is.
Válasz #15. hozzászólásra
agroszövet. átengedi a csapadékot, és tartósabb. próbáltam fóliába, de nem sokat bír. 2 szezont ritkán..
Válasz #15. hozzászólásra
Geotextilre rakod?
Válasz #12. hozzászólásra
Zsolti fólia vagy agroszövetre rakod?
Válasz #13. hozzászólásra
Ha ide beírtad volna, megvettem volna.
Válasz #12. hozzászólásra
Ludastóról vettem 35 ft-ért de nagy palánták! marad is ki 700 db csak nem kellett senkinek aztán meguntam nem akartam,hogy tönkre menjen és besűritettem!
Válasz #11. hozzászólásra
én a szaporítóanyagnak valót is agroszövetbe raktam, csak alacsonyabb a bakhát és szimpla sor, hogy a bajszok le tudjanak futni az oldalán.
Hol vetted a palántát? Kellene nekem szabadgyökerű palánta 10Ft körül, tud valaki?
Válasz #10. hozzászólásra
üdv! megéri ha tudsz vele foglalkozni! venned kell a kert szélességével megegyező kpe csövet vastagságot te döntöd el! csepegtetőcsövet rá csapokat vagy csatlakozót (olyat amin kék csík van) sík fóliát is, bár én azt nem vettem a futtatás miatt! a fóliát nem számítva ez eddig durván 50000! talajt le kell fertőtleníteni, na és a palánta 2000m2 ha ikersorba akarod akkor 12 000 db palánta kb, ha pedig nem úgy akkor a fele! ennek az ára változó most láttam 40 ft-ért is tápkockásat de átlagosan 35 ft az 420 000! meg majd a permetezések , műtrágya!
sziasztok, lenne egykb 2000 m2-es kertem ha az egészet beultetem eperrel megérné? Mekkora a kezdeti költség furt kut van a viz nem gond.
Üdv! én most vágtam bele a szamócába! kicsibe akarom kezdeni és úgy szépen fokozatsan növelni a területet! 3000db-ot ültettem,dárszelek meg honey! a fóliát kihagytam meg az ikersort is mivel szeretném magamnak előállítani majd a palántot.
Válasz #7. hozzászólásra
nincs elérhetőségem, és nem vagyok egész nap gép előtt, csak pihenés képpen leülök 10-20 percet. Foglald össze a kérdéseidet és írd ide a fórumba. LEgalább másnak is hasznára válik.
lenne több kérdésem azt nem akaromide mindet beirogatni.
Válasz #5. hozzászólásra
Nem,nem probléma...csak arra a felvetésedre írtam miszerint halálos leirkálni ezt az egészet
személyessen szeretek beszélgetni nem irogatni vagy probléma?
Válasz #3. hozzászólásra
...miért is?kijelölöd amit meg szeretnél tartani majd lemented magadnak szöveges dokumentként
adhatnál e-mailba valami elérhetöséget mert itt mindent leirogatni halálos
3xFT körül megkapod a palántát. Legalább 3-4 egymás után érő fajtát érdemes ültetni, hogy folyamatosan tudd piacra vinni.
Mindenképp talajtakarással, csepegtető öntözéssel termelj.
Bakhátat kell készíteni, olyan széleset, hogy a megvett 1,2m széles agroszövet csík rendesen befedje és még tudd leföldelni két oldalon. 30cm-ként ültesd a töveket két sorban és kötésbe a bakhát tetejére. Lehet kapni előre lyuggatott agroszövetet is, 7-8 szezont kibír. Az eper töveket 2 szezont benn hagyhatod, de akár 3at is meg lehet próbálni. Kissé apróbbak lesznek a termések, de bőven terem.
Sok fajta létezik, én is próbálgatom folyamatosan, nem tudok mondani olyan fajtát, amire esküdnék, próbáltam már sok félét.
Ami termesztésben elterjedt:
elsanta, marmolada, Clery. Ez utóbbi és a marmolada a sztár jelenleg. A marmolada képes 1kg-ot teremni tövenként intenzív technológiában.
Aki epertermelésbe otthon van azzal felvenném a kapcsolatot :)