Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Foli alat semmi esö viz nem éri Önttözni muszáj Csepegtetö öntözéssel kapja a sok mötrágyás vizet De azt minden nap a nagy melegben többször is Ha nem igy csinálod fujhatod az epredet Csersznye mag nagyságu lessz csak
Ránéztiböl nagyon száp Sok kérdés felmerül bennem Mi a bekerülési költség? Mennyi idö a megtérülés? A fogyasztok oldalárról nézve,milyen izü az az eper,ami tiszta vizet nem ismeri csak mütrágyés és különbözö savas keveréket Kell ez nekünk??
Kicsiben nem érdemes, ráállni meg nem akarok, mert nem bírok ennyit dolgozni. Tavasszal virágok és paprika, paradisom palánta, utána hagyományos zöldségfélék piacra: hagymafélék (csökkentem), csemegekukorica (növelem, tavaly 25000 szemet vetettem), paprika, paradicsom, burgonya (idén volt utoljára), fűszerpaprika (feldolgozom), őszre cserepes és szálas krizantém. Emellett van kis gyümölcsös, málna, eper, csonthéjasok.
- A 2004-es év nyarának végén két fóliasátorban, 375 m -en kialakítottunk egy új földieper-ültetvényt függőleges oszlopokon. Minden oszlopon 9 cserép van, minden egyes cserépben 4 palánta. A földieper függőleges zsákokban való termesztésével szemben, amelyben 7 000 palánta volt, most ugyanazon a területen 14 000 palántát ültettünk el. Összehasonlításképpen: a szabadföldön ugyanennyi palánta termesztéséhez legalább 3 500 m szükséges - mondta Nikola Miletić.
Koresz!
Hétfőn kb:10 óra körül érnék oda,ha jó!
Emailben kaphatnék egy két dolgot addig?
Mondjuk:milyen magas az egész?
-milyen széles sor-tőtávolság?
-és milyen vízhozamú kút szükséges?
Csak azért érdekelne,mert addig is szeretnék számolgatni...
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Köszi, van egy jó ismerősöm, 1 ha epret művelnek. Mindent kihoztak a talajos technológiából, amit ki lehet, viszont valahol félúton az extenzív és intenzív termelés között elveszett az íz. Rajtuk kívül ismerek még jópár termelőt, de egyiké se finom. Van egy család a környéken, akik szervestrágyával, agroszövettel dolgoznak, annak isteni íze van, de megélni nem lehet belőle... Ez van, én maradok a kevésbé hatékony termelésnél, de legalább finomat eszem és nem termelek többet piacra. Megcsinálom a palántákat, azt eladom jó pénzért, jobban járok, mintha beültetném...
Sajna nincs,de tényleg jó lenne találkozni...valahol!
Nekem mindegy,hogy hol vagy mikor,mondj egy időpontot és dumálunk!
Esetleg bio-val nem akarod megpróbálni tudok Barcson egyet
Támogatásból csinálta.Édesapám régebben járt fel a nagybanira.Ő szokta mesélni amikor megjelentek 2 kamion eperrel az egész piacon majd ingyen volt az eper.Amikor az angol mezőgazdasági hivatal visszaküldte őket a határról.
Válasz #61. hozzászólásra
Egy illető mondta nekem róluk,hogyha oda mennek a nagybanira az árat elég durván tudják befolyásolni.
Igazából én voltam hülye,hogy eddig nem mentem el hozzájuk ...főleg amit mostanság csinálnak...ha jól számolok kb:7ha került fólia alá,nem gyenge a faszi!!!!!
A Gézáéknál nem jártam!
De,ha jártál erre mifelénk akkor láthattad a két "kis"telket egymás mellett!
Na az egyik s.udvarhelyi a másik berzencei!Az s.udvarhelyinek most nem jut eszembe a neve..,a Gézáékhoz szoktam vinni emberkéket szedni,és akkor tetszett meg a dolog....
Persze jöhetsz.Most építjük már a 3 sor emeletes állványt.Árat nem tudok mondani mert sok minden itthoni anyagból van.Egyedül a tőzeg behordást kerül pénzbe a többi nem nagyon.
jó ez az intezív technológia, mennyiségre sokat tud, viszont epernél még nem találkoztam olyan technológiával, ahol a zamata is megmarad. Finom intenzív epret még nem ettem. Én maradok a talajos termesztésnél agroszövet bakhát takarással.
Válasz #53. hozzászólásra
Szerinted beszédesek?
Én nem úgy ismerem őket!
Szoktál velük eszmét cserélni?
A S.udvarhelyiek nem voltak valami barátságosak...és még finoman fejeztem ki magam!
Engem leginkább a beleforgatott összeg érdekelne!!!
Most már vevőm is van rá
Mi is idén próbáljuk ki először.Tőled nem messze van Berzence ott van egy nagy epres aki már így csinálja.Ő jobban tudja mit hogyan merre.Én a nyáron találtam rá erre a termesztés módra.Ha sikerül akkor beszámolok róla meg ha nem akkor is milyen.Én Kaposvár környéki vagyok.
19150 hozzászólás
Válasz #98. hozzászólásra
fain
Válasz #83. hozzászólásra
Nem akarok beszólni.De már sok helyen ahol szabad földön termesztenek nagy üzembe akármit.Ott is megy már a savas-műtrágyás keverék.
Az ígért képek.
Válasz #96. hozzászólásra
Ok,rendben!
Válasz #95. hozzászólásra
Bátyám elvitte mind a két USB vezetéket.Igy holnap délután tudom felrakni.
Válasz #94. hozzászólásra
Nekem tök mindegy hova rakod fel,csak látnám már...
Válasz #93. hozzászólásra
Ide rakom fel.
Válasz #92. hozzászólásra
Hali , de ide is ugye ?
Sziasztok
Hasutas a képek a telefonomon csak kábel nincs itthon.Holnap feltudom rakni a képeket.
Válasz #90. hozzászólásra
Huu akkor nagyon érdekel ?
Mert ennél a vertikálisnál eléggé az látszódott,hogy nincs fény...
Válasz #89. hozzászólásra
Napfény lesz.Direkt ugy számoltuk.
Válasz #87. hozzászólásra
Szia!
Ok már várom!
Számoltatok az alsó szintekkel?
Napfény,vagy lesz külön megvilágítása?
Válasz #86. hozzászólásra
Még annyit,szerintem nem a legjobb technika...mi a helyzet az alsó szintekkel?Ahogy elnéztem az még eléggé le volt maradva,mondjuk a tetejétől...
Válasz #86. hozzászólásra
Szia Hasutas
Holnap hozom a képeket.
Válasz #85. hozzászólásra
Köszi a felvilágosítást,ezt eddig is tudtam...na de mindegy
Válasz #84. hozzászólásra
Foli alat semmi esö viz nem éri Önttözni muszáj Csepegtetö öntözéssel kapja a sok mötrágyás vizet De azt minden nap a nagy melegben többször is Ha nem igy csinálod fujhatod az epredet Csersznye mag nagyságu lessz csak
Válasz #83. hozzászólásra
Már bocsánat a fólia alatt mennyi víz éri??
A bekerülési költség iszonyat sok...
Válasz #79. hozzászólásra
Ránéztiböl nagyon száp Sok kérdés felmerül bennem Mi a bekerülési költség? Mennyi idö a megtérülés? A fogyasztok oldalárról nézve,milyen izü az az eper,ami tiszta vizet nem ismeri csak mütrágyés és különbözö savas keveréket Kell ez nekünk??
Válasz #79. hozzászólásra
Ha nagyon mérges leszek megcsinálom...
Válasz #80. hozzászólásra
Csak így tovább sasólom és tanulom amit írsz.
Válasz #69. hozzászólásra
Kicsiben nem érdemes, ráállni meg nem akarok, mert nem bírok ennyit dolgozni. Tavasszal virágok és paprika, paradisom palánta, utána hagyományos zöldségfélék piacra: hagymafélék (csökkentem), csemegekukorica (növelem, tavaly 25000 szemet vetettem), paprika, paradicsom, burgonya (idén volt utoljára), fűszerpaprika (feldolgozom), őszre cserepes és szálas krizantém. Emellett van kis gyümölcsös, málna, eper, csonthéjasok.
Válasz #75. hozzászólásra
Tessék még egy itt már sűrűbb és terem
http://www.youtube.com/watch?v=LyouxGkl8Oc
Válasz #77. hozzászólásra
Nem enyém azé akiről a cikk szól, még nincs ilyenre keretem.
Válasz #76. hozzászólásra
Ez igen én még a hagyományos talajon müvelésnél tartok
Válasz #75. hozzászólásra
Tessék nézd meg.
http://www.youtube.com/watch?v=opMBMvg1tsg
Erről valaki valamit...
- A 2004-es év nyarának végén két fóliasátorban, 375 m -en kialakítottunk egy új földieper-ültetvényt függőleges oszlopokon. Minden oszlopon 9 cserép van, minden egyes cserépben 4 palánta. A földieper függőleges zsákokban való termesztésével szemben, amelyben 7 000 palánta volt, most ugyanazon a területen 14 000 palántát ültettünk el. Összehasonlításképpen: a szabadföldön ugyanennyi palánta termesztéséhez legalább 3 500 m szükséges - mondta Nikola Miletić.
http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2006/03/09/main.php?l=b7.htm
Részletesebben...
Válasz #73. hozzászólásra
Szia
Ment egy mail.
Válasz #71. hozzászólásra
Koresz!
Hétfőn kb:10 óra körül érnék oda,ha jó!
Emailben kaphatnék egy két dolgot addig?
Mondjuk:milyen magas az egész?
-milyen széles sor-tőtávolság?
-és milyen vízhozamú kút szükséges?
Csak azért érdekelne,mert addig is szeretnék számolgatni...
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Válasz #71. hozzászólásra
Ok nézem
Válasz #69. hozzászólásra
Ment a mail.
Válasz #66. hozzászólásra
Hello ha jó édes és zamatos epret szerenél probáld ki a turigát.
Válasz #66. hozzászólásra
Zsolti!
Miért nem termelsz többet piacra?
Nem értem
Azért ez az év árban nem volt olyan rossz,nem?
Válasz #67. hozzászólásra
Ok Koresz!
Jelentkezem hamarosan,remélem valamit összetudunk egyeztetni!
Válasz #65. hozzászólásra
Bioval nem.koresz6(kukac)freemail.hu
Akármikor jöhetsz megnézni de előtte egy telefon kell hogy kint legyek a telepen.
Válasz #59. hozzászólásra
Köszi, van egy jó ismerősöm, 1 ha epret művelnek. Mindent kihoztak a talajos technológiából, amit ki lehet, viszont valahol félúton az extenzív és intenzív termelés között elveszett az íz. Rajtuk kívül ismerek még jópár termelőt, de egyiké se finom. Van egy család a környéken, akik szervestrágyával, agroszövettel dolgoznak, annak isteni íze van, de megélni nem lehet belőle... Ez van, én maradok a kevésbé hatékony termelésnél, de legalább finomat eszem és nem termelek többet piacra. Megcsinálom a palántákat, azt eladom jó pénzért, jobban járok, mintha beültetném...
Válasz #64. hozzászólásra
Sajna nincs,de tényleg jó lenne találkozni...valahol!
Nekem mindegy,hogy hol vagy mikor,mondj egy időpontot és dumálunk!
Esetleg bio-val nem akarod megpróbálni tudok Barcson egyet
Válasz #63. hozzászólásra
Hasutas van skyped?
Válasz #62. hozzászólásra
Támogatásból csinálta.Édesapám régebben járt fel a nagybanira.Ő szokta mesélni amikor megjelentek 2 kamion eperrel az egész piacon majd ingyen volt az eper.Amikor az angol mezőgazdasági hivatal visszaküldte őket a határról.
Válasz #61. hozzászólásra
Egy illető mondta nekem róluk,hogyha oda mennek a nagybanira az árat elég durván tudják befolyásolni.
Igazából én voltam hülye,hogy eddig nem mentem el hozzájuk ...főleg amit mostanság csinálnak...ha jól számolok kb:7ha került fólia alá,nem gyenge a faszi!!!!!
Válasz #60. hozzászólásra
Én a kozmáékat mondom.Nagyon rendesek az biztos.Én is idén hallatom hogy náluk már ez megy.
Válasz #58. hozzászólásra
A Gézáéknál nem jártam!
De,ha jártál erre mifelénk akkor láthattad a két "kis"telket egymás mellett!
Na az egyik s.udvarhelyi a másik berzencei!Az s.udvarhelyinek most nem jut eszembe a neve..,a Gézáékhoz szoktam vinni emberkéket szedni,és akkor tetszett meg a dolog....
Válasz #56. hozzászólásra
Zsolti ajánlok neked egy személyt aki eléggé ért hozzá ha érdekel!!!
Válasz #54. hozzászólásra
Kozma Gézáék?
Válasz #55. hozzászólásra
Persze jöhetsz.Most építjük már a 3 sor emeletes állványt.Árat nem tudok mondani mert sok minden itthoni anyagból van.Egyedül a tőzeg behordást kerül pénzbe a többi nem nagyon.
jó ez az intezív technológia, mennyiségre sokat tud, viszont epernél még nem találkoztam olyan technológiával, ahol a zamata is megmarad. Finom intenzív epret még nem ettem. Én maradok a talajos termesztésnél agroszövet bakhát takarással.
Válasz #54. hozzászólásra
Ja még annyit elmehetnék hozzád ezt megnézni!!!
Mondom engem nagyon érdekel!
Szerinted beszédesek?
Én nem úgy ismerem őket!
Szoktál velük eszmét cserélni?
A S.udvarhelyiek nem voltak valami barátságosak...és még finoman fejeztem ki magam!
Engem leginkább a beleforgatott összeg érdekelne!!!
Most már vevőm is van rá
Válasz #51. hozzászólásra
Szia Hasutas
Mi is idén próbáljuk ki először.Tőled nem messze van Berzence ott van egy nagy epres aki már így csinálja.Ő jobban tudja mit hogyan merre.Én a nyáron találtam rá erre a termesztés módra.Ha sikerül akkor beszámolok róla meg ha nem akkor is milyen.Én Kaposvár környéki vagyok.
Válasz #50. hozzászólásra
Nem, Tolna. Dombóvár mellett.
Válasz #39. hozzászólásra
Koresz!
Ez a fajta technológia érdekelne a legjobban!
Tudnál ebben segíteni???