Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sajnos hittem az időjárás jelzèsnek ès nem takartam a hideg fóliást.
Bent -2.3 volt hajnalban.
Ezt mèg átvèszelheti vagy számítsak nagyobb károkra?
Már nagyban virágzásban/bogyókèpződèsben van.
Amint hazaèrtem kap megafolt.
Válasz hasutas1 #18992. hozzászólásáraHa azt nézem hogy tavaly április 16.-án már nagyban èrèsben voltunk, akkor esélyes hogy idén hamarabb, ahogy látom.
De majd kiderül.
Válasz nferry #18988. hozzászólásáraFura is volt, hogy ebben az állományban nem találtál virágot . Na jó, az lehet még koraibb vagyis inkább őszi. Mivel nem sokat pihent, nem sok színes leveled volt.
Válasz hasutas1 #18987. hozzászólásáraKöszönöm.
Igen úgy gondolom hogy ez így akkor indulásnak megfelelő.
Pár tövön nekem is előbukkant a virág nyírás után, de ez elenyésző.
Válasz nferry #18986. hozzászólásáraJó lesz ez.
Nagyjából ahogy én hallottam a fűtött lassan éreget (kb 1 hónap múlva lehet eper, vagy kicsivel előbb), a hidegfóliások java az elmúlt 2-3 hétben indult. Néhol van virág. Láttam olyan hidegfóliást ahol már van bogyó, de volt ott egy kis rásegítés is.
Válasz nferry #18980. hozzászólásáraOh hát erről órákat lehetne vitázni. Na meg összehasonlítani sem lehet egyik évet a másikkal. És akkor még az állományok közti különbségekről nem is beszéltünk.
Válasz nferry #18975. hozzászólásáraSzia
Mi 2 max 3 levélre szedjük.
Kicsit lassabban indul de viszont sokkal tisztább lesz és később sem lesz gond a levelekkel.
Jó munkát
Sziasztok!
Epret szeretnék ültetni, de egy kérdésre nem találok választ. Talán itt !
Intenzív ültetvénynél min. 40.000/ha/ Tő előírás!! , ez alatt ( pl. 17.000/ha/Tő) lehet eperültetvényt létesíteni?(extenzív ültetvényként)
Válasz nferry #18971. hozzászólásáraEbből lesznek a 3-4000 ft-os árak. Ki, mennyire éhes.
Hallottam már olyat, hogy a 7-800 ft-os árból simán lesz 3000 is.
Ezeknek kellene termelni, simán milliárdosok lennének 1 év alatt. De az ilyen soha nem fog termelni, így a legkönnyebb.
Válasz nferry #18967. hozzászólásáraFogalmunk nincs mit hoz az import eper, majd ha odaérünk úgy is meglátjuk. Addig meg minek foglalkozzunk azzal ami még nincs?!
Mikor mit hogyan ültessünk? Ha tudnánk előre a szeptemberi októberi időjárást...
Egy biztos tendenciájában melegebb az ősz lehet később ültetni. A munkaerő pedig kritikus, nálam biztosan. Megéri vagy sem? egyre izgalmasabb kérdés. Az összes gyümölcs közül leginkább az epernek van piaca...
Én azt gondolom olyan későn ültetem a frigót amilyen későn csak lehet. Ennek egy előnye van, nem kell kapkodni az állomány cseréjével... Hivatalosan nehezen lehet és drágán venni zöldpalántát, a tűzött meg, vagy sikerül vagy nem... Vagy csinálom magamnak vagy nem...
Válasz nferry #18955. hozzászólásáraFrigó. Majd ha lesz egyszer frigód akkor érteni fogod miért ilyen korán van ültetve.
Nem értek a táposhoz fogalmam nincs azt mikor érdemes ültetni. De szerintem minél később ültetsz annál rizikósabb.
19155 hozzászólás
Válasz hasutas1 #19004. hozzászólásáraMost az teljesen mindegy.
Nem vártam ilyen fagyot, de ez van.
A lènyeg hogy ezeket leszedjem, kukák, vagy lehet mèg èletet lehelni belèjük?
Válasz nferry #19003. hozzászólásáraKevés szómát hordtál be. Kellett volna még.......
Viszont cleryben jól látom hogy csipekedett a fagy?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240320175811_img_20240320_175113.jpg)
Mèg várok 1-2 napot de ami ilyen az tutira kuka?
Válasz hasutas1 #19001. hozzászólásáraAprika
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240320160229_img_20240320_155925.jpg)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Nem mondanám hogy nagyon hátrèbb van.
Válasz nferry #19000. hozzászólásáraNem erősebbek, csak hátrébb vannak még.
Itt -2, bent dupla fólia alatt +4.5
Takarhattam volna tegnap is.
Nagy kárt nem látok, de majd kiderül pár nap múlva.
Èrdekes hogy csak a Cleryt kapta meg a tegnapi mínusz, a Joly, Aprika semmi.
Ennyivel erősebbek lennènek?
Válasz hasutas1 #18998. hozzászólásáraKb ide is![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Ide 4 gombóc jutott. Nem jó, de nem is tragikus.
Válasz nferry #18996. hozzászólásáraSzia
Ha nagyon nagy szerencséd volt és a növények jól fel vannak töltve akkor lehet.
Sziasztok!
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Sajnos hittem az időjárás jelzèsnek ès nem takartam a hideg fóliást.
Bent -2.3 volt hajnalban.
Ezt mèg átvèszelheti vagy számítsak nagyobb károkra?
Már nagyban virágzásban/bogyókèpződèsben van.
Amint hazaèrtem kap megafolt.
Válasz Cs.P. #18994. hozzászólásáraSzia. Én használom évek óta és maximálisan elégedett vagyok.
Sziasztok! Mi a véleményetek, tapasztalatotok az Ultrasol műtrágyákról? Köszönöm, ha megosztjátok.
Válasz hasutas1 #18992. hozzászólásáraHa azt nézem hogy tavaly április 16.-án már nagyban èrèsben voltunk, akkor esélyes hogy idén hamarabb, ahogy látom.
De majd kiderül.
Válasz nferry #18991. hozzászólásáraAzért ezt még nem lehet kijelenteni biztosan.
Válasz nferry #18990. hozzászólásáraÁtnéztem az állományt.
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Azért tolja magát ahogy látom.
Tuti 1 héttel hamarabb lesz szami mint tavaly...
Válasz hasutas1 #18989. hozzászólásáraTúl nagy tèl nem is volt rá, de aránylag rendben van.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz nferry #18988. hozzászólásáraFura is volt, hogy ebben az állományban nem találtál virágot
. Na jó, az lehet még koraibb vagyis inkább őszi. Mivel nem sokat pihent, nem sok színes leveled volt.
Válasz hasutas1 #18987. hozzászólásáraKöszönöm.
Igen úgy gondolom hogy ez így akkor indulásnak megfelelő.
Pár tövön nekem is előbukkant a virág nyírás után, de ez elenyésző.
Válasz nferry #18986. hozzászólásáraJó lesz ez.
Nagyjából ahogy én hallottam a fűtött lassan éreget (kb 1 hónap múlva lehet eper, vagy kicsivel előbb), a hidegfóliások java az elmúlt 2-3 hétben indult. Néhol van virág. Láttam olyan hidegfóliást ahol már van bogyó, de volt ott egy kis rásegítés is.
Ekkora lombja van :
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240217082434_img_20240217_082236.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240217082513_img_20240217_082259.jpg)
Ilyenre nyírom most meg:
Bimbókat mèg nem látok.
Válasz hasutas1 #18983. hozzászólásáraHolnap kèszítek kèpet hogy mekkora lombban van ès mekkorát hagyok neki. :)
Válasz hasutas1 #18981. hozzászólásáraAz igaz, na meg a fajták.
Most van clery, joly meg aprica.
Clery idevagy oda, de kezd kiesni a pikszisből.
A másik kettő sokkal strapabíróbb.
De majd szezon végén kiderül a háromból melyiktől fogok búcsúzni.
Válasz nferry #18982. hozzászólásáraBimbók?
Válasz hasutas1 #18979. hozzászólásáraElnézést erre nem válaszoltam (szerkesztés funkció mièrt nincs?)
Nincs még virágzásban, bár ennek örülök is. :)
Válasz nferry #18980. hozzászólásáraOh hát erről órákat lehetne vitázni. Na meg összehasonlítani sem lehet egyik évet a másikkal. És akkor még az állományok közti különbségekről nem is beszéltünk.
Válasz hasutas1 #18978. hozzászólásáraIgen ezerfèlekèppen leveleznek, de mindig van tanulni való.
Èn úgy vettem észre hogy túl nagy lombot hagyok meg induláshoz, ezèrt kèrdeztem.
Most kipróbálom hogy visszavágom sokkal jobban mint eddig, aztán majd kiderül hogy jól csináltam-e.
Virágok hogy állnak?
Ezerféleképpen leveleznek. Van aki kaszálja, van aki a régi levelek közül csak a színes leveleket szedi le. Ki mire esküszik. Nem ezen múlik.
Válasz nferry #18975. hozzászólásáraÉn vissza szedem rendesen, meghálálja majd növényvèdelmi szempontból.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz nferry #18975. hozzászólásáraSzia
Mi 2 max 3 levélre szedjük.
Kicsit lassabban indul de viszont sokkal tisztább lesz és később sem lesz gond a levelekkel.
Jó munkát
Fóliában egyébként mennyire szoktatok lelevelezni?
Csak a régi, elszáradt stb. leveleket szeditek le vagy egészen visszaszeditek 3-4 levélig?
Nekem már most elég nagy lombbal rendelkezik, viszont nehezebb a gombák elleni védekezés.
Láttam olyat aki szinte teljesen visszaszedi a fóliást indításkor.
Sziasztok!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Epret szeretnék ültetni, de egy kérdésre nem találok választ. Talán itt !
Intenzív ültetvénynél min. 40.000/ha/ Tő előírás!! , ez alatt ( pl. 17.000/ha/Tő) lehet eperültetvényt létesíteni?(extenzív ültetvényként)
Válasz hasutas1 #18972. hozzászólásáraAz biztos hogy ezek nem termelnek.
Válasz nferry #18971. hozzászólásáraEbből lesznek a 3-4000 ft-os árak. Ki, mennyire éhes.
Hallottam már olyat, hogy a 7-800 ft-os árból simán lesz 3000 is.
Ezeknek kellene termelni, simán milliárdosok lennének 1 év alatt. De az ilyen soha nem fog termelni, így a legkönnyebb.
Válasz hasutas1 #18970. hozzászólásáraAz komoly!![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Én még "korrektnak" mondható 4000/kg-s hirdetést láttam felénk.
Tavaly se volt másként.
Válasz zelnikpeti #18969. hozzászólására A mútthéten ezeöccá is vót Gagyináá
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240205150804_1000005735.jpg)
Válasz nferry #18967. hozzászólásáraSzia
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Felénk már hirdetik az importot 1600ft
Márciusi kezdéssel
Válasz nferry #18967. hozzászólásáraFogalmunk nincs mit hoz az import eper, majd ha odaérünk úgy is meglátjuk. Addig meg minek foglalkozzunk azzal ami még nincs?!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Sziasztok!
Lassan indul a szezon, kíváncsi vagyok mit reméltek/ vártok az évtől?
Mennyire lesz jelen idén is az import szami, milyen árakkal lehet idén operálni?
Válasz zelnikpeti #18965. hozzászólásáraBUÉK Mindenkinek!![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Mikor mit hogyan ültessünk? Ha tudnánk előre a szeptemberi októberi időjárást...![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Egy biztos tendenciájában melegebb az ősz lehet később ültetni. A munkaerő pedig kritikus, nálam biztosan. Megéri vagy sem? egyre izgalmasabb kérdés. Az összes gyümölcs közül leginkább az epernek van piaca...
Én azt gondolom olyan későn ültetem a frigót amilyen későn csak lehet. Ennek egy előnye van, nem kell kapkodni az állomány cseréjével... Hivatalosan nehezen lehet és drágán venni zöldpalántát, a tűzött meg, vagy sikerül vagy nem... Vagy csinálom magamnak vagy nem...
Válasz hasutas1 #18961. hozzászólásáraDehogy is nem!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Jó lesz söprögetni vele a havat
Válasz nferry #18960. hozzászólásáraAz enyém még nem is pihen ...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz zelnikpeti #18959. hozzászólásáraEnnyire várod a Mikulást?![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Akkor te nem virgácsot kapsz
Válasz zelnikpeti #18959. hozzászólásáraSzerintem Télapót elrabolták az ufók...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Alig akar nyugton maradni szegény szami...
Valaki látja Télapót szóljon neki, hogy inkább most jöjjön mint márciusban...![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Sziasztok!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20231105201438_img_20231004_083428.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20231105201323_img_20231004_083428.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20231105201740_img_20231004_084059.jpg)
Folytontermő eprem van cserépben. Kérdésem, le kell vágni csonkig ilyenkor ősszel?
Köszönöm!
Válasz hasutas1 #18956. hozzászólásáraMég nem vitt rá a lélek a frigóra.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Eddig legalábbis a tápkockás sokkal jobban tetszik.
Válasz nferry #18955. hozzászólásáraFrigó. Majd ha lesz egyszer frigód akkor érteni fogod miért ilyen korán van ültetve.
Nem értek a táposhoz fogalmam nincs azt mikor érdemes ültetni. De szerintem minél később ültetsz annál rizikósabb.