Válasz epresk #17208. hozzászólásáraSzia!
Kevés az 1000,ez úgy mondod,hogy csinálsz szedd magad eperföldet? Lehet pár 1000 m2 es ültetvényekben működik a magas ár,viszont ahol hektár számra csinálják ott el kell ám adni! Azt meg kifejezetten meg kell becsülni aki 5-10 emberrel jön szedni,pont nem érdekel hol adja tovább, és mennyiért. Aki az út szélén,vagy épp boltban veszi, az úgysem jön "hajlongani" a földre. Ha jó lesz a termés mennyiség nyitás kor,akkor nagyon meg lennék elégedve egy 700 körüli árral,de szerintem ez csak ábránd.
Üdv.: Csuti
Üdv!
Csak mert többeket is érdekelt, hogy mire megy a vödrös: eddig nem csalódtam benne, de az igazi termés csak most jön. Eddig így állunk (a jobbak):
Viszont a javát már az új gazdi nevelgeti!
Válasz Csyzy #17216. hozzászólásáraElég nagy a szórás. Több naposat már 1500ért kapni. De valahogy így 1500-3200ig.
A legjobban a II. osztály megy.
Én továbbra is azt érzem a vevők részéről, hogy nem hasonlítható a tavalyi évhez. Kb fele a kereslet. Az elmúlt 1 év szerintem rossz hatása - érdektelenség lett. De ezt nem csak erre mondhatom el, szerintem a vendéglátók és más szektorok után is elmarad az érdeklődés.
A magyar termék promóció jó volt egy darabig, de most már túl soknak érzem, úgy hogy nem teszik mögé, hogy mi az oka, hogy az import olcsóságnak.
Válasz hasutas1 #17212. hozzászólásáraTegnap 13000-15000 között volt a vége aki kivárt. Meg a neppereknél. Volt szaladgálás a vevők részéről. De nem csak eperre az év eddigi legforgalmasabb piaca volt.
Válasz L. M. #17196. hozzászólásáraKöszönöm.
Vettem Signumot, mindjárt le is fújtam az epret, szilvát, csersznyét, meggyet.
Érdemes megismételni a permetezést 5-6 nap mulva?
Elég komoly esőket mond.
Válasz Csyzy #17205. hozzászólásáraKevés az 1000!
Fejér megyéből mondom.
Az 1000re számold hozzá, hogy lehet, hogy egyesek odamennének 5-10 emberrel és 2 faluval odébb kiteszi 2600ba minimum!
Válasz L. M. #17204. hozzászólásáraA mostani idő meg jó lesz arra, hogy a tápkockásat lepucolja, a frigokat meg úgy isten igazából elindítsa. Szerdától meg lesz egy kisebb fék.
Válasz Csyzy #17205. hozzászólásáraMár tavaly volt versenyző aki 1600-ba röffentette a szedd magadot, majd 1500-ba kivitte. Konkurencia nem volt, igaz nagy része asszem fóliás volt. Szerintem 1000 Ft-ért sorok fognak állni.
jövő héten indulgat a szabados Clary nálam de a Joly is nyomában jár... azt nem tudom vajon a szedd magadra az 1000 Ft mennyire lesz optimális ár... igaz csak 2 hét múlva akarok kinyitni...
Válasz hasutas1 #17203. hozzászólásáraVolt duzzogás az àrra megint Alig volt fent szami. Én ma átszedtem mindent is. 11-ért kopott el az a pár láda plusszom pillanatok alatt az állandósok meg 10-ért vitték.
Válasz Sk Laci #17195. hozzászólásáraSignumot mindenképp adj neki a többi az ízlés kérdése, hogy kinek mi vált be...a Switch is elég jó, de az ára is elég "jó"...
Válasz Sk Laci #17193. hozzászólásáraA szamócából nagyon hamar lebomlik a növ szerek többsége. Amikor már bogyók vannak akkor már késő. Virágzásban kell ellene védekezni.
Sziasztok!
Eperben melyik gombaölő a legjobb penészes rothadás ellen?
Mikor a legideálisabb permetezni, hogy fogyasztáskor a vegyszerből már véletlenszerüen se legyen az eperben?
Válasz hasutas1 #17180. hozzászólásáraNa neeee.... 20. Utáni hidegleszakadás? Ez mínuszt is jelentene? Majdnem júniusban? Valaki szólhatna már a hidegnek,hogy már lassan nyár van,majd decembemberben jöjjön....
Válasz hasutas1 #17188. hozzászólásáraA 12 is "csak mese" mert 7 ládával erőlködtünk brahiból amíg vártuk a 8 órakor érkező kereskedőt, hogy vigye a lerendelt árut. 11-ért árultam egy darabig, elment 5 láda annyiért nagy huhogás meg köpködés után aztán azt a hetet már boldogan fizették 12-ért,mert nem volt másnak.
Válasz L. M. #17181. hozzászólásáraHolnap innen senki nem megy fel a banira, aki megy, az is venni akár. Nem túlzás, holnap a banin 10 alatt nem lesz eper
Elnézve az előrejelzéseket, korai az öröm a kereskedők részéről a jövőheti enyhébb, melegebb időt illetően. Az azért jól látszik, hogy egyáltalán nem tűnik tartósnak, és bizony megvan az esélye 20.-a környéki újabb hidegleszakadásra.
Amúgy az érés sem az igazi, a jövőhéten is kitarthat a zááár. Banin valszeg lesz szájhúzás, fintorgás.
Válasz hasutas1 #17168. hozzászólásáraIdén rakok én is valamennyi jolyt. Egy pár tő bekeveredett a tápkockás asiaval és úgy látom, hogy kifejezetten jól érzik itt magukat...
19169 hozzászólás
Válasz epresk #17208. hozzászólásáraSzia!
Kevés az 1000,ez úgy mondod,hogy csinálsz szedd magad eperföldet? Lehet pár 1000 m2 es ültetvényekben működik a magas ár,viszont ahol hektár számra csinálják ott el kell ám adni! Azt meg kifejezetten meg kell becsülni aki 5-10 emberrel jön szedni,pont nem érdekel hol adja tovább, és mennyiért. Aki az út szélén,vagy épp boltban veszi, az úgysem jön "hajlongani" a földre. Ha jó lesz a termés mennyiség nyitás kor,akkor nagyon meg lennék elégedve egy 700 körüli árral,de szerintem ez csak ábránd.
Üdv.: Csuti
Üdv!

Csak mert többeket is érdekelt, hogy mire megy a vödrös: eddig nem csalódtam benne, de az igazi termés csak most jön. Eddig így állunk (a jobbak):
Viszont a javát már az új gazdi nevelgeti!
Válasz Csyzy #17216. hozzászólásáraElég nagy a szórás. Több naposat már 1500ért kapni. De valahogy így 1500-3200ig.
A legjobban a II. osztály megy.
Én továbbra is azt érzem a vevők részéről, hogy nem hasonlítható a tavalyi évhez. Kb fele a kereslet. Az elmúlt 1 év szerintem rossz hatása - érdektelenség lett. De ezt nem csak erre mondhatom el, szerintem a vendéglátók és más szektorok után is elmarad az érdeklődés.
A magyar termék promóció jó volt egy darabig, de most már túl soknak érzem, úgy hogy nem teszik mögé, hogy mi az oka, hogy az import olcsóságnak.
Ezeknek a magas áraknak az lesz a vége, hogy dőlni fog be az albán - görög import...fogyasztói ár hol tart a standokon?

Válasz hasutas1 #17212. hozzászólásáraTegnap nem voltam sajnos...
Válasz Bertoldo #17213. hozzászólásáraÚristen.
Igazából nem is tudom mit mondjak....
Válasz hasutas1 #17212. hozzászólásáraTegnap 13000-15000 között volt a vége aki kivárt. Meg a neppereknél. Volt szaladgálás a vevők részéről. De nem csak eperre az év eddigi legforgalmasabb piaca volt.
Válasz L. M. #17211. hozzászólásáraVoltál ma is a banin? Ahogy hallom elég elszálltak az árak.
Válasz Sk Laci #17210. hozzászólásáraA Signum egyszer használható. Műtráguát én csak tápoldatodással juttatok ki csepegtetve...
Válasz L. M. #17196. hozzászólásáraKöszönöm.
Vettem Signumot, mindjárt le is fújtam az epret, szilvát, csersznyét, meggyet.
Érdemes megismételni a permetezést 5-6 nap mulva?
Elég komoly esőket mond.
Szoktál mütrágyát /karbamid, pétit, kénes nitrogént/ szórni eperre ilyentájt /teljes virágzás/?
Válasz epresk #17208. hozzászólásáraSzerintem ezt akkor kell eldönteni amikor már éreget az akkori árak és kereslet alapján...
Válasz Csyzy #17205. hozzászólásáraKevés az 1000!
Fejér megyéből mondom.
Az 1000re számold hozzá, hogy lehet, hogy egyesek odamennének 5-10 emberrel és 2 faluval odébb kiteszi 2600ba minimum!
Válasz L. M. #17204. hozzászólásáraA mostani idő meg jó lesz arra, hogy a tápkockásat lepucolja, a frigokat meg úgy isten igazából elindítsa. Szerdától meg lesz egy kisebb fék.
Válasz Csyzy #17205. hozzászólásáraMár tavaly volt versenyző aki 1600-ba röffentette a szedd magadot, majd 1500-ba kivitte. Konkurencia nem volt, igaz nagy része asszem fóliás volt. Szerintem 1000 Ft-ért sorok fognak állni.
jövő héten indulgat a szabados Clary nálam de a Joly is nyomában jár... azt nem tudom vajon a szedd magadra az 1000 Ft mennyire lesz optimális ár... igaz csak 2 hét múlva akarok kinyitni...
Válasz hasutas1 #17203. hozzászólásáraVolt duzzogás az àrra megint
Alig volt fent szami. Én ma átszedtem mindent is. 11-ért kopott el az a pár láda plusszom pillanatok alatt az állandósok meg 10-ért vitték.
Válasz L. M. #17189. hozzászólásáraNuuuu mi van a banin? Van még eper?

Gondolom mindenki elégedett távozott onnan
Válasz Bertoldo #17199. hozzászólásáraMi plusz 1-el zártunk. Remélem a szezonra ennyi volt....
Válasz N.. Tamás #17200. hozzászólásáraBordány. Szeged mellett.
Válasz Bertoldo #17199. hozzászólásáraMerre?
Válasz hasutas1 #17198. hozzászólására+ 2.1-nél járunk most.
Válasz L. M. #17197. hozzászólásáraDélután lehetett érezni a leheletét. De túl sok gombóc nincs nála. Itt ma reggel is garázdálkodott.
Bagaméri megint huncutkodni fog
Válasz Sk Laci #17195. hozzászólásáraSignumot mindenképp adj neki a többi az ízlés kérdése, hogy kinek mi vált be...a Switch is elég jó, de az ára is elég "jó"...
Válasz L. M. #17194. hozzászólásáraNálam mostan virágzik.
Melyik szer vált be a legjobban?
Válasz Sk Laci #17193. hozzászólásáraA szamócából nagyon hamar lebomlik a növ szerek többsége. Amikor már bogyók vannak akkor már késő. Virágzásban kell ellene védekezni.
Sziasztok!
Eperben melyik gombaölő a legjobb penészes rothadás ellen?
Mikor a legideálisabb permetezni, hogy fogyasztáskor a vegyszerből már véletlenszerüen se legyen az eperben?
Válasz L. M. #17191. hozzászólásáraNekem ideális lenne, csak süssön a nap....
Válasz N.. Tamás #17190. hozzászólásáraaz 15-20 fokos nappalokat és 7-10 fokos reggeleket jelentene nem fagyokat.
Válasz hasutas1 #17180. hozzászólásáraNa neeee.... 20. Utáni hidegleszakadás? Ez mínuszt is jelentene? Majdnem júniusban? Valaki szólhatna már a hidegnek,hogy már lassan nyár van,majd decembemberben jöjjön....
Válasz hasutas1 #17188. hozzászólásáraA 12 is "csak mese" mert 7 ládával erőlködtünk brahiból amíg vártuk a 8 órakor érkező kereskedőt, hogy vigye a lerendelt árut. 11-ért árultam egy darabig, elment 5 láda annyiért nagy huhogás meg köpködés után aztán azt a hetet már boldogan fizették 12-ért,mert nem volt másnak.
Válasz L. M. #17187. hozzászólására13-11-et hallottam én is, de az mesének gondoltam....
Válasz hasutas1 #17184. hozzászólásáraCsütörtökön 12-ért is adtam már.
Válasz clanki #17185. hozzászólásáraEl is hiszem, szép portékára rácsapnak, mint gyöngytyúk a takonyra
Válasz hasutas1 #17184. hozzászólásáraSzegeden is felszaladt az ár. Cseng is a telefon folyamatosan..
a brazil gyerekek sorban hívnak..
Válasz L. M. #17183. hozzászólásáraTudtommal szerda óta 7-9, 8-10 a zááár. Holnap lehet több kereskedő lesz mint eper
Válasz hasutas1 #17182. hozzászólásáraAkkorba zöldeket is leszedjük
Válasz L. M. #17181. hozzászólásáraHolnap innen senki nem megy fel a banira, aki megy, az is venni akár. Nem túlzás, holnap a banin 10 alatt nem lesz eper
Válasz hasutas1 #17180. hozzászólásáraAz meg a hab a tortán hogy sok termelőnél a gyengusz fóliások is végjátékban vannak nemhogy a fűtöttek...
Elnézve az előrejelzéseket, korai az öröm a kereskedők részéről a jövőheti enyhébb, melegebb időt illetően. Az azért jól látszik, hogy egyáltalán nem tűnik tartósnak, és bizony megvan az esélye 20.-a környéki újabb hidegleszakadásra.
Amúgy az érés sem az igazi, a jövőhéten is kitarthat a zááár. Banin valszeg lesz szájhúzás, fintorgás.
Válasz lacka4600 #17176. hozzászólásáraMég egy-két hét és lassan befejezem
Válasz lacka4600 #17176. hozzászólására
Válasz jacint.baranyi #17175. hozzászólására2000/kg az ilyen nagyban, a normál méretű nagy 1700/kg a kicsi 1200.
Válasz clanki #17174. hozzászólásáraSzép!
Nekem még egy hét. 
Válasz clanki #17174. hozzászólásáraSzép darabok!
Milyen àrban pörög a piac?
Beindult az Asia rendesen, de hála Istennek az ár is normalizálódik..
Válasz hasutas1 #17168. hozzászólásáraIdén rakok én is valamennyi jolyt. Egy pár tő bekeveredett a tápkockás asiaval és úgy látom, hogy kifejezetten jól érzik itt magukat...