Hirdetés
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szakmai rendezvények új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Erdőtelepítési támogatás új
Cikkajánló
![Forradalmi újítás a tejből történő járványügyi előrejelzés Forradalmi újítás a tejből történő járványügyi előrejelzés](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9390/cikk_79390/tej_pohar_kancso_fill_540x300_0.jpg)
Forradalmi újítás a tejből történő járványügyi előrejelzés
A járványügyi előrejelzés új korszakába léptünk.
Hirdetés
![Gazdainterjú – Józsa Ignác: Ami bevált, nem szabad lecserélni! Gazdainterjú – Józsa Ignác: Ami bevált, nem szabad lecserélni!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/8710/cikk_78710/napra-lead_fill_540x300_0.jpg)
821 hozzászólás
Válasz #20. hozzászólásra
Ez így igaz. A mezőgazdaságban a legnagyobb ellenség (szerintem) a gépeken az elektónika. (por, víz, stb.) Csak ha Én megyek vele nem árt szerintem, de jól belegondolva az a pár misit megéri-e? Mert kitermelni nálam nem tudja szinte biztos. Csak egyszerűbb lenne az élet.
Odakint a régi parasztok azért nincsennek odáig ezekért az extákért, ( mondván biztosan naon kényelmes, meg ilyenek), de odakint is mikor meghibásodik valami kis vacak a gépen akkor drága a javitás, csak szakember tud hozzákóstolni... stb
Válasz #18. hozzászólásra
Rajta!
Válasz #17. hozzászólásra
én szeretnék robot pilotát is
Válasz #16. hozzászólásra
Egyedi? A KITE szerint. Én a kiegészítőkre gondolok Pl. ACTIV ülés, elektromos hydro irányítás, monitor, súlyozás, kerékméret, kiegészítő lámpák stb. Ezek nyugaton szinte alap.
Válasz #15. hozzászólásra
Miért is vannak egyedi elképzeléseid?
Más embernek bőven jó a 3 kerekű széria JD :-)))
Válasz #13. hozzászólásra
A kite-től vennék johnit a saját igényeim szerint inkább lebeszélnek róla mint, hogy megvegyem meg ráadásul 1,5 év. Mert amit Ők rendelnek mondjuk 200 darabott arra kapják a "flotta" kedvezményt, az Én "egyedi" elképzelésem meg egy traki arra nincs kedvezmény. Elmondásuk alapján ha levan vagy ha nincs legyártva az a típús a 200 db-ból nem számítja bele a John Deere.
Válasz #13. hozzászólásra
Azok is akik hazai terméket forgalmaznak?
Mostanában ahogy én látom, a nagyobb kereskedők már euróban adják meg az árat. Axiál, Valkon, stb. így hirdetik az újságokban. Tehát ott mégis érvényesül az árfolyam. Az, hogy a Kite bevásárol egy típusból 200 db-ot jelentős kedvezménnyel a gyárból, aztán mikor venni akarsz egy gépet, rábeszélnek hogy azt vedd meg mert azzal jársz a legjobban. Na az lehet, hogy nem érvényesül az árfolyam. Kompromisszumot kell kötni, hogy gyorsan kell a gép drágábban, vagy esetleg lassabban, de jelen esetben nyerve az árfolyamon. Szerintem a korrekt kereskedők euró alapon dolgoznak.
Hoppá, a mai nappal már jobb az Euro a Forintnál.
Az OTP igy jegyzi:
EUR Deviza Vétel: 231,47 Eladás 233,33
Ha magyarországon nem is lehet lehet újgépet vásárolni olcsóbban azér külföldön 1-2éves gépet jóval olcsóbban lehet venni sztem! Pl 1 30millás kombájnnál 4 millit lehet megtakarítani. Nem????
Válasz #5. hozzászólásra
A kereskedők töbségénél a gépek tudtom szerint csak le vannak tárolva a gyártól pénze "nem sok" áll benne bizonyos ideig nem kell kifizetnie meg úgyis euroban adják meg az árát, mert hozzáteszik az átváltási szorzót
Válasz #7. hozzászólásra
Így van ! Magyarországon nem valószínű hogy lefelé mennek az árak az Euro árfolyam miatt ...
Válasz #7. hozzászólásra
az a baj hogy nem lehet uj konbájnt kapni
Válasz #6. hozzászólásra
Annyit ugyis engedtek volna az árból, csak igy tálalták.
Én most vetem egy jd konbájnt 3 misi-vel let olcsobb
Válasz #4. hozzászólásra
Bukni bukhat, de egy kis szépséghibája van a dolognak, hogy olcsóbban nem értékesítheti a terméket, függetlenül, hogy milyen változás ment végbe a valuta piacon, mert az APEH ezért büntet.
Válasz #3. hozzászólásra
Egyszer már bukhat a kereskedő is,nem fog tönkremenni.
Valamit azért ne felejtsetek el, hogy az Euro árfolyama esett a Forinthoz képest, de a gépek, melyeket még akkor hoztak be mikor a Forint gyengébb volt akkor addig a drágább ár maradhat.
Válasz #1. hozzászólásra
én is remélem,hogy csökken,mert,ha nem,nem tőle vásárolok munkagépet!
Tisztelt Farkas úr!Most ilyen euro árfolyamok mellett mennyit fog csökkenni a traktorok illetve a munkagépek árai?Remélem legalább 10%-ot...