Hirdetés
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Automata öntözés új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Monosem NG új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!
Az adatalapú döntéshozatal forradalmasítja a mezőgazdaságot.![Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9132/cikk_79132/gabona-buza-1_fill_540x300_0.jpg)
1329 hozzászólás
Madártávlati nézetet hogy tudom beállítani? Azt tudom,hogy csak haladó üzemmódban lehet,már elfelejtettem
Válasz Pötyesz #1326. hozzászólásáraHa szerencséd van, csak kevés a memória.
Meg lehet próbálni egy soft reset-et, ( I és II gomb folyamatos
lenyomva tartása a bekapcsolás során)
Ha betölt, haladó üzemmód és adatkezelés, táblák törlése.
A memória ne menjen 100 óra alá (ezt az I gomb lenyomásánál lehet alul látni)
- Ha nem boldogulsz én általában meg tudom csinálni.
- Az ország melyik részén gazdálkodsz ?
Válasz Pötyesz #1326. hozzászólásáraValószínüleg megtelt a memória.
Üdv. Olyan gondom van egy 250-es monitorral, hogy egyszerűen nem tölt be. Mikor bekapcsolom bejön a kijelző, alul egyszer végig megy a csík, majd másodjára a 3/4 részénél megáll és csak van. Egy idő után kikapcsol és ugyan ez a tünet ismétlődik. Mi lehet a baj?
Üdv!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Vásárolnék ha valakinél lenne elsdó
Válasz mogyu46 #1320. hozzászólásáraValóban emojit tettem, abból csinált kérdőjelet a rendszer...
Válasz zoli6886 #1322. hozzászólására06703240067
Válasz k-roy90 #1321. hozzászólásáraÜdv,
Kérnék 1 elérhetőséget !!!
köszönöm
Ez guide 250 gps elado, ha valakit erdekelne.
Válasz Csera #1318. hozzászólásáraNagyon köszönöm! (Kérdőjel nem pl. emoji vagy egyéb spec karakter miatt lehet? Egyébként nemrég engem azzal viccelt meg az oldal, hogy új lapon megnyitott hirdetésekre elküldte a sablon érdeklődő emailt a nevemben - akkor tudtam meg, mikor a kereskedők elkezdtek válaszolni...)
Válasz Csera #1318. hozzászólásáraNem én tettem a kérdőjeleket a végére...
Válasz mogyu46 #1317. hozzászólásáraÜdv!
Én inkább a 136 BE
123 állapot inf. használata és 126 KI beállítást javasolnám, mivel a 126, mint korábban írtam teszt üzemmódnan van, én kikapcsolnám... ????
Válasz Csera #1316. hozzászólásáraJól gondolom, hogy aug. 25 után lévén (illetve egyébként is felkészülve a hasonló helyzetekre) helyes beállítás lenne a 123 és 126 műholdaknál az "állapot inf. használat" beállítása? Vagy csak lelassítom a pozíció megtalálását, ha netán mindháromra ezt az opciót használom?
EGNOS korrekció: nyári változások:
![EGNOS korrekció változása](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230705110038_123_126_csere.jpg)
A PRN 123 műhold helyett 2023. augusztus 25-ig a PRN 126 sugározza
a korrekciót. A PRN 136 változatlanul működik.
Aki a nyári munkákhoz stabil korrekciót szeretne, a 123-ast kapcsolja ki
és a 126-os műholdat kapcsolja be (az állapont inf. használata is jó).
Válasz Csera #1314. hozzászólásáraÜdv Mindenkinek !
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![Trimble antenna Ez-Guide 250 sorvezetőhöz](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230622115500_trimble_l1_ant_hatul.jpg)
Feltettem a hirdetések közé, a fórumozóknak
adok 10.000.- Ft kedvezményt :)
Kuponkód: "Csera"
Őszintén: rajtam maradt, és ez az év azért...
Üdv Mindnkinek !
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
![Trimble L1 antenna](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230518093519_trimble_l1_ant_elol.jpg)
![Trimble L1 antenna alulról](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230518093641_trimble_l1_ant_hatul.jpg)
Rendeltem egy Ag-15 antennához teljesen hasonló Trimble
antennát Ez-Guide 250 sorvezetőhöz.
Annyi a különbség, hogy nincs az alján mágnes, csak egy menet.
Vadonatúj és szeretném eladni.
Kábelt is tudok hozzá csináltatni, ha szükséges.
Itt a fórumtársaknak ajánlom először, aztán majd
meghirdetem máshol is.
(Akinek kellett volna időközben szerzett egy használtat.)
Válasz Bárány #1312. hozzászólásáraKöszi!
Domborzat nem igen befolyásol itt az alföldön. A Glonass-t kipróbálom.
A leica-t használom folyamatosan.
Annál ha beírom a hengerre (5,4) hogy a munkaszélesség 5,2 és nem megyek mint a mérgezett egér, hanem odafigyelek a nyomvonalon tartásra, akkor bármikor megnéztem, mindig azon a 10-10cm ráfedésen belül volt.
(lehet ennék picit nagyobb eltérés, de ritkán és észrevehetetlenül minimális)
De ennél egyszerűen még fogást venni sem lehet, mert biztosan nem egész gépalja lesz a vége, hanem valami 50-60 cm-es csík marad.
A következő szerintem az lesz, (ha éppen nem hajt a Tatár) hogy bele teszem mindkettőt egy trakiba.
Akinél jobban muzsikál a 250, megköszönöm ha segít a műholdak és egyéb beállításokban.
Válasz atisgyulai #1310. hozzászólására1. Az EGNOS-os korrekció abszolút pontossága kb. +/-2,5 m. Ebbe a fentiek beleférnek.
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
2. Ennél azért a csatlakozó pontosság valóban jobb szokott lenni, de manapság (még pár évig) nagyon aktív naptevékenység van, ami időnként kifejezetten zavarja a műholdas navigációt is. Az RTK-ban is a szokottnál gyakoribb a hiba.
3. Ha GLONASS-t is használ a vevőd, esetleg megpróbálhatod kikapcsolni, már ha ki lehet a cuccodon. A háború kitörése óta az oroszok néha buzerálják a jelüket.
4. Domborzat, fák, magasfeszültség, tavaszi szellő, blablabla eddig is és továbbra is ronthatja a pontosságot. De ezt meg úgyis tudod.
Válasz atisgyulai #1310. hozzászólásáraElőfordult ilyen már velem is néhányszor. Az a _sejtésem_, hogy olyankor csinál ilyet, amikor kitakarásba kerül valamelyik műhold, amire ráállt, vagy a műhold kivándorol a rálátásból. De ez csak laikus feltételezés a részemről, lehet teljesen fals is.
Sziasztok!
Gyakorlati tapasztalatokra, ill. be állításokra lennék kíváncsi a 250-essel kapcsolatban.
Eddig nem igazán használtam, a pontosságával nem is foglalkoztam.
Most talaj munkáknál próbálgattam, és hát nagyon elkeserítő.
A-B egyenest felvettem tábla szélén, majd a 4. fogásban vissza. 2.-on el (itt még a két végpont között volt ugye pontatlanság az egyenesehez képest) de a végén az 5.-re ráfordulva jött a meglepi. 1-1,5m eltérések voltak az előző egyeneshez képest.
Tudom hogy nem egy rtk-s technika, de azért ettől többet vártam tőle.
Akinek pontosabban dolgozik, lenne szíves pár fotót készíteni a műhold és egyéb beállításokról!?
Illetve bármilyen építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok.
Sziasztok.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230425130953_img_20230424_162223_9.jpg)
Ag leader compass sorvezetőt használ valaki?
Nemrég kaptam egyett de a mintákat nem engedi behozni meg azt irja gps gyakorisága 5 HZ a.
Elég jó áron van!
Ez Guide 250
Válasz atisgyulai #1306. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Bárány #1302. hozzászólásáraMegérkeztek a kábelek.
Tekertem rájuk kábelvédőt, és fixre befűztem a trakikba. Most már csak az antennát+monitort kell rakosgatni.
Köszi a bolt infót!
Sziasztok!Van egy régi fajta ez guide 250 -em.Még a kis fekete-fehér kijelzős,felül hosszú LED soros gép.Az a problémám,hogy egyszer csak nem működnek a LED-ek.Minden működik ,mutatja az egyenest,de Led nélkül.A Teszt menüben működnek.Tud vki segíteni,mi lehet a probléma?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Sziasztok.
Nem tudok más jobb témába beleírni, újat meg nem nyitok ezért.
Szóval 2-3 héten belül eladó lesz az EZ Steer dörzskormányos, kormányzásunk. Hírdetésbe is fennt lesz csak gondoltam kiírom ide ha valaki érdekelt lehet benne !
Válasz Bárány #1302. hozzászólásáraAmikor kérdeztem még nem tudtam!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Most is csak sejtem, mint macska az esőt!
Azt olvastam hogy megcsinálják készre is.
Ha biztosan tudnám hogy tuti jó lesz, egyből rendelnék vagy 3-mat.
És akkor fixre be fűzögetném azokba a trakikba, amiben használni szoktam sorvezetőt.
Azért köszi a segítséget!
Válasz atisgyulai #1301. hozzászólásáraIgazad van, ezt benéztem, ez valóban TNC.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
De ha tudod, miért kérded?
Bármilyen műszerész meg tudja neked csinálni, de pl. az előbb belinkelt oldalon is tudsz kész, egyedi kábelt rendelni.
Válasz Bárány #1300. hozzászólásáraKöszi!
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Közben keresgéltem a gyári cikkszám alapján is.
Van eredeti is, meg e-bay, aliexpress, stb. oldalakon.
Mivel teljesen kezdő vagyok a témában, nem akarok okoska lenni, de biztosan jó hozzá az N csatlakozó?
Az említett oldalakon TNC-t írnak.
Válasz atisgyulai #1299. hozzászólásáraKatt!
Sziasztok!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230331115425_1680256441239374063191612632935.jpg)
Valahol volt már róla szó, de nem találom!
Mi ennek a csatlakozónak a neve?
Illetve milyen koax kábel való hozzá?
Milyen üzletben keressem, műszaki, elektronikai, számítástechnikai?
Válasz Csera #1293. hozzászólásáraÜdvözöllek!köszönöm szépen a profi segítségedet!
Válasz ..,-:) #1296. hozzászólásáraMelyik az ami konkretan jo hozzá?
Válasz k-roy90 #1294. hozzászólásáraPl.: https://www.sunnysoft.hu/m/448-proclip-klipek
Válasz Csera #1293. hozzászólásáraÜdv.egnos.sajnos mást nemtudok mondani.holnap ha gépbe leszek,felhivhatlak?a hozzászolásaidba megadtad valakinek a számod,azon hivnálak.?
Tartó konzolt honnan lehet hozzarendelni?
Válasz fexco #1292. hozzászólásáraMilyen korrekciót használsz ?
-EGNOS (ingyenes) vagy esetleg Range Point RTX-et ?
Milyen verziójú a készüléken a firmware ?
Válasz Csera #1291. hozzászólásáraakkor lehet ez a probléma. érdekes aznap,amikor csináltam jo volt.
tudsz segiteni abba,hogy hogy állitsam be?
Válasz fexco #1290. hozzászólásáraA gyári beállítás visszaállítása nem a legjobb ötlet...
A készülék visszaáll az alapértékekre, utána újra be kell állítani, hogy melyik műholdakról vegye a korrekciót. ( EGNOS 123 és EGNOS 136 )
fm750 nemtalál jelet.mit javasoltok.
utoljára amikor használtam,akkor jó volt.a érintő kijelzö miatt ujrainditotta magát,csináltam egy gyári beállitást is. de akkor jó volt.ma meg nem.
Válasz k-roy90 #1288. hozzászólásáraSzia,
Elvitték, nemsokra rá hogy meghirdettem.
Válasz tpeti #1281. hozzászólásáraSzia!
Ez megvan még? Ha igen egy telefonszamot kerhetnék?
Válasz fexco #1286. hozzászólásáraAkkor ott már lehet érintő kijelző gond lesz![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
Válasz Gergő, #1285. hozzászólásáraIgen,a célpontokat.
Válasz fexco #1284. hozzászólásáraAhol a körben lévő X-et kell érintgetni?
Válasz Gergő, #1283. hozzászólásáraazt se értem,hogy háromszor csináltam,és mindháromszor sikertelen volt.
Válasz fexco #1282. hozzászólásáraKalibráld újra a kijelzőt a beállításokban, az szokott segíteni!
üdv mindenkinek!
trimble fm750 -nél az a problémám,hogy konkrétan a kijelző jobb felső sarkába van a tábla ikon(uj tábla létrehozása,stb)erre ha rányomok,nagyon sokadszorra érzékeli.mi lehet a probléma?
csináltam egy képernyő ujrakalibrálást,de 3szor azt irta ki,hogy sikertelen a művelet.
a többi "gomb"az teszi a dolgát.
???
Válasz atisgyulai #1280. hozzászólásáraFent van a hirdetés árral eggyütt.
Amennyire lehetett vigyázva volt rá, nincs se törés se müszaki probléma.
Válasz tpeti #1279. hozzászólásáraÁllapota, ára?
Ha még megvan egyálltalán.