Hirdetés
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
1329 hozzászólás
Válasz bobo77 #779. hozzászólásáraJa, két brutál akksit.
Válasz Bárány #778. hozzászólásáraAz MTZ én nem indul újra, ellenben a Landiniben igen...Az orosz mérnökök tudnak valamit.
Válasz #777. hozzászólásra
Indítózáskor jópár gépen leesik az alá, és tulajdonképpen ez még normális.
Márpedig vannak GPS-ek, monitorok, amik meg ilyenkor leállnak, újraindulnak.
Jaaa...10 v. Akkor már régen rossz ha ott van bármilyen gépen....
Válasz #775. hozzászólásra
Mire gondolsz ezzel?
Válasz #772. hozzászólásra
Csak a nafta 10V alá ne menjen...
Válasz #773. hozzászólásra
?
Üdv mindenkinek. Kellene egy kis segítség. A napokban megpróbáltam tájékozódni a sorvezetők ügyében, mert venni akarok egyet.Úgy néz ki, h. a Teejetnél maradok, de van egy kis gond az adatokkal. Ellentmondó adatokat kapok ugyanis a Szegána, és a Farmcentertől. Az egyik azt mondja, h. a 430-as tudja fogni az Orosz műholdat, mert abba újabb a program, és az 570-es meg nem. A másik azt mondja, h. a 430-as a kicsi antennával tudja az Oroszokat, és a nagy antennával nem, mert a kicsi hamarabb elejti a jelet, és ezért újítottak rajta,h. az Oroszokat is lássa. Ajánlani senki nem ajánl semmit, (mert érezhetően nincsenek tisztában az egésszel) Hívtam az Axiálos tanácsadót, ő úgy látszik eléggé képben van, de teljesen mást mond, mint az előző kettő.
Ha valaki tudna ebben pontos infót, vagy olyan embert, akinek megbízható tudása van ebben, esetleg az előbb említett két Teejet forgalmazón kívül még más forgalmazót, akkor az nagyon sokat segítene rajtam. Előre is köszönöm.
Teszi a dolgát ahogy kell
Válasz #770. hozzászólásra
??? Nekem ilyen problémám nem volt. Biztos szimpatikus vagy neki. :)
Válasz #769. hozzászólásra
nem a felhívással van a gond, hanem a letevéssel
Válasz #768. hozzászólásra
Kitartás! Ha kit vannak a földeken, ott nincs neki térerő sok helyen. Nekem is belekerült pár hajszálamba de a végén meglett az eredménye. Ne hagyd magad, szekírozd! Előbb utóbb összejön!
Válasz #767. hozzászólásra
a komát felhívni elég időigényes
Válasz #766. hozzászólásra
Nem tom. Nem nézegettem őket mostanába a teejet matrix proja elég pofás és jó áron hirdetik de nem tudom mit tud, milyen antenna van hozzá. Viszont ha elfogadható áron lenne az enyémhez automata kormány dőléskompenzációval akkor arra beruháznák. vagy az axiálnál a topcon a kormánykerékbe épített kormányautomatikával az is jó lehet és egyszerűen telepíthtő viszonylag. De aszem Szasza vett ilyet, őt kell róla kifaggatni.
Válasz #751. hozzászólásra
most ha vennél milyet vennél?
Válasz #763. hozzászólásra
Bocs, úgy látom nem jó a link.
Tehát az alábbi helyen kellene érdeklődni:
http://www.agroinform.com/forum?function=felhasznalo&act=reszletek&uid=3491
Válasz #763. hozzászólásra
Pontos információ
Az alábbi címen érhető el.
Én azt gondolom, hogy meg lehet
oldani, de vásárolni kell hozzá
még némi kiegészítőt.
-Bár nem teljesen világos a kérdés,
mert a mondatból kimaradt az állítmány...
Szeretnék önötől segítséget kérni. A napokban vásároltunk egy hardi ranger 2200as 2007es permetezőt. Melyhez egy Hardi hc 2500as vezérlőegység és egy scanboxot katunk.Na most a kérdésem az lenne hogy ezuide 500as monitorral vagy sem. Válaszát előre is köszönöm.
Válasz #761. hozzászólásra
Igen. Haladó módban bármely lefedési minta esetén lehet területet mérni, egyszerű módban pedig szegésnél.
De nem árt előtte a beállításoknál megnézni, hogy az "eltolás fél fogásszélességgel" van-e beállítva.
Magyarán, hogy pontosan hol méri a területet, mert többféle beállítást lehet választani.
Válasz #759. hozzászólásra
Egyerű módban pedig ha beállítod, hogy "szegés".
Válasz #759. hozzászólásra
Üdv! Bármely lefedési mintánál müködik, a táblahatárt szeretne e rögzíteni kérdésre kell igent nyomni, de szerintem csak a haladó üzemmódban van ez a lehetőség.
Milyen lefedési formát adtok meg ha körbementek a táblán,hogy mérje meg a területet? Nekem 3 éve van ilyen gépem de még nem használtam terület körbemérésre.
Válasz #757. hozzászólásra
Olvass vissza egy kicsit, van itt tapasztalat bőven!
hello mindenki,
kis segítséget kérnék, akinek van ez-guide 250-se leírná nagy vonalakban a tapasztalatait. sok mindent olvastam róla,de jobb lenne olyantól hallani vmit aki használ is ilyen gépet.
előre is köszöm.
Van egyébként olyan sorvezető, ami az átfedéseket nem számolja duplán, teiplán, stb.? Esetleg ez ki-be kapcsolható?
Válasz #754. hozzászólásra
Nem szeretném a trakin össze-vissza fürkölgetni a vezetékeket. Amúgy meg van amikor a 3 pont vezérlőre kellene kötni, hogy jóllegyen van amikor a kardánkapcsolóra és van amikor a külső hidraulikára ami csont mechanikus. Úgyhogy a 3000ft os kapcsoló nem sokat ér.
Ha egy tizeniksz hektáros táblán körbemegyek akkor a tábla területét megkapom. De azt attól nem fogom tudni, hogy egy tartály növényvédőszer vagy műtrágya mekkora területre volt elég.
Válasz #747. hozzászólásra
"Másik: a permetezőt kikapcsolom átfedéseknél forgóknál, de ez méri egybe mindent ha nem xarakodok a a lefedés ki.be kapcsolgatásával ami egy csomó időt venne el."
- Ez a gond megoldható egy 3ezer Ft-os kapcsolókábellel.
- Azt én is hiányolom, hogy fél fogást nem
lehet beállítani, csak a teljes fogásszélességet. Műtrágya-szórásnál is jól jönne...
- Viszont ha körbemégy a táblán a területmérés pontos lesz, ott többféle módon be lehet állítani, hogy pontosan hol mérjen.
Válasz #752. hozzászólásra
Nálam igen. Igaz elég kis aksik vannak benne. Először két 75ah helyett egy 100ah volt benne azzal is újra indult. Most pedig egy 55ahás spirálcellás optima van benne brutálisabb az indítóárama mint akármelyik másiké. Télen jobban teker de ha nem indulna a gép akkor hamar lemerülne. De ilyen nem volt... motorgenerál után nyers száraz motort is betekerte töltés nélkül.
Válasz #751. hozzászólásra
Ha közvetlenül az akkumulátorról kapja az áramot akkor is újraindulna?
Válasz #750. hozzászólásra
Meg. Sok Zavaró dolog van vele( pl miden indításnál újraindul és olyankor várni kell a jelre szóval táblavégi tankoláskor nem érdemes leállítani a trakit meg ilyen apró faxságok) de alapjábavéve használható szerkezet.
Válasz #749. hozzászólásra
Amúgy meg vagy elégedve a megbízhatósággal a sorvezetésével?
Válasz #748. hozzászólásra
Azt nem ismerem. De jót nem hallottam róla. És eléggé barkácsnak tűnik nekem.
Válasz #746. hozzászólásra
És megvennéd mégegyszer, MG NAV 2 nem jobb??
Válasz #745. hozzászólásra
ez a bajom, hogy nem veszi ketté külön jelezhetné az átfedés területét és külön a valós területet. Pl húzok egy 5m kombit egy félhektáros hosszú táblában. Ami 11m széles. A Eg kör után marad 1mes csík. Azon még végig kell menni. a fogásszélességet nem lehet levenni. Tehát megfogja mérni a fél hekis táblát vagy kb 0,7ha-nak. Bérmunkánál lényeges.
Másik: a permetezőt kikapcsolom átfedéseknél forgóknál, de ez méri egybe mindent ha nem xarakodok a a lefedés ki.be kapcsolgatásával ami egy csomó időt venne el. És a szakaszolást itt se tudom beállítani ha mondjuk fél kerettel megyek. Csak a teljes fogásszélességgel mér a gép. Így meg nincs valós adatom a kiadott lémennyiség visszaellenőrzéséhez, esetleges korrigálásához.
Válasz #744. hozzászólásra
igen
Válasz #743. hozzászólásra
Amit kétszer szórtál le, azt kétszer
is számolja...
Én így értettem a "kezelt területet".
Válasz #743. hozzászólásra
Ezt tapasztalatból mondod, ilyen sorv. van?
Válasz #742. hozzászólásra
Ez így nem pontos mert az átdfedéseket nem vonja le a területből tehát ha sok/nagy átfedéssel megyünk simán leadja hogy pl 14ha-t kezeltünk egy általa 10haosnak mért táblán.
Válasz #741. hozzászólásra
Igen. Méri a tábla területét és
a munkavégzés során kezelt területet.
A táblahatár feltölthető számítógépre
és berakhatóak alá ingyenes légifelvételek,
vagy egyéb térképek is.
A készülék hektárt is mér ?
Válasz #739. hozzászólásra
Én is...
Szerencsére ritkán van rá szükség.
Válasz #738. hozzászólásra
Köszi,csináltam már ilyet,de elfelejtettem,hogy kell.
Válasz #737. hozzászólásra
Soft reset (ezzel nem tudsz nagy bajt csinálni)
Az I és II gombot kell egyszerre lenyomva tartani.
gpsdebrecen.hu
Hogy lehet a hardvert resetelni az ez-guide 250-es sorvezetőn?Előre is köszi.
Válasz #734. hozzászólásra
"Rangsorolni nem hiszem, hogy bárki tudna"
Vannak külföldi tesztek, de amiket találtam,
elég régiek... Ezért az újabb készülékek nem
szerepelnek bennük.
Én is kíváncsi lennék egy-két dologra...
Válasz #733. hozzászólásra
Forgalmaztam a Centerline-t is, nem volt vele gond. Ezerszer inkább, mint pl. az Mg. Navigátor !
De a Centerline-nak azért van néhány hiányossága, ami elgondolkodtató lehet:
1. Nem rögzíti az elvégzett munkát, így nem lehet ellenőrizni, hogy maradt-e ki terület, ill. mekkora volt az átfedés.
2. Nem mér területet.
3. Ha megszűnik egy pillanatra a tápellátás, mindent "elfelejt", újra fel kell venni az A B egyenest is.
4.Nem lehet folytatni egy korábbi munkát, vagy betölteni egy régebbi területet.
Ezekért a kényelmetlenségekért cserébe viszont nagyon elfogadható az ára és valóban megbízhatóan működik.
Válasz #731. hozzászólásra
Nem emlékszem, hogy bárki is szidta volna a saját cuccát, akármilyen is van neki. Talán az a magyar PDA-s a kivétel, a neve nem jut eszembe.
Ezek alapján bármelyik megérheti az árát.(?)
Hecci!
Rangsorolni nem hiszem, hogy bárki tudna. Ahhoz mindet jól kellene imerni, minddel kellene tapasztalat, ilyen meg nincs.
Méter alatti pontosságot ír az azért permetezéshez kevés,műtrágyaszóráshoz még csak-csak jó.Nekem centerline van szerintem az egyik legolcsóbb, tökéletesen bevált az tudja amit kell,permetezni műtrágyát szórni tökéletes,nem veszti el a jelet,a fordulóknál nem gondolkodik folyamatosan szépen lehet vele dolgozni.
Válasz #730. hozzászólásra
http://hu.machineryguideapp.com/product_description
Ez elég olcsó!!
Válasz #730. hozzászólásra
Háát.. nem tolonganak...
Pedig engem is érdekelne, hogy ki
mennyire elégedett a többi belépő
szintű sorvezetővel.