Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello mindenki! Abban kérnék segítséget, hogy valaki nem tudná elküldeni/feltölteni valahová az EZ-Guide 250 CD-jének tartalmát? Sajnos eltűnt a lemez.
Igaz nem (EZ250) de sorvezető...kérdésem lenne.
A Teejet matrix 430 ról tud valaki valamit a hirdetésekben szereplő adatokon kívűl??? Egyáltalán milyen antennával lehet megvenni? Mennyire strapabíró? És egyébként a vélemények akinek van ilyen típusú gépe..
Ha bármilyen további kérdésben
tudok segíteni: a 70 245 83 65 számon
elérhető vagyok akár szombaton is.
Vezetékes: 52 784 202
Honlap: www.gpsdebrecen.hu
Tudom,hogy sokan szeretnek dolgokat az utolsó pillanatra hagyni, de holnaptól csak 70.000.-Ft-tal drágábban lehet majd Ez-Guide 250 sorvezetőt rendelni.
Ma még este 6-ig elérhető leszek.
Mobil: 70 245 83 65
szerintem az EZ 250 a mostani készülékekhez képest az egyik legjobb.
én már jó párat vettem, nincs meghibásodás, és stabilan működik.
jól látszik a képernyő, ha műtrágyát szórok be sem állítom csak a sárga csík mellé forgok.
amit változtatnék rajta , hogy nincs benne akumlátor.
(és egyetértek jamo-val)
Válasz #709. hozzászólásra
Sok mindenben igazat adok Nektek, lehetne benne virtuális szakaszkezelés, saját akksi, és egyéb hasznos dolgok, de szerintem ebben az árkategóriában, még mindig ez az egyik legmegbízhatóbb készülék.
Sokat eladtam már, nagyon kevés probléma volt velük, és - ami fontos - borzasztóan egyszerű kezelni.
Válasz #713. hozzászólásra
Nekem elektromos kormánnyal van 750-es. Meg vagyok elégedve vele,bár ennek is vannak hibái.
Az ára nem kevés,de ez van,sajnos a nagygazdaságokban elérhető megtakarításhoz vannak az árak belőve. Nálam sokára hozza be az árát(ha behozza).Viszont nagyon kényelmes automata kormánnyal dolgozni,és ez nem utolsó szempont.
Vegyetek 750-est,aztán kiderül,hogy annál is van jobb és így tovább. Határ a csillagos ég...
Szóval kompromisszumot kell kötni,mint mindenben.
Ár-érték arányban pillanatnyilag a 750-es a legjobb szerintem,elektromos kormánnyal
Én is művelőúttal vetek. De naprában nem kell a sorokat számolgatni. télvégi műkakai kijuttatásakor lehet menni hajnali sötétbe fagyon vagy ha kell ködben. Tarkókezelésnél is precízen vezet. Szóval van előnye azért.
Én is ezt próbáltam magyarázni. A gép tudása elegendő. Csak nekem nem jön be a tálalás.
Térerő problémám volt. Kaptam instrukciókat, átállítottam aszerint a pnotosságát. Jobb lett a pontosságából nem vettem észre, hogy vesztett volna. Néha még most is elveszti a jelet de gyakorlatban ez nem jelent problémát. Lehet vele folyamatosan dogozni. Ha lenne egy saját kis aksija ami megtartaná a traki leállításakor-beindításakor a szufálát benne az jó lenne. De így vetőgép meg műrágya tankoláskor ne állítgatom le a trakit.
Válasz #706. hozzászólásra
Már régóta nézegetem ezeket a kütyüket,hogy jó lenne egy ilyen, de ezt a fórumot olvasva rá kell jönnöm hogy mint nagyon sok más téren is, itt is szart akarnak arányárban eladni. Nem hogy megkönnyítésére a ember dolgát még arra is figyelni kell hogy jól vezet e. Maradok inkább a müvelőutas vetélés.
És amiről írsz nem hiszem, hogy sokkal megdrágítaná a készüléket, viszont lényegesen többet adnának el belőle.
Volt valami kikapcsolási problémád is vele ha jól emlékszem? Azzal mi van?
De az is a baj vele, hogy nem méri ki az átfedéseket. Ha külön számolná a ténylegesen lefedett és a gép által lefedett területet akkor sokkal jobb lenne. És a kapcsolóval se kellene bíbelődni. Nekem az a véleményem erről az ez 250ről hogy jó a célnak megfelel. De nagyobb képernyővel és egy kicsit komolyabb szoftverel sokkal felhasználóbarátabb lenne. Még 1x nem vennék ilyet. Két legnagyobb bajom közül a fentebb emílett átfedés számolás hiánya az egyik másik pedig az, hogy menet közben alig lehet leolvasni az értékeket a kijelzőröl. Én nem nagyon nézem a ledsort nekem a jobbra balra x-y cm sokkal egyszerűbb jobban ráállok. Csak kicsik a számok a kijelzőn. Nem írja a megművelt területet a kijelző sarkába csak ha belelépünk az menüjébe de akkor az meg kitakarja az egész képernyőt, nem látni a lefedést. Szóval nem mondom hogy xír de ha a tervezője használna is ilyet akkor biztos vagyok benne hogy sokkal felhasználóbarátabb is lehetne.
Sima mechanikusan állítható hidraulika karra is létezik valamilyen kapcsoló?
A műtrágyaszóróknál külső hidraulikával van nyitva-csukva a súber és ez a legtöbb trakin még mechanikus.
Akkor várunk még.
A kapcsoló megoldás is elmegy, de nem igazán tetszik.
A virtualis szakaszolás kellene tényleg, hogy ami már egyszer sárga az ne legyen még egyszer mérve, bár az se teljesen pontos az alaktalan táblák miatt, de még mindig kevesebb a tévedés mint így.
Válasz #701. hozzászólásra
Ha tudsz ilyen vezérlést a lefedéshez engem is érdekel mert akkor a permetezőt ha leállítom lekapcsolná a számolást. Hogy lehet megoldani?
Válasz #700. hozzászólásra
Rendszeresen jon ki frissites. Most 3.1-nel jar a verzio.
De amire Te gondolsz szerintem az meg most is ugy van, es valoszinuleg ugy is marad. Ahhoz hogy ez megszunjon bele kene tenni a "virtualis szakaszolast", hogy ne fessen ott ahol mar jartal. Akinek erre van szuksege, ott van a CFX-750-es ami a tenyleges szakazolast is tudja.
A problema visszafele athidalhato. Ha raksz egy egyszeru kapcsolot ami ki-be kapcsol ha le-fel teszed a munkaeszkozt, akkor azt bele lehet kotni es annak fuggvenyeben fogja festeni a teruletet.
Ezeken szokták frissíteni, javítani a szoftvert, vagy ugyanazzal jön ki most is mint pár éve?
Most is úgy mér részterületet, hogy a forgót duplán méri, vagy kijavították?
Annyi különbséggel, hogy már idén
megtörténik a kiszállítás.
Az ár -és a kedvezmény- a régi, vagyis
2014. december 1-ig megrendelve
420 000 Ft + áfa helyett 350 000 Ft + áfa.
(természtesen AG-15 antennával)
Ha valakinek sürgősen kellene, 2 db
készülék van még raktáron, azok már
az AKCIÓS ÁRON vihetők el...
Ha az FM-750-es érintőképernyője nem, vagy csak igen nagy késéssel reagál, akkor újra kell kalibrálni a képernyőt? Vagy van más megoldás is?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Válasz #688. hozzászólásra
Én "nagy" antennával használom, de sorra nem nagyon tudok vele egyből ráfordulni. Érdekelne engem is, hogy manuális kormányzással milyen taktikával lehet ezt megoldani. Szerintem az a baj, hogy az antenna ugye nem a gép orrán van, hanem a fülke tetején. Tehát mire az antenna a sorra ér, az első kerekek már ki tudja merre járnak...
Ha meg már nagyjából visszafordultam, de nem a megfelelő sorba, akkor aztán taposni kell a sorváltáshoz.
Köszönöm a segítségedet.
Mi itt Zalában szeretnénk használni egy normál permetezőhöz és egy műtrágyaszóróhoz. Már megelégeltem, hogy mindig a sorokat számoljam pl. kukorica permetezésnél és így is ki-ki marad egy sor. No meg műtrágyánál sem mindegy hogy mennyire szórok össze vagy épp semennyire. Nem szokott késni a gps jele és gyorsan pozicionál csak mert erre néha mobil térerő sem nagyon van.
Sziasztok.
Tanácsot kérnék. 50 ha területhez és mtz-hez szeretnénk venni Trimble EZ 250-es sorvezetőt permetezéshez és műtrágyaszóráshoz. Mi a véleményetek érdemes rá kb 500000Ft -ot költeni? Megbízható és könnyen használható? Várom a válaszaitokat.
1329 hozzászólás
Rangsorolná vlk a sima "csak szóráshoz" sorvezetőket így 15elején ?
Válasz #727. hozzászólásra
A magyar nyelvű használati útmutató
pedig
itt olvasható
Továbbá egy szintén magyar szövegű
színes prospektus amit azoknak ajánlok, akik
most ismerkednek a készülékkel.
Válasz #727. hozzászólásra
A Trimble.com oldalon minden megtalálható, ami a lemezen van.
Hello mindenki! Abban kérnék segítséget, hogy valaki nem tudná elküldeni/feltölteni valahová az EZ-Guide 250 CD-jének tartalmát? Sajnos eltűnt a lemez.
Válasz #725. hozzászólásra
Farmcenter Gödöllő. Netem megtalálod az elérhetőségüket, segítőkészek és ők forgalmazzák is.
Szevasztok...
Igaz nem (EZ250) de sorvezető...kérdésem lenne.
A Teejet matrix 430 ról tud valaki valamit a hirdetésekben szereplő adatokon kívűl??? Egyáltalán milyen antennával lehet megvenni? Mennyire strapabíró? És egyébként a vélemények akinek van ilyen típusú gépe..
Köszönöm....
Az akció lezárult.
Köszönjük a megrendeléseket.
Ha bármilyen további kérdésben
tudok segíteni: a 70 245 83 65 számon
elérhető vagyok akár szombaton is.
Vezetékes: 52 784 202
Honlap: www.gpsdebrecen.hu
Üdvözlettel: Csera
Üdv Mindenkinek !
Ma még akciós...
Tudom,hogy sokan szeretnek dolgokat az utolsó pillanatra hagyni, de holnaptól csak 70.000.-Ft-tal drágábban lehet majd Ez-Guide 250 sorvezetőt rendelni.
Ma még este 6-ig elérhető leszek.
Mobil: 70 245 83 65
www.gpsdebrecen.hu
szerintem az EZ 250 a mostani készülékekhez képest az egyik legjobb.
én már jó párat vettem, nincs meghibásodás, és stabilan működik.
jól látszik a képernyő, ha műtrágyát szórok be sem állítom csak a sárga csík mellé forgok.
amit változtatnék rajta , hogy nincs benne akumlátor.
(és egyetértek jamo-val)
Válasz #720. hozzászólásra
4,3as van a EZ 250en is.
Válasz #718. hozzászólásra
"4,3"-os színes érintő kijelző"? Ekkora van a telefonomon.
Másrészt meg egyetértek Jamoval.
Válasz #718. hozzászólásra
Ez a szegána szerintem egy nagyon csöves cég. Kérdezd meg Gödöllőn a Farmcenternél. Ők is forgalmazzák a teejet-et. És nagyon normálisak!
Erről vélemény?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/egyeb/agrarinformatika-gps/teejet-matrix-430-sorvezeto-gps-ujdonsag/h_6493846?ref=a24069d2
Válasz #709. hozzászólásra
Sok mindenben igazat adok Nektek, lehetne benne virtuális szakaszkezelés, saját akksi, és egyéb hasznos dolgok, de szerintem ebben az árkategóriában, még mindig ez az egyik legmegbízhatóbb készülék.
Sokat eladtam már, nagyon kevés probléma volt velük, és - ami fontos - borzasztóan egyszerű kezelni.
Ja és EZEN A HÉTEN MÉG AKCIÓS !!!!
Válasz #715. hozzászólásra
nem,nem dörzskerekes,hanem ez-pilot
Válasz #714. hozzászólásra
Ez a fajta van?
Válasz #713. hozzászólásra
Nekem elektromos kormánnyal van 750-es. Meg vagyok elégedve vele,bár ennek is vannak hibái.
Az ára nem kevés,de ez van,sajnos a nagygazdaságokban elérhető megtakarításhoz vannak az árak belőve. Nálam sokára hozza be az árát(ha behozza).Viszont nagyon kényelmes automata kormánnyal dolgozni,és ez nem utolsó szempont.
Válasz #711. hozzászólásra
A 750-es talán majd egy milla.
Automata kormánnyal együtt már lehet jobban megéri.
Neked ilyen van? Vélemény? Mennyi volt komplett?
Válasz #708. hozzászólásra
Akkor vegyél centerlinet, az nem tud ennyit, nem is kerül ennyibe de arra amire kell tökéletes.
Vegyetek 750-est,aztán kiderül,hogy annál is van jobb és így tovább. Határ a csillagos ég...
Szóval kompromisszumot kell kötni,mint mindenben.
Ár-érték arányban pillanatnyilag a 750-es a legjobb szerintem,elektromos kormánnyal
Válasz #708. hozzászólásra
Én is művelőúttal vetek. De naprában nem kell a sorokat számolgatni. télvégi műkakai kijuttatásakor lehet menni hajnali sötétbe fagyon vagy ha kell ködben. Tarkókezelésnél is precízen vezet. Szóval van előnye azért.
Válasz #707. hozzászólásra
Én is ezt próbáltam magyarázni. A gép tudása elegendő. Csak nekem nem jön be a tálalás.
Térerő problémám volt. Kaptam instrukciókat, átállítottam aszerint a pnotosságát. Jobb lett a pontosságából nem vettem észre, hogy vesztett volna. Néha még most is elveszti a jelet de gyakorlatban ez nem jelent problémát. Lehet vele folyamatosan dogozni. Ha lenne egy saját kis aksija ami megtartaná a traki leállításakor-beindításakor a szufálát benne az jó lenne. De így vetőgép meg műrágya tankoláskor ne állítgatom le a trakit.
Már régóta nézegetem ezeket a kütyüket,hogy jó lenne egy ilyen, de ezt a fórumot olvasva rá kell jönnöm hogy mint nagyon sok más téren is, itt is szart akarnak arányárban eladni. Nem hogy megkönnyítésére a ember dolgát még arra is figyelni kell hogy jól vezet e. Maradok inkább a müvelőutas vetélés.
És amiről írsz nem hiszem, hogy sokkal megdrágítaná a készüléket, viszont lényegesen többet adnának el belőle.
Volt valami kikapcsolási problémád is vele ha jól emlékszem? Azzal mi van?
De az is a baj vele, hogy nem méri ki az átfedéseket. Ha külön számolná a ténylegesen lefedett és a gép által lefedett területet akkor sokkal jobb lenne. És a kapcsolóval se kellene bíbelődni. Nekem az a véleményem erről az ez 250ről hogy jó a célnak megfelel. De nagyobb képernyővel és egy kicsit komolyabb szoftverel sokkal felhasználóbarátabb lenne. Még 1x nem vennék ilyet. Két legnagyobb bajom közül a fentebb emílett átfedés számolás hiánya az egyik másik pedig az, hogy menet közben alig lehet leolvasni az értékeket a kijelzőröl. Én nem nagyon nézem a ledsort nekem a jobbra balra x-y cm sokkal egyszerűbb jobban ráállok. Csak kicsik a számok a kijelzőn. Nem írja a megművelt területet a kijelző sarkába csak ha belelépünk az menüjébe de akkor az meg kitakarja az egész képernyőt, nem látni a lefedést. Szóval nem mondom hogy xír de ha a tervezője használna is ilyet akkor biztos vagyok benne hogy sokkal felhasználóbarátabb is lehetne.
Válasz #704. hozzászólásra
Sima mechanikusan állítható hidraulika karra is létezik valamilyen kapcsoló?
A műtrágyaszóróknál külső hidraulikával van nyitva-csukva a súber és ez a legtöbb trakin még mechanikus.
Válasz #702. hozzászólásra
Igy lehet rakotni egy kulso kapcsolot
Akkor várunk még.
A kapcsoló megoldás is elmegy, de nem igazán tetszik.
A virtualis szakaszolás kellene tényleg, hogy ami már egyszer sárga az ne legyen még egyszer mérve, bár az se teljesen pontos az alaktalan táblák miatt, de még mindig kevesebb a tévedés mint így.
Ha tudsz ilyen vezérlést a lefedéshez engem is érdekel mert akkor a permetezőt ha leállítom lekapcsolná a számolást. Hogy lehet megoldani?
Válasz #700. hozzászólásra
Rendszeresen jon ki frissites. Most 3.1-nel jar a verzio.
De amire Te gondolsz szerintem az meg most is ugy van, es valoszinuleg ugy is marad. Ahhoz hogy ez megszunjon bele kene tenni a "virtualis szakaszolast", hogy ne fessen ott ahol mar jartal. Akinek erre van szuksege, ott van a CFX-750-es ami a tenyleges szakazolast is tudja.
A problema visszafele athidalhato. Ha raksz egy egyszeru kapcsolot ami ki-be kapcsol ha le-fel teszed a munkaeszkozt, akkor azt bele lehet kotni es annak fuggvenyeben fogja festeni a teruletet.
Válasz #695. hozzászólásra
Ezeken szokták frissíteni, javítani a szoftvert, vagy ugyanazzal jön ki most is mint pár éve?
Most is úgy mér részterületet, hogy a forgót duplán méri, vagy kijavították?
Válasz #698. hozzászólásra
Ha minden igaz, akkor van a polcon, de biztosat hetfon reggel a +36 20 252 6657 -as szamon tud mondani a kollegano.
Van még belőle raktáron? Sürgős lenne!
Válasz #696. hozzászólásra
Ez a készülék csak az amerikai GPS műholdak
jeleit használja, de ez nyílt területen
történő munka esetén nem jelent problémát.
( Nyílt területen a készülék nem lesz pontosabb attól, hogy fogja az orosz műholdakat is. )
A GLONASS vétele akkor jelent előnyt,
ha nem nyílt a terület, vagyis például
erdős területen, mélyebb völgyekben.
( Vagyis, ahol rosszabb a kilátás az égboltra, ezért kevesebb műhold látható )
Ha valaki ilyen helyeken szeretne GPS készüléket használni, akkor jó ha van
GLONASS. (pl. erdészet )
Mi is fogunk rövidesen GLONASS-os sorvezetőt
is forgalmazni, de annak nem lesz ilyen jó
különálló LED-sora...
Meg tudom mutatni a különbséget...
Ez a sorvezető tudja a GLONASS-t? Úgy látom már vannak ilyen sorvezetők ebben az árkategóriában.
Újra indul az elővásárlási akció.
Annyi különbséggel, hogy már idén
megtörténik a kiszállítás.
Az ár -és a kedvezmény- a régi, vagyis
2014. december 1-ig megrendelve
420 000 Ft + áfa helyett 350 000 Ft + áfa.
(természtesen AG-15 antennával)
Ha valakinek sürgősen kellene, 2 db
készülék van még raktáron, azok már
az AKCIÓS ÁRON vihetők el...
Válasz #693. hozzászólásra
Használj érintőképernyőkhöz készült ceruzát. Nekem az bevált.
Sziasztok!
Ha az FM-750-es érintőképernyője nem, vagy csak igen nagy késéssel reagál, akkor újra kell kalibrálni a képernyőt? Vagy van más megoldás is?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Válasz #691. hozzászólásra
Milyen lefedési mintát használsz ?
Szegést ?
Válasz #688. hozzászólásra
Én "nagy" antennával használom, de sorra nem nagyon tudok vele egyből ráfordulni. Érdekelne engem is, hogy manuális kormányzással milyen taktikával lehet ezt megoldani. Szerintem az a baj, hogy az antenna ugye nem a gép orrán van, hanem a fülke tetején. Tehát mire az antenna a sorra ér, az első kerekek már ki tudja merre járnak...
Ha meg már nagyjából visszafordultam, de nem a megfelelő sorba, akkor aztán taposni kell a sorváltáshoz.
Nekem centerline van sík területen nagyon tökéletes a gyári antennával,permetezni meg műtrágyát szórni használom nekem bőven megfelel.
mindig érdemes megvenni a nagy nagyobb antennát
Válasz #687. hozzászólásra
Köszönöm a segítségedet.
Mi itt Zalában szeretnénk használni egy normál permetezőhöz és egy műtrágyaszóróhoz. Már megelégeltem, hogy mindig a sorokat számoljam pl. kukorica permetezésnél és így is ki-ki marad egy sor. No meg műtrágyánál sem mindegy hogy mennyire szórok össze vagy épp semennyire. Nem szokott késni a gps jele és gyorsan pozicionál csak mert erre néha mobil térerő sem nagyon van.
Válasz #685. hozzászólásra
Nem kell, teljesen jó azzal is, bár sík terepen használjuk, domboson nem tudom mi a helyzet. Talajmunkázni is szoktam vele.
Válasz #685. hozzászólásra
sík-e a terület?
Válasz #683. hozzászólásra
Ez a Centerline 220-as mennyire pontos a saját kis antennájával vagy ehhez is meg kell venni egy komolyabb antennát?
Válasz #675. hozzászólásra
Ő meg haza is tud menni
Válasz #682. hozzászólásra
Persze, de bőven megteszi a centerline is, amit kb 200-ért megkapsz és az is tökéletes.
Sziasztok.
Tanácsot kérnék. 50 ha területhez és mtz-hez szeretnénk venni Trimble EZ 250-es sorvezetőt permetezéshez és műtrágyaszóráshoz. Mi a véleményetek érdemes rá kb 500000Ft -ot költeni? Megbízható és könnyen használható? Várom a válaszaitokat.
https://www.youtube.com/watch?v=j73NzSQZYes