Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- MTZ 1221 traktor új
- CLAAS kombájncsalád új
- Műtrágya árak új
- Kukorica indító műtrágyázása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Adózás új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Hirdetés
1329 hozzászólás
http://https://www.youtube.com/watch?v=j73NzSQZYes
Egyszer a szomszédom mesélte, hogy ők egy hosszú tábla szántásánál csinálták ugyan ezt. csak ott közel sem volt autó kormány hehe. A dűlő előtt 50m -re kempingszék, hűtőtáska, benne söröcske, és élték a nehéz munkások életét. Most idős fejjel beismerte vakmerőek voltak, mert mi van ha kicsit kisebb valahol a barázda mint azt ahogy ők eltervezték????????
Láttam egyszer egy olyan videót hogy a csávó kint itta a hüvősbe a coronitát egy kempingszéken míg a traktor dolgozott csak ezt most nem találom sehol
Válasz #674. hozzászólásra
Válasz #671. hozzászólásra
A súlyérzékelős ülésnél csak szét kell húzni a kettőből az egyik bejövő csatlakozót és már nem is foglalkozik vele (a másik a tápja a kompresszornak, ülésfűtésnek..) Legalábbis a grammeron így van.
Régebben többször mondtam haveroknak, hogy előbb-utóbb csak ki kell vezetni a trakit a tábláig, ott kiszállni és egy fa árnyékából nézve - közben nasizva - kell "dolgozni". Egy kis monitoron tudod figyelni a géped paramétereit vagy még egy kamerával amit akarsz. Hát nem tudtam, hogy ez már a valóság.
Itt van EZT nézd akkor
Bocs lemaradt a kép
Így néz ki egy határvonal. A monitoron nem ez látszik természetesen, ha nem a fekete határ helyett a monitoron egy rózsaszín vonal van körebe. Ugyan így meg kell határozni a dűlő belső felét is, ha van belső járhatatlan határokat, erdő oszlop és egyéb. Elméletben azt mondják az oszlopokat is meg lehet tanítani neki, hogy kikerülje, de én eddig nem tudtam megfejteni a módját. de igyekszem
Válasz #670. hozzászólásra
Igen, úgy van ahogy mondja a kedves úr.
Kiszállni csak akkor tudnál ha egy szerszámos ládát raknál az ülésre, nagyon érzékenyre csinálta az amcsi az ülésekben levő érzékelőt. ha felkelsz kicsit már is sipákol, hogy kezelő nincs az ülésben, és ezután ha nem huppansz vissza már dobja is ki a kormányt, és még szerintem az új R sorozat meg is állna szerintem, ezt még nem próbáltam. hehe.
A sarok pontot tábla határnak nevezik, és anélkül semmit sem tudsz csinálni amíg meg nem adod neki. És még sok mást is be kell állítani , hogy megcsinálja, de ha mindent megadsz, akkor igen, kiemeli az adott ponton a munkagépedet, kikapcsolja a difit, kikapcsolja az elejét, olyan sebességbe kapcsol amit megadtál neki. Ha jól emlékszem ennyi a tudása. A motor fordulatot nem tudom, de ha azt is tudná szabályozni. Mindezeket olyan sorrendben ahogy neked tetszik, és az adott ponthoz viszonyítva másodperces lépésekben állítható előbbre vagy későbbre.
Válasz #669. hozzászólásra
Ezek ha jól értem, még a munkagép kiemelését is automatán végzik? Abszolút nem kell semmit csinálni a forduláskor (sem)?
Ki is lehetne szállni a gépből és megtárcsázná a területet ha már benne vannak a sarokpontok?
Válasz #668. hozzászólásra
Igen sajna az. Bocsi ha elvettem a kedved.
De a legnagyobb gond, hogy ez nem is olcsó átszerelni.
Ugyan is a "rángatóst" nem tudja vezérelni a monitor. Azoknál a gépeknél csak a harmadik pontos felfüggesztést tudja vezérelni, mert az elektromos.
Válasz #667. hozzászólásra
Elektromos scv hidraulikus kihelyezett szelepek kellenek ?????????2 traki még "rángatós"
Válasz #664. hozzászólásra
Ahhoz hogy a gép meg is forduljon a JD nek greenstar2 2600-as monitora és a greenstar3 2630 as monitora is jó. Minden olyan traktor alkalmas erre a feladatra amiben természetesen bent van az automata kormány és elektromos scv, hidraulika szelepekkel van ellátva. Ez azért fontos különben nem tudja vezérelni a munkagépet ha bovdenes a rendszer. Az hogy rtk, sf2,sf1 van épp az irányításhoz teljesen mindegy. Viszont eme feladathoz a monitorhoz meg kell vásárolnod erre a feladatra tervezett itec-pro-t, Ennek a nevében nem vagyok biztos, de délután utána nézek még. Szakaszvezérléshez a swach controlt, ez viszont 100% ezt használom
Az AG-leader-nél pedig ha jól tudom csak az integra nevezetű monitor tudja a verza még nem.
Válasz #608. hozzászólásra
Csera ez guide plushoz van nálatok valami újabb szoftver rá úgy emlékszem most 4.11 van rajta
Válasz #664. hozzászólásra
Ami ráfordulást is tud az a jd,de 7r-es traktor kell hozzá ,ezt halottam
Melyik a legjobb perr pillanat a full automata kormányzási rendszer, ami tudja szakaszolni a vetőgépet, vegyszerezőt, saját magától a dűlőben visszafordul a következő fogásba ???????? Akár FÖMI fizetéssel akár saját RTK állomással is érdekel.
Trimble ?
Topcon ?
JD ?
AgLeader ?
Válasz #633. hozzászólásra
Második szezonban használom, semmi gondom nem volt vele. Én meg vagyok elégedve.
ok köszi az infót! holnap kipróbálom, eddig nem találtam benne.
Válasz #658. hozzászólásraHaladó üzemmód------ Beállítás ---Rendszer----Kijelző-----Színséma------Alap vagy Éjszakai mód.Most probáltam ki a gépen és így tudtam leírni,ha elötem van akkor tudom,annyi hogy a zöld rész lessz fekete elöbb rosszul irtam.
Válasz #659. hozzászólásra
Haladóban lehet csak állítani
Beállítás-rendszer-kijelző-színséma itt
Válasz #657. hozzászólásra
Ebbe is abba is. De nálam nincs értelme a haladónak, szóval visszaálltam egyszerűre.
Válasz #656. hozzászólásra
Hol lehet azt állítani???
Válasz #655. hozzászólásra
Üdv!
Van éjszakai mód benne, én már próbáltam is, már erős szürkületben is jobb mint a nappali. Haladó módba használod vagy az egyszerűbben ?
Válasz #655. hozzászólásraVan rajta éjszaki üzemmod ami sárga színű az fekete lessz és a háttér világitást nem kell bántani
Még az EZ250hez annyit hozzáfűznék, hogy éjszakai szineket tehettek volna rá. Nagyon bántja az ember szemét éjszakai munkánál a világos képernyő. hiába veszem le a háttérvilágítást a minimumra akkor is. ÉS ha 1x vlamiért újra indul a gép akkor újból le kell venni a háttérvilágítást mert automatikusan felugrik erősre indításkor.
Válasz #653. hozzászólásra
Belső visszapillantót kitakarja de abba úgy se lehetett látni semmit. A kábelek eltüntethetők lennének, csak mikor beépítettem nem tudtam még hogy jó e lesz így véglegesen vagy kell még vele majd variálni ezért akkor nem foglalkoztam vele aztán úgy maradt azóta is.
Csináltam én is képeket a felfogatásról, csak eddig nem jutottam el idáig vele. Most pótolom. A kápit másik felére tettem egy tenyérnyi kettes lmezt, abba vannak hajtva a csavarok, nehogy kiszakadjon a kárpitból.
Válasz #651. hozzászólásra
Válasz #650. hozzászólásra
Nagy nehezen sikerült:
Válasz #645. hozzászólásra
Köszi!
A törött rugólapos megoldás érdekelne képen, köszi!
Válasz #646. hozzászólásra
Köszi!
Én is inkább a mennyezetre tenném pont az Általad leírtak miatt! por és tükröződés! Megtennéd nekem hogy 1-2 képet készítesz a felfogatásról, tartóról? milyen trakiba építetted be? Nekem műanyag a tetőm!
Köszi!
Válasz #647. hozzászólásra
Nagy a súlya, nem igazán tartja meg a tapadó korong, de nem is adnak hozzá.
Szerintem nem kell, hogy szemmagasságba legyen, nekünk a műszerfalon van, a kormánytól még pont rálátni, de a látótérből nem takar ki kb semmit
Válasz #644. hozzászólásra
Tapadókoronggal ahová tetszik. Vagy ehhez azt nem adnak?
Én a mennyezetre csavaroztam a konzolját. Mindig árnyékban van, sose tükröződik benne a kinti fény, jól látni. És mivel a "lefelé" néz kicsit a képernyő így nem is porosodik. Tavasszal tettem mellé egy tolatókamera képernyőt is. Körbálázóhoz jól fog jönni, meg lehet aratáskor is a nagy pótoknál.
Én moet raktam be egy 750-est. Én törött rugólappal oldottam meg,szerintem frankó lett. Ma már nem megyek ki,de holnap lefényképezhetem.
Sziasztok!
Érdeklődnék Ti milyen megoldással rögzítettétek a sorvezető készüléket a traktorkabinba? RAM tartó van ugyan de sehova sem tudom szemmagasságba felerősíteni. Hetek óta ezen agyalok.
Ha van valakinek egy ötlete vagy konkrét megoldása szívesen megnézném fényképen!
Köszi.
Válasz #642. hozzászólásra
Apróbb kütyüket lehet rendelni, de drágább dolgokat
én sem vennék. Hogy a szervízről és a garanciáról
ne is beszéljek. Mit csinálsz, ha valami gond van ?
Válasz #641. hozzászólásra
Az előre kifizetett, de soha meg nem kapott kategória...
Vélemény??
http://www.aliexpress.com/item/CASE-IH-TRIMBLE-EZ-STEER-GUIDANCE-BUNDLE/1708621964.html
Köszönöm a válaszokat !
Válasz #635. hozzászólásra
A Steer-hez kapsz egy dőléskompenzátort, ez egy kis fekete doboz. Ezt fixen kell rögzíteni a fülkében, vagy a padlóra teszed úgy, hogy előre felé nézzenek a vezetékek vagy függőlegesen a vezetékekkel lefelé kell lefogatni. Ez után csak összedugod a csatlakozókat és be kell kalibrálni a szerkezetet. Ehhez kell egy nagy placc, ami lehetőleg egyenes, nem hepehupás, 5-6 perc kb a bekalibrálás és utána már működik is. Átrakni egyik traktorból a másikba problémás, mert akkor mindig kalibrálni kellene.
Válasz #636. hozzászólásra
Csókoltatom a magyar menü készítőjét. És a magyar tanárát.
Válasz #636. hozzászólásra
Legjobb esete külső elektromos zavar. Próbáld ki leállított géppel, vagy másik traktoron, hogy akkor is csinálja-e. Sajnos legkevésbé ez a hiba a valószínű. Legrosszabb esetben kijelző panel hiba, ekkor nagy valószínűséggel a kijelző kuka. Lehet még táp gond esetleg. Ezekhez már szaki kell.
Ha garanciális, vidd vissza, ha nem, első körben kereshetsz helyben egy műszerészt, TV-szerelőt, akár egy számítástechnikai szervizt.
Bocsi a kép lemaradt
Sziasztok
Lenne két kérdésem
A képen látható kijelző tetejét fehér vonalak vannak mi lehet a hiba oka??
A másik kérdésem pedig ha ez guide 250-hez veszek ez-streetet akkor azt csak rákötöm és működik is vagy ez nem ennyire egyszerű??
Gondoltam előhozom
Kinek hogyan vált be az fx750-es ? Megrendeltem én is egy ilyen egységet kormánnyal cakk-pakk,csak valami még kell hozzá,hogy a vetőgép sorelzárást is és a permetező szakaszolást is vezérelje. Valakinek esetleg valami tapasztalat erről?
Valakinek valami tapasztalat Leica mojoMinivel kapcsolatban?
Válasz #631. hozzászólásra
Küldtem privátot megérkezett?
Válasz #630. hozzászólásra
2009-ben vettem, árról csak privátban.