Hirdetés
- Kukorica indító műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Műtrágya árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- S.O.S. új
1329 hozzászólás
ezt hogy érted: tudja a 3.8 cm-t feloldókóddal és fele előfizetéssel?
Válasz #571. hozzászólásra
ez qrva jó ár EZ steerre!
Válasz #577. hozzászólásra
RtK nem kell hozzá ez a lényeg.... tudja a 3.8 cm-t feloldókóddal és fele előfizetéssel mint a többi.... Amúgy 15 cm körül megy alapba..
Válasz #576. hozzászólásra
750es Ez Steer-el, rtk jel nélkül mekkora pontoságot tud?
Válasz #575. hozzászólásra
Fura nekem ez mert én most totál beletettem magamat ebbe... és 500-ast senki nem tud adni csak 750-et és 750 alá 25-ös antennával senki nem ad ahhoz 15-ös antenna szart sem ér...
Válasz #574. hozzászólásra
Valamit csak adnak hozzá, azért csak nem antenna nélkül árulják. Az is lehet, hogy valami alap antenna van hozzá nem a 25ös.
Válasz #572. hozzászólásra
NEKEM ez gyanús!!! A 750-es lehet antenna nélkül van mert 750-ért van 25-ös antennával, de itt nem írja!!!
Válasz #571. hozzászólásra
500 már nincsen csak 750!!!
Az invest-nél is akció van! Ez 500ast még ezek szerint gyártják?
http://www.investkft.hu/hir.php?hir=56
Válasz #569. hozzászólásra
Na ja! Mi a pitsca a kerülhet egy tenyérnyi villanymotoron és egy tenyérnyi elektronikán közel egy milkába!? Előállítási költsége 10000ft. A többi az ingyenélők haszna.
Válasz #568. hozzászólásra
Megjelenhetne már egy árletörő kínai cucc ezen a piacon is...
Válasz #567. hozzászólásra
Aszem 350volt akciósan az EZ250 és 3000yuró a EZ steer hozzá. Kibaxott sok szerintem.
Válasz #566. hozzászólásra
Menyibe kerül egy komplett szett mindenestől?
Válasz #564. hozzászólásra
A kis doboz bárhogyan felszerelhető vagy van pontos rögzítési helyzete?
Válasz #564. hozzászólásra
Egy ilyen közvetlenül modul az antenna jelét módosítja? Azaz sorba van kötve az antenna és a vevő közé? (Remélem, érthető.)
Válasz #563. hozzászólásra
Igen, benne van minden automata kormányzási
rendszerben a dőléskompenzáló modul.
Anélkül össze-vissza rángatná a kormányt.
Bocs a képminőségért...
Ha ez 250hez vez ez steer-t akor úgy már benne van a dőlésdkompenzáció?
Válasz #561. hozzászólásra
De mikor egy nagy táblát csinálok, pl műkakiszórok. És többszöb ki kell állni tankolni viszont vannak átfedések is. És olyankor is jó lenne látni, hogy ténylegesen mekkora terület leszórva. A dózisszámítás miatt. Ne 30ha végén vegyem észre, hogy 210kg ment ki 200helyett.
Válasz #548. hozzászólásra
Valóban. A művelt területből nem vonja ki
az átfedéseket. Bár én úgy gondolom, hogy
a ráfordítás, a költségek számításához az
előbbi adat pontosabb.
Viszont ha a "művelt terület" nagyobb lesz, mint
a tábla területe, akkor ez nyilván az átfedés
miatt adódik.
Válasz #549. hozzászólásra
Elfogadom.
Akkor csak módjával...
Válasz #558. hozzászólásra
Itt már holnaptól plusszokat jósolnak éjszakára is meg kisebb esőket...akkor meg kitudja mikor lehet rámenni... Most lehet kicsit korai de áprilisba már nagyon késői lenne. Itt a környéken akinek vannak eredményei az ilyenkor szórja.
Válasz #556. hozzászólásra
Nem korai??
Válasz #555. hozzászólásra
Kétoldali labdaundorom van... már a "foci" szótól is sajog az oldalam.
Válasz #554. hozzászólásra
50heki őszi vetésre műkaki kiszórva. Nálunk nincs hó egy pehelyre való se. Viszont gaxa fagyok voltak reggelente.
Válasz #554. hozzászólásra
Na ez a jó kérdés!
Talán focipályát hóekéz.
Válasz #551. hozzászólásra
Én nem akarok bütykölni, inkább majd olyat venni elfogadható árban ami ezt tudja pontosan számolni. Permetezőnél amúgy sem tudnám hová kötni a kapcsolót.
Mi jót dolgozol te gps-el ilyenkor?
Válasz #552. hozzászólásra
Majd Csera jön és megmondja. Lehet, hogy valahol benne van a gépbe csak eddig én nem akadtam rá.
Amúgy átállítottam a "pontosságot" és azóta tökélesen működik! Egyszer se vesztett jelet se tegnap se ma.
Válasz #551. hozzászólásra
Pedig elég egyszerű lenne egy ilyen "kivonást" számítani a szoftverrel, hiszen az átfedést amúgy is mutatja, vagy nem? Esetleg egy frissítésben nincs benne?
Válasz #550. hozzászólásra
Nem feltétlenül. Vagy a rajta lévő funkciógombbal minden fordulónál kikapcsolod a fedést és akkor nem méri, vagy veszel hozzá párezerért egy vezérlőkapcsolót amit a traki EHR-jébe vagy PTOkapcsolójába kötve autotomatikusan kapcsolgatja a fedést. (pl mikor leállítod a kardánt vagy kiemeled a munkaeszközt akkor ad egy jelet a z EZnek és akor ő kikapcsolja a fedést és akkor a megművelt területet se méri. De ha véletlenül ráfedés van pl műtrágyaszórásnál akkor a fél fogást is egésznek számolja hiába hogy már a fél fogásszélesség a már egyszer megszórton megy és akkor annyival több lesz a területed. Ami ha dózist számolsz nem baj, de ha a ténylegesen megművelt területet akarod megtudni akkor csúsztatás lesz benne. Hmmm.... remélem érthető voltam.
Válasz #546. hozzászólásra
Tudtommal a már egyszer körbe megművelt forgót minden fordulón is újraméri. Nem így van?
Válasz #545. hozzászólásra
Igazából nincs is baj ezzel ha módjával történik, de ez most egy rendes apróhirdetés volt valljuk be.
Semmi baj veled, sokat segítesz a fórumon a használóknak, de több kereskedő is akarja a portékáját itt a fórumon árulni és ennek nem itt a helye. Ha ők törölve és esetleg kizárva lesznek akkor meg joggal róhatják majd fel, hogy másnak meg miért lehetett itt hirdetni.
Válasz #546. hozzászólásra
Mert ha valamely okból ráfedés van akkor azt nem lehet külön venni a ténylegesen művelt területből. Szóval fals az infó. De javíts ha rosszul tudom.
Válasz #531. hozzászólásra
Szia !
Valami történhetett tegnap, mert
valaki azt jelezte, hogy nem tud területet
mérni, mert a Magellán MMCX egyáltalán
nem vesz pozíciót, pedig 9 műholdat lát.
Lehet, hogy az EGNOS-szal volt gond...
Vagy a jelerősséggel. Majd kiderül. Remélem.
De, ha az érzékenységet közepesre
állítod, ( Ez-G 250-nél ) az hasznos lehet,
ha nem stabil a jelvétel.
A Centerline-ról sose mondtam, hogy rossz.
Csak keveset tud. Túlhaladott.
Üdv: Csera
Válasz #536. hozzászólásra
" meg valójában nem is tud megművelt területet mérni "
- Miért is nem tud ? Szerintem tud. Egy gombnyomás.
Válasz #534. hozzászólásra
Elnézést kérek.
Bár azt gondoltam, nem árt, ha
tudják, akik itt olvasgatnak, hogy
ha van egy aktuális akció.
Vagy az volt a baj, hogy feltettem
a honlapcímet, telefonszámot ?
Hol van határ ? Mit nem szabad ?
Üdv: Csera
Válasz #543. hozzászólásra
Neked kéne lenni modinak,egy kezeden megtudnád számolni a csapatot (mint az oviba)
Válasz #542. hozzászólásra
néztem Sanyibá már lerendezte közben
Válasz #541. hozzászólásra
Idén csak 3 hozzászólása volt, bár abból kettőt töröltek, az az egy meg nem ad még okot arra, hogy kizárjam. A tavaly viszont el kellett volna küldeni kicsit! De majd figyelek!
Válasz #539. hozzászólásra
üzemanyag fogyasztásnál ő az utolsó,de az mtz-ben is meg még kitudja
Válasz #537. hozzászólásra
JD teljesítmény növelés, MG gépek festése topikok, ami beugrik.
Válasz #538. hozzászólásra
Melyik topikba garázdálkodik?
Válasz #536. hozzászólásra
Akkor a zseniégésjavitóst is tüntesd el de tiltsd is ki egy pár hónapig
Válasz #535. hozzászólásra
pl?
Válasz #532. hozzászólásra
Ez így van!. Volt egy kósza gondolat nekem is, hogy le kellene cserélni a centerlinét guide 250-re, de végigolvastam a fórumot és rájöttem, hogy vannak ennek hibái, meg valójában nem is tud megművelt területet mérni így visszaléptem.
Várunk még.
Válasz #534. hozzászólásra
De azért még akad itt egy-kettő rajta kívül is...
Apróhirdetésnek használta a fórumot.
Keményebb modi ezért már ki is tiltja.
Válasz #532. hozzászólásra
Nekem is a nagyobb AG15ös antenna van hozzá. Most este felhívtam a forgalamzót és megreklamáltam nála. Azt mondta hogy nagyon pontosra van állítva a gép. Ezt eggyel visszább kell venni, akkor jó lesz. Lehet igaza van mert a jelerősséget aszem 5 vagy 7 pálcikán jelzi ki de ha már egy pálcikát vesztett a jelerősségből akkor úgy értékelte, hogy nincs jel. Mindenféle "műveletet" abbahagyott pedig a képernyőn lehet látni akkor is a műveletet és ugyanolyan pontosan ment és mutatott mint addig, csak ép a táblahatár felvételét nem csinálta, a sorvezetést nem csinálta... Reggel átállítom és majd referálok... szerintem jó lesz.
A Centerline 220-szal még soha nem veszett el a korrekciós jel sem, igaz, nem az alap mini antennával van használva.
Nem bökölődésből írom, csak meglepő, hogy a többre tartott EZ 250-nel meg ez visszatérő probléma.
Válasz #530. hozzászólásra
Mit rosszalkodott Csera mester?
Ma délelőtt 3x ment el a műholdjel a EZ250ről. 1x táblaszél felvétel közben, a 13,5 ha-os táblát 10hektrának mérte fel. Pont a dombtetőn lévő földemnél ahonnan ellátok Pesttől a Tátráig. Szóval árnyékolási probléma biztosan nem volt.