Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fura nekem ez mert én most totál beletettem magamat ebbe... és 500-ast senki nem tud adni csak 750-et és 750 alá 25-ös antennával senki nem ad ahhoz 15-ös antenna szart sem ér...
Na ja! Mi a pitsca a kerülhet egy tenyérnyi villanymotoron és egy tenyérnyi elektronikán közel egy milkába!? Előállítási költsége 10000ft. A többi az ingyenélők haszna.
De mikor egy nagy táblát csinálok, pl műkakiszórok. És többszöb ki kell állni tankolni viszont vannak átfedések is. És olyankor is jó lenne látni, hogy ténylegesen mekkora terület leszórva. A dózisszámítás miatt. Ne 30ha végén vegyem észre, hogy 210kg ment ki 200helyett.
Válasz #548. hozzászólásra
Valóban. A művelt területből nem vonja ki
az átfedéseket. Bár én úgy gondolom, hogy
a ráfordítás, a költségek számításához az
előbbi adat pontosabb.
Viszont ha a "művelt terület" nagyobb lesz, mint
a tábla területe, akkor ez nyilván az átfedés
miatt adódik.
Itt már holnaptól plusszokat jósolnak éjszakára is meg kisebb esőket...akkor meg kitudja mikor lehet rámenni... Most lehet kicsit korai de áprilisba már nagyon késői lenne. Itt a környéken akinek vannak eredményei az ilyenkor szórja.
Én nem akarok bütykölni, inkább majd olyat venni elfogadható árban ami ezt tudja pontosan számolni. Permetezőnél amúgy sem tudnám hová kötni a kapcsolót.
Pedig elég egyszerű lenne egy ilyen "kivonást" számítani a szoftverrel, hiszen az átfedést amúgy is mutatja, vagy nem? Esetleg egy frissítésben nincs benne?
Nem feltétlenül. Vagy a rajta lévő funkciógombbal minden fordulónál kikapcsolod a fedést és akkor nem méri, vagy veszel hozzá párezerért egy vezérlőkapcsolót amit a traki EHR-jébe vagy PTOkapcsolójába kötve autotomatikusan kapcsolgatja a fedést. (pl mikor leállítod a kardánt vagy kiemeled a munkaeszközt akkor ad egy jelet a z EZnek és akor ő kikapcsolja a fedést és akkor a megművelt területet se méri. De ha véletlenül ráfedés van pl műtrágyaszórásnál akkor a fél fogást is egésznek számolja hiába hogy már a fél fogásszélesség a már egyszer megszórton megy és akkor annyival több lesz a területed. Ami ha dózist számolsz nem baj, de ha a ténylegesen megművelt területet akarod megtudni akkor csúsztatás lesz benne. Hmmm.... remélem érthető voltam.
Igazából nincs is baj ezzel ha módjával történik, de ez most egy rendes apróhirdetés volt valljuk be.
Semmi baj veled, sokat segítesz a fórumon a használóknak, de több kereskedő is akarja a portékáját itt a fórumon árulni és ennek nem itt a helye. Ha ők törölve és esetleg kizárva lesznek akkor meg joggal róhatják majd fel, hogy másnak meg miért lehetett itt hirdetni.
Valami történhetett tegnap, mert
valaki azt jelezte, hogy nem tud területet
mérni, mert a Magellán MMCX egyáltalán
nem vesz pozíciót, pedig 9 műholdat lát.
Lehet, hogy az EGNOS-szal volt gond...
Vagy a jelerősséggel. Majd kiderül. Remélem.
De, ha az érzékenységet közepesre
állítod, ( Ez-G 250-nél ) az hasznos lehet,
ha nem stabil a jelvétel.
A Centerline-ról sose mondtam, hogy rossz.
Csak keveset tud. Túlhaladott.
Elnézést kérek.
Bár azt gondoltam, nem árt, ha
tudják, akik itt olvasgatnak, hogy
ha van egy aktuális akció.
Vagy az volt a baj, hogy feltettem
a honlapcímet, telefonszámot ?
Hol van határ ? Mit nem szabad ?
Üdv: Csera
Idén csak 3 hozzászólása volt, bár abból kettőt töröltek, az az egy meg nem ad még okot arra, hogy kizárjam. A tavaly viszont el kellett volna küldeni kicsit! De majd figyelek!
Ez így van!. Volt egy kósza gondolat nekem is, hogy le kellene cserélni a centerlinét guide 250-re, de végigolvastam a fórumot és rájöttem, hogy vannak ennek hibái, meg valójában nem is tud megművelt területet mérni így visszaléptem.
Várunk még.
Nekem is a nagyobb AG15ös antenna van hozzá. Most este felhívtam a forgalamzót és megreklamáltam nála. Azt mondta hogy nagyon pontosra van állítva a gép. Ezt eggyel visszább kell venni, akkor jó lesz. Lehet igaza van mert a jelerősséget aszem 5 vagy 7 pálcikán jelzi ki de ha már egy pálcikát vesztett a jelerősségből akkor úgy értékelte, hogy nincs jel. Mindenféle "műveletet" abbahagyott pedig a képernyőn lehet látni akkor is a műveletet és ugyanolyan pontosan ment és mutatott mint addig, csak ép a táblahatár felvételét nem csinálta, a sorvezetést nem csinálta... Reggel átállítom és majd referálok... szerintem jó lesz.
A Centerline 220-szal még soha nem veszett el a korrekciós jel sem, igaz, nem az alap mini antennával van használva.
Nem bökölődésből írom, csak meglepő, hogy a többre tartott EZ 250-nel meg ez visszatérő probléma.
Ma délelőtt 3x ment el a műholdjel a EZ250ről. 1x táblaszél felvétel közben, a 13,5 ha-os táblát 10hektrának mérte fel. Pont a dombtetőn lévő földemnél ahonnan ellátok Pesttől a Tátráig. Szóval árnyékolási probléma biztosan nem volt.
1329 hozzászólás
ezt hogy érted: tudja a 3.8 cm-t feloldókóddal és fele előfizetéssel?
Válasz #571. hozzászólásra
ez qrva jó ár EZ steerre!
Válasz #577. hozzászólásra
RtK nem kell hozzá ez a lényeg.... tudja a 3.8 cm-t feloldókóddal és fele előfizetéssel mint a többi.... Amúgy 15 cm körül megy alapba..
Válasz #576. hozzászólásra
750es Ez Steer-el, rtk jel nélkül mekkora pontoságot tud?
Válasz #575. hozzászólásra
Fura nekem ez mert én most totál beletettem magamat ebbe... és 500-ast senki nem tud adni csak 750-et és 750 alá 25-ös antennával senki nem ad ahhoz 15-ös antenna szart sem ér...
Válasz #574. hozzászólásra
Valamit csak adnak hozzá, azért csak nem antenna nélkül árulják. Az is lehet, hogy valami alap antenna van hozzá nem a 25ös.
Válasz #572. hozzászólásra
NEKEM ez gyanús!!! A 750-es lehet antenna nélkül van mert 750-ért van 25-ös antennával, de itt nem írja!!!
Válasz #571. hozzászólásra
500 már nincsen csak 750!!!
Az invest-nél is akció van! Ez 500ast még ezek szerint gyártják?
http://www.investkft.hu/hir.php?hir=56
Válasz #569. hozzászólásra
Na ja! Mi a pitsca a kerülhet egy tenyérnyi villanymotoron és egy tenyérnyi elektronikán közel egy milkába!? Előállítási költsége 10000ft. A többi az ingyenélők haszna.
Válasz #568. hozzászólásra
Megjelenhetne már egy árletörő kínai cucc ezen a piacon is...
Válasz #567. hozzászólásra
Aszem 350volt akciósan az EZ250 és 3000yuró a EZ steer hozzá. Kibaxott sok szerintem.
Válasz #566. hozzászólásra
Menyibe kerül egy komplett szett mindenestől?
Válasz #564. hozzászólásra
A kis doboz bárhogyan felszerelhető vagy van pontos rögzítési helyzete?
Válasz #564. hozzászólásra
Egy ilyen közvetlenül modul az antenna jelét módosítja? Azaz sorba van kötve az antenna és a vevő közé? (Remélem, érthető.)
Válasz #563. hozzászólásra
Igen, benne van minden automata kormányzási
rendszerben a dőléskompenzáló modul.
Anélkül össze-vissza rángatná a kormányt.
Bocs a képminőségért...
Ha ez 250hez vez ez steer-t akor úgy már benne van a dőlésdkompenzáció?
Válasz #561. hozzászólásra
De mikor egy nagy táblát csinálok, pl műkakiszórok. És többszöb ki kell állni tankolni viszont vannak átfedések is. És olyankor is jó lenne látni, hogy ténylegesen mekkora terület leszórva. A dózisszámítás miatt. Ne 30ha végén vegyem észre, hogy 210kg ment ki 200helyett.
Válasz #548. hozzászólásra
Valóban. A művelt területből nem vonja ki
az átfedéseket. Bár én úgy gondolom, hogy
a ráfordítás, a költségek számításához az
előbbi adat pontosabb.
Viszont ha a "művelt terület" nagyobb lesz, mint
a tábla területe, akkor ez nyilván az átfedés
miatt adódik.
Válasz #549. hozzászólásra
Elfogadom.
Akkor csak módjával...
Válasz #558. hozzászólásra
Itt már holnaptól plusszokat jósolnak éjszakára is meg kisebb esőket...akkor meg kitudja mikor lehet rámenni... Most lehet kicsit korai de áprilisba már nagyon késői lenne. Itt a környéken akinek vannak eredményei az ilyenkor szórja.
Válasz #556. hozzászólásra
Nem korai??
Válasz #555. hozzászólásra
Kétoldali labdaundorom van... már a "foci" szótól is sajog az oldalam.
Válasz #554. hozzászólásra
50heki őszi vetésre műkaki kiszórva. Nálunk nincs hó egy pehelyre való se. Viszont gaxa fagyok voltak reggelente.
Válasz #554. hozzászólásra
Na ez a jó kérdés!
Talán focipályát hóekéz.
Válasz #551. hozzászólásra
Én nem akarok bütykölni, inkább majd olyat venni elfogadható árban ami ezt tudja pontosan számolni. Permetezőnél amúgy sem tudnám hová kötni a kapcsolót.
Mi jót dolgozol te gps-el ilyenkor?
Válasz #552. hozzászólásra
Majd Csera jön és megmondja. Lehet, hogy valahol benne van a gépbe csak eddig én nem akadtam rá.
Amúgy átállítottam a "pontosságot" és azóta tökélesen működik! Egyszer se vesztett jelet se tegnap se ma.
Válasz #551. hozzászólásra
Pedig elég egyszerű lenne egy ilyen "kivonást" számítani a szoftverrel, hiszen az átfedést amúgy is mutatja, vagy nem? Esetleg egy frissítésben nincs benne?
Válasz #550. hozzászólásra
Nem feltétlenül. Vagy a rajta lévő funkciógombbal minden fordulónál kikapcsolod a fedést és akkor nem méri, vagy veszel hozzá párezerért egy vezérlőkapcsolót amit a traki EHR-jébe vagy PTOkapcsolójába kötve autotomatikusan kapcsolgatja a fedést. (pl mikor leállítod a kardánt vagy kiemeled a munkaeszközt akkor ad egy jelet a z EZnek és akor ő kikapcsolja a fedést és akkor a megművelt területet se méri. De ha véletlenül ráfedés van pl műtrágyaszórásnál akkor a fél fogást is egésznek számolja hiába hogy már a fél fogásszélesség a már egyszer megszórton megy és akkor annyival több lesz a területed. Ami ha dózist számolsz nem baj, de ha a ténylegesen megművelt területet akarod megtudni akkor csúsztatás lesz benne. Hmmm.... remélem érthető voltam.
Válasz #546. hozzászólásra
Tudtommal a már egyszer körbe megművelt forgót minden fordulón is újraméri. Nem így van?
Válasz #545. hozzászólásra
Igazából nincs is baj ezzel ha módjával történik, de ez most egy rendes apróhirdetés volt valljuk be.
Semmi baj veled, sokat segítesz a fórumon a használóknak, de több kereskedő is akarja a portékáját itt a fórumon árulni és ennek nem itt a helye. Ha ők törölve és esetleg kizárva lesznek akkor meg joggal róhatják majd fel, hogy másnak meg miért lehetett itt hirdetni.
Válasz #546. hozzászólásra
Mert ha valamely okból ráfedés van akkor azt nem lehet külön venni a ténylegesen művelt területből. Szóval fals az infó. De javíts ha rosszul tudom.
Válasz #531. hozzászólásra
Szia !
Valami történhetett tegnap, mert
valaki azt jelezte, hogy nem tud területet
mérni, mert a Magellán MMCX egyáltalán
nem vesz pozíciót, pedig 9 műholdat lát.
Lehet, hogy az EGNOS-szal volt gond...
Vagy a jelerősséggel. Majd kiderül. Remélem.
De, ha az érzékenységet közepesre
állítod, ( Ez-G 250-nél ) az hasznos lehet,
ha nem stabil a jelvétel.
A Centerline-ról sose mondtam, hogy rossz.
Csak keveset tud. Túlhaladott.
Válasz #536. hozzászólásra
" meg valójában nem is tud megművelt területet mérni "
- Miért is nem tud ? Szerintem tud. Egy gombnyomás.
Válasz #534. hozzászólásra
Elnézést kérek.
Bár azt gondoltam, nem árt, ha
tudják, akik itt olvasgatnak, hogy
ha van egy aktuális akció.
Vagy az volt a baj, hogy feltettem
a honlapcímet, telefonszámot ?
Hol van határ ? Mit nem szabad ?
Válasz #543. hozzászólásra
Neked kéne lenni modinak,egy kezeden megtudnád számolni a csapatot (mint az oviba)
Válasz #542. hozzászólásra
néztem Sanyibá már lerendezte közben
Válasz #541. hozzászólásra
Idén csak 3 hozzászólása volt, bár abból kettőt töröltek, az az egy meg nem ad még okot arra, hogy kizárjam. A tavaly viszont el kellett volna küldeni kicsit! De majd figyelek!
Válasz #539. hozzászólásra
üzemanyag fogyasztásnál ő az utolsó,de az mtz-ben is meg még kitudja
Válasz #537. hozzászólásra
JD teljesítmény növelés, MG gépek festése topikok, ami beugrik.
Válasz #538. hozzászólásra
Melyik topikba garázdálkodik?
Válasz #536. hozzászólásra
Akkor a zseniégésjavitóst is tüntesd el de tiltsd is ki egy pár hónapig
Válasz #535. hozzászólásra
pl?
Válasz #532. hozzászólásra
Ez így van!. Volt egy kósza gondolat nekem is, hogy le kellene cserélni a centerlinét guide 250-re, de végigolvastam a fórumot és rájöttem, hogy vannak ennek hibái, meg valójában nem is tud megművelt területet mérni így visszaléptem.
Várunk még.
Válasz #534. hozzászólásra
De azért még akad itt egy-kettő rajta kívül is...
Apróhirdetésnek használta a fórumot.
Keményebb modi ezért már ki is tiltja.
Válasz #532. hozzászólásra
Nekem is a nagyobb AG15ös antenna van hozzá. Most este felhívtam a forgalamzót és megreklamáltam nála. Azt mondta hogy nagyon pontosra van állítva a gép. Ezt eggyel visszább kell venni, akkor jó lesz. Lehet igaza van mert a jelerősséget aszem 5 vagy 7 pálcikán jelzi ki de ha már egy pálcikát vesztett a jelerősségből akkor úgy értékelte, hogy nincs jel. Mindenféle "műveletet" abbahagyott pedig a képernyőn lehet látni akkor is a műveletet és ugyanolyan pontosan ment és mutatott mint addig, csak ép a táblahatár felvételét nem csinálta, a sorvezetést nem csinálta... Reggel átállítom és majd referálok... szerintem jó lesz.
A Centerline 220-szal még soha nem veszett el a korrekciós jel sem, igaz, nem az alap mini antennával van használva.
Nem bökölődésből írom, csak meglepő, hogy a többre tartott EZ 250-nel meg ez visszatérő probléma.
Válasz #530. hozzászólásra
Mit rosszalkodott Csera mester?
Ma délelőtt 3x ment el a műholdjel a EZ250ről. 1x táblaszél felvétel közben, a 13,5 ha-os táblát 10hektrának mérte fel. Pont a dombtetőn lévő földemnél ahonnan ellátok Pesttől a Tátráig. Szóval árnyékolási probléma biztosan nem volt.