Hirdetés
- Napraforgó ára új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Műtrágya árak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Agrárjog új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó vízfelhasználása és tápanyagigénye A napraforgó vízfelhasználása és tápanyagigénye](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9096/cikk_79096/napraforgo----_fill_540x300_0.jpg)
1329 hozzászólás
Válasz #178. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Miután ezt a PDA témát megvitattuk
szeretném felhívni a figyelmet, hogy
az Ez-Guide 250 sorvezető GPS
MÁR CSAK 5 NAPIG AKCIÓS.
gpsdebrecen.hu
Válasz #175. hozzászólásra
Most beszéltem egy forgalmazóval,
aki őszinte volt, azt mondta hogy
forgalmaztak ilyen programot, de
annyi gond volt vele, hogy már
nem árulják.
Ha lesz valami új infó megírom.
Válasz #176. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Teljesen igazad van.
A PDA pontatlan, amiket mostanában
árulnak még az ingyenes korrekciót
sem fogadják, nem lehet rendesen
látni a kijelzőt, nem bírják a
meleget-hideget, nedvességet, ha
leejted vége...
És szoftverrel 100 ezer felett van.
Bár van olyan forgalmazó (sajnos),
aki úgy reklámozza, hogy 1 méteren
belüli pontosságú, valójában 5-15 méter
az abszolút (visszatérési) pontosság.
Természetesen a sorcsatlakozási pontosság
(vagyis max. 20 percen belül, a saját
pozíciójához képest mérve)ennél lényegesen
jobb. De hogy mennyivel az változó...
Válasz #175. hozzászólásra
Ez a kombináció szerintem igazán sose fog tökéletesen működni.
Ehhez képest a legolcsóbb sorvezető(centerline 220) is Űrtechnológia.
Egy Pda meg gps hozzá kb 40-50 ft ha valaki szétnéz és erre kéne egy normális program amit nem találok a piacon. Ennek a párosításnak van normális kijelzője és árban elfogadható a kisebb gazdáknak hátránya h nem lehet szakaszolót és hasonló dolgokat rákapcsolni
Kérdésem az volna h tud valaki pda ra valahonnan sorvezető programot, de úgy h ne keljen a gépet is hozzá venni?
Válasz #173. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Pda-kra meg mindenféle túlajnározott g..ikre gondoltam...
Ezt berakod és vezet mint a szél aprópénzért , ütheted verheted. Soha ne legyen jobb...
Jó volna ha mérne területet is ennyiért .
De mivel sorvezetőről beszéltem , abban tökéletes.
Válasz #172. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Háát a pontossággal azért vitatkoznék...
Kétségkívül megbízható, egyszerűen kezelhető
a Centerline 220. Forgalmaztam vagy másfél évig, valóban elégedettek voltak vele a vásárlók.
De nem csatlakoztatható hozzá profi antenna,
ezért nem szűri ki például a visszaverődő jeleket, így
a pontossága kb. olyan, mint az EZ-Guide 250-nek az
alap-antennával.
A kijelzője pici, nem mér területet (csak a 230-as, de
az drágább 100.000-rel),nem ismeri a szegést és nem tárolja el a végzett munkát sem.
Egyetlen előnye az EZ-Guide 250-nel szemben, hogy
automatikus szakaszolással lehet fejleszteni.
Válasz #162. hozzászólásra
Ez 100% igaz . Sőt pontosabb is mint a legtöbb drágább.
Válasz #170. hozzászólásra
De nem is esik le a monitor,mint az mg navigátor
Válasz #169. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
A 40 kg kitépi az üveget!!!
Válasz #168. hozzászólásra
Miért,mennyi a súlya?
A műtrágyaszóróm monitorjához való tapadókorong 40kg-ot tud.
Válasz #167. hozzászólásra
RAM tartó. Az alsó részét oda kell csavarozni valahova! kérdésedet megelőzve....túl nehéz a tapadókoronghoz ez a cucc már.
Válasz #164. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Helo!
Ez guide 250-es gps-hez milyen fajta felfogatás adtok?
Választ előre is köszönöm.
Üdv
www.agromatic.hu![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Adj már egy elérhetőséget légyszives.:szabonorb@t-online.hu
Válasz #163. hozzászólásra
Ha már így konkrétan kérdezed....igen, ott követtem el ezt.
Válasz #154. hozzászólásra
Bigbence L. Zoliéknak raktad fel ezt a cuccot Bócsán?
Válasz #157. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
csak sorvezetőnek a center is kiváló,árilag meg sem közelitik(ő a legolcsóbb jelenleg)
Milyen mérési módszer amivel erre a következtetésre jutottál?
helló olvasom az írásokat és nem értem, hogy nektek nincs ez-guide 250-nel próblémátok. Hiszen a 15-20 cm pontosságot csak 30 másodpercig tartja, de szép lassan csuszik valamelyik irányba akár 60cm majd vissza. majd fojtatom csá![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Köszönöm a segítséget!
Miután volt már ilyen is olyan is, bizton állíthatom, hogy kategóriájában kiemelkedő az EZ-GUIDE 250. Több mint sorvezető.
Sziasztok!
Véleményeteket szertném kérni, szerintetek melyik a jobb sorvezető, melyik vált be jobban nálatok, Guide 250 AG 15-ös antennával, MG-Navigator, Claas S-Lite, vagy Centerline?
Köszönöm a segítséget!
Kellemes Ünnepeket!
Sziasztok!
Válasz #155. hozzászólásra
A jövő héten Gyöngyös közelében fognak dolgozni. Ha adsz egy e-mail címet. akkor megírom az elérhetőségüket.
Válasz #154. hozzászólásra
Debrecen City
Válasz #149. hozzászólásra
Merrefelé laksz, mert akkor valamit a közelben kérdezek...
Válasz #152. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
legalább olyannak, mint amivel a pókemberek az üvegfalon mászkálnak
Nagyon erős tapadó korongnak kéne lennie mert a készülék szerintem több mint 1 kg,mikor a kezembe fogtam meglepődtem én is,hogy milyen nehéz.
Válasz #150. hozzászólásra
biztos az egyik a tecso gazdaságos változat volt
Ez guide 250-ről néztem most videót youtube-on. 2db tapadókoronggal volt a szélvédőre téve. Az ismerősömnek viszont csavaros tartót adtak hozzá. Hát most akkor hogy van ez? :D
Válasz #148. hozzászólásra
megköszönném
Válasz #147. hozzászólásra
Kérdezzek olyan helyeket ahol már ezzel telepítettek? Mivel a jóember bérbe csinálja a telepítgést a géppel, gondolom már szólt volna ha nem 100-as a cucc...
Egyébként ami a GPS mellett szól a lézerrel szemben, hogy ezt nem kell soronként átrakosgatni amikor végzel egy sorral. És a GPS "átlát" a dombos részeken is...a lézer meg sajna csak egyenesen néz. Az Ő elmondása szerint pont kétszer annyit tud megcsinálni most mint annakelőtte.
Válasz #144. hozzászólásra
a kultivátorra még müködőképes ez a mód, de egy nagyobb mélységbe dolgozó eszközre is müködne?
Válasz #145. hozzászólásra
csak a szölőtelepitésnél manapság már nem müködik, h kihuzunk egy madzagot és ahoz képest 2,40, 3,20, 3,50-es telepitésben eldugdosuk a "magoncokat".
mostanság az a divat, hogy cm pontyosan köll telepiteni, nem lehet se hasa se háta a soroknak
Válasz #143. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
No ebben egyetértek. Általában mindenre van egyszerű olcsó megoldás, meg van egy olyan ami drága de működik is.
hb kultivátor kormányzása 3. pontról
szerintem van egyszerübb is, 3.pont kormányzás tárcsáscsoroszlyás kerékkel és laza lakatokkal
De azért bele lehet jönni? :D
Válasz #138. hozzászólásra
Hát aki nem tud 100 métert magától egyenesen menni, valóban nehéz lehet követni a jelzéseket. Pont az ilyeneknek találták ki a kormányautomatikát, meg a robotpilótát.
Válasz #137. hozzászólásra
A munkahenger pont azért mozog jobbra-balra, hogy az ültetőgép maradjon az egyenesen. Tehát csak a traktor "kacsázását" kell kiküszöbölnie és nem kell elnyomni a földben lévő vasat.
Összesen két ilyen rendszer megy amit én szereltem be. Az egyiknél a traktoron van a robotpilóta a másikon meg a munkagépen. Mind a ketten a lézerről váltottak...lehet, hogy nem véletlen?
Válasz #138. hozzászólásra
vannak még monitor vezérlésű változatok is, melyek egy jelölő kordont figyelnek,annak függvényében, hogy jobbra-balra eltér a traktor a jelölt iránytól ugy húz utánna a hidraulika az ültető egységen ellentétesen
Nehéz a készülék segítségével irányban tartani a gépet? Mert van aki azt mondja, hogy megvan neki 1 éve de képtelen vele egyenesen menni :D
Válasz #136. hozzászólásra
Köszönöm az infót.
Nos a technológia amit láttam képen az egy lézer adó és vevő egység, amely a sorok végére állítanak és a gépre szerelnek, a jelvevő a traktorban a képernyőn 5-10-15 cm-es eltávolodást jelez az egyenes vonaltól, igy a traktoros tudja korrigálni az eltérést, vagy a görgős kormánygéppel amely mondjuk kapcsolatban van a vezérlővel ... gondolom én.
bár az, hogy hidraulika mozgatja az ültetőkést jobbra-balra az eltérés függvényében , egy kicsit hesszes, hiszen egy kés, ha 40-50 cm mélyen benne van a talajban, az nem nagyon szeret kitérni még oldaltolás esetében sem, vagy csak kevéssé (lehet, hogy pont elég is ? )
Válasz #135. hozzászólásra
Josey,
Egy EZ-Guide 500-as a GNSSnet.hu korrekcióval tudja már a 2 centis pontosságot. Ennek az ára kb. 1 600 000.- + ÁFA. De ez a pontosság még csak a GPS antennára vonatkozik, ha ferde a terület, akkor a dőlés miatt lehetnek hibák.
Ami a tuti megoldás szőlőtelepítéshez, az a "munkagépkormányzás". Egy ilyen rendszer már megy Kecskemét környékén. Itt a "robotpilóta" az ültetőgépen van, és egy munkahengerrel nyomja jobbra-balra a gépet, hogy maradjon az egyenesen. Tehát a traktor kacsázik előtte, de a sor marad egyenes.
Ennek az ára viszont 3 500 000.- körül indul.
És persze mindkét esetben ott az éves 350 000.-Ft előfizetési díj a korrekcióra.
Ha még nem rettentél el, akkor megadhatom az emberke nevét aki hazsnálja a gépet....
Válasz #134. hozzászólásra
szóval valami jó kis lézeres cuccot keresünk
Válasz #132. hozzászólásra
szölőtelepitéshez kell ilyen pontosságú eszköz
Válasz #121. hozzászólásra
Kössz a választ, legközelebb ha esne az eső akkor kellene használnom baktériumok kijuttatásánál.
Válasz #126. hozzászólásra
5-cm es pontosságot nem követ le traktoros, csak valami kormányzás segítő eszközzel működik a dolog. Az omnistar előfizetéses szolgáltatás amit az ez-guide 250 gps vevője nem támogat. Az 500-as sem alapból tudja, hanem egy felszabadító kódra van szükség hozzá. Ennek szintén ára van.
Válasz #129. hozzászólásra
Na van fent itt bőven filmen :
http://www.youtube.com/watch?v=vq4S-LNr74Y
Válasz #129. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Mi vagyok én !!!!??????