Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #531. hozzászólásáraSziasztok!
Náluk már évek óta tilos az égetés, ezért egy nem művelhető területemen létesítettem egy lerakót, 20m hosszú 4m széles prizmába pakolom a gallyakat, ere néha kerül némi mulcs, így komposztálódik. Nemrég megtalált a hivatal miatta és felhívták rá a figyelmem, hogy ez így nem ok. szerintük erre engedély köll. Kérdeztem mit csináljak vele? válasz: vigyem el 10km-re lévő hivatalos komposztálóba, ott 5 ezerért m3-ét lerakhatom.
Üdv.: Csuti
Válasz VMisi #531. hozzászólásárabelterület
Az önkormányzatnak ha megvan a gépe meg a közhaszontalan aki beletömködi és cserébe van ingyentüzelő a meglévő rendszeréhez, akkor nem értem a matekot miért nem adja ki.
De igazad lehet, fordítva ülök a lovon
Válasz ND #527. hozzászólásáraEzen a lovon fordítva ülsz. Régen így volt, de mára már pénzért aprítják le, ha ott marad az apríték, ha elviszik. Akinek van otthon gáz annak ez nem biznisz, mert az elfogyasztott gázolaj árán annyi gázt kap amennyi meleget ad az apríték. Plusz ott van a gépkopás, munka, tárolás, kazánnal a macera.
Figyelj arra is, hogy égetni mindenhol tilos, kivéve a belterületi ingatlanokban, de csak addig ameddig tart a veszélyhelyzet. Utána ott sem szabad. Ha valakinek nem tetszik majd a füstfelhő, és csinál egy pár képet rólad kint ahogy égeted, akkor kapufa. Ha netán meg elszalad véletlen a tűz és emiatt komolyabb anyagi kár is keletkezik, akkor megint baj van.
Amit lehet csinálni még, hogy ott hagyni és szépen elrohad az évek alatt.
Válasz rtamas1976 #529. hozzászólásáraAszalón van valamennyi. Ha gondolod nézd meg, érdemes-e vele foglalkozni.
Az évek alatt már összeesett, de még így is jó kupac, meg vagy három nagyobb akác várja a fűrészt.
Hétvégén kint szoktam lenni, de hétközben is megoldható ha egyeztetünk előtte, csörögj rám ha arra jársz 70/kettő89-6öt08
Válasz rtamas1976 #524. hozzászólásáraTavaly, tavalyelőtt többször vadásztam valakit aki elviszi a 3 nagy rakás ágat ami fakivágásból maradt, de senkinek nem kellett (akác, szilva, eperfa).
Egynek tavaly alágyújtottam, ez lesz a sorsa a többinek is
Úgy, hogy Aszalón, Halmajon is aprítékkal tüzel az Önkormányzat.
Egy fillért nem kértem / kérek érte, még ha úgy van segítek is, csak tűnjön el és értelmesen legyen felhasználva - így sem kellett senkinek
Két ünnep közt Mádon kivágtunk egy hatalmas diófát, annak is ott a gallya, márciusig el kell tüntetni, mert a kerten van felhalmozva, de szerintem az sem kellesz senkinek, mehet helyben füstre...
Válasz Radocz #523. hozzászólásáraSzáraz napraforgó ocsú az érdekelne minket.
Az ágdarálást a távolság belimitálja.
A napi teljesítmény az nagyon alapanyag függő.
Nemmindegy, hogy milyen a vastagság.
Válasz rtamas1976 #521. hozzászólásáraNapi teljesítménye mennyi?
Van egy hatalmas kazalba rakott szerves hulladék, ami itt-ott, már bemelegedett.
Azt hogy lehetne onnan elvinni?
Válasz VMisi #520. hozzászólásáraDobkosáron megy keresztül.
Szerintem a ciklonban nincs kés.
Hálaisten nemismerem a belsejét!
Nincs képem róla. Jól összevan rakva nemkelett javítani rajta semmit.
2 ékszíj kellett hozzá.
7-8póttal datált eddig.
Most karácsonyfát darálunk vele.
Kb600db
Válasz rtamas1976 #518. hozzászólásáraA középső dobkéstől hogyan kerül át az anyag az oldalt levő ciklonba?
A ciklonban van daráló is?
Van esetleg a belsejéről képed?
Válasz Radocz #517. hozzászólásáraKisbáláskazánomvan abban égőfej ocsúval.
Van 1 kisbálás légbefújásos is.
Tökszárító ment róla. Azt eladnám.
120cmkb befér.
Faiskolás ismerősöm, egy pár évvel ezelőtt olyan kazánba fűt, amibe egy méteres dolgokat is bele tud pakolni.
Hallottam már olyat, aki nagybálát tüzelt. Amikor drágán tudta megvenni át állt a saját előállításra.
A főnököd biztos számolt, vagy miért döntött így?
Válasz mtz1221 #509. hozzászólásáraBálásszalmás kazánba jó.
De a peletgyártást elkell engedni.
Repceszalma jó mert nincs hamuja.
A kukorica is jó. A búza is. A többi felejtős.
Bálával fűtötem vagy 10évet. Elégvolt.
Báláztazsd, behodáshoz 5cigány, kazalbarakni, takargatni, bekészíteni, 6-7bálanként hamuzni.
Ha muszájlene akkor ok.
De így nincs értelme.
Válasz Sanyiii70 #505. hozzászólásáraNem. Napraforgó ocsúval.
Az égőfej gyári kis átalakítással.
Gyárilag daraszén, pellet, biomassza.
Szalmából pelet az sok munka kicsi teljesítmény, felesleges baszakodás.
Most áram és gáz kombóval fűtünk.
Kicsit túllőttem a napelemet. Kétszer annyi áramunk van, mint szükséges és nem akarom a felesleget 5 forintért eladni.
Így, hogy a klímákkal ráfűtünk, évi 1800 m3-ről lement a gázfogyasztásunk 600-ra.
De nem süt mindig a nap. És ki tudja meddig lesz olcsó gáz?
Azon agyalok, hogy veszek pelletes automata kazánt meg egy házi pelletgyártó gépet és szalmából csinálok pelletet. Elhasználnám a plusz áramot.
Megy a matek.
Érdemes vele dolgozni és beruházni?
Válasz Radocz #503. hozzászólásáraIsmerek én is ilyet.
Mérgezi magát és a szomszédait.
A fáradtolaj rengeteg rákkeltő anyagot tartalmaz. A füstje még többet.
Az erőműben ahol égetik, speciális szűrők vannak.
Nem véletlenül veszélyes hulladék.
Ez nem olyan, mint az ételmaradék, amit az idióták szintén annak minősítettek.
Ez tényleg mérgező.
Válasz barazdabetyar. #485. hozzászólásáraNekem dízel motoros van.
Most kap egy kis javítasnak indult, de teljes felújítást.
Napi 15 q aprítek készitesere alkalmas. Itt rendeltem a Fórumon.
534 hozzászólás
Válasz VMisi #531. hozzászólásáraSziasztok!
Náluk már évek óta tilos az égetés, ezért egy nem művelhető területemen létesítettem egy lerakót, 20m hosszú 4m széles prizmába pakolom a gallyakat, ere néha kerül némi mulcs, így komposztálódik. Nemrég megtalált a hivatal miatta és felhívták rá a figyelmem, hogy ez így nem ok. szerintük erre engedély köll. Kérdeztem mit csináljak vele? válasz: vigyem el 10km-re lévő hivatalos komposztálóba, ott 5 ezerért m3-ét lerakhatom.
Üdv.: Csuti
Válasz VMisi #531. hozzászólásárabelterület
Az önkormányzatnak ha megvan a gépe meg a közhaszontalan aki beletömködi és cserébe van ingyentüzelő a meglévő rendszeréhez, akkor nem értem a matekot miért nem adja ki.
De igazad lehet, fordítva ülök a lovon
Válasz VMisi #531. hozzászólásáraSzét téríteni, és nagy tárcsa.
Válasz ND #527. hozzászólásáraEzen a lovon fordítva ülsz. Régen így volt, de mára már pénzért aprítják le, ha ott marad az apríték, ha elviszik. Akinek van otthon gáz annak ez nem biznisz, mert az elfogyasztott gázolaj árán annyi gázt kap amennyi meleget ad az apríték. Plusz ott van a gépkopás, munka, tárolás, kazánnal a macera.
Figyelj arra is, hogy égetni mindenhol tilos, kivéve a belterületi ingatlanokban, de csak addig ameddig tart a veszélyhelyzet. Utána ott sem szabad. Ha valakinek nem tetszik majd a füstfelhő, és csinál egy pár képet rólad kint ahogy égeted, akkor kapufa. Ha netán meg elszalad véletlen a tűz és emiatt komolyabb anyagi kár is keletkezik, akkor megint baj van.
Amit lehet csinálni még, hogy ott hagyni és szépen elrohad az évek alatt.
Válasz rtamas1976 #529. hozzászólásáraAszalón van valamennyi. Ha gondolod nézd meg, érdemes-e vele foglalkozni.
Az évek alatt már összeesett, de még így is jó kupac, meg vagy három nagyobb akác várja a fűrészt.
Hétvégén kint szoktam lenni, de hétközben is megoldható ha egyeztetünk előtte, csörögj rám ha arra jársz 70/kettő89-6öt08
Válasz ND #527. hozzászólásáraItt a környéken nincs most?
Gagyvendégibe megyek a héten megnézni egy irtást.
Válasz ND #527. hozzászólásáraEmiatt csináltattam, agapritót, mert gyorsabb aprítani, mint alágyújtani.
Válasz rtamas1976 #524. hozzászólásáraTavaly, tavalyelőtt többször vadásztam valakit aki elviszi a 3 nagy rakás ágat ami fakivágásból maradt, de senkinek nem kellett (akác, szilva, eperfa).
Egynek tavaly alágyújtottam, ez lesz a sorsa a többinek is
Úgy, hogy Aszalón, Halmajon is aprítékkal tüzel az Önkormányzat.
Egy fillért nem kértem / kérek érte, még ha úgy van segítek is, csak tűnjön el és értelmesen legyen felhasználva - így sem kellett senkinek
Két ünnep közt Mádon kivágtunk egy hatalmas diófát, annak is ott a gallya, márciusig el kell tüntetni, mert a kerten van felhalmozva, de szerintem az sem kellesz senkinek, mehet helyben füstre...
Kicsit nedves!
Válasz Radocz #522. hozzászólásáraMelyikre gondolsz?
Az otthoni vagy a tökszárítóra?
Válasz Radocz #523. hozzászólásáraSzáraz napraforgó ocsú az érdekelne minket.
Az ágdarálást a távolság belimitálja.
A napi teljesítmény az nagyon alapanyag függő.
Nemmindegy, hogy milyen a vastagság.
Válasz rtamas1976 #521. hozzászólásáraNapi teljesítménye mennyi?
Van egy hatalmas kazalba rakott szerves hulladék, ami itt-ott, már bemelegedett.
Azt hogy lehetne onnan elvinni?
Ha érdekel valakit utána járok.
Válasz rtamas1976 #519. hozzászólásáraVelem szemben egy gyógynövény száritó van.
Ők gázt használnak.
A tiéd olcsóbb üzemeltetni?
Válasz VMisi #520. hozzászólásáraDobkosáron megy keresztül.
Szerintem a ciklonban nincs kés.
Hálaisten nemismerem a belsejét!
Nincs képem róla. Jól összevan rakva nemkelett javítani rajta semmit.
2 ékszíj kellett hozzá.
7-8póttal datált eddig.
Most karácsonyfát darálunk vele.
Kb600db
Válasz rtamas1976 #518. hozzászólásáraA középső dobkéstől hogyan kerül át az anyag az oldalt levő ciklonba?
A ciklonban van daráló is?
Van esetleg a belsejéről képed?
Válasz Radocz #517. hozzászólásáraKisbáláskazánomvan abban égőfej ocsúval.
Van 1 kisbálás légbefújásos is.
Tökszárító ment róla. Azt eladnám.
120cmkb befér.
Válasz VMisi #516. hozzászólásáraIgen.
2 kanál a manitouval
Válasz rtamas1976 #515. hozzászólásáraCsarnok fűtésre a sugárzó fűtést használják sokan.
Faiskolás ismerősöm, egy pár évvel ezelőtt olyan kazánba fűt, amibe egy méteres dolgokat is bele tud pakolni.
Hallottam már olyat, aki nagybálát tüzelt. Amikor drágán tudta megvenni át állt a saját előállításra.
A főnököd biztos számolt, vagy miért döntött így?
Válasz rtamas1976 #515. hozzászólásáraAutomata adagolós rendszerű a kazán?
Válasz VMisi #514. hozzászólásáraTöbbszáz m²es üzemet fűtünk aprítékos kazánnal.
A tulaj az aprítékba van beleszédülve.
(Körbálás kazán jobbletvolna)
Válasz rtamas1976 #513. hozzászólásáraBecsületes! Miért pont erre esett a választás?
Mi a terv? Saját, béraprítás?
Válasz Radocz #494. hozzászólásáraMég mindig tanulom.
Ma úgy jártam, hogy estéről maradt hamu.
Hátra toltam, megraktam aprítékkal, és felülről gyújtottam meg a tüzet.
Mivel rosszul csináltam nem gyulladt meg. Morzsolt csutka helyett, csak kevés papírt tettem.
10 perc után a hamu melegétől minden jóra fordult.
Legközelebb így fogom szándékosan csinálni.!
Van 1 hőbefúvásos bálásszalmás kazánom.
Ha valakit érdekel?
60-70kw
Válasz mtz1221 #509. hozzászólásáraBálásszalmás kazánba jó.
De a peletgyártást elkell engedni.
Repceszalma jó mert nincs hamuja.
A kukorica is jó. A búza is. A többi felejtős.
Bálával fűtötem vagy 10évet. Elégvolt.
Báláztazsd, behodáshoz 5cigány, kazalbarakni, takargatni, bekészíteni, 6-7bálanként hamuzni.
Ha muszájlene akkor ok.
De így nincs értelme.
Válasz Sanyiii70 #505. hozzászólásáraHa találsz szója vagy repce szalmát. Búza árpa nem tudom mit érne.
Válasz Radocz #499. hozzászólásáraInkább itt kellene megosztani a tüzelési tudást.
A Neten már olvasgattam, de még több ismeret kellene.
Ha nem takarítom hetente, akkor nem ég.
Válasz rtamas1976 #506. hozzászólásáraKöszi!
Valahogy sejtettem, mert nem csinálja senki akit ismerek. Pedig szalma van rengeteg.
Válasz Sanyiii70 #505. hozzászólásáraNem. Napraforgó ocsúval.
Az égőfej gyári kis átalakítással.
Gyárilag daraszén, pellet, biomassza.
Szalmából pelet az sok munka kicsi teljesítmény, felesleges baszakodás.
Válasz rtamas76 #500. hozzászólásáraEz pellettel megy?
Most áram és gáz kombóval fűtünk.
Kicsit túllőttem a napelemet. Kétszer annyi áramunk van, mint szükséges és nem akarom a felesleget 5 forintért eladni.
Így, hogy a klímákkal ráfűtünk, évi 1800 m3-ről lement a gázfogyasztásunk 600-ra.
De nem süt mindig a nap. És ki tudja meddig lesz olcsó gáz?
Azon agyalok, hogy veszek pelletes automata kazánt meg egy házi pelletgyártó gépet és szalmából csinálok pelletet. Elhasználnám a plusz áramot.
Megy a matek.
Érdemes vele dolgozni és beruházni?
Válasz Radocz #503. hozzászólásáraIsmerek én is ilyet.
Mérgezi magát és a szomszédait.
A fáradtolaj rengeteg rákkeltő anyagot tartalmaz. A füstje még többet.
Az erőműben ahol égetik, speciális szűrők vannak.
Nem véletlenül veszélyes hulladék.
Ez nem olyan, mint az ételmaradék, amit az idióták szintén annak minősítettek.
Ez tényleg mérgező.
Válasz Radocz #499. hozzászólásáraA tüzet felülről, vagy alulról érdemes gyújtani egy ilyen kazánban?
Mikor nagyon megnyitom alul, akkor füstöl egy kicsit legfelül.
Tanulom a szakmát.
Van olyan, aki fáradt olajat is használ fűtésre?
Ismerős autó szerelő csak azzal fűt.
Válasz Radocz #490. hozzászólásáraA tervezett kérdés ez lett volna.
Ha a vegyes tüzelésű kazán mellett megy a gáz fűtés szivattyúja, takarékosabb e a tűzifa felhasználása?
Ha nem lett volna az AKG-s topik, akkor a ???? kérdés nem kérdés. (füst)
Megyek is fát vágni.
Válasz Radocz #499. hozzászólásáraMár majdnem tudom, hogy kell meleget csiholni.
Ha a középső ajtón adok neki levegőt, akkor egy kevés füst keletkezik a kazán házba is.
Tavaly még nem volt, vagy nem vettem észre.
Javaslat? Sűrűbben kell takarítani?
Más?
Válasz Radocz #494. hozzászólására
Válasz _NB_ #498. hozzászólásáraÚgy is csináltam már.
Ma először sikerült úgy, hogy füst jön ki a felső ajtón.
Válasz Radocz #497. hozzászólásáraAlulra a vastagot majd felfelé építkezve mehet rá a vékonyabb és fentről gyújtod meg és lefelé ég.
Válasz Radocz #496. hozzászólásáraInkább itt.
A tél örömei.
Ha nem tudok, aludni, .......
Egyik oldalon, csak nagy, másik oldalon, apritek, tetején, ami lassan ég, és mivel ez éppen nyárfa, így kevés meleget ad.
Mivel még az esti parázs ott volt, így nem használtam gyufát és papírt.
Legközelebb fogok, mert öt perc után egy füst csova jött ki a beáramló levegő helyén.
Itt.
Válasz Radocz #494. hozzászólásáraEz a leg jobb és a leg környezet barátabb ha száraz a fa.
Válasz Radocz #489. hozzászólásáraMost tanulom a tüzelést az új kazánommal. (Totya)
Egy almás láda aprítek belefér.
Másodikra, már a tetejére teszek vastagabbat is.
Jobb ötlet a tüzelésre?
Válasz nemerdőmérnök #492. hozzászólásáraKöszi!
Megkérdeztem, de sajnos nekik sincs.
Válasz VMisi #491. hozzászólásáraKérdezd meg őket :
http://www.dolinakft.hu/elerhetoseg
Faaprítékhoz használ valaki adagolós égőfejet? Hol gyártanak ilyet emberi árban?
5 perc alatt a visszatérő 65 C fok lett.
A szoba hőmérséklet 2 C fokkal emelkedett.
Elérte a tervezett hőfokot.
Kémeny huzat kikapcsolás.!!!
Talán sikerült minden eddigi információm megosztani a topik ban!?
Elérte az előre menő a 80 C fokot.
A nappali 1 C-t emelkedett.
Mehetek talaj szelvény ásni.
Ennentol estig megy a gáz.
Ha van valaki, akkor még napközben tesz rá időnként.
Amikor hozzá nyúlok a tűzhöz, minden alkalommal összeomlik, és füstöl a kémeny. Tanulság, nem kell feleslegesen piszkálni.
Megrakom fával.
Mai tapasztalatok.
Kezdődik.
Következő lépés.
Kémeny füstölt, egy kicsit de rövid ideig.
Válasz barazdabetyar. #485. hozzászólásáraNekem dízel motoros van.
Most kap egy kis javítasnak indult, de teljes felújítást.
Napi 15 q aprítek készitesere alkalmas. Itt rendeltem a Fórumon.
Melyik ár érték arányban a legjobb apríték készítő?Max.5 cm. apríték kellene.Kardános,vagy nagyobb dízel motoros.