Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor jó vételnek bizonyult, főleg, hogy elég sokat is dolgozott.
Régebben kérdeztem, hogy mit csinál akkor, ha gyorsabban mész az átlagosnál, lefullad a gép vagy hosszabbra aprítja?
Igen 3-nak, pedig tudja ő is hogy 270-es. Ráadásul ha felmész a Komáromi honlapjára, ott is le van írva, hogy szalmaszétfúvatóval csak a 270-t lehet kérni.
Annyi volt a gond csak hogy kellett takaritani a késeket mert nem estek le . 130 hektár után nem remeg , a 13 t.-ás kukit is le lehetett szántani egyetlen eltömődés nélkül.
Én a 6-700 bálát nagyon sokallom egy évre. Bár én nem azzal fűtök, de én is azt tartom a legjobbnak, hiszen a szalma mindig ingyen lesz.
Amúgy kiskockabálázóban is kapható venyigebálázó, a kiállításon találkoztam vele.
Én már régebben gondolkodtam faaprításban a gyümölcsösben tavasszal sok gally keletkezik metszéskor amit kint a földön elégetünk. Utánnajártam gy apritógépnek kb 600-700ezer. Utánna nagy betonplaccon szárítsam ki macerás.
Az agromash expón láttam galybálázót ami hengerformába bálázza össze a galyat 30cm átmérőjüre és 60-70cm hosszúra. Csak drága a gép 3,5milla.
Én valószínű, hogy a szalmabála (kiskocka) tűzelésre fogok áttérni. Nekem ez a legolcsóbb. 280ezer a kazán. 600-700 bálát meg kb 35ezerért bebáláznak meg haza kell hordani legyen 5ezer. Max 50ezerből megvan a tűzelőm egy évre. Most vesszük a fát erre a télre vettünk 100mázsa akácot ami 170ezerbe került. Azért a 170ezer és az 50ezer között van egy kis különbség.
A csávó meg jött reklámozni a honlapját. Eltünt mint Petőfi a ködben.
Arra meg kell egy nagy ajtójú kazán és vasvillával be vele. Egyébként igazad van minek aprítani ha be fér a kazánba. Egyébként aki a témát földobta az eltűnt mint a büdösség.
Ja értem már, hogy mire gondolsz. Az olyan fát minek aprítani, azt hasgatni kell és úgy eltüzelni.
Én faaprításra galyak bokrok stb aprítására gondoltam
Attól függ milyen fát aprítasz. Nem hiszem hogy egy 20-25 cm-es rönköt az 50 ledarálna. Láttam már ilyen szerkezetet azt egy Kraz motor hajtotta és az is megfulladt amikor benyomattak neki egy jó vastag rönköt.
Az 50-es mtz két apritót is elvisz. Egy apritóhoz már 25 ló elég. Attól függ milyen aprítóra gondoltál.
Én 300ezerért inkább bepakolom a hasgatott fát a kazánba! :)
És a faapríték adagolót nem kell megtölteni? Esetleg az aprítékot ki fogja előállítani. Úgyhogy ne mond hogy olyan kényelmes mint a gáz. Szerintem ez is csak egy olyan hóbort mint a pellet vagy a szalma brikett. Érdemesebb egy szalmatüzelésű kazánt venni és az gazdaságosabb is.
Ja, csak meg kell venni egy faaprítót meg a fát is így már nem biztos hogy olcsóbb. A faaprítóhoz meg egy gép is kell ami hajtja és egy 50-es mtz nem hiszem hogy elég.
Válasz #22. hozzászólásra
A komplett apriték tüzelő berendezés,melyet a meglévő(ha nincs akkor be kell állitani hozzá egy vegyes tüzelésűkazánt!) vegyes tüzelésűkazán ajtajához lehet csatlakoztatni.
ime mégegyszer a link ahol képek és videó is van a rendszer működéséről
http://biottomat.atw.hu/
ebben a 300-ban mi van benne?
nekem csak gázkazánom van, amiben benne van a melegvizelőállítás is, de mellette ott van a pinyóban a vegyeskazán kéménye is
Válasz #11. hozzászólásra
Lehet hogy soknak tűnik a 300 ezer ft egy apriték égetőért,viszont automatizált,kényelmes csakúgy mint a gáz,viszont féláron működtethető!!
Azt gondolom ezen érdemes elgondolkodni!
Válasz #18. hozzászólásra
igen kb:1,5-ször drágább mint a gáz a kiépítése bár nekem még semmi sincs bekötve ezért bármit teszek mindent teljesen új ként kell behúzni
a szomszéd faluba csinálják őket kiscsáko normál nagyságu bála belefér k,453-sal bálázok 100,nm a lakás de ha nagyon hidegvan afelsőszinten is meg nyissuk a radiátorokat
507 hozzászólás
Válasz #54. hozzászólásra
1 reggel meg 1 nap közben, 10-15 perc a kitakaritása.
Válasz #52. hozzászólásra
Akkor jó vételnek bizonyult, főleg, hogy elég sokat is dolgozott.
Régebben kérdeztem, hogy mit csinál akkor, ha gyorsabban mész az átlagosnál, lefullad a gép vagy hosszabbra aprítja?
Válasz #53. hozzászólásra
:-))))))) Akkor reped meg a váz ha beszorult késekkel dolgozik a gép, és akkor beremeg.
Válasz #52. hozzászólásra
Hány szeszterciusz volt?
Válasz #51. hozzászólásra
Igen 3-nak, pedig tudja ő is hogy 270-es. Ráadásul ha felmész a Komáromi honlapjára, ott is le van írva, hogy szalmaszétfúvatóval csak a 270-t lehet kérni.
Válasz #50. hozzászólásra
Annyi volt a gond csak hogy kellett takaritani a késeket mert nem estek le . 130 hektár után nem remeg , a 13 t.-ás kukit is le lehetett szántani egyetlen eltömődés nélkül.
Válasz #49. hozzászólásra
de 3-nak árulja és nincs hozzá kuki kés .
Válasz #48. hozzászólásra
Tied hogy szolgált?
Válasz #48. hozzászólásra
Láttam, itt hirdetik helyben. Erre mondtam, hogy van rajta repedés. Amúgy csak 270-es!
Válasz #47. hozzászólásra
Nem ide vágó téma, de a héten hirdettek egy K.B. szárzúzót az Expresszen( 3m-est 600-ért ha jól emlékszem)
Válasz #42. hozzászólásra
Én a 6-700 bálát nagyon sokallom egy évre. Bár én nem azzal fűtök, de én is azt tartom a legjobbnak, hiszen a szalma mindig ingyen lesz.
Amúgy kiskockabálázóban is kapható venyigebálázó, a kiállításon találkoztam vele.
Válasz #44. hozzászólásra
Meg köszönném ha közkincsé tennéd
Válasz #44. hozzászólásra
Ok és kösz!
Válasz #43. hozzászólásra
Kiscsáko kondoros és nagyszénás köztvan ha komojan érdekel szuerzek tel számot
Válasz #41. hozzászólásra
Hol található ez a kiscsákó? Orosháza mellett?
Telszámot nem tudsz adni?
Válasz #37. hozzászólásra
Én már régebben gondolkodtam faaprításban a gyümölcsösben tavasszal sok gally keletkezik metszéskor amit kint a földön elégetünk. Utánnajártam gy apritógépnek kb 600-700ezer. Utánna nagy betonplaccon szárítsam ki macerás.
Az agromash expón láttam galybálázót ami hengerformába bálázza össze a galyat 30cm átmérőjüre és 60-70cm hosszúra. Csak drága a gép 3,5milla.
Én valószínű, hogy a szalmabála (kiskocka) tűzelésre fogok áttérni. Nekem ez a legolcsóbb. 280ezer a kazán. 600-700 bálát meg kb 35ezerért bebáláznak meg haza kell hordani legyen 5ezer. Max 50ezerből megvan a tűzelőm egy évre. Most vesszük a fát erre a télre vettünk 100mázsa akácot ami 170ezerbe került. Azért a 170ezer és az 50ezer között van egy kis különbség.
A csávó meg jött reklámozni a honlapját. Eltünt mint Petőfi a ködben.
Válasz #40. hozzászólásra
nálunk mindenki csak Csákoi kazánnk hivja nemtudom,hogy a neten vannak-e
Válasz #38. hozzászólásra
A kazánod gyártóját a neten meglehet találni? Vagy a kazánodnak van valami neve?
Válasz #38. hozzászólásra
rosszra nyomtam válasz a 33ra
Válasz #36. hozzászólásra
az eggy másik cég nagyonjo a kazánjuk de az övéké már akkor 250000ef volt csak a kazán nekem szivattyuval beszerelve volt127000ef
Válasz #36. hozzászólásra
Arra meg kell egy nagy ajtójú kazán és vasvillával be vele. Egyébként igazad van minek aprítani ha be fér a kazánba. Egyébként aki a témát földobta az eltűnt mint a büdösség.
Válasz #35. hozzászólásra
Ja értem már, hogy mire gondolsz. Az olyan fát minek aprítani, azt hasgatni kell és úgy eltüzelni.
Én faaprításra galyak bokrok stb aprítására gondoltam
Válasz #34. hozzászólásra
Attól függ milyen fát aprítasz. Nem hiszem hogy egy 20-25 cm-es rönköt az 50 ledarálna. Láttam már ilyen szerkezetet azt egy Kraz motor hajtotta és az is megfulladt amikor benyomattak neki egy jó vastag rönköt.
Válasz #24. hozzászólásra
Az 50-es mtz két apritót is elvisz. Egy apritóhoz már 25 ló elég. Attól függ milyen aprítóra gondoltál.
Én 300ezerért inkább bepakolom a hasgatott fát a kazánba! :)
Válasz #32. hozzászólásra
Én úgy tudom Csorváson gyártja a Babigo Bt.
Válasz #31. hozzászólásra
megmondom őszintén fingom sincs hogy hivják őket ismerem őket tudom holvan ennyi talán ismersz ott valakit?
Válasz #29. hozzászólásra
Kiscsákón ki gyártja?
Válasz #10. hozzászólásra
Bakker a legkisebb kazán is 200000 a legnagyobb meg majdnem egy milla.
Válasz #26. hozzászólásra
ja ja!!
Válasz #21. hozzászólásra
És a faapríték adagolót nem kell megtölteni? Esetleg az aprítékot ki fogja előállítani. Úgyhogy ne mond hogy olyan kényelmes mint a gáz. Szerintem ez is csak egy olyan hóbort mint a pellet vagy a szalma brikett. Érdemesebb egy szalmatüzelésű kazánt venni és az gazdaságosabb is.
Válasz #26. hozzászólásra
Köszi szépen.
Válasz #25. hozzászólásra
A Nagyszénás melleti Kiscsákó?
Válasz #20. hozzászólásra
Hol van az a Kiscsákó mert a térkép24 nem találja.
Válasz #23. hozzászólásra
Ja, csak meg kell venni egy faaprítót meg a fát is így már nem biztos hogy olcsóbb. A faaprítóhoz meg egy gép is kell ami hajtja és egy 50-es mtz nem hiszem hogy elég.
Válasz #22. hozzászólásra
A komplett apriték tüzelő berendezés,melyet a meglévő(ha nincs akkor be kell állitani hozzá egy vegyes tüzelésűkazánt!) vegyes tüzelésűkazán ajtajához lehet csatlakoztatni.
ime mégegyszer a link ahol képek és videó is van a rendszer működéséről
http://biottomat.atw.hu/
Válasz #21. hozzászólásra
ebben a 300-ban mi van benne?
nekem csak gázkazánom van, amiben benne van a melegvizelőállítás is, de mellette ott van a pinyóban a vegyeskazán kéménye is
Válasz #11. hozzászólásra
Lehet hogy soknak tűnik a 300 ezer ft egy apriték égetőért,viszont automatizált,kényelmes csakúgy mint a gáz,viszont féláron működtethető!!
Azt gondolom ezen érdemes elgondolkodni!
Válasz #16. hozzászólásra
a szomszéd falu mint irtam Kiscsáko a tüztér 110cm hosszu 55cm széles90cm magas kb 7éve üzemel 127000,volt füst csővel beszerelve be üzemelve
Válasz #18. hozzászólásra
igen kb:1,5-ször drágább mint a gáz a kiépítése bár nekem még semmi sincs bekötve ezért bármit teszek mindent teljesen új ként kell behúzni
Válasz #17. hozzászólásra
sajnos nagyon költséges
A geotermikus fűtéshez mit szóltok . Én abban gondolkodom .
Válasz #14. hozzászólásra
És hol van az a szomszéd falu?
Válasz #9. hozzászólásra
Akkor az napi 6-7 darab bálát jelent? Milyen hosszú bála fér a tiédbe és mennyiért gyúrják össze azt a kazánt?
Válasz #12. hozzászólásra
a szomszéd faluba csinálják őket kiscsáko normál nagyságu bála belefér k,453-sal bálázok 100,nm a lakás de ha nagyon hidegvan afelsőszinten is meg nyissuk a radiátorokat
nekem még csak gázkazánom van, de nézegetem az aprítéktüzelésest, amit lehet teljesen autómatizálni
ha szalmatüzelés, akkor csak olyan kazán jöhet szóba, amibe belefér egy körbála, mert egy "fűtő" sokba kerül
Válasz #9. hozzászólásra
Milyen kazánod van? Mekkora bála fér bele? Mivel bálázod a bálát? Mekkora házat fűtesz vele?
Válasz #5. hozzászólásra
Köszönöm válaszát de nekem ez tul drága. Ettől sokkal olcsóbb a szalma tűzelésű kazán.
Válasz #6. hozzászólásra
www.calor2000.hu
Válasz #6. hozzászólásra
SZEVASZTOK nekünk bálás kazánunk van eggy fütési szezonba 600-700 bálát használunk
Válasz #7. hozzászólásra
úgy tudom van 25kw-os verziójuk is,legjobb ha ajánlatot kér tőlük.