Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Falugazdászok

Létrehozta: Norberto26 , 2012-01-21 10:33:52

Kedvencekhez Segítség

3579 hozzászólás
#2679 Radocz
2015-03-05 11:01:21

Válasz #2678. hozzászólásra

"Viszont azt gomdolom hogy nem mindegy hogy heti 240 km-tmegyek a kp.ba vagy heti 25 km-t közeli lakóhelyről.Nem tudjátok, nincs-e erre valami szabály ami ezt leszabályozná hányszor kötelezhet kp-i bentlétre."

Szerintem a munkaszerződésedbe ennek benne kell lennie.

Egy közepes ügyvéd kapásból megmondja neked a tutit.

Van cég, aki a munkába járás 80 %-át megtéríti a dolgozónak.

Van aki napi kiküldetési díjat is fizet, a km (illetve költségtérítéshez).

Más munkáltató más kollektív szerződést alkalmaz.

Ha figyelted a pedagógusok (iskolatitkárok) 6 vagy 8 éve nem kaptak a munkáltatójuktól fizetésemelést.

A nyugdíj előtt álló iskolatitkár, pont annyit keres, mint egy kezdő iskolatitkár.

Az átkosban sem volt jó, de akkor megmagyarázta a főnököm, hogy ha nyugdíj előtt leszek, akkor magasabb lesz a fizetésem, mint egy kezdő fizetése.

Szerinted 56 évesen találnék magamnak munkahelyet?

Sebaj mi akartunk magunknak kapitalizmust.
Na de ilyet képzeltünk el?

smile cowboy

Nincs profilkép
#2678 kuka13
2015-03-05 04:46:34

Kollégák! Nálatok hány napot kell bent lenni a körzetközpontban hetente. Nekem most olyan beosztást csinált a kamarás főnököm hogy csak két napot vagyok kint a településeimen ( 6 település két nap alatt...!!) Aztán három napot meg benn kell lennem a körzetközpontban ami nekem oda.vissza kb. 80 km/nap !!! Én lakom legtávolabb a körzetközponttól. A többi fg-nek aki még a körzetkp-hoz tartozik, ez a napi távolság mindössze 10-20 km. Avval érvel a körzetkp.vezetőm hogy senkinek nem térítik a kocsi amortizációját. Viszont azt gomdolom hogy nem mindegy hogy heti 240 km-tmegyek a kp.ba vagy heti 25 km-t közeli lakóhelyről.Nem tudjátok, nincs-e erre valami szabály ami ezt leszabályozná hányszor kötelezhet kp-i bentlétre. A jóindulatára a főnökségnek nem számíthatok. Ez ugye a történetből is látszik...!

#2677 marhahajcsár
2015-03-03 20:23:06

Válasz #2676. hozzászólásra Anno meg kellett vennünk,hogy termelhessünk.

Nincs profilkép
#2676 falug
2015-03-03 19:54:28

Válasz #2675. hozzászólásra

Ilyen módon feltett kérdésre ne csodálkozz, hogy senki nem válaszol.
Anno úgy vetted meg, hogy tudtad, hogy lejár.

Egyébként lesz támogatás, de teljesen más rendszerbe. Termeléshez kötött támogatás lesz és az EK beadásával egyben.

(egyébként konkrét jogszabály még nincs, pontos részleteket akkor fogsz tudni ugyis ha az meglesz)

Nincs profilkép
#2675 Cumiló
2015-02-28 19:41:50

A 2626-os hozzászólásrasmile angry tudtok-e már választ adni ? Előre is köszike.

Nincs profilkép
#2674 Istvánxxx
2015-02-28 15:28:01

Válasz #2669. hozzászólásra

A tavalyi rajzok megmaradnak, nem lesznek kitörölve!

Minden évben szoktam beadni 8-10 EMVA erdő igénylést. Az EOV koordináta feltöltéssel eddig mindig szívtam, legtöbbször az a vége, hogy inkább begépelem kézzel. Úgyhogy inkább maradnék a kézi rajzolásnál, ha lehet.

Nincs profilkép
#2673 Pöttinger
2015-02-28 05:10:47

Meg van az új Vezető.

http://www.agroinform.com/szantofold/marcius-1-tol-dr-gyuricza-csaba-az-mvh-elnoke-21591

Vajon mennyi idő kell, mire átlátja a feladatát?

smile cowboysmile cowboysmile cowboy

#2672 Radocz
2015-02-27 18:56:58

Ha van javaslat, akkor ne a szomszéd mondja már meg a főnökömnek.

Én szaktanácsadó vagyok, de kicsit érint engem is, ah feleslegesen megnövelik a munkavégzést.

Főleg, ha informatikusként is van rálátásom bizonyos dolgokra. Sajnos sok főnök nem nézi azt, hogy könnyebb legyen a beo munkája.

smile cowboy

Nincs profilkép
#2671 sobri
2015-02-27 13:21:56

Válasz #2669. hozzászólásra

bocsi!
Téged teljesítménybérben alkalmaznak?

Nincs profilkép
#2670 kuka13
2015-02-27 13:09:34

Az én szavam valszeg az egyik utolsó lenne amit figyelembe vennének ebben a témában (is!) smile cowboy

#2669 Radocz
2015-02-27 12:02:50

kuka13 Válasz #2664. hozzászólásra

"Arról nem is beszélve, hogy egy nagyüzem csak 1 db. lesz mint beadott kérelem, a statisztikáját az adott fg-nek nem nagyon javítja, melója viszont dögivel lesz vele, az esetlegesen 2-3 ezer ha-t napokig smile wackosmile wackosmile wacko fogja rajzolni."

Azt próbáljátok elérni, hogy a TERA is feltölthető legyen GPS-ről. (mint az AKG volt).

Vagy ne töröljék ki a korábbi rajzokat.
Ismeretem szerint Gy. Balázs ebben partner.

smile cowboy

Nincs profilkép
#2668 kuka13
2015-02-27 07:45:13

Nálam is csinálták ügyesen a nagyüzemek, eddig velük nem volt semmi gond itt-ott kellett besegíteni nekik, de a fentiek szerint idén annyira macerás lesz hogy nem fogják tudni egyedül megcsinálni....

Nincs profilkép
#2667 G.-T.R.
2015-02-27 01:22:43

Én tegnapelőtt megkaptam a Zöldítés könyvét, tegnap meg a Nitrátosat ...

Nincs profilkép
#2666 G.-T.R.
2015-02-27 01:22:42

Én tegnapelőtt megkaptam a Zöldítés könyvét, tegnap meg a Nitrátosat ...

Nincs profilkép
#2665 Istvánxxx
2015-02-26 22:15:35

Válasz #2664. hozzászólásra

Én nagyot nem csináltam már évek óta. Amikor 2008-ban bejött az elektronikus beadás szépen összehívtuk őket, elmagyaráztuk nekik, hogyan kell csinálni, aztán csinálták ügyesen. Minden évben elmondtuk nekik a változásokat. Persze ha gondjuk van, telefonon bármikor elérnek. Ez idén is így lesz.

Nincs profilkép
#2664 kuka13
2015-02-26 21:07:04

A rengeteg kérdés mellett még az is nagy kérdés, hogy hogyan fogjuk ezt levezényelni uszkve 5 hét alatt ápr. eleje és máj.15.között...?
A kérelembeadást a nagyüzemek sem fogják tudni elkészíteni önállóan! Így valszeg mi falugazdik fogjuk azokat is! megcsinálni, vagy legalábbis erősen bábáskodni felettük. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyüzem csak 1 db. lesz mint beadott kérelem, a statisztikáját az adott fg-nek nem nagyon javítja, melója viszont dögivel lesz vele, az esetlegesen 2-3 ezer ha-t napokig smile wackosmile wackosmile wacko fogja rajzolni.

Nincs profilkép
#2663 VakLóaBakon
2015-02-25 20:53:27

Válasz #2662. hozzászólásra
Hát, barátom teljesen jól látod.
Ezért várjuk mi is a rendeleteket. És ezért néznek ránk a gazdák egyre gyanakvóbban, mert minden kérdésre (egyre több van!) adott válaszunkhoz, hozzá kell tenni, hogy a mostani állás szerint így meg úgy van, de holnapra lehet az ellenkezője is. Remek helyzet!
Bár a felsőbb vezetést ez nem nagyon idegesíti:

„A támogatások részleteiről tavaly óta tartunk tájékoztatókat rendezvényeken és gazdálkodói fórumokon, és ezek anyagai általában letölthetők a szervező szakmai szervezetek honlapjairól is – fogalmazott az agrárszektor.hu-nak a minisztérium.”

„Ezen kívül a NAK-nál dolgozó falugazdászok képzésére is nagy hangsúlyt fektetnek, így a gazdálkodók minden segítséget megkaphatnak ahhoz, hogy egységes kérelmeiket április elejétől benyújthassák.”

Tehát igazából a gazda a hüle, mert sokat kérdez…
Valami jóféle anyagot oszthatnak ott fent az FM. ben.

Kedves Abonyii kolléga, ez csak most néz ki szopóágnak. A lehetőségek valójában szinte korlátlanok…

#2662 Kaszy
2015-02-25 19:42:41

Válasz #2659. hozzászólásra
Amit, több helyről összeszedett információkat meg ismertem, mindegyikre azt mondták, hogy a rendelet el térhet tőle. A kézikönyv is azt mondja, hogy ha a rendelet el tér, a le irtakkal, a rendelet az irányadó.
Egyébként az igért időpont ellenére, a könyv még nincs a kezünkben.

#2661 abonyii
2015-02-25 19:12:58

Válasz #2660. hozzászólásra

Igen..azt hiszem ezt hívják úgy, hogy "szopóág"...

#2660 abonyii
2015-02-25 19:10:55

Válasz #2659. hozzászólásra

Nálunk az igazgató lobbizott a hálózat bővítése mellett (megyei szinten), állítólag leszavazták. Én úgy gondolom, hogy jönnek az ismerősök ismerősei...persze nem ott, ahol szükség lenne rájuk.

Nincs profilkép
#2659 VakLóaBakon
2015-02-25 18:59:40

Találtam két érdekes cikket:

100 fővel bővül a falugazdász hálózat

"Késik ami nem halad"

A második cikk végén a kérelemben igényelhető vidékfejlesztési jogcímek felsorolása még érdekesebb.

Nincs profilkép
#2658 falugazdász22
2015-02-24 20:56:36

Vigyázat még ez se a végleges talán a jövő héten !

Nincs profilkép
#2657 G.-T.R.
2015-02-24 11:42:05

Néztem én is a zöldítés kézikönyvet. Két hete letöltöttem,d e ma már egy másik van fent. Más a fájl mérete és a neve is. Eddig nem sok különbséget vettem észre, de azért kiírhatnák, hogy javított kiadvány ...

Nincs profilkép
#2656 G.-T.R.
2015-02-24 11:40:59

Sziasztok Falugazdászok! Én arra lennék kíváncsi, hogy ha bejön egy ügyfél, akkor fogja-e tudni, hogy ott őneki a tábla szélén facsoport, erdősáv, vizes árok, vagy mi a szösz van, és az hány méter széles, és ha igen, akkor hol szélesebb 10m-nél? Ha meg nem jól lesz beírva, akkor biztos a falugazdász írta be rosszul ...

Nincs profilkép
#2655 falugazdász22
2015-02-22 10:58:11

A fejetlenség tombol mert se könyv se aláírt rendelet .

#2654 Gabesz2
2015-02-21 20:47:57

A zabszem-effektus-ról jut eszembe. Már bocs, hogy bele szólok.
A régi rendszerben is (kb. 2 éve) eléggé terrorizálták a falugazdászokat.
Mi felénk általában a csókosok kerültek be falugazdásznak. Az egyiknek viszont nem volt hátszele, hát valósággal rettegett.

Vittem hozzá a gázolaj visszatérítést és nagyon csóválta a fejét, hogy ő ezt most hogyan írja alá, mivel az állásával játszik. ( volt közte egy pár régebbi 2-3 évvel előtti gázolaj számla)

Nincs profilkép
#2653 Rebel
2015-02-21 20:46:58

Válasz #2652. hozzászólásra

Ezt a problémát,csak azok látják,akik tisztában vannak,a bőrükön érzik a tétovázás következményeit.A gazdák és falugazdászok.A többiek egyszerűen nem látnak rá a gondokra.
Az a baj,hogy nem is kíváncsiak a véleményünkre.

Igen sokan bedobják...Tavalyelőtt nálunk volt olyan körzet amiből mindenki elment,mert volt hova.Fiatal,de nagyon tapasztalt 35-40 évesek.Példájuk ragadós...

Nincs profilkép
#2652 VakLóaBakon
2015-02-21 20:12:27

A zabszem-effektus valós probléma. Minél több információt kapunk az idei kérelembeadásról annál inkább. Az igazi haddelhadd majd egy év múlva lesz, amikor a 2015-ös támogatási határozatokat megkapják a gazdák. Felháborodva kérdezik majd: Miért is ennyivel kevesebb a pénz? Biztos a falugazdi baxta el.
Az megvan, hogy az idei felületen 37 jogcímet lehet majd igényelni? No, nem egyszerre, de pl. az anyatehenet is itt kell majd beadni. Nagyjából nem a csalánt kell irtani a férfiember nemesebbik részével, hanem azt a csalánost, amit előtte leöntöttek benzinnel és meggyújtottak.
Mikor olvasom a hsz-eim utáni többi észrevételt, elgondolkodom, hogy biztos én látom túl borúsan ezt a helyzetet. Mert igazából kihívásnak is lehet nézni az egészet. Meg tudok felelni vagy sem? Sajnos a körülmények azt mutatják, hogy nem lesz túl könnyű. Vajon a felső vezetés látja ezt? Az MVH, a Miniszterelnökség, az FM tisztában van ezzel? Vagy önnön fontosságuk tudatában nem látják azt, hogy mi is zajlik a normál életben?

Egyebek mellett nemcsak idősebb/tapasztalt kollégák dobják be a törölközőt, fiatalok is. Sőt tudok olyat is, aki a régi kamarától jött át, oszt feladta. A módszer, amit írsz, erősen emlékeztet egy régebbi rendszerre. Igazából k..vára könnyű egy beosztottat ellehetetleníteni. Csak főnöki elhatározás és fapofa kell hozzá.

Nincs profilkép
#2651 Rebel
2015-02-21 17:29:34

Válasz #2649. hozzászólásra

Kuka13!
Sajnálom,de tényleg.Akkor ez egyre több megyében bevett módszer.

Idevágó John McClane beszólás a Die hard-ból:
"Kérdeznék valamit, kapitány! Mi a kényelmetlenebb? A zabszem a seggében vagy a sötétség a fejében?"

Nincs profilkép
#2650 Ádám05
2015-02-21 14:11:42

Válasz #2647. hozzászólásra

köszi a választ, beküldtem PN-t

Nincs profilkép
#2649 kuka13
2015-02-20 15:32:32

Rebel Kolléga! Sajnos meg kell erősítenem amit arról írt itt valaki hogy nyugtatót szednek. Én ugyan még! nem jutottam idáig, de nálunk a megyei vezetőség olyan szinten készíti ki az idősebb falugazdászokat, hogy valóban van olyan kollégám aki a tavalyi évben már szinte az idegösszeomlás szélén állt. Az a vezetés módszere hogy olyan helyzetbe hozzák őket hogy szinte állandó zaklatásban és teljesíthetetlen feltételek között kell dolgozniuk (őstermelői ig. leterheltség, aztán napi 3-4 helyen ügyfélfogadási idő - még ki sem pakolt, már mehet a másik faluba, az ügyfél meg szidja, mert nem került sorra, aztán az is bevett módszer, hogy ellenőrzik ott van-e az ügyfélfogadási helyén - persze 5 perccel munkaidő vége előtt, ja és az is a terror része hogy kipellengérezik mert szerencsétlent számítógépben a fiatalok háromszor lekörözik, hogy mást már ne említsek) Nem egy régi kollégám állt fel a múlt évben magától - ki előbb, ki később...!

Nincs profilkép
#2648 falugazdász22
2015-02-20 07:24:02

Sajnos egy újabb kedvezőtlen hír a zöldítési kézikönyv közel 40000 példánya bedarálásra került a rendelet újra átdolgozásra került illetve kerül ! haladunk a biztos bukás irányába .

Nincs profilkép
#2647 falug
2015-02-19 22:44:21

Válasz #2643. hozzászólásra

Előre elnézést kérek, de könyörgöm olvasd már ez a k...a levelet mielőtt hülyeségeket kérdezel!!

Van egy nyomtatvány a webGN és egy másik a PN.
webGN => akg-s terület
PN => kukorica, búza, alma,szőlő, napraforgó és repce (remélem nem maradt ki semmi) növényvédelme

Másról kell adatot szolgáltatni. Ha megegyezik vagy átfedés van e-mailbe jelezhetted. Ha nem érted kérj hozzá értőtől segítséget ne a neten keresgélj!
Küld be a pi...ába a PN-t, és nem okoskodj, mert a végén tényleg megbüntetnek!smile offtopic

Nincs profilkép
#2646 Megmondó
2015-02-18 21:57:48

Válasz #2645. hozzászólásra

Mondjam a végeredményt? Ti munkanélkülieklesztek! Uniónbelül magyarországi birtokméret meg 10000heki! De lehetőleg ciprusra meg különböző adóparadicsombabejegyezve! Mi mint kicsi hóstermelők rendelhetjük a koszorut!!! Valamikor 1945-1948 közt volt koaliciós kormányunk! Országujralettépitve!!!!!! Váleményem? Tiis meg miiskileszünkvéreztetve!!!!!!!!!!!!

Nincs profilkép
#2645 falugazdász22
2015-02-17 21:42:19

Nekem az a véleményem nem ezen a felületen kellene a Nitrát adatszolgáltatással kapcsolatos problémákat ecsetelni. Valóban kellene egy érdekképviseletet alakítani és én sajnos öreg róka azt mondom , hogy ez a kamara ezt nem akarja mert nagy a félelmük , mert a bukás nagyon közel van !

Nincs profilkép
#2644 Megmondó
2015-02-17 21:40:34

Válasz #2641. hozzászólásra

Mint Őstermelő nemcsatlakozhatok! Privátvéleményem? Kivéreztetnekminket! Lásd nitrátrendelet! 2015-ös támogatásról mégleirvasemmitnemláttunk! Ti elláttátok a kötelességeteket! Honnan ered az a mondás, hogy "a mór megtette kötelességét, a mór mehet"? Annyit jelent, hogy ha valakit valamire használunk, és eldobjuk utána... Például érdekből valakivel kedvesek vagyunk, ő benézi, megkapjuk amit vártunk, majd ott hagyjuk... Ő volt a Mór aki megtette kötelességét... a kötelesség szó ironikus...
A művet meg el kell olvasni, már nem emlékszem pontosan :)

Nincs profilkép
#2643 Ádám05
2015-02-17 14:02:13

Válasz #2642. hozzászólásra

tehát ha Gazdálkodási Naplót adok be amiben benn a GN10, igazából nem számít?
Mi a különbség a GN(GN10) és Permetezési Napló között e tekintetben?
köszi a választ!

#2642 Mézga
2015-02-17 13:52:38

Válasz #2640. hozzászólásra

azért mert növényvédőszer felhasználásra vonatkozóan külön kértek nem akg-soktól is adatszolgáltatást, amit más adatlapon kellett beadni

Nincs profilkép
#2641 sobri
2015-02-17 11:18:34

Mivel ez az egyetlen felület ahol az összes falugazdász kolléga elérhető felvetnék egy új "napirendi pontot"
Ugyanis sok minden - elnézést - "piti" problémáról beszélgettek, de nekem úgy tűnik saját magunkról, az érdekeinkről senki nem mer szólni.(?)
Addig ez rendben is volt, amíg 18 db kormányhivatalnál voltunk szétszórva. Akkor úgy szalámiztak fel bennünket, ahogy akartak. De - szíves figyelmetekbe szeretném ajánlani - 2014 január 1. óta egy cég alkalmazottjai vagyunk. Az érdekeinket senki sem képviseli és senki sem cáfolja a vezetőség- általunk is ismert, rólunk alkotott, korábban ezen a felületen is jelzett véleményén.
Szóval sorstársaim!
Amennyiben nem tudunk összefogni, közös érdekképviseletet alakítani érdekeinket egységesen érvényesíteni, dumálhatunk és sajnálhatjuk egymás közt magunkat a végtelenségig.
Kérdésem a következő: hajlandó-e a falugazdász hálózat, vagy annak egy része szakszervezetet alakítani, vagy egy már meglévő szakszervezetbe csatlakozni,, hogy alapvető munkavállalói érdekeinket érvényesítsük?
Kérdezzétek erről a nem fórumozó kollégákat is.
Várom a reagálásotokat.

Nincs profilkép
#2640 Ádám05
2015-02-17 08:47:34

Válasz #2639. hozzászólásra

megnéztem papírt,Nébih küldte:
növényvédőszer felhasználásra vonatkozó adatszolgáltatás elmulasztása miatt.
- döntés kézhezvételétől számított 8 napon belül elektronikus úton tegyen eleget

barátom akg-s, beküldött gazdálkodási naplóban ott a permetezési napló a GN10 táblázat alatt.

egyéb ötlet miért nem látják ezt beérkezettnek?

Nincs profilkép
#2639 falug
2015-02-16 23:13:51

Válasz #2636. hozzászólásra

A barátod nem véletlenül permetezési napló miatt kapott irgumburgum-ot?? Webgn miatt -30%-ot kapott volna, nem levelet :D
Szerintem PN lesz, azok jöttek most. (Igaz ezt is a gazdáktól kell megtudnunk!!!!)
Ma nekem is volt ilyen ügyem, én másoltam és ajánlott levélbe vissza.

Nincs profilkép
#2638 falugazdász22
2015-02-16 19:13:29

Túlóra elrendelésével kapcsolatban annyit nem minden megyében volt és ahol netán szóban megtették ezt ott egy petákot se fizettek ki és amikor ha nem tudnak fizetni arra az volt a válasz örüljünk , hogy átvettek bennünket a Kamarához ! Megy a nyomorgás mert a kiadvány füzetek leküldése is akadozik ! Próbálják krémezni Magukat de az a gazda társadalom általános véleménye azt a tájékoztató kiadvány aminek a gazdák kezében kellett volna lenni 2014év augusztus 1-én az ha minden oké lesz akkor 2015 február 23-24-25 én landol a postaládában és ennek legalább kormányrendelet szinten elfogadva kellene lennie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nincs profilkép
#2637 Istvánxxx
2015-02-16 18:32:40

Válasz #2636. hozzászólásra

Akkor ezeket nyomtassa ki és küldje el egy fellebbezéssel az MVH-nak, vagy akitől az irgumburgumot kapta.

Nincs profilkép
#2636 Ádám05
2015-02-16 10:31:35

Gazdálkodási napló ügyében írok, remélem van valamiféle ötletetek:
Értesítést kapott barátom, hogy nem adta be a gazdálkodási naplóját és irgumburgum.
Viszont az anyk programban világosan ott van és a magyarország.hu- is az "érkeztetés visszaigazolás" pdfje, illetve az "air válasz" textje a sikeres beküldésről.

Nincs profilkép
#2635 Istvánxxx
2015-02-15 21:43:21

Válasz #2633. hozzászólásra

Túlóra tavaly is volt elrendelve az utolsó néhány napra. Akkor kifizették rendesen.

A tagdíjbevallás júniustól lesz.
Persze - hogy áprilisig se unatkozzunk - a tagdíj-tartozásos levelek hamarosan kimennek.

Egyébként szerintem kicsit túlaggódjuk az idei tera-t. Az EFA-val biztos lesz szívás, de visszanéztem a tavalyi kérelmeimet, kb. 15 %-uk van 15 ha felett. Ezekkel biztos elmegy majd az idő, de azért nem kell mindenkinek EFA-t rajzolgatni - szerencsére.

Nincs profilkép
#2634 Rebel
2015-02-15 21:33:15

Válasz #2633. hozzászólásra

Ne hülyéskedj már!
A vitamin még ok,mert az tényleg kell.De már előre nyugtatót készíteni.Bocs,de akkor ki kell szállni ,ha ennyire megviseli.Az ilyen ember pokollá teszi a saját maga és a környezete életét.Előbb -utóbb jönni fog a számla...
..de lehet rosszul látom.

Nincs profilkép
#2633 VakLóaBakon
2015-02-15 19:23:40

Nagy vonalakban igazat adok neked, a szombati elrendelt munkát csont nélkül kinézem a vezetésből, ahogy azt is, hogy ész nélkül fognak tologatni embereket megyén belül oda ahol a helyi erők sos-t kiáltanak. Sajnos egyre jobban tartok én is az egész beadási szezontól. Persze lesznek még képzések, meg vizsga meg minden, de a saját ügyfélkörünkkel nekünk kell megküzdenünk.
Igen, minden évben paráztunk és a végére behoztuk. Sajnos idénre még jósolni sem merek. A saját helyeimen tudom, hogy meg fogom oldani. Valszleg mindenki meg fogja oldani, ha másként nem segítséggel. De ennek ára lesz. A család például sokat fog szívni. Tudok olyan kollégát aki ilyenkor már előre készül nyugtatókkal, vitaminokkal. Szerintem még túlórát sem fognak fizetni, nemhogy a családodnak okozott többletterheket, vagy a stressz következményeit honorálják. Eddig sem tették miért lenne ez most más? A stresszes helyzeten nem fog javítani az sem, hogy a kamarai tagdíjbevallási időszak is májusra fog esni. Kíváncsi lennék, hogy van-e statisztika arról, hogy június hóban megugrik-e a falugazdászok között a táppénzre vonulás? Bár valszleg inkább szabadságnak íratják ki. Szopni fogunk, oszt jónapot.
Tudjátok: ami nem öl meg, az megerősít (vagy megnyomorít?).

Nincs profilkép
#2632 Istvánxxx
2015-02-15 17:20:06

Válasz #2631. hozzászólásra

Minden évben paráztunk, hogy lesz beadva időben mindenkinek a kérelme. Aztán mindig összejött valahogy. Nem volt egyszerű eddig sem, de mindig megoldottuk valahogy. Idén is meg fogjuk oldani.

(A szombatokra ne csináljatok programot, valószínű munkanap lesz elrendelve.)

Nincs profilkép
#2631 falugazdász22
2015-02-15 16:53:42

Sajnos ezekkel az új kollégákkal most amikor a területalapú támogatás beadására kerül a sor akkor bukik a NAK. Az lesz a baj akkor azt fogják kifelé terjeszteni , hogy ha Ők nem korszerűsítették volna a rendszert akkor még ilyen beadási % se lett volna teljesítve !Minden barát és ismerős FIDESZes itt van majd 2 év múlva lesz fizetés emelés addigra a régi kollégák nyugdíjba mennek vagy el lesznek lehetetlenítve és sajnos ez a CÉL !!!!!!

Nincs profilkép
#2630 Rebel
2015-02-14 20:57:49

Válasz #2629. hozzászólásra

Én a bp.-i kollégákkal eddig még mindig megtaláltam a közös nevezőt.Nem vitás,hogy oda is került jó néhány ejtőernyős taigetosz pozitív arc,de ez hol nincs?
Szerintem inkább megyei vezetői szinten van sok helyen qrva nagy sötétség.Ezt a központban nem látják,vagy inkább szemet hunynak felette.Ez a legnagyobb probléma szerintem.
Azért valljuk be,hogy mi is lapítunk,mint sz.r a fűben és kapaszkodunk az íróasztalunkba.Tavaly év elején még komoly viták voltak,de mára ez elcsitult és kuss van mindenkinek.
Régi komoly szakmai gyakorlattal rendelkező kollégák mennek el,s helyettük jönnek a vezetőknek kedves arcok.Hatalmas arccal ,vigyorogva,tapasztalat nélkül,minimális szakmai alázattal és szorgalommal.Természetesen tisztelet a kivételnek,mert azért az is van.
smile surrender

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Élmezőnyben Magyarország!
Élmezőnyben Magyarország!
Tavaly a napelemes rendszerek itthoni aránya az áramtermelésben Európában a...
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kiszámíthatatlan csapadékeloszlás jelentősen meghatározza a gyomirtás sikerét.
TCM FGE-E1 1, 5t gázüzemű homlokvillás targonca
TCM FGE-E1 1, 5t gázüzemű homlokvillás...

6.000.000 Ft

Axial permetező gyümölcsösbe új szivattyúval
Axial permetező gyümölcsösbe új...

565.000 Ft

Sarjú széna
Sarjú széna

12.000 Ft

Malac eladó
Malac eladó

160.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.