Gázolaj árak 640 Ft Benzin árak 628 Ft EUR 403.23 Ft USD 385.36 Ft CHF 429.18 Ft GBP 486.85 Ft

Fórum

Falugazdászok

Létrehozta: Norberto26 , 2012-01-21 10:33:52

Kedvencekhez Segítség

3579 hozzászólás
Nincs profilkép
#229 Rebel
2012-08-29 20:23:30

Válasz #228. hozzászólásra

Az én körzetemben nincs már öt éve.Szerintem nekünk sem ártana ez a kormányablakos továbbképzés.
Szerintem így szopás az őstermelői rendelet számunkra.
2009 előttieknek bevonni,kiállítani az igazolványt.A 2009 01.01.-től kiváltottakat,pedig aszerint érvényesíteni,hogy a termelő 1-3 évre akarja-e.Mi ebben az egyszerősítés.2013-ban megszakadunk még utoljára.smile scared

Nincs profilkép
#228 Norberto26
2012-08-29 15:44:55

Vagyis, ha jól értelmezem, akkor ezentúl az igazolványok 3 évig lesznek érvényesek, függetlenül attól, hogy érvényesítik vagy sem. 3 év után egy teljesen új igazolványt kap, márha továbbra is akar őstermelő tevékenységet végezni.Akinek 2009 előtt lett kiadva az igazolványa és folyamatosan érvényesíti, akkor az ő esetében január 1 után be kell vonni és egy új igazolványt kiadni.
Na meg, az ügyfél kérheti, hogy az érvényesítés alkalmával egyszerre 3 betétlapot visz el, vagy minden évben bejön egy újért? ezek nem világosak. A díjjakról sem esett szó, csak annyi, hogy kell érte fizetni.És akkor msot maga az igazolvány is változik kinézetre, adattartalmilag? Iktatással ti hogy álltok? Betétlapokról nyilvántartás? Elvileg lesz új őstermelői adatbázis is számítógépre, ami nem is baj, mert a jelenlegivel sok a gond. Nálatok vannak még ügyfélszolgálati falugazdik? Nálunk csak 2 körzetben, de a státuszuk valszeg megszűnik, így most jelentkeztettük őket arra az új képzésre, ami a kormányablakba dolgozóknak szól.

Nincs profilkép
#227 VakLóaBakon
2012-08-29 14:56:52

Válasz #226. hozzászólásra

Nem hiszem.
A rendelet szerint:

„1. § E rendelet hatálya a mezőgazdasági őstermelőre és a mezőgazdasági kistermelőre (a továbbiakban együtt:
mezőgazdasági őstermelő), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalra (a továbbiakban: NÉBIH), smile oops a megyei
kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságára és a kerületi állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalra
(a továbbiakban együtt: megyei kormányhivatal mezőgazdasági szakigazgatási szerve), smile oops valamint a mezőgazdasági
őstermelői igazolványba (a továbbiakban: igazolvány) bejegyzésre jogosult más személyre terjed ki.”

Szóval nesze semmi...
Ahogy megszokhattuk ebből sem derül ki semmi. Lebegtetnek.
És nem lennék meglepve ha a majd csak 2013.01.01.-én hatályba lépő rendeletet addíg még párszor módosítanák.

Nincs profilkép
#226 dodó111
2012-08-29 13:53:45

A rendelet több helyen "kerületi hivatal" helyett "megyei kormányhivatal szakigazgatási szerve"-re módosult. Akkor a fg.hálózat illetékessége újra megyei?!

Nincs profilkép
#225 Rebel
2012-08-29 10:08:21

Ez lemaradt!

A Kormány 234/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelete
a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 228/1996. (XII. 26.) Korm. rendelet módosításárólVálasz #224. hozzászólásra

Nincs profilkép
#224 Rebel
2012-08-29 10:07:40

9. § Az R. 13. §-a a következő (1) bekezdéssel egészül ki:
„(1) A 2009. január 1-je előtt kiállított igazolványok 2012. december 31-ig hatályosak. A 2009. január 1-jét követően
a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 228/1996. (XII. 26.) Korm. rendelet módosításáról szóló 234/2012.
(VIII. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Módr.) hatálybalépése előtt kiadott igazolványok 2014. december 31-ig
hatályosak. A Módr. hatálybalépését követően kiadott igazolványok három évig hatályosak.”
10. § Az R. 1. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

Nincs profilkép
#223 Rebel
2012-08-27 12:44:38

Válasz #222. hozzászólásra

...ja és e tervezet még nem beszél járásokról.

Az az érzésem,hogy a MAGOSZ megmaradásának utolsó esélye,hogy a valszeg általuk vezetett megyei kamaráknak legyen egy gyorsan bevethető saját egysége/hálózata amivel legimitálni tudják a saját létezésüket.A reg.díj,majd a későbbi tagdíj miatt zúgolódó kamarai tagok egy látszatszolgáltatással nemigen győzhetőek meg.

Vaklóval kell egyetértsek,hogy még a kérdést feltevő sem tudja,mi lenne a jobb.Kamara,járás,megye....?

...azért a melót itt lent senki nem fogja helyettünk megcsinálni.Pláne nem a csinos,"ügyfélvadászó "kartonruhás jogászlányok a kormányablakokban.

Nincs profilkép
#222 VakLóaBakon
2012-08-27 08:32:45

Norberto-nál lehet az igazság.

A A Kormány …/2012. (…) Korm. rendelete a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 228/1996. (XII. 26.) Korm. rendelet módosításáról link egy oldalra dob a kormányzati portálon. A tervezet itt megtalálható, bár egy elég régi (április eleji) bejegyzés. A kérdés inkább az, hogy ki marad falugazdász és kinek kell mennie a mostani felállásból és hová?

Nincs profilkép
#220 Norberto26
2012-08-25 22:19:37

Válasz #217. hozzászólásra

Szó nincs a megszűnésről. Olvasd el a Nemzeti Vidékstratégiát. Gondolom majd leküldenek a nébih-től egy eljárásrendet az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatban. Valószínűleg lesz új őstermelői adatbázis, ami nem is árt. 3 évig érvényes az igazolvány, de sztem nem egy betétlappal. Csak valaki dönthet úgy, hogy 3 betétlapot visz jövőre, vagy ha nem bejön minden évben. Ha vki nem hosszabbítja meg az igazolványát, az automatikusan megszűnik.

Nincs profilkép
#219 dodó111
2012-08-24 13:19:28

Hol hallottátok azt hogy megszűnik a fg.hálózat?!!

#218 Mf-es
2012-08-24 13:16:32

Válasz #217. hozzászólásra

Szerintem,ha szükségük van a munkájukra,igénybe vesszük,mint magán falugazdász.Csakhát az biztos pénzre megy.

#217 Gábor0(Claastra)
2012-08-24 12:10:05

Válasz #216. hozzászólásra

sajnos van ennél rosszabb hír,jan 1-től megszűnik a falugazdász szolgállat,smile cursingsmile cursingsmile cursing

Nincs profilkép
#216 VakLóaBakon
2012-08-24 11:55:54

Egy érdekes közlemény a VM honlapjáról. Ha vki elsőre megérti az kap egy jó hideg (virtuális) seritalt!őstermelői újítások

Nincs profilkép
#215 Norberto26
2012-08-06 16:44:22

Hát sajna a falugazdászok sem tudnak többet, MI NEM VAGYUNK AZ AGRÁRKAMARA szervei, az egy teljesen más szervezet-és sajnos mi tudunk meg mindent mindig utoljára. Kérdezz egy agrárkamarai tanácsadót.
A másik dolog pedig a regisztrációkor fizetendő 5000 FT egységes-és ennek a befizetésnek a jogcíme-kamarai hozzájárulás-ami nem biztos, hogy egyenlő a kamarai tagdíjjal-azt lehet későbbiekben kell fizetni. Szóval itt minden nagyon képlékeny még, noha a határidő szoros (szeptember 30.).

Nincs profilkép
#214 dodó111
2012-08-06 15:58:18

Olvastam, hogy indul a kötelező kamarai regisztráció. Valaki írja meg, hogy hol van leírva a törvényben az hogy 5000,- Ft-ot kell fizetnie a termelőnek azért hogy saját magát regisztrálhatja a kamarába! Arról volt szó hogy kötelező lesz a kamarai tagság, és a gazdaság nagyságához mérten sávos lesz a tagsági díj. Arról nem volt szó hogy a nagy semmiért még reg.díjat is fizet mindenki. És persze 5000,-et fizet a az 5 ha-os, meg az 1000,- ha-os is?!!!

Nincs profilkép
#213 Norberto26
2012-07-31 18:39:17

Gáz a helyzet összefoglalva...csak azt kéne tudni, hogy kezdjek-e búcsúzkodni a településeimtől. Kevesen vagyunk az fix, megszűntetni biztos hogy nem fognak, de valami átszervezés tuti lesz. Az hogy ki hova tartozik, meg....ugyanis én az FM-hez tartozok és falugazdász feladatokat látok el egy másik kollegámmal együtt. A többiek összesen 6 falugazdász pedig az ÉLBÁI-hoz. De vannak még megyék, ahol így néz ki a helyzet.

Nincs profilkép
#212 VakLóaBakon
2012-07-31 08:30:06

Válasz #211. hozzászólásra

Gondolkodtam egy kicsit a dolgon és a jelenlegi felállásnak is utána néztem. A mai helyzet szerint a megyei Korm. Hiv. Állateg. Igazgatója a munkáltató, a kerületi állateg. hiv. a falugazd. hálózat útján lát el egy csomó feladatot. A megyei FM. Ig. földművelésügyi osztálya pedig csak "koordinálja a falugazdász hálózat működését". Ez a Korm. Hiv. SzMSz-ében van leírva. Szóval majd csak akkor lesz tisztább a helyzet ha látjuk az adott járás SzMSz-ét. Gondolom úgy dec. 31.- e után.
Persze csak ha a járásokhoz kerül a hálózat. :-((

Nincs profilkép
#211 dodó111
2012-07-30 15:56:19

A munkáltató a járás, és állítólag a szakmai irányító az állategészségügy lenne. Persze aki ezt így akarja annak fogalma sincs arról hogy az állatorvosoknak dunsztja sincs a munkánkról. Azt hallottam, hogy egyes földművelésügyi igazgatóságok sérelmezték ezt a megoldást, de ki tudja hogy érdekel-e ez valakit. Persze azt sem tudni hogy amit véleményeztek, valóban az a variáció működik-e jan.1-től. Már fél év sincs hátra a járások éles működéséig, és még mindig képlékenyek a dolgok. Például az adott járáshoz tartozó települések listáját is láttam már kétféleképpen.

Nincs profilkép
#210 Rebel
2012-07-30 08:59:56

Válasz #209. hozzászólásra
Szakmai irányítás???Miről beszélünk?Ez csak papíron létezik.
Amióta elkerültünk az FM-től,mint egy rühes kutyát úgy kezelnek.Valahogy senki sem akar törődni velünk.Az FM belesz..ik,mert nem érdeke a mi "jólétünk",az állatorvosok meg nem értenek/ nem is akarnak/ a témához.Marad minden úgy ahogy volt/ sajnos/ ,csak tovább csökken a lóvé + a létszám.Én ennyit olvastam ki ebből.Szakma meg addig lesz amíg a falugazdászok egymás között értelmezni tudják a rendeleteket.
A gyeplő már két éve a lovak közé lett dobva...

Nincs profilkép
#209 VakLóaBakon
2012-07-29 14:41:39

Uraim!
Lehet újra gondolkodni…
A Közlöny 101. számában megjelent a 147/2012 Korm. Rend. ami salátarendeletként módosít sok régit. A járási kormányhivatalokról szól. A minket érdeklő rész az alábbi:

9. A mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 228/1996. (XII. 26.) Korm. rendelet módosítása
9. § A mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 228/1996. (XII. 26.) Korm. rendelet
a) 1. §-ában a „kerületi állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalra (a továbbiakban: kerületi hivatal)” szövegrész helyébe a „járási állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalra (a továbbiakban: járási állat-egészségügyi hivatal)” szöveg,
b) 3. § (1), (3) és (5) bekezdésében, 4. § (2) bekezdésében, 5. § (1) és (3)–(4) bekezdésében, 6. § (2) bekezdés a)–b) pontjában, 7. § (1) bekezdésében, 8. § (1) bekezdésében és 10. § (5) bekezdésében a „kerületi” szövegrészek helyébe a „járási állat-egészségügyi” szöveg lép.

Vagyis a járásnál marad az őstermelői ügyintézés.
Módosul még a megyei Korm. Hivatalok szakig. szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010 Korm R. is. Ezt sok lenne idemásolni, de ami lényeges: az fg. hálózat elsőfokú döntései után a másodfok a megyei Fm. Ez rendben is lenne, de nem esik szó arról, hogy a fg. hálózat felett a szakmai irányítást a megyei Fm. látja el. Akkor ki? smile confused

Nincs profilkép
#208 dodó111
2012-07-24 15:35:25

Szerintem meg vissza kellene tenni a fg.hálózatot a földművelésügyi igazgatósághoz megyei illetékességgel, ahogy régen is volt. Így automatice visszakapnánk az illetmény-kiegészítést is. A munkánk nem ér véget a kerület határánál. Hiszen én "pesztrálom" azt a gazdát is akinek az ország másik felében fagykára volt, de az én körzetemben lakik. Nyilván nem fogom elküldeni (gondolom ti sem) - mert ha elküldeném, akkor a falugazdászi lényeg veszne el - akkor meg milyen illetőségű munkát végzünk is? Kerületi? Megyei? Vagy netán országos?

Nincs profilkép
#207 dodó111
2012-07-24 15:11:03

Sz

Nincs profilkép
#206 Rebel
2012-07-23 20:46:40

Válasz #204. hozzászólásra

Ez a járási illetékesség nagyon érdekes.Mivel a fő cél az egy ablakos ügyintézés,ezért nem tudom elképzelni,hogy a falugazdász a szokásos melóját hogyan oldja meg.Jelen pillanatban minden nap folyamatos fogadóórát tarunk/ csütörtök lenne a kivétel,de az alacsony f.g.létszám miatt ez már ugrik/.Az egy járás 1-2 falugazdász modell szerintem életképtelen pont e-miatt .Nagyon drasztikus egyszerűsítés kellene a szabályozásban,de ez két éve sem ebbe az irányba tart,hogy finoman fogalmazzak.
Szerintem a teljes hálózatot 14 év után újra át kéne a feladatokkal,finanszírozással együtt adni az új AK-nak.
A szolgáltatással arányos tagdíjakat/ 1%/ beszedni,s ezekből ösztönzésül premizálni az ügyintézőt,aki a belét kidolgozná,de immár nem a félelemtől,hanem az elérhető jövedelemtől.Ausztriában ez működik....smile rolleyes

#205 Moderátor
2012-07-18 15:00:04

Moderálási elveink miatt törölve.

Czanik Sanyi (1178)

2012-07-18 15:00:24

Nincs profilkép
#204 Norberto26
2012-07-18 12:30:03

Válasz #203. hozzászólásra

Jogos felvetések, és sztem ezek a gondolatok már az illetékesek fejében is megjáratták magukat. Mindenesetre valami történhetne, mert a bizonytalanság is káoszt szül. Nyáron általában mindenki pihen, de majd ősszel beindul a törvénygyár, akkor kapkodhatjuk a fejünket, most mi van???
Meg amugy a járási illetékesség is érdekelne. Mert mi van akkor, ha egy fg.-nak van olyan települése, ami az adott járáson kívűl, egy másik járáshoz tartozik. Akkor mehet oda is? Vagy leosszák megint? Akkor viszont aránytalanságok lesznek, nincs elég falugazdász, járásonként lesz e maximalizálva a fg.-ok száma? Ilyen kérdések érdekelnek.

Nincs profilkép
#203 VakLóaBakon
2012-07-18 12:17:36

Válasz #202. hozzászólásra

Meghalgattam...
Sztem világos, hogy Jakabék a kamarába vasalmák be a hálózatot. Más kérdés, hogy ez csak azét kell-e, mert így tudnak állami feladatokat is átvenni és mintegy legitimálni az új kamarát?
Ami az egészet eldöntheti az a hatáskör átadás kérdése. Most a hatáskör a megyei FM-nél van mivel ők a szakmai irányítók felettük meg az új NÉBIH (ex MgSzH)van. Ha a hatáskör (vagy egy része)megy le a járáshoz az a megyei Fm-nek fáj. A megyei Kormányhivatalnak nem, mert spórolni ezen nem fog. Ha marad a megyénél (FM) akkor fölösleges a fg.-ok átadása a járásokhoz,inkább a fg.-kat kellene teljesen visszaadni az FM-nek az állatorvosoktól. A megyei KormHiv. megint nem spórol. Ha a kamara kapja a hatáskör egy részét akkor mi lesz az FM dolga ezután? És a NÉBIH irányítás? KormHiv. persze így spórol egy keveset.
Falugazdász legyen a talpán aki jósolni mer!
A kutyafalka jelenleg vegyes:
-Magosz
-Nébih benne a állatorvos lobbi
-Megyei KormHiv
-Megyei FM
-jelenlegi kamarai hálózat
-stb.

És mint tudjuk: mindig az erősebb kutya örülhet a végén...

Nincs profilkép
#202 Norberto26
2012-07-18 09:33:26

Válasz #201. hozzászólásra

szia
V. Németh Zsolt valami fórumot tartott valahol. azt olvasgattam, és abban akadt meg a szemem....
Hogy meghatározzák a felelősséget a falugazdászoknak és kamarai tanácsadóknak is.
amugy a járási illetékességi tv-tervezetben is le van fektetve, hogy a falugazdász hálózat a járási illetékesség településein tarthat ügyfélfigadást ,kivéve, ha a törvény máshogy nem rendelkezik. Vissza az FM-hez....ez kellene. Viszont meghatározhattak volna konkrétabb feladatokat is a kamaraisoknak. A hatóság továbbra is mi leszünk(elvileg). Bár tegnap a Kossuth rádió ütköző című műsorában eléggé összekevertek minket a kamarai tanácsadókkal. Érdemes meghallgatni.

Nincs profilkép
#201 VakLóaBakon
2012-07-18 08:51:17

Válasz #200. hozzászólásra

Sziasztok!

Norberto! A kamarai tv. Szerintem is egészen salátástálra hasonlít, de pont ezért van benne a lehetősége annak, hogy a kamara átveheti a fg. hálózatot:

12.§:
(1) Az agrárkamara törvényben foglalt felhatalmazás alapján szolgáltatási és igazgatási jellegű közfeladatokat lát el .
(2) Az agrárkamara részére közfeladatot abban az esetben állapíthat meg törvény, ha a
közfeladat ellátásához szükséges pénzügyi forrás biztosított .
(3) Az agrárkamarát az általa ellátott közfeladat ellátásáért támogatás vagy díjazás
illeti meg .
(4) Az agrárkamara a miniszter által rendeletben meghatározottak, valamint a mezőgazdasági támogatási szervvel kötött megállapodásban foglaltak szerint
átruházott illetve együttműködői feladatokat lát el.

Szóval közfeladatot törvényileg kaphat a kamara, ha kap hozzá pénzt is. Itt van a blöki elhantolva!

Más:

AZ AGRÁRKAMARA TAGSÁGA
A kamarai tagsági viszony keletkezése
5. §
(1) Az agrárkamara létrejöttének napján e törvény erejénél fogva az agrárkamara
tagjává válnak az ezen időpontban agrárgazdasági tevékenységet folytató személyek.
(2) Az (1) bekezdésben foglalt időpontot követően kamarai tagság e törvény alapján:
a) őstermelő esetében az őstermelői igazolvány kiállításával ;
b) egyéni vállalkozó esetén bármely agrárgazdasági tevékenység végzésére jogosító
nyilvántartásba vételről szóló igazolás kiadásával ;
c) bármely agrárgazdasági tevékenységet főtevékenységként folytató, egyéni
vállalkozónak nem minősülő gazdálkodó szervezet esetében a cégbírósági
bejegyzéssel keletkezik .

Illetve:

6. §
(1) Megszűnik az agrárkamarai tagság, ha
a)az őstermelő :
aa) meghal,
ab) az őstermelői igazolványát nem érvényesíti ;

Ezt az dolgot a kam-i tanácsadók hatáskörének a meghatározásáról hol hallottad? Szerinted mi az esély arra, hogy a fg. hálózat a járásokhoz kerüljön és milyen hatásköröket kaphatnak?

Nincs profilkép
#200 Norberto26
2012-07-17 17:42:03

Válasz #198. hozzászólásra

Ezt sajnálattal hallom. Nálunk eddig rendesen megkaptuk hálaistennek. És akkor nem is jártok ki településre?Vagy mindenki saját költségén?
Sztem akamarai tv. nem érint minket, olvasva a tv.-t eléggé saláta az egész, feladatkörüket tekintve semmi extra. Azt hittem kiszervezik a feladatokat alólunk, de még nem így lett. Viszont arra kiváncsi lennék, hogy ha nálunk ki kérik az őstigazolványokat, automatice tagok lesznek. De erről ki értesíti őket? Meg honnan tudják, hogy az illető kiváltotta az igazolványt?
Elvileg évvégéig meg lesznek határozva a szaktanácsadók felelősségi körei, hogy milyen üggyel mehet az ügyfél a falugazdászhoz és mivel a kamaraihoz.

Nincs profilkép
#199 Rebel
2012-07-17 16:08:05

Válasz #198. hozzászólásra

Az "szép".Ahogy vége az első féléves őrült melónak egyből szarakodnak.Szerintem hamarosan változás lesz mert elfogadták a kamarai törvényt.
Nálunk km stop van augusztus végéig.Eddig rendesen küldték a b.pénzt.Mondjuk ez sajna megyefüggő...

Nincs profilkép
#198 dodó111
2012-07-17 12:36:30

Szeretnék érdeklődni, hogy nálatok mi újság üzemanyag ügyben. Nálunk hónapok óta nem fizetik ki a benzin-költségünket. Ha kérdezünk, csak a karjukat tárogatják. Azt mondják, hogy "nincs a költségvetésükből" pénz ránk. Az állatorvosok nem is vesznek rólunk tudomást, csak arra kellettünk, hogy legyen kit elküldeni létszámleépítésnél.

Nincs profilkép
#197 Pilátus
2012-07-12 20:07:19

Elkezdödött a területalapú támogatás ellenőrzése ...és mivel dokumentum alapon vizsgálodnak ezért ez most szerintem elég széles körü lesz...Ha van valakinek két hektár sajátja.és két hektár bérje(pl az anyósától ),de a sajátját nem jelentette be földhasználatban akkor tolerálnak valamit vagy nem? Egy ismerősnek van ilyen gondja...szerintem szankciónálnak és nem tolerálnak ezek semmit még akkor sem ha hetvenévesekről van éppen szó

Nincs profilkép
#196 Norberto26
2012-07-06 20:00:23

Válasz #195. hozzászólásra

Aszálykárra gondoltam, meg mákra. Te részt veszel az összeírásban? Nálunk a KSH megoldja, pedig bevállaltam volna. Csak segítséget kérnek, ha elakadnának vmelyik gazdánál.

Nincs profilkép
#195 Rebel
2012-07-06 18:04:17

Válasz #194. hozzászólásra

Hali!
Milyen ellenőrzésen?
Csináljuk/majd/ a gyümölcsös összeírást.Meg sajna az aszálykárt.smile confused

Nincs profilkép
#194 Norberto26
2012-07-05 19:59:48

Mizu errefelé? Mi ez a nagy hallgatás? Mindenki ellenőrzésen van?

Nincs profilkép
#193 Rebel
2012-05-18 14:41:48

Válasz #192. hozzászólásra

Akkor HB-ban sokan lecsúsztak a szankciómentes határidőről.

Csak a be nem adott aktualizált kérelmet törölték/ mivel 16.-a után kérelemmódosítás van helyette/.Ilyen esetben újra kell kezdeni a módosítást a már beadott kérelemből.Ha csak megkezdted a kérelem kitöltését,de nem fejezted be akkor nem törölte a rendszer.
Egyébiránt én is nagyon elfáradtam.400 db alatt maradtam,de a lassú,bonyolult rendszer miatt több energiát raktam bele mint az elmúlt években.
Az MVH nekünk nem adott névsort a be nem adottakról,mint tavaly. Május végén még összeolvasom a kollégával hátha kimaradt valaki.
Egyébként nagyon nem értek egyet ezzel a sorozatos kiértesítéssel.8 éve május 15 a beadási határidő.

Nincs profilkép
#192 Norberto26
2012-05-18 14:12:32

Válasz #190. hozzászólásra

Amugy meg már tavaly is ennyit fizettek kérelmenként az MVH-sok. Sőt, milyen jóóó, hogy csak a technikai közereműködésért fizetnek a meghatalmazásért nem. Az 50 hekis cégeket pedig meghatalmazottként adtuk be.
Viszont a cégekkel sok időt töltöttem, sok munka árán lett némelyik benyújtva, a maguk kis 1100 hektárjukkal. És gyönyörő amorf parcellarajzokkal:)
Viszont hálaistennek, minden technikai közreműködés időben beérkezett, mert sok kollegának nem érk be időben, így törölték.

Nincs profilkép
#191 Norberto26
2012-05-18 14:08:17

Sziasztok Kollegák!
Elfáradtam....
Bár én ne szóljak semmit pl a HB megyei kollégák tuti kipurcantak. Nálunk kérelembeadás második hetében az MVH megyei igazgatója volt kint az irodában, és infokkal jött, ki mennyit adottt be eddig, kicsit nyomjuk meg, mert lassan halad...bla.bla...
És akkor mondta, hogy a HB megyei falugazdikra 450 kérelem jut fejenként. Nem semmi.
Amugy mi a tapasztalat???Hogy ment?
Nálunk nem nagyon érdeklődtek az ügyfelek, így sokat nekünk kellett hívni, hogy ugyan gyere már be.
A cégekről nem beszélve...meghatalmazottként az is volt pár. Az új jogcímek...volt pár szerk. átalakítósom, a díjfizetést kevesen igényelték, nincs biztijük és nem is akarnak kötni, elég nekik a kötelező kárenyhítés.

Nincs profilkép
#190 VakLóaBakon
2012-05-18 09:41:43

Válasz #186. hozzászólásra

Sajnos én is hasonlókat hallottam. A megállapodást az MVH és az MGSzH(NÉBIH) kötötte sztem. A lé egy része megy a megyei korm. hiv.-nak, a többi a NÉBIH-nek. Gondolom a korm. hiv. rész sem fog átalakulni jutalommá smile crying

#189 Mézga
2012-05-17 20:55:20

Válasz #188. hozzászólásra

elvileg akkor nem falugazdászként funkcionáltok, hanem a.k tanácsadóként és megilletnek azok az illetmények, mint a kollégákat

Nincs profilkép
#188 Rebel
2012-05-17 20:49:11

Válasz #187. hozzászólásra

"ha átkerültök az a.kamarához, akkor lesz majd jutalom is"
Attól nem félek...

#187 Mézga
2012-05-17 20:46:42

Válasz #186. hozzászólásra

ha átkerültök az a.kamarához, akkor lesz majd jutalom is

Nincs profilkép
#186 Rebel
2012-05-17 20:44:28

Mi a helyzet kollégák?
Hogy éltétek túl a nagy hajtást?
Az A.Kamarás tanácsadók kapják felülről az infókat , s valamiért qrvára elkezdtek helyezkedni.Annyit bírtam kiszedni belőlük,hogy a fg hálózat 60%-a átkerül hozzájuk.Ezt korábban is hallottuk,de most valamiért hitelesebbnek tűnt a forrás.
Egyébként átlag 2x annyi kérelmet csináltak fejenként országosan a falugazdászok,mint a kamarások/ a mi megyénkben még jobb az arány/.
A Kormányhivatal:MVH megállapodásban rögzített 2145 Ft/ beadott kérelem az hova csurog ?
A kamarások bevallottan számolják a jutalmukat smile karateka

#185 colizoli
2012-04-13 21:25:38

Válasz #184. hozzászólásra

ja majd kitanulok műkörmösnek,smile devilsmile devil

Nincs profilkép
#184 Norberto26
2012-04-13 20:24:06

Válasz #176. hozzászólásra

Amugy a kérődző programban most kell nyilatkoznod, hogy melyik nemzeti programot választod. Sztem legtöbben a képzésen való részvételt fogják választani. 2013. február 15.-ig kell nyilatkoznod az előző évi kötelezettség teljesítéséről.

#183 colizoli
2012-04-13 19:33:08

Válasz #178. hozzászólásra

Marhák meg birkák vannak már régota, néha több is mint kéne.

#181 colizoli
2012-04-13 19:28:39

Válasz #177. hozzászólásra

Az ötlet onnan jött, hogy lassan megszünik a munkahelyem, meg a szülök is lassan megöredednek és valakinek tovabb kell csinálni. Meg tavaly emiatt maradtunk ki a tanyaprogramból.

Állat nem gond, már évtizedek ota vannak marhák meg juhok és eddig is felvettünk utanuk mindent a amit lehetett. smile whistling
Meg az az érzésem, hogyha most kimaradunk akkor 2013 utan is kimaradunk, mert akkor megint változik minden,smile scared

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Negyven év és eltűnhet a mostani típusú kukorica az Alföldről?
Új támogatási lehetőség: kamatköltség-támogatás a KAP beruházási hitelekhez
Új támogatási lehetőség: kamatköltség-támogatás a KAP beruházási hitelekhez
A KAP Nemzeti Irányító Hatóság közleményt adott ki a témában.
Munkát keresek ottlakással,  marha mellett
Munkát keresek ottlakással, marha...

150 Ft

RZ3 szárzúzót keresek,  felújítandót,  foglalkozóst
RZ3 szárzúzót keresek, felújítandót,...

150.000 Ft

Elado bálaszállíto potkocsi
Elado bálaszállíto potkocsi

1.800.000 Ft

OStraticky PN4 síkfalmetszőgép
OStraticky PN4 síkfalmetszőgép

7.994 EUR