Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
951 hozzászólás
Válasz #394. hozzászólásra
Picsába, én meg áprilisban vizsgáztattam le a gépeket és csak 2 évet adtak!!!
És ne felejtsétek el kérni, h. írják bele a forgalmiba h. : szállítható személyek száma: 2 Kivéve az MTZk
és meg 3x-ozódott a vizsgadíj?
Válasz #396. hozzászólásra
Jó, akkor piros rendszámmal egy pótkocsi, fekete rendszámmal lehet a két pótkocsi
Válasz #395. hozzászólásra
Ne írj hülyeséget, mert NEM HÚZHAT!!
Válasz #393. hozzászólásra
Nem olyan régen olvastam valahol, hogy húzhat két pótkocsit lassú jármű, ha belefér a súlyhatárba. De engem ez nem igazán érint, mert egyet is ritkán szoktam húzni, meg a jogosítványom jó a MGV+nehéz pótkocsira, nincs benne a korlátozó kód. Viszont nincs fekete rendszámos traktorom...........
Válasz #387. hozzászólásra
Ma voltunk műszaki vizsgán és valóban 5 évet kapott a fekete rendszámos MTZ és JD is
Válasz #392. hozzászólásra
csak 1 nehéz vontatható lassú járművel!
Válasz #390. hozzászólásra
Sima B jogsival fekete rendszámos traktorral csak könnyű pótkocsit lehet húzni, ez a 750 kg súlyhatár. Piros rendszámos traktorral piros rendszámos nehéz pótkocsit lehet húzni, akár kettőt is, ha belefér a traktor forgalmijában bejegyzett súlyhatárba.
Olvasd el
Válasz #390. hozzászólásra
meg 1 lassujármú potkocsit ami piros rendszámosat jelenti akár 16 tonnásat is
Válasz #386. hozzászólásra
A piros rendszámos húzhat max 750kg-os pótkocsit és a MG vontató pedig nehéz pótot ishúzhat (akár kettőt is)
Válasz #385. hozzászólásra
Hódmezővásárhelyen már régóta súlyadóköteles a mezőgazdasági pót.
Mi ezért vizsgáztattuk át 2003-ban őket pirosra, mert már akkor is az volt.
Igaz így nem lehetne első kocsiként használni őket, de hát ez van.
Még 1 szer sem büntettek meg érte bennünket.
Válasz #386. hozzászólásra
ja azt elfelejtettem mondani, hogy én csak a B-s jogsira vonatkozót írtam.
Válasz #385. hozzászólásra
Azt hallottad h meg 3x-ozzák a vizsgadíjakat júliustól és azt hallottam h a MG vontatókra most már 5 év lesz a műszaki idő ez is igaz?
Szóval egy pótkocsi vagy bármilyen más gép vizsgadíja 21000 körül lesz.
Válasz #379. hozzászólásra
Lassú jármű és a hozzá tartozó 1db nehéz pótkocsi (piros rendszámos) vontatható nem kezdő B-s jogsival. (persze a pótkocsi csak akkora össztömegű lehet ami a vontató gép forgalmijában engedélyezve van)
Viszont MG vontatóval nem húzható nehéz pótkocsi, csak saját munkaeszközei és 750kg össztömeget meg nem haladó könnyű pótkocsi.
1 éve csináltam a jogsit az oktatóm is végigzongorázta ezt nekem, a vizsgabiztos a sikeres vizsga után is végigzongorázta h mit mivel és a hivatalban is elmondták számkódok alapján ugyan ezt.
Voltam okmányirodában azt mondták a fekete rendszámos mez-gaz pót szept egytől súlyadóköteles ,igaz ez a baromság
Válasz #376. hozzászólásra
Igen lehet, csak kell hozzá a nehézpót jogosítvány!!!!!!
Válasz #381. hozzászólásra
Két éve vittem műszaki vizsgára a vízmű tartályos pótkocsiját MTZ-vel. Egy IFA E-5-ös pótkocsi, két db két köbméteres tartállyal, fekete rendszámos. Nekem az MTZ-n piros rendszám van. Ott azt mondta a vizsgáztató emberke, hogy a piros rendszámos traktor nem húzhat fekete rendszámos pótkocsit, mert különböző járműkategória mindkettő.
Válasz #381. hozzászólásra
nem ,ércsd már meg,utolsó rész, lassújárművet és pótkocsijáthttp://www.tanulovezeto.net/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=74:kategoriak&catid=43:jogositvanyok&Itemid=69
Mármint én úgy értettem, hogy B-vel.
De szerinted miért nem lehet B-vel? Engem is érint csak azért kérdezem.
A B jogosítványnál ez van:" lassú jármű pótkocsival (nehézzel is)."
Nincs kikötés a pótkocsi rendszám fajtájára.
Tehát vontathatok piros rendszámos MTZ-vel egy fekete rendszámos HW-80.11 -es pótkocsit B-s jogosítvánnyal?
Válasz #379. hozzászólásra
persze de nem B-vel
Válasz #378. hozzászólásra
Arra tisztán emlékszek hogy mondta az oktató hogy lassú járművel lehet húzni gyorsabb jármű pótkocsiját, persze a megengedett össztömegig, utánfutót is, de fordítva nem mehet a mutatvány,,,,hú ,,, pedig már nem most volt.
Válasz #377. hozzászólásra
Lassú jármű pótkocsijával,valahogy így van leírva
Válasz #376. hozzászólásra
Üdv. Annó én is így tanultam
HEllO!
Többen félreérthetően írták, hogy piros rendszámmal csak piros rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit húzhat a lassú jármű. De piros rendszámmal lehet fekete rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit is húzni.
A szabályban csak ez van elvileg: "lassú jármű pótkocsival (nehézzel is)"
De javítsatok ki ha tévedtem.
HEllO!
Többen félreérthetően írták, hogy piros rendszámmal csak piros rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit húzhat a lassú jármű. De piros rendszámmal lehet fekete rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit is húzni.
HEllO!
Piros rendszŕmot kaphat 8220Jd is,csak nem vontathat pótkocsit.Ha fekete,akkor hůzhat.
Válasz #371. hozzászólásra
Az sokkal jobb ,mint a két év
Válasz #369. hozzászólásra
Mg vontató, és Mg-i fekete rendszámos pótkocsi 5évre kap műszakit.
Kedves Fórumozók,
ajánlom figyelmetekbe egy korábbi cikkünket, amelyben a traktorokra is vonatkozó változások olvashatók (műszaki vizsga ügyben).
http://www.agroinform.com/aktualis/-Ritkabban-vizsgaznak-a-traktorok/20130430-21106/
Üdvözlettel: Agroinform_Nóra
Válasz #368. hozzászólásra
Már úgy érted vontatóra is ,mert nem mindeggy?
Ma voltam fekete rendszámos trakit vizsgáztatni, és meglepődtem mikor közölték hogy jun.1-től 5évre adnak műszakit, traktorra is és pótra is.
Válasz #363. hozzászólásra
Ha vizsgára viszed a gépet,szólj rá a vizsgáztatóra,h. javítsa át a vontatási tömeget,mert annak nem 11t, hanem (ha jól emlékszem)13,8t-ának kellene lenni.
Válasz #365. hozzászólásra
Köszönöm a gyors választ! Vontatás van írva a forgalmiba, de a vonógömböt én csináltam papír nincs róla. Köszi!
Válasz #364. hozzászólásra
Vontatás van irva a traki forgalmijába?,mert ha van és van a vonógömbödröl papir akkor igen
Válasz #362. hozzászólásra
Üdv minden Fórumozónak!Egy kis felvilágosításra lenne szükségem. Valaki meg tudná írni, hogy szgk. utánfutóját piros rendszámos kistraktorral vontathatom-e? Nem ismerem az erre vonatkozó szabályt.Előre is köszönöm.
Válasz #362. hozzászólásra
Oké köszi ez jó hir!
Válasz #361. hozzászólásra
Piros rendszámost húzhatsz aminek az össztömege max 11000 kg.
Lassú jármű és pótkocsija...
Sziasztok lenne egy kérdésem?
Mtz-82esm van piros rendszám és b jogsim!
és milyen pótkocsit lehetne huzatni vele mert it azt mondják csak 3.5t és én szeretnék venni egy 6.5t
forgalmiban 11000kg van irva?
Várom a választ köszönöm
Válasz #355. hozzászólásra
Pontosan atol tartottam hogy beviszem müszakira és elköpik hogy fekete rendszám kell rá!
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a válaszokat!
Ma kérdeztem Hajdú Biharban egy vizsgabázist és azt mondták pirosra vizsgáztatják!
Válasz #357. hozzászólásra
Nem sokára mindegy hány lóerő egységes lesz mindegyik, hogy miért hát ,hogy fizessünk gyakrabban a vizsgáért ennyi pénzlehúzás lesz az egész!Sajna ez van ezt akarják bevezetni fasza lesz annak idején azért nem vettünk nyolcvanast mert fekete rendszámú volt így maradt a T-25 !
Válasz #356. hozzászólásra
Na de van lóerő korlát is,az uj 90 lovas Mtz-ket sem lehetett már Lassúra vizsgáztatni
Válasz #355. hozzászólásra
figyu a régi zetorok vagy kisztálok az tuti lassúk, még az MTZ is lekerüli a közúton!! Hát még a lóerővel sem dicsekedhetnek azok a gépek, hangja van paci meg karcsú benne!!!!!!
Válasz #354. hozzászólásra
mert beviszi a műszakira és kiderül,hogy mégse lassú jármű
Válasz #353. hozzászólásra
Te ezt minek kérdezed, van piros rendszáma akkor miért nem lehetne pirosra????????????
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni!
Venni akarok egy zetor crystalt 120 lóerös piros rendszámal,lejárt müszakival!
Le tudom még vizsgztatni pirosra vagy már csak fekete rendszámosra?
Elöre is köszönöm a segitséget!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy IFA "kamionra" hogy lehet pirosrendszámot intézni?